Çocuk Hastalıkları gözde sulanma ve çapaklanma

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

aysbar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2008
368
3
kızlar 3.5 aylık bebeğim var.sağ gözü sürekli sulanıyor ve çapaklanıyor.Sizler böyle bir sorun yaşadınız mı?
Araştırdığıma göre bebeklerde sık görülen bir durum olduğunu okudum.genelde 6 aydan sonra kendiliğinden geçermiş.
Sizlerin bu şekilde mi oldu?
ne zaman geçti?
Nasıl tedavi uygulandı?
Yardımcı olursanıız çok sevinirim.

benimde bebegimde oldu 4 aylık halende ara ara oluyo dr goturdum damla verdı bıde demlenmıs ılık cayı bır pamuk yardımıyla gozundekı capagı temızle dedı.Ama endıselenmeyın onemlı bısey degıl zmanla gecıyormus...

aynen benim bebğimdede var. doğduğundan beri
göz yaşı kanalının darlığından oluyormuş.
ilaç tedavisine gerek yok.masaj yap günde 6-7 kez.2 gözün rasına baş ve işaret parmağınla sık bırak sık bırak .10 kez tekrarla .
zamanla geçiyormuş.
benimki azaldı.ama dediğin gibi 6 aylık olana kadar bekleniyor

bizim bebeğimizdede var şuan doktorumuz masaj önerdi geçmesse diye bide damla verdi şuan ikisinide kullanıyorum sonucu görücez bakalım bebeğini allah analı babalı büyütsün cnm sağlıkla kal

Bizimde var sağ gözümüzde biraz,sütünle sil demişlerdi,sildik ama fayda etmedi..bugün sabah annemin sölediği aklıma geldi ve çay ile sildim.ılımış çaya batırdım pamuğu sıkıp sildim ve şuan sadece kenarında var normalde gün boyu olurdu bugün olmadı..bakalım eğer kesilirse tavsiye ederim kızlar..

benim kızımada olmuştu onunda sağ gözüydü
doktorumuz baktı olagan bir durum dedi krem verdi
ama öncelikle birkaç gün çay demiyle silin dedi
eger geçmezse kremi kullanın ama çayla geçicektir dedi
bir iki akşam ve sabah yaptım geçti birdahada tekrar etmedi

özellikle sezeryanlı bebeklerde oluyormuş. benim bebeğimde de vardı. çok yoğun olduğunda dr damla vermişti. 5 gün kullandım geçti. arada oluyordu sütümü damlatıyordum. şimdi 5,5 aylık artık olmuyor. başından üşürsede çapaklanabiliyor.

Aynı durumu bende yaşadım benimde bebeğim 3,5 aylık.Doktor damla bile vermedi geçer dedi çapaklanma olduğunda kaynatılmış su ve steril bir bezle temizlemek yeterliymiş .1 hafta kadar sürdü ara ara çapaklanma ve yoğun sulanma oldu sonra geçti ama yinede bazen tekrarlayabiliyor.

benim kızımda 6.5 aylık çapaklanma olunca doktorumuz hiç bir ilaç vermedi sadece ılık çayla sildirdi geçti süper çözüm

burun kanallarını açık tutmak gerekiyor.Burun kanalları tıkalı olunca çapaklanma oluyor genelde.

merhabalar
benim 4.5 aylık bi oğlum var 15 günlükten beri gözünde çapaklanma var 6 kere doktora gittim göz yaşı damarları tıkalı dedi masaj önerdi
bi ara 20 gün gibi bir süre olmamıştı ama tekrar başladı masaj yaptıkça daha çok oluyor
nerdeyse yarım saatte bi temizlemem gerekiyo. sizce ne yapmalıyım çayıda deniyorum anne sütünüde bu yüzden çok moralim bozuk bebegim gözünü zor açıyo
yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum..:sm_confused:

merhabalar benimde kızımda çapaklanma var 2.5 aylık damla kullanıyoruz bakalım geçecek mi

teşekkürler arkadaşlar verdiğiniz bilgiler sayesinde rahatladım bebeğimin gözü sulanıyordu ve ben çok stres yapmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…