- 12 Kasım 2011
- 4.185
- 25
-
- Konu Sahibi LadySubaru
Yüzümdeki bir kaç siyah noktayı sıkıp sivilce oluşumuna sebep olmuştum eczanedeki sözde güzellik uzmanının ısrarıyla vichy kullanmak gibi bir hataya düştüm canım bende.
Meğer cildi beslemek gerekiyormuş sonradan anladım.
Mesela cildim yağlıya dönük karma bu yüzden yağlı bakımlar sivilce siyah nokta yapar zannediyordum ki sıkı araştırma ve denemeler sonrası alakası olmadığını
cildimin bunları sünger gibi emdiğini canlandığını farkettim ve bu 2 formülü oluşturdum
Diğer mesajlarımda da belirttiğim gibi peeling yapıp cildi ölü hücrelerden arındırmakta çok önemli
(kese yapmayı kastetmiyorum! cildi hırpalamaya sebep oluyor)
bende vichy kullandım 7 sene önce. yanaklarım kabuklu yara oldu hatta ince ince kanma yaptı. sonra doktorun eczanede gül suyu ile hazırlattığı bir tonik uyguladım ve o gunden beri başıma bela sivilceler için imex verdi. şimdi o kadar kötü değil ama eskisi gibi pürüzsüz de değil. eczaneler sorduğunuzda yağlar için sivilce yapar diyorlar ama aktarda yediklerin sivilce yapar yüze sürülen yağlar değil dedi bana. ben arada kil maskesi ve peeling yapıyrum. bu işlemden sonrada üzüm çekirdeği yağı kullanıyorum. açıkçası geçen sene Çin'de 1 sene kaldım. oardaki watsonlarda vitaminler de satılıyordu ve white germ oil kapsüllerinden kullandım. hatta günde 1 tane ondan, 1 tanede üzüm çekirdeği hapı yuttum. hergün banyo yapıyordum (çok nemli bir yerdi) yüzümede bu bu kapsülden haftada 3-4 kez kullanıyordum. sabahlarıda dışarı çıkarken 50+ faktörlü koruma kremi kullandım. (solante acne). cildim güzelleşti. yani başka krem falan kullanmadım. ama türkiyeye döndüm ve sivilceden kurtulamıyorum. ne yapacağımı şaşırdım. şimdidide eczaneden yağsız DDF marka krem aldım. hassas ciltler için dediler. içindeki üzüm çekirdeği yağı var. Kılcal damarlar içinde solante rubol 50+ kullanıyorum. birde annem yıllardır kullanır. burun kenarındaki kılcal damarar için teramcyn merhem (yara merhemi) kılcal damarları azaldı. bende akşamları yapıyorum burun kenarına birz iyi geldi gibi ama bakıcaz uzun vadede nasıl.
(((( buğday yağı iyi hoş çok güzel renk açıyordu tam mutlu olacaktım , yine gece sürüp yattım ve sabah... yüzümün her yerinden sivilce çıkmıştı.. hemen doktora gittim isotrexin verdi gece yatarken kullanıcakmışım çok mutsuzum (
Canım benim topikte yazmış olduğum karışıma leke yapar demişsin amabu formül hemen hemen benimkisinin aynısı ,sadece c vitamini yok .C vitamini collageni artırıyor.
"Cildinize uygun memnun olduğunuz nemlendiriciniz varsa içine 2-3 ampul evigen ( E vitaminidir eczaneden alabilirsiniz) ekleyin öyle kullanın.
Layd Subaru ben nemlendiricimden memnun değilim ne alacağım ne yapacağım? diyorsanız (Bepanthen krem in içine kullanan bir arkadaşımız da olumlu sonuç aldı. Ben yine aktarda gördüğüm mecitefendi'nin ''kayısı çekirdeği kremi '' ve ''kara üzüm çekirdeği kremi''nden aldım. Eski nemlendirici kabımı güzelce dezenfekte edip iki kremden 1 er çorba kaşığı ekleyip 2 ampul evigeni ilave ettim oldu bana nemlendirici)"
Cildimde leke olmadığı için diğer formüle pek bakmadım .
