• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemlerin evinde param çalındı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Bir1A
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu kadar kalabalık ortamda çalanın bulunamayacağını biliyorsunuz değil mi? Evet kimse size yalan söylüyorsunuz demiyor ama ispatlayamayacağınız bir durum var ortada. Kamera neredeydi, yatak odasında mı çantanızda mı? Evin girişinde vardır, alan kişi oraya mı tutup gösterecek?
Evet haklısın. Yatak odasının girişinde de vardı

Eşiniz ilk defa kumbaradan para alınınca herkesten şüphelenip aramaya kalkıyorda, sonraki seferde neden kimse yapmaz diyor orayı anlayamadım.

Eşiniz ilk defa kumbaradan para alınınca herkesten şüphelenip aramaya kalkıyorda, sonraki seferde neden kimse yapmaz diyor orayı anlayamadım.
Yok öyle olmadı kumbara da kimseden şüphelenmedi kimse yapmaz dedi geçti konu kapandı Cüzdanımdan alınan içinde kimse yapmaz dedi ama cüzdanımı kenarını fermuarını gösterdikçe soralım istedi

Evet haklısın. Yatak odasının girişinde de vardı
Aslında o kameranın çalıştığı ve kimin girip çıktığına bakılacağı söylense en azından alanda bir tedirginlik olurdu. Yani ben olsam yapardım, evimde birinin parasının çalınması beni huzursuz ederdi. Belki de çalışıyor kamera, görümceniz çalışmıyor dedi.
Çocuklar almamıştır o parayı, bakın hepimiz çocuklar sandık. Alan kişi de çocuklara kalacağını bilerek yaptı. Küçük çocuğun üstü değiştirildi mi veya uyutuldu mu odada?

Aslında o kameranın çalıştığı ve kimin girip çıktığına bakılacağı söylense en azından alanda bir tedirginlik olurdu. Yani ben olsam yapardım, evimde birinin parasının çalınması beni huzursuz ederdi. Belki de çalışıyor kamera, görümceniz çalışmıyor dedi.
Çocuklar almamıştır o parayı, bakın hepimiz çocuklar sandık. Alan kişi de çocuklara kalacağını bilerek yaptı. Küçük çocuğun üstü değiştirildi mi veya uyutuldu mu odada?
Haklısın benim de evimde böyle bir durum olsa üzülür tedirgin olurdum saldırgan olmazdım. Ama ev sahibi bozuk dedi biz görümcemlere kameraya bakılacak deseydik ev sahibi onlara da söylerdi çalışmıyor diye. Küçük çocuğun üstü değiştirilmedi uyumadı da 🥹

Ben ne yapıcam şimdi bilemedim aramız bozulacak herkes bana kötü bakacak belki de 🥹🥹

Muhtemelen çocuklar almış olabilir,bin lira için böyle yüz göz olmazdım ben olsam
Keşke olayın yaşandığı ilk gün buraya yazıp fikir alsaydım one göre davranırdım 🥹😭😭

Offf ya şimdi ben mi suçlu oldum 🥹🥹😭
Yani sadece görümce ve ailesi olsa neyse ama kaç kişi zan altında kalmış. Eşiniz uğraşsın; size gelirken çektim parayı, sabah da şunu bunu ödiycektim, miktar fazla olunca cebimde dursun istemedim falan desin. Ben sorunca farkettik kaybolduğunu desin. Bırakın kendi aralarında halletsinler. Keşke sormasaydınız, evet kimse parayı kolay kazanmıyor ama bunun yaşanacağı da belli. Kimse ben çaldım çocuğum çaldı demez.

Arayıp herkese sorarak bence yanlış yapmışsınız. 1 kişi yüzünden onca insan zan altında kalmış size cephe alsalar haklılar. Ben olsam tekrar o kişilerle aynı ortama girdiğimde çantayı uzak ama gözümle görebileceğim bir odaya koyar içine sahte para koyardım. Herkesin dikkatini çekerek koyardım para eksiliyorsa kim odaya giriyorsa en azından onun yanında önlemimi alırdım. Bin lira içinde etrafı aramazdım bence hakliyken saçma bir duruma düşmüşsünüz. Birde Artık hiç bulunmaz calan kişi

Arayıp sorarak çok yanlış yapmışsınız. Baya bilenirler size. Bi de çok ayıp ya iftara gittiğin kişilere hırsız damgası vurmak. Ama belli ki kadın anladı kimin yaptığını ondan işte kamera bozuk şu bu dedi bence

