• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göz muayenesi

belkiimm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2014
1.651
2.735
133
Ankara
Arkadaşlar 6 ay önce çocuğuma 3.5 astigmat tanısı konuldu bu ay sonu kontrolü vardı fakat ben evden çıkmak çıkartmak istemediğim gibi hastane ortamına hiç sokmak istemiyorum biraz ertelesem ne olur ya da ertelemesem mi bilmiyorum bana bilen biri akıl versin

Bir ay geç götürmeniz gerçekten cooook etkiler mi? Nice aile var çocuğunun göz bozukluğunu bilmez bile, " TV'yi yakın izleme " diye bağırır geçer.
Bence bir ay kadar Erteleyin. Çok hayati bir konu değil ki, göz bu. Artacağı varsa zaten artıyor.

Çok hayati degil bence bir süre daha ertelenebilir oğlunuzla yaşıt oglumunda goz randevusunu erteledm 5 yasinda ki kızıminda dis randevusu vardi vazgeçmiştim götürmekten ama bugün ağrısı oldu hep yemek yerken napacagim bilemiyorum

Bir ay geç götürmeniz gerçekten cooook etkiler mi? Nice aile var çocuğunun göz bozukluğunu bilmez bile, " TV'yi yakın izleme " diye bağırır geçer.
Bence bir ay kadar Erteleyin. Çok hayati bir konu değil ki, göz bu. Artacağı varsa zaten artıyor.
İşte bilmediğim ve doktor olmadığım için ve göz problemim olmadığı için bilen birileri açıklar diye fikir aliyorum

Kızımda da astigmat var 1 buçuk yıldır gözlük kullanıyor, bizim de kontrolümüz vardı.
Doktoruyla görüştük, kontrolü bir müddet ertelememizde sorun olmayacağını söyledi.

Çok hayati degil bence bir süre daha ertelenebilir oğlunuzla yaşıt oglumunda goz randevusunu erteledm 5 yasinda ki kızıminda dis randevusu vardi vazgeçmiştim götürmekten ama bugün ağrısı oldu hep yemek yerken napacagim bilemiyorum
Of biran önce bitse diste ağrı yapar çocuğa Allah yardımcınız olsun

Kızımda da astigmat var 1 buçuk yıldır gözlük kullanıyor, bizim de kontrolümüz vardı.
Doktoruyla görüştük, kontrolü bir müddet ertelememizde sorun olmayacağını söyledi.
İşte beklediğim cevap ne kadar erteleyebiliriz acaba ben ilk devlete götürdüm tamamen kontrol amaçlı çıkınca gözlüğü aldım malum devlet doktorlarına ulaşılamıyor o yüzden danisamadim:(

İşte beklediğim cevap ne kadar erteleyebiliriz acaba ben ilk devlete götürdüm tamamen kontrol amaçlı çıkınca gözlüğü aldım malum devlet doktorlarına ulaşılamıyor o yüzden danisamadim:KK43:
1 ay kadar götürmeyi düşünmüyorum açıkçası, sonrasını da duruma göre karar veririz muhtemelen.

İşte bilmediğim ve doktor olmadığım için ve göz problemim olmadığı için bilen birileri açıklar diye fikir aliyorum
İlk kontrolün üstüne doktor '6 ay sonra gelin' demiş.
Yani epey zaman var. Ha altı ay ha yedi ay. Ne önemi var ki? "İlacı bitir üç gün sonra gel" dese neyse de bence dusunmenize,uzulmenize değmez
Benim de son muayanemin üzerinden bir sene geçti,yeni numara almam lazım. Ama lensim daha bitmedi diye gitmedim aylardır 😅
Bence dert etmeye bile değmez. Göz nereden bilecek 6 ay mi geçti 7 ay mi geçti :) sular biraz durulunca gidersiniz.

İlk kontrolün üstüne doktor '6 ay sonra gelin' demiş.
Yani epey zaman var. Ha altı ay ha yedi ay. Ne önemi var ki? İlacı bitir üç gün sonra gel dese neyse de bence dusunmenize değmez
Benim de son muayanemin üzerinden bir sene geçti,yeni numara almam lazım. Ama lensim daha bitmedi diye gitmedim aylardır 😅
Bence dert etmeye bile değmez. Göz nereden bilecek 6 ay mi geçti 7 ay mi geçti :) sular biraz durulunca gidersiniz.
Sular katlanarak artıyor .. haklısınız da çocuklarda daha hızlı ilerliyormus..suların durulması dilerim uzun sürmez

Curuk vardi ama agrimiz yoktu bugun basladi ne zamana kadar erteleyebiliriz bilmiyorum gun gectikce daha da artar diye korkuyorum yemek yerken zorlandi
Benimkinde de çürük var ama ağrı yok umarım birde o baslamaz..size daha çok işler karışmadan gidin de diyemem gitmeyinde agrida varmış özeti kekin ilacı olsa kendi kafasına sürer di bence dış için doktora sorun ama

şu durumda bence çıkmayın kesinlikle, hele hastaneye hiç.
bilmiyorum çocuklarda süreç nasıl gelişiyor ama astigmat bende de var, göz doktoruna sadece gözlüğümü kaybedince gidiyorum, gözlüğü de çok ender kullanıyorum hatta ama yıllardır ilerlemedi numaram. tabii bilgim yok, bendeki durum böyle sadece. ama çok acil olduğunu sanmıyorum, en azından 1 ay erteleseniz olur bence.

Annem kanseri atlattı cok sukur ama rutin kontrolleri var 3 ayda 1..Geçen perşembe ultrason ve kan kontrolü vardı ama son durumlardan dolayı napacağımı bilemediğimden hocanın sekreterini aradım.Hoca 2 ay sonra gelsin,randevusunu ertelesin demiş.
Annemin durumunun astigmata göre daha ciddi olduğunu düşündüğümden bu örneği vermek istedim.Eğer imkanınız varsa arayın sorun siz de .Durumun ehemmiyetine göre yönlendirirler,sizin de içiniz rahatlar.

Arkadaşlar 6 ay önce çocuğuma 3.5 astigmat tanısı konuldu bu ay sonu kontrolü vardı fakat ben evden çıkmak çıkartmak istemediğim gibi hastane ortamına hiç sokmak istemiyorum biraz ertelesem ne olur ya da ertelemesem mi bilmiyorum bana bilen biri akıl versin

Arttıysa bile 1 ayda ne kadar ilerleyebilir ki? Bence 3-4 hafta beklemek mantıklı.

Annem kanseri atlattı cok sukur ama rutin kontrolleri var 3 ayda 1..Geçen perşembe ultrason ve kan kontrolü vardı ama son durumlardan dolayı napacağımı bilemediğimden hocanın sekreterini aradım.Hoca 2 ay sonra gelsin,randevusunu ertelesin demiş.

Konu ile alakasız olacak ama işte sokağa çıkarak devletin uyarılarını dinlemeyip salgının boyutunu arttıracklara tam da bu nedenle çok kızgınım.
Siz kıçınızı kırıp 2-3 hafta sosyal ortamlardan izole olamıyorsunuz diye bu virüs toplumda yayılacak ve sağlık sistemi şu anda pandemiye odaklanmış durumda, ve kanser, kalp hast, gibi ciddi hastalıkları olan insanların kontrolleri aksayacak.

Back
X