• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemlerin evinde param çalındı

Toplumsal olarak bir adım yürüyememek bunla ne alaka siz de kendinizi aile içinde koruyamıyorsunuz hakaretle uğradınız halde herkes kendini geliştirsin siz kendi kendinizi korumayı konu sahibi de üstelik bu ikinci parasını korumayı

Belki harcadı hatırlamıyor gözünüzle görmeden kimseye iftira atmayın
Ne alaka benim yaşadığım şeyler çok farklı.
Siz hangi hakla bunu söylüyorsunuz?
Benimle ilgili yorum yapmayın.

Kızlar şimdi cuma günü görümcemlerin evine iftara davetliydik o gün de yanımda nakit para olarak ₺5.000 vardı ve Cüzdanım küçük olduğu için ağzını tamamen kapatmadım Çünkü gerdiriyor Cüzdanımı fermuarından yarısını açık bırakmıştım yırtılmasın diye içinde böyle çok para olduğunda bilerek tamamen kapatmıyorum yırtılmasın diye Neyse 3 Görümcem ve 5 çocuk vardı evde çocukların üçü küçük üç buçuk 5-6 yaşlarında 2 tane erkek çocuğu da 10 ve 12 yaşlarında var eve gittiğimde çantamı açıp baktım ve Cüzdanım tamamen kapatılmış fermuarı kenarı yırtılmış patlamış ve içine açıp baktığımda Çünkü farklılık olduğunu fark ettim 5.000 liradan 1000 TL alınmıştı Ve eminim gitmeden önce içinde 5000 lira vardı fermuarını tamamen kapatmamıştım gitmeden önce son kez kendim bakmıştım sonrasında eşime sordum acaba sen mi aldın diye O da almadığını söyledi kimse almamıştır hiçbiri almaz Yapmaz öyle şeyler söyledi ama ben de bunu neden uydurayım nasıl böyle oldu o zaman diye söyledim ve geçmişe dönüp düşündüğümüzde evimize ilk geldiklerinde yemeğe aldığımda kumbaramız vardı ortalıkta oradan üstünden para alınmıştı o akşam da o zaman da onlar gittiğinde hemen fark etmiştim sonra kumbaramızı kaldırdık. Eşim o akşam hepsini arayıp konuşmak istedi saat geç olduğu için arattırmadım o gün evine gittiğimiz ablasının kamerası vardı ertesi gün ona kamerayı sorayım dedi kamerayı sormak için aradı kameraları Çalışmıyormuş sonra niye sordun Ne yapacaksın kamerayı deyince konuya girdi biraz üstünkörü anlattı o sıra ablasının Acelesi vardı kapattı sonra konuşuruz deyip ertesi gün yine eşim aradı geri dönmedin müsait miydin konuşalım mı diye durumu tekrar en baştan anlattı ablası da sanki ben yalan söylüyormuşum gibi konuşup davrandı neden bizden çalınmıyor herkesin çantası yatak odasındaydı benim de ağzı açık o şekilde duruyormuş benden niye çalınmıyor ondan niye çalınmıyor neden hep işte sizden olmuş diye söylendi bizden veya çocuklardan kimse yapmamıştır diye bayağı böyle beni suçlar gibi konuştu sonra diğer ablalarına sordun mu diye sordu sormamıştı eşim de o zaman ben konuşurum ya da sen konuş deyince Tamam dedi kapattı telefonu sonra diğer ablasını aradı haberleri olsun En azından bizden Birinci şahıs ağzından duysunlar istedik.Çünkü söylediği konuştuğu ablasından duymuş olsalardı o da onları dolduruşa getirecekti belki de yani şu anda ablalarıyla da konuşup sorduğu için herkes durumu biliyor şu anda herkes kendini belki suçlu hissediyor Ama en çok da gelinleri olarak Benim yalan söylediğimi düşünüyorlar Belki de bundan sonra bana bakışları değişecek Belki de ben ne yapacağım?
Biz de bir laf vardır “Ne malını ortada bırak ne de komşunu hırsız çıkar” diye.
Siz daha önce deneyimlemişsiniz ama önlem almamışsınız, üstüne söyleme şeklinizde bana göre hatalı. Bu yüzden sizi hatalı buldum.