1000 lira için kardeşlerini arayan eşinize de şaşırdım size de . Ben olsam bende yalan söylediğinizi düşünürdüm ve sizi evime kabul etmezdim . Belki düşurdunuz belki harcadınız unuttunuz ayıp yani
Düşürüp harcamadığıma eminim bir de Cüzdanım kenarından yırtılmış fermuarı tamamen çekilmiş ordan anladım zaten

"Sormazdım bile" fikrine ben katılmıyorum. Kesinlikle sorulmalıydı. Olay 1 tl veya 1 000 tl değil. Paranın geri gelmesi, birilerinin suçu üstlenmesi de değil. Para geri gelmez kimse de itiraf etmez zaten. Ama yine de sorulmalı çünkü ortada ahlak dışı bir olay var, susulduğu zaman farkedilmedi diye düşünüp cesaret kazanacak hırsız ve bunu yapan kişi eğer çocuksa uyarılmalı konuşulmalı ki ilerleyen yaşlarda da yapmasın. Bunun için de ilişkisini bozan bozsun gerçekten. Bana böyle bir şey sorulsa mahcup olur kim yapmış bulana kadar uğraşır benim evimde bir daha böyle bir olay yaşanmaması için herkesle konuşurdum.

Arayıp herkese sorarak bence yanlış yapmışsınız. 1 kişi yüzünden onca insan zan altında kalmış size cephe alsalar haklılar. Ben olsam tekrar o kişilerle aynı ortama girdiğimde çantayı uzak ama gözümle görebileceğim bir odaya koyar içine sahte para koyardım. Herkesin dikkatini çekerek koyardım para eksiliyorsa kim odaya giriyorsa en azından onun yanında önlemimi alırdım. Bin lira içinde etrafı aramazdım bence hakliyken saçma bir duruma düşmüşsünüz. Birde Artık hiç bulunmaz calan kişi
Doğru söylüyorsunuz kamerasını sorduğumuz görümcemde ben olsam kimseyi aramam kendim gözlemlerdim denerdim dedi bende hiç öyle düşünüp plan yapmadım yani aklımda kalbimde ne varsa olduğu gibi dile getirdim gözü açık uyanık birisi de değilimdir öyle düşünecek.

Kızlar şimdi cuma günü görümcemlerin evine iftara davetliydik o gün de yanımda nakit para olarak ₺5.000 vardı ve Cüzdanım küçük olduğu için ağzını tamamen kapatmadım Çünkü gerdiriyor Cüzdanımı fermuarından yarısını açık bırakmıştım yırtılmasın diye içinde böyle çok para olduğunda bilerek tamamen kapatmıyorum yırtılmasın diye Neyse 3 Görümcem ve 5 çocuk vardı evde çocukların üçü küçük üç buçuk 5-6 yaşlarında 2 tane erkek çocuğu da 10 ve 12 yaşlarında var eve gittiğimde çantamı açıp baktım ve Cüzdanım tamamen kapatılmış fermuarı kenarı yırtılmış patlamış ve içine açıp baktığımda Çünkü farklılık olduğunu fark ettim 5.000 liradan 1000 TL alınmıştı Ve eminim gitmeden önce içinde 5000 lira vardı fermuarını tamamen kapatmamıştım gitmeden önce son kez kendim bakmıştım sonrasında eşime sordum acaba sen mi aldın diye O da almadığını söyledi kimse almamıştır hiçbiri almaz Yapmaz öyle şeyler söyledi ama ben de bunu neden uydurayım nasıl böyle oldu o zaman diye söyledim ve geçmişe dönüp düşündüğümüzde evimize ilk geldiklerinde yemeğe aldığımda kumbaramız vardı ortalıkta oradan üstünden para alınmıştı o akşam da o zaman da onlar gittiğinde hemen fark etmiştim sonra kumbaramızı kaldırdık. Eşim o akşam hepsini arayıp konuşmak istedi saat geç olduğu için arattırmadım o gün evine gittiğimiz ablasının kamerası vardı ertesi gün ona kamerayı sorayım dedi kamerayı sormak için aradı kameraları Çalışmıyormuş sonra niye sordun Ne yapacaksın kamerayı deyince konuya girdi biraz üstünkörü anlattı o sıra ablasının Acelesi vardı kapattı sonra konuşuruz deyip ertesi gün yine eşim aradı geri dönmedin müsait miydin konuşalım mı diye durumu tekrar en baştan anlattı ablası da sanki ben yalan söylüyormuşum gibi konuşup davrandı neden bizden çalınmıyor herkesin çantası yatak odasındaydı benim de ağzı açık o şekilde duruyormuş benden niye çalınmıyor ondan niye çalınmıyor neden hep işte sizden olmuş diye söylendi bizden veya çocuklardan kimse yapmamıştır diye bayağı böyle beni suçlar gibi konuştu sonra diğer ablalarına sordun mu diye sordu sormamıştı eşim de o zaman ben konuşurum ya da sen konuş deyince Tamam dedi kapattı telefonu sonra diğer ablasını aradı haberleri olsun En azından bizden Birinci şahıs ağzından duysunlar istedik.Çünkü söylediği konuştuğu ablasından duymuş olsalardı o da onları dolduruşa getirecekti belki de yani şu anda ablalarıyla da konuşup sorduğu için herkes durumu biliyor şu anda herkes kendini belki suçlu hissediyor Ama en çok da gelinleri olarak Benim yalan söylediğimi düşünüyorlar Belki de bundan sonra bana bakışları değişecek Belki de ben ne yapacağım?
Sesli mikrofona yazdırmak yasaklansın ya. Noktalama işareti olmadan bir b*k anlamadım.

