- Konu Sahibi Periiinerdesin
-
Senin paran çalınırsa tamam sen öyle yap.Bu konuya da gelin karışmaz bir zahmet . Benim karımın parasını calmissiniz diye aranmaz . Üstünü kapatmamak bu dediginiz konuda çok mantıklı haklısınız dediğim gibi mesele buysa bu da kardeşi gidip düzgünce ablalariyla konuşur . Yani böyle davranan insanlara benim kapım asla açılamaz. Ortada ailece çözülmesi gereken bir durum varsa çözülür ama herkes şüpheli ve hırsız olabilir bakış açısı çok yanlış
Kardesine gidip duzgunce anlatmasi konusunda haklisiniz gelinin hic adini gecirmeyebilirdi de tabiki. Ama sonucta calinan gelinin parasi.Bu konuya da gelin karışmaz bir zahmet . Benim karımın parasını calmissiniz diye aranmaz . Üstünü kapatmamak bu dediginiz konuda çok mantıklı haklısınız dediğim gibi mesele buysa bu da kardeşi gidip düzgünce ablalariyla konuşur . Yani böyle davranan insanlara benim kapım asla açılamaz. Ortada ailece çözülmesi gereken bir durum varsa çözülür ama herkes şüpheli ve hırsız olabilir bakış açısı çok yanlış
Benim evimde para calinmissa yapabileceğim birşey yok açıkçası senin bin lirana tenezzül etmem istersen on vereyim sus derim bana kamera soracak kardeşime .Benim evimde para calınsa bana döylese onlardan önce ben tekasa düşerim. Derim ki ya kamera var ama o göstermelik çslışmıyordu. Tüh derim. İyice baktınız mı belki sıradadır derim. Evi bibarayayım belli mi olur derim.
Ben hiç ummam ama yine de cocukların ağzını ararım derim. Belli mi olur çocuk bunlar derim.
Zaten her yer benim çocugum yapmazcılarla dolu.
Tabi ki öyle yaparım benim param calinmaz siz merak etmeyin siz hirsizlar diye eşim de olsa akrabalarını zor durumda bırakmam . Üslubunu bilmeyen insanlarla da bir araya gelmem . Her şeyden önce aklıma gelmez paramı caldilaaaar demek kesin bir yerde düştü harcadım diye düşünürüm .Senin paran çalınırsa tamam sen öyle yap.
Abla dün böyle böyle olmuş yanlis anlama ben yegenlerim adına korktum ondan geldim yanına ablamı da çağıralım konuşalım çocuklarla ilgili bir durum olmasın Allah korusun okulların önünde neler var görüyoruz biraz takipte kalsın demek mesela "kardeşçe" bir tavırdır .Kardesine gidip duzgunce anlatmasi konusunda haklisiniz gelinin hic adini gecirmeyebilirdi de tabiki. Ama sonucta calinan gelinin parasi.
Katiliyorum.Abla dün böyle böyle olmuş yanlis anlama ben yegenlerim adına korktum ondan geldim yanına ablamı da çağıralım konuşalım çocuklarla ilgili bir durum olmasın Allah korusun okulların önünde neler var görüyoruz biraz takipte kalsın demek mesela "kardeşçe" bir tavırdır .
Gitme gelme, görüşme...Kızlar şimdi cuma günü görümcemlerin evine iftara davetliydik o gün de yanımda nakit para olarak ₺5.000 vardı ve Cüzdanım küçük olduğu için ağzını tamamen kapatmadım Çünkü gerdiriyor Cüzdanımı fermuarından yarısını açık bırakmıştım yırtılmasın diye içinde böyle çok para olduğunda bilerek tamamen kapatmıyorum yırtılmasın diye Neyse 3 Görümcem ve 5 çocuk vardı evde çocukların üçü küçük üç buçuk 5-6 yaşlarında 2 tane erkek çocuğu da 10 ve 12 yaşlarında var eve gittiğimde çantamı açıp baktım ve Cüzdanım tamamen kapatılmış fermuarı kenarı yırtılmış patlamış ve içine açıp baktığımda Çünkü farklılık olduğunu fark ettim 5.000 liradan 1000 TL alınmıştı Ve eminim gitmeden önce içinde 5000 lira vardı fermuarını tamamen kapatmamıştım gitmeden önce son kez kendim bakmıştım sonrasında eşime sordum acaba sen mi aldın diye O da almadığını söyledi kimse almamıştır hiçbiri almaz Yapmaz öyle şeyler söyledi ama ben de bunu neden uydurayım nasıl böyle oldu o zaman diye söyledim ve geçmişe dönüp düşündüğümüzde evimize ilk geldiklerinde yemeğe aldığımda kumbaramız vardı ortalıkta oradan üstünden para alınmıştı o akşam da o zaman da onlar gittiğinde hemen fark etmiştim sonra kumbaramızı kaldırdık. Eşim o akşam hepsini arayıp konuşmak istedi saat geç olduğu için arattırmadım o gün evine gittiğimiz ablasının kamerası vardı ertesi gün ona kamerayı sorayım dedi kamerayı