Siz daha önce deneyimlemişsiniz ama önlem almamışsınız, üstüne söyleme şeklinizde bana göre hatalı. Bu yüzden sizi hatalı buldum.
Aynen. Benim kasam var anahtarı bile başka yere saklarım dediğiniz ne ortada bırak ne de milleti hırsız çıkart

Bir de acaba harcadı mı unuttumu olabilir çünkü

Ben kaybettigim parayı iki gün sonra aklıma geldi harcadığım oluyor çünkü 1000 TL ne ki çerez parası maalesef çalan hepsini de çalar dı

Eşinizin sizi araya katmadan söylemesi gerekti ama sonuç olarak söylenmesi taraftarıyım. Paranın küçük veya büyük olması değil konu ortada bir suç var birde suçlu. Böyle üstü kapatilacak bir konu değil farzedelim çocuklar yaptı bu çocuklar şimdiden böyleyse ilerde topluma ne kadar zarar vereceğini düşünebiliyormusunuz. Kimseyi zan altında bırakmadan suçlamadan dile getirilmesi gerek diye düşünüyorum.
Eşim kendi cüzdanından alındığını söylemek istedi ama ben doğruyu söylemesini istedim bu konuda neden yalan söyleyeyim ki iyiyken kötü olmayı hele bu konu üzerinden neden isteyeyim.

Toplumsal olarak bir adım yürüyememek bunla ne alaka siz de kendinizi aile içinde koruyamıyorsunuz hakaretle uğradınız halde herkes kendini geliştirsin siz kendi kendinizi korumayı konu sahibi de üstelik bu ikinci parasını korumayı

Belki harcadı hatırlamıyor gözünüzle görmeden kimseye iftira atmayın
Harcamadım eminim ki o yüzden böyle dile getirdim gözümle görmedim alanı evet ama Cüzdanım farklı kapatılmış ve kenarı yırtılmıştı ki ben kimseyi aramadan önce polise gittim sadece cüzdanımı vermek istedim parmak iziyle falan bakabilirler mi diye ama o şekilde olmuyormuş olay yeri inceleme falan eve gitmesi gerekiyormuş çok uzun iş ve herkes duyup dallanıp budaklanacak dedim istemedim ondan sonra evlerinde ki kamerayı sormak aklımıza geldi onu sorunca da konu ister istemez açıldı söylendi.

Evet daha önce yaşadım ama onlara yormadım kendim unuttum karıştırdım herhalde diye düşündüm ve üstünden de baya zaman geçmişti. Söyleme şekline gelirsek eşim konuştu ablalarıyla ve kameradan girdi konuya sonra da böyle böyle oldu diye anlattı.

Aynen. Benim kasam var anahtarı bile başka yere saklarım dediğiniz ne ortada bırak ne de milleti hırsız çıkart

Bir de acaba harcadı mı unuttumu olabilir çünkü

Ben kaybettigim parayı iki gün sonra aklıma geldi harcadığım oluyor çünkü 1000 TL ne ki çerez parası maalesef çalan hepsini de çalar dı
Harcamadım eminim aynı gün parayı çektik akşamına bu olay oldu hepsini çalsa anlaşılırdı kesin

Harcamadım eminim ki o yüzden böyle dile getirdim gözümle görmedim alanı evet ama Cüzdanım farklı kapatılmış ve kenarı yırtılmıştı ki ben kimseyi aramadan önce polise gittim sadece cüzdanımı vermek istedim parmak iziyle falan bakabilirler mi diye ama o şekilde olmuyormuş olay yeri inceleme falan eve gitmesi gerekiyormuş çok uzun iş ve herkes duyup dallanıp budaklanacak dedim istemedim ondan sonra evlerinde ki kamerayı sormak aklımıza geldi onu sorunca da konu ister istemez açıldı söylendi.
Valla ne desek boş aile ortamında bu tür olaylar zor halledilir herkes yanlış anlar alınganlık yapar ki haklılar hani hırsız konumuna girmek istemezler doğla da çocuklar almışsa korkup söylemezler bir saatte bakkal da yer bitirirler o parayı miktar hiç olmazsa bence konuyu kapatın ama büyütmek isterseniz kendiniz bilirsiniz

Yüzyüze bakacaksınız eğrisini doğrusunu tartıp karar verin

sizde olayları abartma huyu var sanırım polise gitme vs nedir nerden aklınıza geliyor böyle şeyler enterasansınız

Bu yetmez ABD başkanı dahil herkese haber verseydiniz 😅

Ya ne bileyim parmak izi aldırma falan kendi ailenizde olsa asla yapamayacağıniz şeyleri sırf eşinizin ailesi diye yapmışsınız . Hadi diyelim hırsız oldugu çıktı cociklardan biri ıslah evine mi yollayacaksiniz? Siz bir şey yapmasanız bile o kişi hakkında kalacak o suçlama bildiğim kadariyla böyle ayıp suçlarda insanlar memur bile olamıyor. Ne kafası bu artık ? Eskinin yüz lirası bu para bir poşet doluyor yani .