Yankları dolgunlaştıracak bir formülün var mı
Aaaa nerdeLady cildin çok güzel maşallah emeklerinin karşılığını almışsın diyebilir.
Ya ben bide doğal halinle yani fondötensiz bi fotonu koyabilirmisn rica etsem?
Canım leke yapar o kadar vitamin hem birbirini bloke eder ki c vitamini çabuk tepkimeye girer. C vitaminini gıdalardan almak başka ampul şeklinde kullanmak başka özellikle c vitamini cilde ciddi leke yapar
Sen topiğinde
- Bepanthen krem
- Evigen ampül
- Redoxon ampul
yazmışsın bunlar evet tek başlarına faydalı ama karışım yaratmak bu kadar kolay değil işte...
birbiriyle tepkimeye girip pek hoş olmayan sonuçlar yaratabilir, bepanthen ilaç sınıfı bir krem ve etken maddeleri var, bence her eczacının söylediğine aldanmamalısın
hodan yağı yağ dokusu eksikliğini dolduruyor ama herkesde aynı etki yaşatmıyor benim gamzelerimi doldurdu
- Avicap
Aaaa nerdeBen de merak ettim
Anladım canım
C vitamini gıdalardan zaten yeterince alıyorum .Nemlendiricinin içine ''kayısı çekirdeği kremi '' ve ''kara üzüm çekirdeği kremi'' koymuşsun .Hangi nemlendiricine koydun tatlım ,bu 2 si ne işi yarıyor ?
Bana içine C vitaminin olduğu bir karışım önersen, ne kadar güzel olurdu
İlk sayfalarda güzelim resmim, okumamışsın konuyu net olarak bak buradan anladık
Nemlendiricimin içine koymadım onlar zaten krem.
Lütfen konuyu ve yorumları baştan okur musun, öyle soru sor cevaplayayım böyle tekrara dönüşüyor
Çok üzüldüm geçmiş olsun tatlım
Vichy çok lanet bir ürün benimde cildimi üniv. zamanımda mahfeden markadır
Teramcyn göz merhemi olarak biliyorum ben enfeksiyonlar ve baharda göz nezlesinde kullanılıyordu sanki:44:
O sözde temizleyicilerden uzak dur güzelim kil yada kükürt sabunuyla cildini temizle, kil maskeni düzenli yap cildinin yağ salınımını düzenlesin, bence kan tahlili yaptırmalısın vitamin eksikliği ve gıda alerjisi sebep olabilir bu şikayetlerine, ona göre dıştan müdahale için tekrar yardımcı oluruz sana
Ah o doktorlarisotreksin, tretin ve türevlerini şeker gibi yazıp yazıp dağıtıyorlar çok kızıyorum çoook
Sen o doktora tekrar git ve bu ilacın cildi soyup alttan taze doku cıkarttığını, ultraviyole ışınların en dik geldiği aylarda olduğumuzu güneş koruyucunun yetersiz kalacağını çünkü o verdiği kremin güneş koruyucusunun emilimi azalttığını söyleBu ilaçlar yaz aylarında kullanılmamalıdır!
Keşke kil maskesi yapsaydın, kükürtlü sabun kullansaydın. Buğday yağının yapısının yapışkan olduğunu en başta söylemiştim benimde pirinç kepeğine geçiş sebebim ağır bir yağ olması ve pirinç kepeğinin laboratuvar analizlerinde buğdaya karşı üstün gelmesiydi, isteyenlere analiz ve makaleleri yollayabilirim
(Kızlar ananem cildiye hemşiresiydi şimdi emekli oldu hastaneye sık gittiğim için bilgi birikimim vitaminler ilaçları bilmem buradan kaynaklı.
