Görümcemle olan seyleri eşime söylemeliyim deneyimliler akıl verin nolur

daya25

BİZİ BİZE BIRAKMA RABBİM
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2012
644
11
48
kızlar görümcem bende kalıyor şukur eskiye göre iyiyiz ama ister istemez rahat edemiyorum yerine göre mesela gittiğim yerler kısıtlandı o var dıye heryere gıdemıyorum arkadasım cagırıyor mesela eee gidiyoz bırlıkte ne arkadasım özelini acabılıyo ne ben acabılıyorum bırazda gorumcam ınatcı bırı aramızda yas farkıda pek yok ondanmı bılmem ama kocamda ınattır genetik galiba. gecen gun olan bı olayı anlatayım ıssızlık maasıyla alakalı bı kuruma basvurması gerekioydu yalnız kalmasın sende gıt dedi esım tamam dedım daha yenı tasındıgımız muhite yabancı bende yeni yeni alıstım gerçi hr neyse aksamdan dedım evrakların hazırla eksık olmasın tamam dedı sabah oldu yola cıktık otobuse bndık tam varcagımız yerde ındık ayyy ben kımlıgımı unuttum demezmı o an sınırlendım ama kendımı tuttum sahsen kendı kardesım olsa aksam demedımmı sana dıe söylenırdım ama alınmasın diye sadece ama kımlıksız olmazkı cantandan ayrımasaydın keske dedım oda demezmi ya hastaneye gıtmıyorzki tc mı söylerim olur bıter dedi bende kimliğin cok önemli oldugunu nereye gıdersen gıt cuzdanından ayırmaması gerektıgnı soyledm ama bana sırekli bahane uretıyor her neyse sınırlıyım ama gene susuyorum gıttık kuruma dogal olarak kımlıksız ıslem olmaz dedı dedım sen burda bekle ben gıdıp alıyım 2 kısı gıt gel yapmayalım boşa masraf etmeyelım maddı konuda sorun yasadıfımız dönem tamam ama cok gec kalma demezmı ya zaten zaman yokne gec kalması yok eve gdıp cay koyup dinlencem sınra gelırım dedım gulerek halbuki içim sinirden kuduruyo herneyse gttım aldım kimlıgını felan geldim ıslemler için kosturuyorum arkamda mıymıy mıy duruyo ayy hepten sınırlerim gerildi demeyecektmm ama dayanamadım aksam kocama anlattım kımlıgı unuttugından basımaıza gelenelri ben bosuna demıyorum yanında gıt diye bak dusunemıyor bazı seylerı dedı bende ya kımlıkten bahsedyoruz 7 yasında cocuk bile unutmaz bunu dedim bir ara baska ıle gezmeye gıttıgındede gelirken rda bırakmıstyı kımlıgını kocama onun arkasınımı toplıcam ben hep dedim evden ornekler verdım temızlık konusunda söyletmeden bısey yapmıyor gece uyumuyo sabah kalkmıyo aksam esım yatalım dıyo ee ben o uyumadan nasıl yatayım onunla bunları söyledim abartıyosun felan daha yolun basındasınız ogrenır zamanla dedı bende tartısmayalım dıye ıcımden o ögrencek ama bendende gıdecek dedım ya kafayı yıcem resmen ısten cıkmıstım evv degısıklıgı yuzunden ama yeniden gırıcem ama sonbaharda gırmyı dusunuyordum ama erkenden gırsem ıyı olcak gun ıcınden kocamdan cok onu göruyorum hallerı beni delirticek kocamda 2 hftadır srekli mesaide hepten dellendim habire ailesini övuyor habire kendini ovuyor evlenmek için talibi cok oldugunu ama kımseye guvenemedıgını soyluyo bende hayırlısı dıyorum ama bıktım artık annemde srekli esıne söyleme sonra sorun yasarsınz dıyo saclarını acıyor heryer kıl her zaman temzılık yapmaktan gına geldii evde daha cocuk yok her gun temzılıom etrafı sular şarıl şarıl acıyo sıcak suyu haybeye kullanıyor guzelıkle söylemeye calısıyorum ama anlamıyorki ben cok takan bırıyım elımden gelsede takmasam ama kocama sikayet olarak degılde derdimi acma seklınde soyluyorum ama kızlar sızce sylemelliyim bi kac kere derdimi actım ama annemde benden sana tavsıye söyleme boşver takmamaya cals dıyo dua et hayırlı nasbi cıksn diye boşver kızım diyo anne babası olmadıgından ve diger kardeslerinde ara ara kaldıgından kocamla kalması cok dogal anlıyorum ama buzde yeni evliyiz yaa 8 ay bitti yeniii bebekte dusunuyoz aksam yatmıyo onu bekliyoz kocamda sınırleniyo bana sınır yapma dıyorum salonda otururken gıt odanamı dıcem dıyorum bı yöndende sınırleniyorum ya gunaha mı gırıyorum acaba buyukde olsa yası öksüz yetim dayanmaya calısıyorum ama asla ona belli etmiyorum sınırımı sıkıntımı bunuda bılın sızce ben napsam uzun oldu ama cok kötuyum yazmak ıstedım cevap verenlere sımdıden tesekkur ederım