Bir gün o aileden birine bir ihtiyacınız olabilir . Kan bağı var ya hani bir kana ihtiyaç olur mesela o hırsız tuttuğunuz aileden çocuğunuzun eşinizin olabilir boyle şeyler. Yüz yüze gelemeyeceğiniz şeyler yapıyorsunuz

sizde olayları abartma huyu var sanırım polise gitme vs nedir nerden aklınıza geliyor böyle şeyler enterasansınız
Herhalde bir daha hiç gorusmemek için iyi bahane olarak gördü bu konuyu ben o gorumcelerin yerinde olsam hakaret davası , iftira davası ve bilmem ne davası sürekli yenisini açardim . PÖH falan gelecekmiş az kalsın

Herhalde bir daha hiç gorusmemek için iyi bahane olarak gördü bu konuyu ben o gorumcelerin yerinde olsam hakaret davası , iftira davası ve bilmem ne davası sürekli yenisini açardim . PÖH falan gelecekmiş az kalsın
Haklı bile olsa yöntemleri çok tehlikeli .Herşeyin bir uslubu yöntemi var.Bu kafayla daha çok başını ağrıtır gibime geliyor. Bu gidişle aile bağı kalmayacak zaten .Herkes korkarda .Yapmamış olsa bile aman uzak duralım yarın bize bir iftira atar polise gider başımıza dert almayalım derler..

Haklı bile olsa yöntemleri çok tehlikeli .Herşeyin bir uslubu yöntemi var.Bu kafayla daha çok başını ağrıtır gibime geliyor. Bu gidişle aile bağı kalmayacak zaten .Herkes korkarda .Yapmamış olsa bile aman uzak duralım yarın bize bir iftira atar polise gider başımıza dert almayalım derler..
Hiç kimseyle bağı olmayinca çok mutlu olacağını sanıyor yaşayıp görecek bakalım çok mu mutlu olunuyormus . O eş zamanla bakacak pişman olacak sonra suçu kimde bulacak

1000 TL için gereksiz kavga çıkarmayın ikinci defa olmuş bence siz biraz önlem mi alsanız çantanız neden yanınızda değil üstelik agzı neden açık

Çocuklar almış olabilir geçmiş olsun aile içinde bu olaylar zor hallolur
Çantamın ağzı açık değildi.yanımda değildi yatak odasına koymuş eşim mutfağa yardıma geçmiştim. Zaten parasında değiliz güven meselesi işte artık nasıl hallolur nasıl yüzlerine bakıcam bilmiyorum 🥹

Bazi insanlarda akıl yerine toprak falan var resmen. Mesele para mi? Parayla gitmeyiver diyosunuz. Insanlar, cocuklarinin hirsizlik yaptigini bilmesin mi? Yarin bir gun aileden olmayan biri gelir ne yapacaklarini sasirirlar boyle nazi geceni bulunca her lafi saydiriolar. 10-12 yaslarindaki erkek cocuklari almıştır cok muhtemelen. Annesinin oturup konusmasi lazim cocuklarla. Ilerde daha beter olur bu davranislari.

Daha dikkatli olmanız gerekir.
Ben yanımda o kadar büyük meblada para taşımam ne gerek var ki?
Bence çok gereksiz.

Ayrıca 2. kez başınıza gelmiş, bundan sonra siz de ulu orta çantanızı biryerlere koymayın.
Evinize gelecekleri zamanlarda da herkesin çantası kendi yanında dursun, siz de kendi özel eşyalarınızı iyi gizleyin.
Çünkü burada birinin dediği gibi tuzak kurmak için geç, ama size tuzak kurulabilir, yalancı çıkartmak adına.

Bazi insanlarda akıl yerine toprak falan var resmen. Mesele para mi? Parayla gitmeyiver diyosunuz. Insanlar, cocuklarinin hirsizlik yaptigini bilmesin mi? Yarin bir gun aileden olmayan biri gelir ne yapacaklarini sasirirlar boyle nazi geceni bulunca her lafi saydiriolar. 10-12 yaslarindaki erkek cocuklari almıştır cok muhtemelen. Annesinin oturup konusmasi lazim cocuklarla. Ilerde daha beter olur bu davranislari.
Siz gördünüz mü? Çocukların hırsızlık yaptığı nereden belli? Nasıl böyle kolay iftira atıyorsunuz hem de hırsızlık gibi çirkin bir suç . Yapmayın lütfen. Biri size ya da çocuğunuza aynısını yapsa ne hissedersiniz?
Konu sahibinin anlatımı bile bu kadar kesin değilken nasıl bir suçlama. Gerçekten biraz düşünün

Back
X