- 7 Temmuz 2010
- 6.960
- 3.747
-
- Konu Sahibi LadySubaru
Aslında baştan sona okudum ama tekrar okumam gerekiyor hatırlamam için tekrar okuyacağım. Teşekkür ederim. :)))
Canım havuç kremi almasaydın keşke içindeki a vitamini lekelenmeye, ton farklılığına, leke renginde ilerlemeye sebep olabilir, almışsın artık o halde güneşten mümkün olduğunca uzak dur özellikle direkt maruz kalma
ben de gülsuyu laktik asit ve maden suyunu karıştırdım. temizleyici gibi kullanıyorum
cildim çok yağlı ve hassas değil, iyi geldi, soyma yapmadı şimdiye kadar.
lekelerde herhangi bir açılma yok ama siparişim gelir gelmez onlara da tca yapmayı düşünüyorum.
Aslında pul pul olması kötü değil e vitamini yenileyici olduğu için ölü deri attırıyor, bunu ben özellikle nar çekirdeği, pirinç kepeği yağında gözlemliyorum.
Önemli olan ödem toplamaması, aşırı kaşıntı, aşırı kızarıklık ve aşırı hassasiyet oluşmaması (telöre edilemeyecek boyutta, uzun süreli yanma batma kızarıklık), tabi cilde alışması içinde zaman vermeliyiz. Elbette cilt tepki verecek
ama yüzümün tamamına sürdüğümde öyle olmadı yanaklarım ve burnum yanık oldu( onlara ozon yağı sürdüm bi kaç gün içinde geçtiler çok şükür :)) bu arada bende bugün ballı saç kremimi aldım :))
Güzelim o zaman 3 ihtimal var ya e vitamini bozuktu, ya krem bozuktu yada kullandığın başka bir ürüne cildin tepki verdi.:44:
Laktik asitli tonik kullansan ve cildine bastıra bastıra sürsen evet bu dediğin tarzı durum oluşabiliyor ama E vitamini ciltte yanık gibi bir duruma sebebiyet vermez, vitamin yahu bu.
Ballı saç maskesi pek güzel benimde favorilerim arasında biralı olanda güzel
kremleride mecit efendininkileri aldım e vitaminide evigen aldım ama dediğin gibi bişey var ben şöyle yaptım doğru mu 1 kaşık üzüm çekirdeği kremi bir kaşık ayısı çekirdeği kremi 2 ampül evigen bunları karıştırdım. ballı saç maskesinide denemedim daha ama yorumlardan çok merak ediyorummm :))
Krem bozuk derken ben saklama koşullarını kastediyorum, sen alana kadar aldığın yer nasıl muhafaza etti bilemeyiz.
Ayrıca yanık kolay kurulabilir bir cümle değildir :44: ve yanmış diye tarif edilen cilt nasıl 2 günde geçti anlayamadım açıkçası güzelim.
Yanık anlayışlarımız mı aynı değil?
Yanık Nedir?
Isı, elektrik, kimyasal maddeler, kaynar su, alev gibi etkenlerle meydana gelen doku tahribatına yanık denir. Yanığın tek etkilediği yer deri değildir. Yanık tüm organizmayı etkileyen bir travmadır. Yanığın sonucunda oluşan doku tahribatının ölçüsü, yanıklı alanınının büyüklüğüne ve yanığın oluşmasına neden olan etkenin devamlılığına bağlı olarak değişmektedir.
Yanık sonucunda oluşan yaralar, yanığın genişliğine ve derinliğine bağlı olarak gruplandırılırlar. Yanıklar, genişliklerine göre küçük,orta ve büyük yanıklar olmak üç grupta incelenirler.
Yanık yaraları derinliklerine bağlı olarak ise 1.Derece, 2.Derece ve 3.derece yanık olmak üzere üç grupta incelenebilirler.
1. derece yanıklar: Derinin 1.katı (epidermis) yanmıştır.Kuru, hafif ve ödemli yanık türüdür.2. derece yanıklar: Derinin 1.katı (epidermis) ve 2.katı (dermis) yanmıştır.Deride kabarcıklar (büller) oluşmuştur.3. derece yanıklar: Deride kuru, eskarlı, sert vasıf oluşmuştur. Deri dokusu, adaleler, hatta kemiğe kadar yanmalar oluşabilir.
Canım fazla su gördüğünde sabunlar öyle oluyor özellikle az katkılılar.
Nane sabununu kullandığının dışında çok fazla suyla muhatap etme, altından fazla suyunun süzecek olukları yada deliği olan bir sabunluğa koy.
Ben 1milyoncudan hususi gittim aldım, gözüm gibi bakıyorum