Aynı zamanda gıda teknikeriyim, yağlı tohum ve yağ teknolojisi derside aldığım için yapılarını etkilerini iyi bilirim)
Tatlım 1. sayfayı okudum o kadarzaten gerekli olan herşeyi ilk sayfada yazmışsındır diye düşünmüştüm .
Neyse kendinde ,cildin de muhteşem görünüyorÖnceden de böyle miydi yanaklarının dolgunluğu :26: cildinde gözenek sorunu var mıydı ?
Eğer bu kremden sonra böyle olduysa ,denemeyen kalmasın .
Eve gidince bütün sayfaları okucam
yorum için teşekkür ederim öncelikle. haklısınız aslında. yüzümü öncelikle hassaslaştıran temizleme jelleri oldu zaten. buarada teramcyn merhem hem göz için var hem de yaralar için. ben doktorda tahlilde yaptırdım. herşeye baktı. en son stres diyebildi. açıkçacı işyerim çok hijyenik de değil. sabah temizlik yapıyorlar ama kullandıkları bezler nasıl sormayın. ben extra temizlik yapmaya çaılışıyorum ama yeterli olmuyor. bazen cildim de sivilce kalmıyor sonra birden çene bölgem beyaz aknelerle doluyor. çikolata yemeyide bıraktım. kahve içmiyorum. belki haftada yada iki haftada bir. rare blossom buldum buarada. organic ürün diye. lavantalı ve naneli yüz temizleme köpüğü kullanıyorum. yeni bir ürün. duymuşsunuzdur eminim ki. oradan aldığım organik üzüm çekirdeği yağını rare blossom'ın peelingi veya DDF marka kil maskesinden sonra kullanıyorum. ama kılcal damarlara tam bir çözüm bulamadım işte. .tavsiyeleriniz olursa sevinirim açıkçası. kolay gelsin...kendinize iyi bakın.
cmn 1.resimseki kremin nasıl beyaz anlamadım.benim krem karışımım(üzüm ç.kremi ve kayısı kremi) tam birbiriyle karışmadı.hatta ayırt bile edilebiliyor.ve rengi sarımsı
gerçekten şuan napıcağımı şaşırdımbide lekelerim için tretin + isotrexin, sivilceler için sadece isotrexin kullan dedi.. tretin kullandığım günleri hatırladıkça çok kötü oluyorum (((( ne yapmalıyım :'(
bende kremleri karıştırırken sorun yaşamadım oldukça kolaydı sadece bikaç saniye sürdü ladysubaru nemlendiricinden çok memnunum sana minnettarım yumuşacık bi cildim var artıkyağlarıda kullanıyorum cildimin pürüzsüzleştiğini farkettim kullandıkçada emninmki istediğim sonucu alıcam sen bu işi biliyosun
Aslında cildini çok yoruyorsun gibi geldi bana, kil maskesi yap cildinin mineral ihtiyacını karşılasın ve maden suyu ile de yüzünü silebilirsin bende yaparım sık sık.
Zaten o doktorlar çerez vari ilaçlarıyla sorunu çözemeyince hemen stres der çıkar işin içiden
Cildini takip ediyorsun benim bulduğum gibi sende cildinin ihtiyaçlarını bulup sorunu çözersin eminim.
Tatlım o kılcal damarları bence ozon yağı çözer doa ürünlerine bir göz at, çünkü ciltte dolaşımı hızlandırıyor, sıkılaştırıyor dene bakalım zaten fiyatı uygun bişey kaybetmeszin
Ay ne güzel tatlım çok sevindim en güzel günlerde kullan inşallah evigen kaç tane ekledin ben 3 tane ekliyorum.
Ben aslında vücuda nemlendirici niyetiyle almıştım o iki kremi kocaman yakarambole, eve gelince bi şimşek çaktı kafamda evigeni kırdım içine beğenmezsem yine bacak ve kollara kullanacaktım bende böyle güzel sonuç almayı beklemiyorum