sormak için aradı kameraları Çalışmıyormuş sonra niye sordun Ne yapacaksın kamerayı deyince konuya girdi biraz üstünkörü anlattı o sıra ablasının Acelesi vardı kapattı sonra konuşuruz deyip ertesi gün yine eşim aradı geri dönmedin müsait miydin konuşalım mı diye durumu tekrar en baştan anlattı ablası da sanki ben yalan söylüyormuşum gibi konuşup davrandı neden bizden çalınmıyor herkesin çantası yatak odasındaydı benim de ağzı açık o şekilde duruyormuş benden niye çalınmıyor ondan niye çalınmıyor neden hep işte sizden olmuş diye söylendi bizden veya çocuklardan kimse yapmamıştır diye bayağı böyle beni suçlar gibi konuştu sonra diğer ablalarına sordun mu diye sordu sormamıştı eşim de o zaman ben konuşurum ya da sen konuş deyince Tamam dedi kapattı telefonu sonra diğer ablasını aradı haberleri olsun En azından bizden Birinci şahıs ağzından duysunlar istedik.Çünkü söylediği konuştuğu ablasından duymuş olsalardı o da onları dolduruşa getirecekti belki de yani şu anda ablalarıyla da konuşup sorduğu için herkes durumu biliyor şu anda herkes kendini belki suçlu hissediyor Ama en çok da gelinleri olarak Benim yalan söylediğimi düşünüyorlar Belki de bundan sonra bana bakışları değişecek Belki de ben ne yapacağım?
Neden yanlış olsun?Yaptığınız şey çok yanlış . İspatsız bir şeyi ortaya atıp herkesi zan altında bırakıyorsunuz. Alan aldım demeyecek. Konu konuşulunca bir daha yüz yüze nasıl bakılacak?
Aklıma lisede bir tane sınıf arkadaşımın müzik çaları çalınmıştı o geldi. Müzik çaları için tüm sınıfın çantalarını arattırmıştı. Asla bir daha samimi olmadık onunla. Bulunamadı da zaten.
Sizin konuda da eğer bana bu hareket yapılsa bir daha sizi evime almazdım.
İyi de hata bu şekilde mi suçlanır? Suçsuz insanları da zan altında bırakarak mı? Şu hareketi size yapsalar bırakın bunu imasını yapsalar ne yaparsınız? Dersen ki hırsızı gördüm eminim suçla ama değilim içinizden biri hırsız diye ortaya laf atmak asıl hata. Önce bu kavramları bir oturtursak toplum ilerler. Gördüğünüz üzere bu sebeple konular karmaşık olup çözülmüyor.Neden yanlış olsun?
Neden yapılan hatalar değil de,o hataya verilen tepkiler suçlanıyor?
Bu yüzden bir arpa boyu yol ilerleyemiyoruz toplum olarak.
Önceden kumbara olayını yaşamışsınız simdi daha ne diye 5000 TL ile başkasının evine gidiyorsunuz birde al der gibi cüzdanın ağzını açık bırakarak.. Sizde de kabahat var.Bir kere yapan yine yapar tedbirli olup ortada para pul bırakmamalıydınız sizin menfaatiniz için .O kadar kişininin içinde ben yaptım demezler itiraf etmezler boşa paranız gittiKızlar şimdi cuma günü görümcemlerin evine iftara davetliydik o gün de yanımda nakit para olarak ₺5.000 vardı ve Cüzdanım küçük olduğu için ağzını tamamen kapatmadım Çünkü gerdiriyor Cüzdanımı fermuarından yarısını açık bırakmıştım yırtılmasın diye içinde böyle çok para olduğunda bilerek tamamen kapatmıyorum yırtılmasın diye Neyse 3 Görümcem ve 5 çocuk vardı evde çocukların üçü küçük üç buçuk 5-6 yaşlarında 2 tane erkek çocuğu da 10 ve 12 yaşlarında var eve gittiğimde çantamı açıp baktım ve Cüzdanım tamamen kapatılmış fermuarı kenarı yırtılmış patlamış ve içine açıp baktığımda Çünkü farklılık olduğunu fark ettim 5.000 liradan 1000 TL alınmıştı Ve eminim gitmeden önce içinde 5000 lira vardı fermuarını tamamen kapatmamıştım gitmeden önce son kez kendim bakmıştım sonrasında eşime sordum acaba sen mi aldın diye O da almadığını söyledi kimse almamıştır hiçbiri almaz Yapmaz öyle şeyler söyledi ama ben de bunu neden uydurayım nasıl böyle oldu o zaman diye söyledim ve geçmişe dönüp düşündüğümüzde evimize ilk geldiklerinde yemeğe aldığımda kumbaramız vardı ortalıkta oradan üstünden para alınmıştı o akşam da o zaman da onlar gittiğinde hemen fark etmiştim sonra kumbaramızı kaldırdık. Eşim o akşam hepsini arayıp konuşmak istedi saat geç olduğu için arattırmadım o gün evine gittiğimiz ablasının kamerası vardı ertesi gün ona kamerayı sorayım dedi kamerayı sormak için aradı kameraları