Öncelikle herkese merhaba. 2023 Ağustos ayında 32 yaşındayken yaşadığım ile yakın olduğu ve rahatça kontrollere gidip gelebileceğimi de hesap ederek Erzurum'da lazer göz ameliyatı oldum. Ameliyat öncesi tansiyon vb ölçümler yaptılar aslında ilk etapta sadece görüş almaya diye gitmiştim. Doktor gözlerin uygun istersen bugün yapabiliriz dedi ben de tamam dedim çünkü numaralarım 5.75-6.00 arası miyop ve 1.5 civarı astigmatti. Hayat gözlükle o yaşa kadar çok sıkıcı geçmişti benim için. Neyse dosya için birşeyler imzalattılar okumak istedim asistan önemli değil prosedür dedi aceleye getirdi ameliyathane önünde fark ettim ki o günkü her hastaya no touch uygulanacakmis. Açıkçası o an içime bir kurt düştü ama ödemeyi yapmıştık ve ilk beni alacaklardı artık kadere razı mı oldum diyeyim öyle girdim ameliyata. İki doktor birlikte yapıyordu ameliyatı ve rahat geçti diyebilirim sohbet ettiler ne yaptıklarını anlattılar. Doktorlardan biri kendi çocuklarına da aynı işlemi birkaç yıl öncesinde uygulamış haberlerde görmüştüm hatta biraz da o cesaretle gitmiştim. Ameliyat bitip ayağa kalktığımda evet herşey full netti ve ben neredeyse mutluluktan aglayacaktim. Geçici lens takıldı hastane bir tane de güneş gözlüğü verdi ve ertesi gün kontrole gel denilerek çıktım. Ertesi gün de gözler sifirlanmisti ve sulanma hassasiyet dışında kendimi o kadar da kötü hissetmiyordum ne var ki o kadar damla kullanmama ve dışarıda güneşten kendimi korumama rağmen 3 ay gibi kısa bir sürede gözlerim bulaniklasti maalesef. Kontrole gittiğimde haze oluştuğu bunun bir tepki olduğu ve damlalarla tedavi edliebildigi söylendi. Bu doktorlara bulasmistim bir kere tamam dedim yine ve damlalarla tedaviye başladık tabi öncesinde yaşadığım ilde devlet hastanesindeki doktorlara da gittim devletteki doktor da sarı lekelenme yani haze olduğunu ve kendi doktoruma gitmem gerektiğini söyledi bu arada. Damla tedavi süreci de işe yaramadı ne yazık ki sonraki süreçte ve 2024 Mart ayında sağ gözüm 2024 Nisan ayında da sol gözüm işlem gördü sarı lekeler temizlendi doktorlar artik tamam bu kez oldu dedi ama ne hikmetse 4 ay içinde gözlerim yine bozulmaya başladı daha doğrusu ilk işlem yapılan gözüm olan sağ gözüm önce bozuldu ve doktorlar araştırdık sağ goze bir kere daha no touch yapacağız dediler. Elini uzatıp kolunu kaptırma deyimi benim için biçilmiş kaftan olmuştu artık bu kez olacak nidalarıyla sağ göz tekrar no touch gördü ve gectigimiz Ekim ayında sağ gözüme 2.25 sol gözüme 0.75 ölçü verdi aynı doktorlar. Gözlük almak zorunda kaldim. Kasım ayinda da sol gözüm bulaniklasti birden. Hamileyim ve doğum yaklaştı aynı doktora gitmek gözümü emanet etmek istemiyorum tekrar. Doktor hatası mı yoksa lazer yöntemi mi beni bu hale getirdi bilemiyorum ama sonuç çok kötü kaldı ki göz ağrılarından yarattığı psikolojik etkiden bahsetmiyorum bile. Siz siz olun no touchtan uzak durun.