Görümceye takı. bi bakar mısınız?

Hiçbir şey takmadı kayınvalidemler taktı o da bekar olduğu için onlarla bir saydı kendini sanırım. Düğünümde de takmadı. Eşimin kredi çekip aldığı bilezikleri kayınvalidem kocası kızı bölüşüp taktılar.
Bekar da olsa takmaliydi dugunde. Neyse. O zaman esiniz ne istiyorsa onu taksin. Ben gorumcem bana ne taktiysa ayni degerde taki takmistim.

Bizde nişanda takı olmaz . Görünce bebesine doğum günü yaptı ona gidip altın taktım valla . Ama düğünde 10 gram filan bilezik takmak gerek bence . Geçen annemle konuşuyorduk ta düğünde görümcelerim bana ne hediye yaptılar bilmiyorum mesela

Görümcem yok ama benim kardeşime nişanında kolye takmıştık

benim bildiğim nişanda sadece damadın anne babası takar geline takı. eğer sizde durum farklı ise en az bir çeyrek takmanız uygun olur sanırım. zaten altın fiyatları fırlamış:ruh:

Kardeşimin nişanı için yarım yada en kötü çeyrek düşünüyorum. Görümcem yok ama olda onada öyle düşünürdüm.

Benim görümce bemçn evlenirken sorunlar vardı başka takamadı ama çok üzüldü nişanda bi yüzük var dı ölen abisinden hatıra eşim bana takmıştı (bu arada eşimin eski nişanlısına alınmış yüzük ama takılmadan nişan atılmış ) ben hatıra ama ona niyetle alınmış diye tuhaf oluyodum görümceme hediye ettik eşimle çok sevindi hala saklar takmaya kıyamaz
Ama takmalısın bi çeğrek sen al yanında bulunsun takı olursa takarsın

nişan için takı olarak düşünmeyin bence içinizden geliyorsa hediye olarak bir kolye veya bileklik alabilirsiniz. takı yapılacaksa eliniz boş görünmez, takı olmayacaksa güzel bir jest yapmış olursunuz.

Arkadaşlar selam. Görümcemin evde nişanı olacak sizler görümcenize nişanda ne taktınız?
Görümcem yok kaynım var.Diyelim nişanlandı bişey takmazdım.Bizim burda nişanda takı adet diil.Erkek tarafı kaynana takarsa takar.Bana kayınvaldem set takmıştı.İlla takısız olmuyosa bi çeyrek takın.

Evliyseniz eşinizle birlikte takarsınız. Değilseniz hiçbir şey takmanıza gerek yok. Erkek arkadaşınız kendisi takar isterse. Nişanda bir şey takıldığını ben ilk kez duyuyorum.

Evdeki nişana niye taki takilmiyor? Bilen varmi? Yani, evde yapılan nişanda kardeşe niye takilmiyor bir altın?
Ben bu adeti ilk burda okudum. Bizim yörede nişan nerde olursa olsun, cekirdek aile bilezik veya bütün altin takar. Abi, abla, kardeş çalışıyorsa onlarda takar. Ceyrek takani görmedim. Sünnet çocuğu gibi...
İnsanın genelde 40 kardeşi olmuyor, yani arkadaşa ceyrek takilirsa kardeşe iki tik üstü olmasi gerek bence ( bütçe el veriyorsa)

Back
X