Çalışmıyormuş sonra niye sordun Ne yapacaksın kamerayı deyince konuya girdi biraz üstünkörü anlattı o sıra ablasının Acelesi vardı kapattı sonra konuşuruz deyip ertesi gün yine eşim aradı geri dönmedin müsait miydin konuşalım mı diye durumu tekrar en baştan anlattı ablası da sanki ben yalan söylüyormuşum gibi konuşup davrandı neden bizden çalınmıyor herkesin çantası yatak odasındaydı benim de ağzı açık o şekilde duruyormuş benden niye çalınmıyor ondan niye çalınmıyor neden hep işte sizden olmuş diye söylendi bizden veya çocuklardan kimse yapmamıştır diye bayağı böyle beni suçlar gibi konuştu sonra diğer ablalarına sordun mu diye sordu sormamıştı eşim de o zaman ben konuşurum ya da sen konuş deyince Tamam dedi kapattı telefonu sonra diğer ablasını aradı haberleri olsun En azından bizden Birinci şahıs ağzından duysunlar istedik.Çünkü söylediği konuştuğu ablasından duymuş olsalardı o da onları dolduruşa getirecekti belki de yani şu anda ablalarıyla da konuşup sorduğu için herkes durumu biliyor şu anda herkes kendini belki suçlu hissediyor Ama en çok da gelinleri olarak Benim yalan söylediğimi düşünüyorlar Belki de bundan sonra bana bakışları değişecek Belki de ben ne yapacağım?
1000 TL için gereksiz kavga çıkarmayın ikinci defa olmuş bence siz biraz önlem mi alsanız çantanız neden yanınızda değil üstelik agzı neden açıkKızlar şimdi cuma günü görümcemlerin evine iftara davetliydik o gün de yanımda nakit para olarak ₺5.000 vardı ve Cüzdanım küçük olduğu için ağzını tamamen kapatmadım Çünkü gerdiriyor Cüzdanımı fermuarından yarısını açık bırakmıştım yırtılmasın diye içinde böyle çok para olduğunda bilerek tamamen kapatmıyorum yırtılmasın diye Neyse 3 Görümcem ve 5 çocuk vardı evde çocukların üçü küçük üç buçuk 5-6 yaşlarında 2 tane erkek çocuğu da 10 ve 12 yaşlarında var eve gittiğimde çantamı açıp baktım ve Cüzdanım tamamen kapatılmış fermuarı kenarı yırtılmış patlamış ve içine açıp baktığımda Çünkü farklılık olduğunu fark ettim 5.000 liradan 1000 TL alınmıştı Ve eminim gitmeden önce içinde 5000 lira vardı fermuarını tamamen kapatmamıştım gitmeden önce son kez kendim bakmıştım sonrasında eşime sordum acaba sen mi aldın diye O da almadığını söyledi kimse almamıştır hiçbiri almaz Yapmaz öyle şeyler söyledi ama ben de bunu neden uydurayım nasıl böyle oldu o zaman diye söyledim ve geçmişe dönüp düşündüğümüzde evimize ilk geldiklerinde yemeğe aldığımda kumbaramız vardı ortalıkta oradan üstünden para alınmıştı o akşam da o zaman da onlar gittiğinde hemen fark etmiştim sonra kumbaramızı kaldırdık. Eşim o akşam hepsini arayıp konuşmak istedi saat geç olduğu için arattırmadım o gün evine gittiğimiz ablasının kamerası vardı ertesi gün ona kamerayı sorayım dedi kamerayı sormak için aradı kameraları Çalışmıyormuş sonra niye sordun Ne yapacaksın kamerayı deyince konuya girdi biraz üstünkörü anlattı o sıra ablasının Acelesi vardı kapattı sonra konuşuruz deyip ertesi gün yine eşim aradı geri dönmedin müsait miydin konuşalım mı diye durumu tekrar en baştan anlattı ablası da sanki ben yalan söylüyormuşum gibi konuşup davrandı neden bizden çalınmıyor herkesin çantası yatak odasındaydı benim de ağzı açık o şekilde duruyormuş benden niye çalınmıyor ondan niye çalınmıyor neden hep işte sizden olmuş diye söylendi bizden veya çocuklardan kimse yapmamıştır diye bayağı böyle beni suçlar gibi konuştu sonra diğer ablalarına sordun mu diye sordu sormamıştı eşim de o zaman ben konuşurum ya da sen konuş deyince Tamam dedi kapattı telefonu sonra diğer ablasını aradı haberleri olsun En azından bizden Birinci şahıs ağzından duysunlar istedik.Çünkü söylediği konuştuğu ablasından duymuş olsalardı o da onları dolduruşa getirecekti belki de yani şu anda ablalarıyla da konuşup sorduğu için herkes durumu biliyor şu anda herkes kendini belki suçlu hissediyor Ama en çok da gelinleri olarak Benim yalan söylediğimi düşünüyorlar Belki de bundan sonra bana bakışları değişecek Belki de ben ne yapacağım?