Kızlar şimdi cuma günü görümcemlerin evine iftara davetliydik o gün de yanımda nakit para olarak ₺5.000 vardı ve Cüzdanım küçük olduğu için ağzını tamamen kapatmadım Çünkü gerdiriyor Cüzdanımı fermuarından yarısını açık bırakmıştım yırtılmasın diye içinde böyle çok para olduğunda bilerek tamamen kapatmıyorum yırtılmasın diye Neyse 3 Görümcem ve 5 çocuk vardı evde çocukların üçü küçük üç buçuk 5-6 yaşlarında 2 tane erkek çocuğu da 10 ve 12 yaşlarında var eve gittiğimde çantamı açıp baktım ve Cüzdanım tamamen kapatılmış fermuarı kenarı yırtılmış patlamış ve içine açıp baktığımda Çünkü farklılık olduğunu fark ettim 5.000 liradan 1000 TL alınmıştı Ve eminim gitmeden önce içinde 5000 lira vardı fermuarını tamamen kapatmamıştım gitmeden önce son kez kendim bakmıştım sonrasında eşime sordum acaba sen mi aldın diye O da almadığını söyledi kimse almamıştır hiçbiri almaz Yapmaz öyle şeyler söyledi ama ben de bunu neden uydurayım nasıl böyle oldu o zaman diye söyledim ve geçmişe dönüp düşündüğümüzde evimize ilk geldiklerinde yemeğe aldığımda kumbaramız vardı ortalıkta oradan üstünden para alınmıştı o akşam da o zaman da onlar gittiğinde hemen fark etmiştim sonra kumbaramızı kaldırdık. Eşim o akşam hepsini arayıp konuşmak istedi saat geç olduğu için arattırmadım o gün evine gittiğimiz ablasının kamerası vardı ertesi gün ona kamerayı sorayım dedi kamerayı sormak için aradı kameraları Çalışmıyormuş sonra niye sordun Ne yapacaksın kamerayı deyince konuya girdi biraz üstünkörü anlattı o sıra ablasının Acelesi vardı kapattı sonra konuşuruz deyip ertesi gün yine eşim aradı geri dönmedin müsait miydin konuşalım mı diye durumu tekrar en baştan anlattı ablası da sanki ben yalan söylüyormuşum gibi konuşup davrandı neden bizden çalınmıyor herkesin çantası yatak odasındaydı benim de ağzı açık o şekilde duruyormuş benden niye çalınmıyor ondan niye çalınmıyor neden hep işte sizden olmuş diye söylendi bizden veya çocuklardan kimse yapmamıştır diye bayağı böyle beni suçlar gibi konuştu sonra diğer ablalarına sordun mu diye sordu sormamıştı eşim de o zaman ben konuşurum ya da sen konuş deyince Tamam dedi kapattı telefonu sonra diğer ablasını aradı haberleri olsun En azından bizden Birinci şahıs ağzından duysunlar istedik.Çünkü söylediği konuştuğu ablasından duymuş olsalardı o da onları dolduruşa getirecekti belki de yani şu anda ablalarıyla da konuşup sorduğu için herkes durumu biliyor şu anda herkes kendini belki suçlu hissediyor Ama en çok da gelinleri olarak Benim yalan söylediğimi düşünüyorlar Belki de bundan sonra bana bakışları değişecek Belki de ben ne yapacağım?
Ben sizin yerinizde olsam bir daha asla görüşmezdim. Hem hırsızlar hem iftiracılar. Asla muhattap olmayın

Arkadaşlar 1000₺ için diye yazanlar şaka mı 😨 isterse 1₺ olsun. Hırsızlık var ortada hemde aile ortamı. İnsna ailesine bile güvenmeyecekse kime güvenecek? Benden istesinler gani gani veririm ama çantamdan para çalmakta nedir tutarın hiçbir önemi yok bu işin hırsızlık olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ki 1000₺ de az değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X