Maske Tarifleri Gözenek sıkıştıran nemli sivilcesiz bakımlı cilt için (Birebir hala kullanıyorum)

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta
Aslında baştan sona okudum ama tekrar okumam gerekiyor hatırlamam için tekrar okuyacağım. Teşekkür ederim. :)))

Son düzenleme:
Aslında baştan sona okudum ama tekrar okumam gerekiyor hatırlamam için tekrar okuyacağım. Teşekkür ederim. :)))

Şaka bir yana şu ara aşırı yoğunum, aslında o yüzden yazamadım, hem sorularına tek tek daha önce detaylı yanıtlar verdiğim için ve birazda yeni bilgilere de sahip olman açısından okumanı istiyorum

Canım havuç kremi almasaydın keşke içindeki a vitamini lekelenmeye, ton farklılığına, leke renginde ilerlemeye sebep olabilir, almışsın artık o halde güneşten mümkün olduğunca uzak dur özellikle direkt maruz kalma[/QUOTE]

yok almadım zaten fiyat olarak 150 ml 12 dedi , diğerlerinide o kadar der inşallah demek istedim :)

yok almadım zaten fiyat olarak 150 ml 12 dedi , diğerlerinide o kadar der inşallah demek istedim :)[/QUOTE]

150ml az bir miktar değil ama amaç cilde bakım yapmak ve cilt ton farkını ortadan kaldırmak ve leke açmak olunca kakao yağı havuç yağı gibi yağları barındıran ürünlerden kaçınmanızı tavsiye ederim

ben de gülsuyu laktik asit ve maden suyunu karıştırdım. temizleyici gibi kullanıyorum
cildim çok yağlı ve hassas değil, iyi geldi, soyma yapmadı şimdiye kadar.
lekelerde herhangi bir açılma yok ama siparişim gelir gelmez onlara da tca yapmayı düşünüyorum.

Soymaz tatlım çünkü hem gül suyu hemde maden suyu eklediğin için laktik asit oranı iyice düşmüş oluyor, laktik asit eklemeni öneririm.
Soyacak ki lekeleri açacak yağ bakımlarına (yağlar içerdilkleri yağ asitleri ile renk açıyor) destek olarak

ama yüzümün tamamına sürdüğümde öyle olmadı yanaklarım ve burnum yanık oldu ( onlara ozon yağı sürdüm bi kaç gün içinde geçtiler çok şükür :)) bu arada bende bugün ballı saç kremimi aldım :))

Güzelim o zaman 3 ihtimal var ya e vitamini bozuktu, ya krem bozuktu yada kullandığın başka bir ürüne cildin tepki verdi.:44:
Laktik asitli tonik kullansan ve cildine bastıra bastıra sürsen evet bu dediğin tarzı durum oluşabiliyor ama E vitamini ciltte yanık gibi bir duruma sebebiyet vermez, vitamin yahu bu.
Ballı saç maskesi pek güzel benimde favorilerim arasında biralı olanda güzel

Son düzenleme:

kremleride mecit efendininkileri aldım e vitaminide evigen aldım ama dediğin gibi bişey var ben şöyle yaptım doğru mu 1 kaşık üzüm çekirdeği kremi bir kaşık ayısı çekirdeği kremi 2 ampül evigen bunları karıştırdım. ballı saç maskesinide denemedim daha ama yorumlardan çok merak ediyorummm :))

Krem bozuk derken ben saklama koşullarını kastediyorum, sen alana kadar aldığın yer nasıl muhafaza etti bilemeyiz.

Ayrıca yanık kolay kurulabilir bir cümle değildir :44: ve yanmış diye tarif edilen cilt nasıl 2 günde geçti anlayamadım açıkçası güzelim.

Yanık anlayışlarımız mı aynı değil?

Yanık Nedir?

Isı, elektrik, kimyasal maddeler, kaynar su, alev gibi etkenlerle meydana gelen doku tahribatına yanık denir. Yanığın tek etkilediği yer deri değildir. Yanık tüm organizmayı etkileyen bir travmadır. Yanığın sonucunda oluşan doku tahribatının ölçüsü, yanıklı alanınının büyüklüğüne ve yanığın oluşmasına neden olan etkenin devamlılığına bağlı olarak değişmektedir.

Yanık sonucunda oluşan yaralar, yanığın genişliğine ve derinliğine bağlı olarak gruplandırılırlar. Yanıklar, genişliklerine göre küçük,orta ve büyük yanıklar olmak üç grupta incelenirler.

Yanık yaraları derinliklerine bağlı olarak ise 1.Derece, 2.Derece ve 3.derece yanık olmak üzere üç grupta incelenebilirler.