​Görümceniz neden sizinle yaşıyor kendi evi yok mu bir de kaç yaşında.

işiniz zor biraz. ama bence her şeyi eşinize anlatmayın. bu sefer kardeşiyle arası kötü olur.

anlamadığım bir şey var. neden o yatmadan siz yatmıyorsunuz ki? sonuçta misafir değil istediği zaman yatar

Senin kardesin kalsaydi sizde yine herseyi batarmiydi ? Bence biraz olsun hosgorulu olmayi deneyin..

yatmak derken orda acıkca yazamadım bebek dusunuyoruz ve dr.un onerdgı gunlerde esımle bırlıkte olmam lazım onu kastetmıstım yoksa benı ılgılendirmez saat kacta yatıp kacta kalktıgı

Senin kardesin kalsaydi sizde yine herseyi batarmiydi ? Bence biraz olsun hosgorulu olmayi deneyin..

ben sevmediğim yönlerinden bahsettim kardesım de olsa sevmedgım yonleri olurdu ama ona ıstedıgım sekılde söylerdum ama sımdı karsımda alınmaısnı ıstemedıgım bırı var sonucta kardesle kedi kopek bile olsanız yeri gelir barısırsınız ama baskaları öylemi ister istemez o içindeki kırgınlık kalıyor

walla ben ne zaman görümcemle ilgili olay anlatsam yada olanları anlatsam eşim beni haksızmış gibi görüyo yada onları savunuyo o yüzden ben daha anlatmıyorum ne zaman anlatsam olay benim başıma kaldı ve sanki bi tek sorunlu benmişim gibi oldu bu yüzden dkkatli ol bence

Yine de iyi tarafindan bakin. Fitne fesat yapmiyor, size saygisizligi yok, esinle aranizi bozmak icin ugrasmiyor. Anladigim kadariyla biraz tembel ve akli havada. Gencligine cahilligine verin. Anne babasi hayatta olsaydi size mi kaldi ugrasmasi derdim ama yazik günah. Icinize atarak is yapmayin, ablacim bak her yer sac oldu, surayi bir süpürüp silelim beraber deyin mesela. Yarin bir gün kismeti cikarsa anne baba yerine esinizle siz olacaksiniz basinda. Bu saydiginiz olumsuz özelliklerin hepsi cocuklarimizda da olacak. Tembellik, is yapmayi sevmemek, hazira konmak, arkasini birinin toplamasi.

Görümceniz sizinle yasit olabilir ama akil yasi kücük. Kendinizi söyle teselli edin, bir yuvasi evi olmadan anne babasini kaybetmis, mecburen abisine siginmis, basinda büyük olarak bizi biliyor artik deyin ve hosgörün bazi hatalarini.

yatmak derken orda acıkca yazamadım bebek dusunuyoruz ve dr.un onerdgı gunlerde esımle bırlıkte olmam lazım onu kastetmıstım yoksa benı ılgılendirmez saat kacta yatıp kacta kalktıgı

canım ben senın yerınde olsam rahat rahat hareket ederdım yanında ve malı bı sekılde esımı yatakodasına da cagırırdım.odasına tv alın gıtsın orda otursun her aksam her aksam dıbınızde olur mu hıc ya...

bence ona iyi davranın anası, babası yokmuş zamanında yengem 2 görümcesine çok kötü
davrandı eşide ona uydu hak ve adalet bilmedi , şimdi alzheimer hastası eşide altını bezliyor zaman,zamanda ağlıyormuş, merhametten nasibini almayanlar böyle ,böyle merhamet neymiş öğrenecekler

ALLAH korusun ben zaten korkarım öyle seylerden ama ınsanız nıhayetinde nefis pis nefis işte benden buna istinaden ne yapabılırım diye sordum takmamaya calısıcam ama nasıl diye tesekkurler yorumlar ıcın yoksa elin kızı kötü davranmıyo bana allah var yukarda sadece hep kendi sülalesini över kendini över ve diger huyları yanıı cok sorumsuz hayırlısı olsun ne dıyım

Biraz abartmiyormusun kimlik icin insanlik hali yani unutmus olabilir ne var bunda bu kadar sinirlenecek,
sanirim sizde kalmasi seni rahatsiz ettigi icin her hareketi batiyor sana...
o uyumadan neden uyumuyorsunki birakin otursun o siz cekilin odaniza ayni evde yasadiginiza gore misafir degilki
basini bekleyesiniz,temizlik konusundada siz soyleyince yapiyormus iste ev sizin diye belki cekiniyordur,
kalkip temizlige girisse bu seferde ben demeden islerime karisiyor dersiniz biraz anlayisli olun...

