Rabbim kimseyi annesiz babasız bırakmasın..
Demekkki sadece anne babalarımız bizlerin çekilmez hallerine katlanıyormuş..
Başkalarına sorun olabiliyor...
Sizi yargılamıyorum, iki açıdanda düşünüyorum...
Belliki bu durumu kabul ederek evlenmişsin...
Kendini çok kasma rahat ol.O olmasa ev işi yine senin üstünde olacaktı...
Gece yatmalarını falan ona göre ayarlamak zorunda değilsin...
Hayırlı bir kısmati çıkar evlenir gider inş...
zamanı gelincede yemgem sağolsun bana destek oldu hakkını ödeyemem derse gururlanmazmısın???
Neden ssizde kalıyorki görümcen canım? Kendi evi yokmu,kendi evinde neden kalmıyor? İnsan kendi ailesiyle anlasamıyor,sen görümcenle nasıl anlasacaksın ki sende kalıyor hep bi süre sonra batarr..Kocana anlatsanda bişey demek heralde,erkeklerin kardesleri değerli oluyor çünkü..
canım ben evli değilim 23 yaşındayım 3 4 aya evlencem her neyse sorun bu değil biz her sene malatyaya gideriz orda tatiiile benm halam çok fena bir kadındır annem ilk gelin olduğu zamanda öyleymiş biz geçen sene yine malatya ya gittik bizde akraba evliliği vardır beni halamın oğluna istediler hyır dedim çünnkü şuan nişanlı olduğum kişiye aşıktım . halamda bunu gururuna yediremedi bizle kavga etmeye adımı çıkarmaya laf atmaya kalkıştı annemde kavga etti ve bir daha konuşmamak üzere küstük . hala da konuşmuoruz ama geçen gün babam annemle tartışırken sen kardeşime bile laf ettin senden ne beklenirki gibi bir tabirde bulundu demek istediğim eşinin yanında anlatma sonuçta ne olursa olsun sen kötü duruma düşcen onlar kendi ailelerine laf etmezler. umarım anlamışsındır ne demek istediğimi .kızlar görümcem bende kalıyor şukur eskiye göre iyiyiz ama ister istemez rahat edemiyorum yerine göre mesela gittiğim yerler kısıtlandı o var dıye heryere gıdemıyorum arkadasım cagırıyor mesela eee gidiyoz bırlıkte ne arkadasım özelini acabılıyo ne ben acabılıyorum bırazda gorumcam ınatcı bırı aramızda yas farkıda pek yok ondanmı bılmem ama kocamda ınattır genetik galiba. gecen gun olan bı olayı anlatayım ıssızlık maasıyla alakalı bı kuruma basvurması gerekioydu yalnız kalmasın sende gıt dedi esım tamam dedım daha yenı tasındıgımız muhite yabancı bende yeni yeni alıstım gerçi hr neyse aksamdan dedım evrakların hazırla eksık olmasın tamam dedı sabah oldu yola cıktık otobuse bndık tam varcagımız yerde ındık ayyy ben kımlıgımı unuttum demezmı o an sınırlendım ama kendımı tuttum sahsen kendı kardesım olsa aksam demedımmı sana dıe söylenırdım ama alınmasın diye sadece ama kımlıksız olmazkı cantandan ayrımasaydın keske dedım oda demezmi ya hastaneye gıtmıyorzki tc mı söylerim olur bıter dedi bende kimliğin cok önemli oldugunu nereye gıdersen gıt cuzdanından ayırmaması gerektıgnı soyledm ama bana sırekli bahane uretıyor her neyse sınırlıyım ama gene susuyorum gıttık kuruma dogal olarak kımlıksız ıslem olmaz dedı dedım sen burda bekle ben gıdıp alıyım 2 kısı gıt gel yapmayalım boşa masraf etmeyelım maddı konuda sorun yasadıfımız dönem tamam ama cok gec kalma demezmı ya zaten zaman yokne gec kalması yok eve gdıp cay koyup dinlencem sınra gelırım dedım gulerek halbuki içim sinirden kuduruyoherneyse gttım aldım kimlıgını felan geldim ıslemler için kosturuyorum arkamda mıymıy mıy duruyo ayy hepten sınırlerim gerildi demeyecektmm ama dayanamadım aksam kocama anlattım kımlıgı unuttugından basımaıza gelenelri ben bosuna demıyorum yanında gıt diye bak dusunemıyor bazı seylerı dedı bende ya kımlıkten bahsedyoruz 7 yasında cocuk bile unutmaz bunu dedim bir ara baska ıle gezmeye gıttıgındede gelirken rda bırakmıstyı kımlıgını kocama onun arkasınımı toplıcam ben hep dedim evden ornekler verdım temızlık konusunda söyletmeden bısey yapmıyor gece uyumuyo sabah kalkmıyo aksam esım yatalım dıyo ee ben o uyumadan nasıl yatayım