yaniAynen kimse kabul etmez sonuçta çocuk itiraf etse bile bize söylemezler
Toplumsal olarak bir adım yürüyememek bunla ne alaka siz de kendinizi aile içinde koruyamıyorsunuz hakaretle uğradınız halde herkes kendini geliştirsin siz kendi kendinizi korumayı konu sahibi de üstelik bu ikinci parasını korumayıNeden yanlış olsun?
Neden yapılan hatalar değil de,o hataya verilen tepkiler suçlanıyor?
Bu yüzden bir arpa boyu yol ilerleyemiyoruz toplum olarak.
Ama eşimin ablaları mecburen bir ortamda olsa görüşülecek en yakın bayram var meselaBen sizin yerinizde olsam bir daha asla görüşmezdim. Hem hırsızlar hem iftiracılar. Asla muhattap olmayın
Aynen öyle cidden para veya miktarı önemli değil önemli olan güven bize aradığımızda paranızla gelmeyin o zaman diyorlar ben param çalınır dur bırakayım şurada diye düşünmedim yani o yüzden param varken de gittim o ortama benden istenilse daha fazla bile veririm ama cüzdanıma el uzatmak başka bir şey.Arkadaşlar 1000₺ için diye yazanlar şaka mıisterse 1₺ olsun. Hırsızlık var ortada hemde aile ortamı. İnsna ailesine bile güvenmeyecekse kime güvenecek? Benden istesinler gani gani veririm ama çantamdan para çalmakta nedir tutarın hiçbir önemi yok bu işin hırsızlık olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ki 1000₺ de az değil
İşte onu da desem yine aynı şeyi söyleyecekti benimde çantam Cüzdanım açıktı benden niye düşmemiş o zaman gibisindenBen söylerdim zannedersem çaldıklarını düşündüğümü ima ederek değilde cüzdanım açıktı param kazayla düşmüş olabilirmi gözüne iliştimi gibisinden ağzını yoklardım .Günahı boynuna iftira atmak istemem mübarek günde kimseye . Öyle birşey varsa bile kimse çocuğum yaptı demez. Siz yokken gerekeni yapar uyarır.
Aynen öyle cidden böyle düşündüğümüz için konuşuldu birde kamerayı sorunca konu mecburen açıldı.dediğin gibi ortaya çıkmayacak belli ama yetişkinse bir daha yapmaz çocuksa da artık korkar diye düşünüyorum.ve dediğin gibi benim evimde olsa ben mahcup oyup kendimi suçlu hissederdim ama ev sahibi tam tersine saldırgan davranıp ben kimseye söylemezdim izlerdim gözlemlerdim dedi benim aklıma da böyle hinlikler gelmiyor mesela."Sormazdım bile" fikrine ben katılmıyorum. Kesinlikle sorulmalıydı. Olay 1 tl veya 1 000 tl değil. Paranın geri gelmesi, birilerinin suçu üstlenmesi de değil. Para geri gelmez kimse de itiraf etmez zaten. Ama yine de sorulmalı çünkü ortada ahlak dışı bir olay var, susulduğu zaman farkedilmedi diye düşünüp cesaret kazanacak hırsız ve bunu yapan kişi eğer çocuksa uyarılmalı konuşulmalı ki ilerleyen yaşlarda da yapmasın. Bunun için de ilişkisini bozan bozsun gerçekten. Bana böyle bir şey sorulsa mahcup olur kim yapmış bulana kadar uğraşır benim evimde bir daha böyle bir olay yaşanmaması için herkesle konuşurdum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?