Görümcemlerin evinde param çalındı

Senin paran çalınırsa tamam sen öyle yap.

Kardesine gidip duzgunce anlatmasi konusunda haklisiniz gelinin hic adini gecirmeyebilirdi de tabiki. Ama sonucta calinan gelinin parasi.

Benim evimde para calinmissa yapabileceğim birşey yok açıkçası senin bin lirana tenezzül etmem istersen on vereyim sus derim bana kamera soracak kardeşime .
Senin paran çalınırsa tamam sen öyle yap.
Tabi ki öyle yaparım benim param calinmaz siz merak etmeyin siz hirsizlar diye eşim de olsa akrabalarını zor durumda bırakmam . Üslubunu bilmeyen insanlarla da bir araya gelmem . Her şeyden önce aklıma gelmez paramı caldilaaaar demek kesin bir yerde düştü harcadım diye düşünürüm .

Kardesine gidip duzgunce anlatmasi konusunda haklisiniz gelinin hic adini gecirmeyebilirdi de tabiki. Ama sonucta calinan gelinin parasi.
Abla dün böyle böyle olmuş yanlis anlama ben yegenlerim adına korktum ondan geldim yanına ablamı da çağıralım konuşalım çocuklarla ilgili bir durum olmasın Allah korusun okulların önünde neler var görüyoruz biraz takipte kalsın demek mesela "kardeşçe" bir tavırdır .

Katiliyorum.

Yaptığınız şey çok yanlış . İspatsız bir şeyi ortaya atıp herkesi zan altında bırakıyorsunuz. Alan aldım demeyecek. Konu konuşulunca bir daha yüz yüze nasıl bakılacak?

Aklıma lisede bir tane sınıf arkadaşımın müzik çaları çalınmıştı o geldi. Müzik çaları için tüm sınıfın çantalarını arattırmıştı. Asla bir daha samimi olmadık onunla. Bulunamadı da zaten.
Sizin konuda da eğer bana bu hareket yapılsa bir daha sizi evime almazdım.

Gitme gelme, görüşme...

Neden yanlış olsun?
Neden yapılan hatalar değil de,o hataya verilen tepkiler suçlanıyor?
Bu yüzden bir arpa boyu yol ilerleyemiyoruz toplum olarak.

Eşinizin sizi araya katmadan söylemesi gerekti ama sonuç olarak söylenmesi taraftarıyım. Paranın küçük veya büyük olması değil konu ortada bir suç var birde suçlu. Böyle üstü kapatilacak bir konu değil farzedelim çocuklar yaptı bu çocuklar şimdiden böyleyse ilerde topluma ne kadar zarar vereceğini düşünebiliyormusunuz. Kimseyi zan altında bırakmadan suçlamadan dile getirilmesi gerek diye düşünüyorum.

Hırsızın hiç mi suçu yok davasına dönmüş olay. Ortada çalınan bir para varsa ben de söylenmesi ve bir çözüm bulunması taraftarıyım. Olayın üstünü kapatmak hırsıza daha çok cesaret verir ki bu sonucu ülkemizde her gün çarşaf çarşaf televizyonlardan izliyoruz..

Neden yanlış olsun?
İyi de hata bu şekilde mi suçlanır? Suçsuz insanları da zan altında bırakarak mı? Şu hareketi size yapsalar bırakın bunu imasını yapsalar ne yaparsınız? Dersen ki hırsızı gördüm eminim suçla ama değilim içinizden biri hırsız diye ortaya laf atmak asıl hata. Önce bu kavramları bir oturtursak toplum ilerler. Gördüğünüz üzere bu sebeple konular karmaşık olup çözülmüyor.

Önceden kumbara olayını yaşamışsınız simdi daha ne diye 5000 TL ile başkasının evine gidiyorsunuz birde al der gibi cüzdanın ağzını açık bırakarak.. Sizde de kabahat var.Bir kere yapan yine yapar tedbirli olup ortada para pul bırakmamalıydınız sizin menfaatiniz için .O kadar kişininin içinde ben yaptım demezler itiraf etmezler boşa paranız gitti

1000 TL için gereksiz kavga çıkarmayın ikinci defa olmuş bence siz biraz önlem mi alsanız çantanız neden yanınızda değil üstelik agzı neden açık

Çocuklar almış olabilir geçmiş olsun aile içinde bu olaylar zor hallolur

Son düzenleme:
Neden yanlış olsun?
Toplumsal olarak bir adım yürüyememek bunla ne alaka siz de kendinizi aile içinde koruyamıyorsunuz hakaretle uğradınız halde herkes kendini geliştirsin siz kendi kendinizi korumayı konu sahibi de üstelik bu ikinci parasını korumayı

Belki harcadı hatırlamıyor gözünüzle görmeden kimseye iftira atmayın

Ben söylerdim zannedersem çaldıklarını düşündüğümü ima ederek değilde cüzdanım açıktı param kazayla düşmüş olabilirmi gözüne iliştimi gibisinden ağzını yoklardım .Günahı boynuna iftira atmak istemem mübarek günde kimseye . Öyle birşey varsa bile kimse çocuğum yaptı demez. Siz yokken gerekeni yapar uyarır.

Son düzenleme:
Aynen öyle cidden para veya miktarı önemli değil önemli olan güven bize aradığımızda paranızla gelmeyin o zaman diyorlar ben param çalınır dur bırakayım şurada diye düşünmedim yani o yüzden param varken de gittim o ortama benden istenilse daha fazla bile veririm ama cüzdanıma el uzatmak başka bir şey.

İşte onu da desem yine aynı şeyi söyleyecekti benimde çantam Cüzdanım açıktı benden niye düşmemiş o zaman gibisinden

Aynen öyle cidden böyle düşündüğümüz için konuşuldu birde kamerayı sorunca konu mecburen açıldı.dediğin gibi ortaya çıkmayacak belli ama yetişkinse bir daha yapmaz çocuksa da artık korkar diye düşünüyorum.ve dediğin gibi benim evimde olsa ben mahcup oyup kendimi suçlu hissederdim ama ev sahibi tam tersine saldırgan davranıp ben kimseye söylemezdim izlerdim gözlemlerdim dedi benim aklıma da böyle hinlikler gelmiyor mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…