onunla bunları söyledim abartıyosun felan daha yolun basındasınız ogrenır zamanla dedı bende tartısmayalım dıye ıcımden o ögrencek ama bendende gıdecek dedım ya kafayı yıcem resmen ısten cıkmıstım evv degısıklıgı yuzunden ama yeniden gırıcem ama sonbaharda gırmyı dusunuyordum ama erkenden gırsem ıyı olcak gun ıcınden kocamdan cok onu göruyorum hallerı beni delirticek kocamda 2 hftadır srekli mesaide hepten dellendim habire ailesini övuyor habire kendini ovuyor evlenmek için talibi cok oldugunu ama kımseye guvenemedıgını soyluyo bende hayırlısı dıyorum ama bıktım artık annemde srekli esıne söyleme sonra sorun yasarsınz dıyo saclarını acıyor heryer kıl her zaman temzılık yapmaktan gına geldii evde daha cocuk yok her gun temzılıom etrafı sular şarıl şarıl acıyo sıcak suyu haybeye kullanıyor guzelıkle söylemeye calısıyorum ama anlamıyorki ben cok takan bırıyım elımden gelsede takmasam ama kocama sikayet olarak degılde derdimi acma seklınde soyluyorum ama kızlar sızce sylemelliyim bi kac kere derdimi actım ama annemde benden sana tavsıye söyleme boşver takmamaya cals dıyo dua et hayırlı nasbi cıksn diye boşver kızım diyo anne babası olmadıgından ve diger kardeslerinde ara ara kaldıgından kocamla kalması cok dogal anlıyorum ama buzde yeni evliyiz yaa 8 ay bitti yeniii bebekte dusunuyoz aksam yatmıyo onu bekliyoz kocamda sınırleniyo bana sınır yapma dıyorum salonda otururken gıt odanamı dıcem dıyorum bı yöndende sınırleniyorum ya gunaha mı gırıyorum acaba buyukde olsa yası öksüz yetim dayanmaya calısıyorum ama asla ona belli etmiyorum sınırımı sıkıntımı bunuda bılın sızce ben napsam uzun oldu ama cok kötuyum yazmak ıstedım cevap verenlere sımdıden tesekkur ederım
kızlar görümcem bende kalıyor şukur eskiye göre iyiyiz ama ister istemez rahat edemiyorum yerine göre mesela gittiğim yerler kısıtlandı o var dıye heryere gıdemıyorum arkadasım cagırıyor mesela eee gidiyoz bırlıkte ne arkadasım özelini acabılıyo ne ben acabılıyorum bırazda gorumcam ınatcı bırı aramızda yas farkıda pek yok ondanmı bılmem ama kocamda ınattır genetik galiba. gecen gun olan bı olayı anlatayım ıssızlık maasıyla alakalı bı kuruma basvurması gerekioydu yalnız kalmasın sende gıt dedi esım tamam dedım daha yenı tasındıgımız muhite yabancı bende yeni yeni alıstım gerçi hr neyse aksamdan dedım evrakların hazırla eksık olmasın tamam dedı sabah oldu yola cıktık otobuse bndık tam varcagımız yerde ındık ayyy ben kımlıgımı unuttum demezmı o an sınırlendım ama kendımı tuttum sahsen kendı kardesım olsa aksam demedımmı sana dıe söylenırdım ama alınmasın diye sadece ama kımlıksız olmazkı cantandan ayrımasaydın keske dedım oda demezmi ya hastaneye gıtmıyorzki tc mı söylerim olur bıter dedi bende kimliğin cok önemli oldugunu nereye gıdersen gıt cuzdanından ayırmaması gerektıgnı soyledm ama bana sırekli bahane uretıyor her neyse sınırlıyım ama gene susuyorum gıttık kuruma dogal olarak kımlıksız ıslem olmaz dedı dedım sen burda bekle ben gıdıp alıyım 2 kısı gıt gel yapmayalım boşa masraf etmeyelım maddı konuda sorun yasadıfımız dönem tamam ama cok gec kalma demezmı ya zaten zaman yokne gec kalması yok eve gdıp cay koyup dinlencem sınra gelırım dedım gulerek halbuki içim sinirden kuduruyoherneyse gttım aldım kimlıgını felan geldim ıslemler için kosturuyorum arkamda mıymıy mıy duruyo ayy hepten sınırlerim gerildi demeyecektmm ama dayanamadım aksam kocama anlattım kımlıgı unuttugından basımaıza gelenelri ben bosuna demıyorum yanında gıt diye bak dusunemıyor bazı seylerı dedı bende ya kımlıkten bahsedyoruz 7 yasında cocuk bile unutmaz bunu dedim bir ara baska ıle gezmeye gıttıgındede gelirken rda bırakmıstyı kımlıgını kocama onun arkasınımı toplıcam ben hep dedim evden ornekler verdım temızlık konusunda söyletmeden bısey