1. derece yanıklar: Derinin 1.katı (epidermis) yanmıştır.Kuru, hafif ve ödemli yanık türüdür.2. derece yanıklar: Derinin 1.katı (epidermis) ve 2.katı (dermis) yanmıştır.Deride kabarcıklar (büller) oluşmuştur.3. derece yanıklar: Deride kuru, eskarlı, sert vasıf oluşmuştur. Deri dokusu, adaleler, hatta kemiğe kadar yanmalar oluşabilir.

Son düzenleme:
Kızlar benim sırtımda bir sürü sivilce çıktı(yüzümde yok) kil sabununu vucuduma da kullanmaya başladım ama geçmiyor .LadySubaru tatlım ne önerirsin ,napsam ki ?

Son düzenleme:

:) yani yanık derken daha öncede söyledim ya güneş yanığı gibi hafif bi yanık zaten hani krem filan sürmeden güneşte kalınca derimiz kırmızılaşır güneşten yanmışsın derler o anlamda yanık canım. o da ozon yağının mucizesi sanırım cidden ii geldi. yaptığım karışım doğru mu acaba evigen 2 ampül mü fazla oldu diye düşündüm ama sen yapmışsın bir sıkıntı olmamış (

lady subaru canım sana bir sorum var ama bu konuyla alakalı değil özel mesaj ahkkım yok o yüzden buradan soracağım senin blogunda kaş için bir yöntem vardı susam yağı hint yağı kakao yağı. ben bunu yapmayı istiyorum yalnız kakao yağını katı formda bulamadım yağ olarak aldım olur mu üçünü direk karıştırayım mı yada kakao yağını ısıtıp içine diğerlerini mi katayım ? bi de kakao yağının buradaki amacı kaş rengini koyulaştırmak mı eğer öyleyse benim koyulaşmaya gerek yok kullanmasam olur mu?

bir de lady bu kadar sayfanın hepsini okuyamadım bakımı nasıl olduğunu anladım yalız benim cildim karma yanaklar daha kuru diğer yerler yağlı. diğer topikte bakımların en son hali diye vermişsin * Kil maskesi / haftada 1-2 defa
* Yağ karışımı / haftada 2-3 gece
* Ozon yağı / haftada 1-2 gece
* Laktik Asitli Tonik / Gece yatmadan şimdi bu söyleidklerinin hepsi pirinç kepeği yağı falan karma ciltlere uygunmudur?bir de nemlendirici için meciefendi kayısı ç.y ve kara üzüm ç.yağını mı yoksa diğer topikte verdiğin fesleğen ve melisa kremlerini mi kullanayım hem yukarıdaki soruma hem bunlara cevap verirsen çoooooookkkkkk sevinirim canım

Güneş kremi aldım, içine evigen vitamin attım. Azar azar kullanıyorum şu an 2 tatlı kaşığı koymadım göz kararı koydum kremi 1 tane de ampul kırdım ayrı bir kapta karıştırdım bittikçe bu şekilde kullanacağım. Ama göz altıma kullanmıyorum. Güneş kremleri yağ bezesi yapıyormuş. Ayrı olarak nemlendirici kullanmayacağım :)

HerseY iyi hos buara turkiyeme hosgeldim:) ins firsatimnolunca bemde alicagimnyaglari bunar tuylenme yapmasin :S yada var olan tuyleri daha koti yapmasin

Demekki benim önceden kullandığım defneli, zeytinyağlı sabunum gerçekmiş. Önerilen bir markayı almıştım zaten. Bir süre sonra yamuldu, bir garip oldu. Koyduğum kaba yapıştı. İçindeki yağ galiba aktı. Bende çöpe attım. Zaten yüzüme sabunu sürünce gıcır gıcır oluyordu. Kötü görünmüyordu yüzüm ama kuruyordu biraz. :)

Evde hazır kil var biraz gül suyu veya lavanta yine de ekleyip uygulayayım bugün. Bende sürünce kıpkırmızı oluyor yüzüm, bir süre sonra geçiyor. Cildim kuru gibi ama. Alın ve çenemde regl döneminde sivilceler çıkıyor. Eskiden cildimi hiç nemlendirmiyordum onun için erken yaşta çizgiler çıkmaya başlamıştı. Şimdi güneş koruyucu kremime evigen ampul kattım. Ozon yağını da göz çevremdeki çizgiler için alacağım bende.

Son düzenleme:
Kili sürdüm yıkadım, yüzüm yine kıpkırmızı oldu, lekeli gibi, yüzümde şu an hareketlenmeler hissediyorum (galiba zeytinyağından) kızarıklıktan dolayıda yanma hissediyorum :) Yüzüm ıslakken hemen birkaç damla hakiki zeytinyağı da sürdüm. Ozon yağını alınca inşallah onu sürerim. Teşekkür ederim LadySubaru. :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…