Valla hiç erinmeden yazdıklarını okudum. Aslında sen sabretmiyorsun tahammül ediyorsun onun içinde artık dayanacak gücün kalmamış. Sana hak verdim zira daha yeni evlisin ve bakmakla, ilgilenmekle yükümlü - üstelik bu çocuk da değil ki otur dediğinde otursun kalk dediğinde kalksın- biri var. Allah yardımcın olsun dua et bol bol sabır iste en büyük ihtiyacın sabır bence.
Yaşadıklarını eşine anlatmaya gelince... Tabi kişiden kişiye değişir bazı erkekler sırf ailesini tutar öyle birine onun ailesiyle ilgili bir derdini anlatmak mantıksızdır. Fayda yerine zarar getirir. Fakat bir şekilde senin de içini dökmek istediğini tahmin edebiliyorum. Bu durumu ne kendi ailene, ne de kocanın herhangi bir akrabasına söyle. Arkadaşlarınla paylaş. Eşine her şeyi olmasa da bir takım şeyleri anlatman iyi olur. Fakat ona anlatırken asla detaya inme, fikirlerini belli etmeden yansız bir şekilde olayı anlatıyormuş gibi anlatmanı tavsiye ederim.
İnşallah görümcen tez zamanda hayırlı bir eş bulur da sen de kurtulursun. (Böyle de dua edebilrisin :) )

anlamadığım bazı noktalar var,
neden o yatmadan yatmıyorsunuz?? uykunuz gelince canım biz yatıyoruz sen keyfine bak deyin geçin odanıza...çok saçma bence onu beklemeniz..misafir değil sonuçta artık o evin bireyi olmuş...siz ona değil o size uyacak....
birde sürekli ona şunu yap bunu yap demek yerine, bi ara abla kardeş gibi çekin bi köşeye konuşun...canım bak sen misafir değilsin benimde kardeşim sayılırsın, ama bak ben tek başıma her işe koşturuyorum, birde işe girecem yakında, sende çocuk değilsin, abla kardeş işleri güçleri yemekleri bir elden yapalım, sende yardımcı ol bana, benim söylememi bekleme, çünkü bende sana emreder gibi olmak istemiyorum, gibi cümleler söyleyin...
zor bi durum bende benzerini yaşadım seni anlıyorum, ama sessiz kalıp dişini sıkarsan, o bunu çok güzel kullanır haberin olsun...çocuk değil koca kız...

onu kardesinden ayirt etmedigini
yanlis anlamamasini soyleyerek lafa baslayin her zaman
ve her sikayetinizi soyleyin ama uslubuyla
evet yasi buyukte olsa oksuz ve yetim
otuz yasindayim annemi kaybedeli uc ay oldu kanadim kirik gibiyim
ustelik bekar genc kiz onun icin daha zordur
ama bu her istedigini yapabilir anlaminda degil
arkadaslariniza gideceginiz zaman ben ugrayip gelecem diyin
yani bir sekilde bir ozeliniz oldugunu vurgulayin
yapacak bir sey yok
sabir, hosgoru gerek

ben 1 yıl bekar görümcemle yaşadım...
onlarında anne babası yok vefat etmişler..
anlaşamadık tabi eşimlede sorunlar çıktı bu durumda..
anne baba olmayınca herkes bi kaynanalık taslamaya kalktı bende çözümü evi ayırmakta buldum..
kıyametler koptu evden çıkana kadar ama oldu..
aileden biriyle melek bile olsa yaşanmaz...

evet bende merak ettim neden o yatmadan yatmiyorsunuz?

sabah gec uyanmamasini isteyin bazi zamanlar abisinin yaninda soyleyin

temizlik gunu belirleyin is paylasin

saclari dokuldugu zaman "guzelim saclarin dokuldu lavaboda" hep guzel kelimelerle susleyin cumlelerinizi

evlenmeden once biliyormuydunuz beraber yasayacaginizi?

yukarda acıklamıstım gene yazıyorum gec yattıgından esimle birlikte olamıyoruz malum cocuk istiyoruz oda salondayken sen git yat denilmezki esimde sorun olmaz diyo ama ben cekiniyorum ondan dedım gec yatıyo diye yoksa banane isterse istediği zaman yatsın ıstedgı zaman kalksın

Görümcenizin anne ve babası yokmuş mecburen sizinle beraber yaşayacak görümcenizi misafir olarak degil de artık o evin bir kızı olarak görmeniz gerek sonuçta evleninceye kadar sizinle yaşıyacak belkide hiç evlenmeyecek orasını Allah bilir.Kızın gidecek yeri yok mecburen sizinle kalacak görümcenize bazı günler temizlik günleri oldugunu söyleyebilirsiniz ve beraberce temizlik yapabilirsiniz.Abisine her sözü her olayı söylemeyin ayrıca o yatmadan da yatabilirsiniz sonuçta evinizdeki kalan kişi misafir degil o evin bir bireyi.Görümceniz kaç yaşında buarada okuyor mu ?

Son düzenleme:

Olayı bukadar dramatize etmeyin doktorun önerdiği günler falan.Yeni evliyim gece geç yatıyor de geç.Ne bu haklı gösterme çabası.Kızın arkasından akıttığı sıcak suya kadar hesap yapıyorsanız da bakmayın.Kimsenin günahına girmemiş olusunuz.Ama unutmadan söyleyeyim.Belki o ne yapsa gözünüze batan kız 10 sene sonra sizin öksüz yetiminizi sevgiyle büyütür.Dünya büyük.Herşey insan için.Bilmem anlatabildim mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…