yapmıyor gece uyumuyo sabah kalkmıyo aksam esım yatalım dıyo ee ben o uyumadan nasıl yatayım onunla bunları söyledim abartıyosun felan daha yolun basındasınız ogrenır zamanla dedı bende tartısmayalım dıye ıcımden o ögrencek ama bendende gıdecek dedım ya kafayı yıcem resmen ısten cıkmıstım evv degısıklıgı yuzunden ama yeniden gırıcem ama sonbaharda gırmyı dusunuyordum ama erkenden gırsem ıyı olcak gun ıcınden kocamdan cok onu göruyorum hallerı beni delirticek kocamda 2 hftadır srekli mesaide hepten dellendim habire ailesini övuyor habire kendini ovuyor evlenmek için talibi cok oldugunu ama kımseye guvenemedıgını soyluyo bende hayırlısı dıyorum ama bıktım artık annemde srekli esıne söyleme sonra sorun yasarsınz dıyo saclarını acıyor heryer kıl her zaman temzılık yapmaktan gına geldii evde daha cocuk yok her gun temzılıom etrafı sular şarıl şarıl acıyo sıcak suyu haybeye kullanıyor guzelıkle söylemeye calısıyorum ama anlamıyorki ben cok takan bırıyım elımden gelsede takmasam ama kocama sikayet olarak degılde derdimi acma seklınde soyluyorum ama kızlar sızce sylemelliyim bi kac kere derdimi actım ama annemde benden sana tavsıye söyleme boşver takmamaya cals dıyo dua et hayırlı nasbi cıksn diye boşver kızım diyo anne babası olmadıgından ve diger kardeslerinde ara ara kaldıgından kocamla kalması cok dogal anlıyorum ama buzde yeni evliyiz yaa 8 ay bitti yeniii bebekte dusunuyoz aksam yatmıyo onu bekliyoz kocamda sınırleniyo bana sınır yapma dıyorum salonda otururken gıt odanamı dıcem dıyorum bı yöndende sınırleniyorum ya gunaha mı gırıyorum acaba buyukde olsa yası öksüz yetim dayanmaya calısıyorum ama asla ona belli etmiyorum sınırımı sıkıntımı bunuda bılın sızce ben napsam uzun oldu ama cok kötuyum yazmak ıstedım cevap verenlere sımdıden tesekkur ederım
Neden ssizde kalıyorki görümcen canım? Kendi evi yokmu,kendi evinde neden kalmıyor? İnsan kendi ailesiyle anlasamıyor,sen görümcenle nasıl anlasacaksın ki sende kalıyor hep bi süre sonra batarr..Kocana anlatsanda bişey demek heralde,erkeklerin kardesleri değerli oluyor çünkü..
yüz verme yetime döner koyar g.....bir sözdür bu...bu kocaman kızın yetimliğimi kalmış sanki bebe..sizin evi rahat bulmuş işini yapan arkasını toplayan bir gelin var evde gidermi hiç..bende olsam rahatı buldummu kaybetmek istemem..
Bu sözü utanmadan söyleyenlere okadar kızıyorum ki.Çocuğunuz yok sanırım ve anne babanız da sağ.Çünkü bu sözü ne bir anne söyleyebilir ne de anne babasını kaybetmiş bir evlat.Yazık.O sözün başı da yüz verme değil acımadır..yumuşatarak yazmaya çalıştınız sanırım.Vicdansızlık resmen.Konu sahibi Allahtan sizden insaflı da beraber yaşıyorlar.
yüz verme yetime döner koyar g.....bir sözdür bu...bu kocaman kızın yetimliğimi kalmış sanki bebe..sizin evi rahat bulmuş işini yapan arkasını toplayan bir gelin var evde gidermi hiç..bende olsam rahatı buldummu kaybetmek istemem..
Görümce diyince sizde 35 40 yaşında yetişkin kadın algısı mı oluşuyor da niye sizde kalıyor kendi evi yok mu diyorsunuz?Annesi babası ölmüş, işi olmayan genç kızın kendi evi mi olur sizce
yüz verme demek acımak demek zaten..çocuğum var 2 yetişkin oğlum..annem babam öte aleme intikal ettiler yıllar evvel..ben vakti zamanında bu yetim adı ile adlandırılan zavallı gibi görünenlerden yana sıkıntı yaşadım..merhametten maraz doğar doğrudur bu...bu sebepten hiiiiç acımam..allah acısın
Bu sözü utanmadan söyleyenlere okadar kızıyorum ki.Çocuğunuz yok sanırım ve anne babanız da sağ.Çünkü bu sözü ne bir anne söyleyebilir ne de anne babasını kaybetmiş bir evlat.Yazık.O sözün başı da yüz verme değil acımadır..yumuşatarak yazmaya çalıştınız sanırım.Vicdansızlık resmen.Konu sahibi Allahtan sizden insaflı da beraber yaşıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?