• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemle görüşmek istemiyorum .

Valla ben de anlamıyorum; hem gelin hem de görümceyim. Görümcemle aşırı samimi değiliz. ama gider geliriz. Kendi memleketimdeki düğünde aşırı mutlu değildi annemlerin evinde duş almak bile istemedi ama umrumda olmadı yani.
Herkes kendince farklı. Abimin eşiyle de aynıyız. Çok da kavga ettik ilk başlarda ben bağırdım falan ama sonradan aştık bu konuları.
Birilerinin sizi illa ki sürekli arayıp sorması çok samimi olması şart değil bence. Önemli olan rahat olmak. Şimdiye dek eşime kardeşin niye aramıyor demedim. Ben de aramıyorum. Biraz politik davranmayı bilmek lazım. Ve eşinize ailesiyle ilgili şikayet ve sitem etmemeye gayret gösterin. Özellikle kasti büyük bi şey olmadığı sürece.

Geneli yorumlayacak olursak bir çok kişi eş adayı kişisinden muzdarip. Sıkıntı stress yaşatmalarındansa soğuk savaş iyi değil mi?

Benim de gorumce ıstemede gelmedı. Nısanda geldı ama zaten baska bı sıkıntımız oldugu ıcın pek de dıkkat etmedım. 2 yıl nısanlı kaldım ben gıtmeme ragmen kendısı zıyarete gelmedı. Aramazdı sormazdı. Ama sıkıntı değil. Yuzunuze gülüp arkanızdan ıs cevırecegıne gelmesın daha ıyı. Siz mutlu olmaya bakın nısanlınızın tepkısını ölçün takmıyorsa sız de takmayın. Çok haşır neşirlik de iyi olmuyor aslında. Mesafe iyidir

Merhaba kızlar...
Her gün yeni bir konu ile burada yer alıyorum ...
Çok mutsuz ve depresif bir donemdeyim.
Korkularım had safhada ..
Neyse konuya girecek olur isek ki buraya konu açmıştım ...
Istenmiyorum Nisanlimin ailesi tarafından .
Hiç kimse ile de gorusmuyorum.
Hoş, hiç kimsede de telefon numaram Dahi yok .
Neyse, şimdi görümcem aile ziyaretine geldi Fransa'dan..
Bize gelmek istiyormus..
Ilk nisan olduğumda da kendisi bize yarım saat kadar gelmişti.
Nisanda olmadığı için .
Daha sonra da bir daha ne benimle ne nişanlımla hiç iletişim kurmadi.
Diğer herkesle telefon ve net üzerinden pek ala görüşüyor .
Resmen görüşmeyi istemiyor .
Artık bu sahte ilişkilerden nefret etme durumuna geldim.
Şimdi yine gelicek, sonra benimle hiç ama hiç görüşmek , konuşmak istemicek .
Çünkü nişanlım laf söylediği için gelmek istiyor bunu biliyorum . sürekli olarak bazı seylere karşı susmaktan içim şişti resmen.
Illaki seni istemiyoruz mu demeleri gerekiyor ?
Istemiyorlar iste , gelmesin o zaman .
Bu hayata bir daha gelme sansim yok.
Bu yüzden gelmesini istemediğimi , sahte olmasından da hiç olmasını istemediğimi soylucem nisanlima ..
Bu doğru bir karar mi bilmiyorum ama artık yoruldum insanların iki yuzlu davranmalarindan.
Düğün heyecanimi yasayamiyorum ya .
Her an vazgeçip gidesim var .
Akıl akıldan üstündür derler.
Bana akıl verin lütfen .

Kardeşimin nişanlısını bir kere bile aramamışımdır. O da sadece bir şey soracağı zaman arar beni. Aramızda saygı var pek tabii ki. Asla hakkında kötü konuşmam, kardeşime veya başkasına küçümsemem ama görüşmem de. Ayrıca onu isteyip istememek de benim haddime değil zaten, kardeşim koskacaman adam bana mı kaldı evleneceği insanı istememek. Bence büyük harflerle kocaman abartmışsınız. Görümceniz kendi hayatını yaşıyor, biraz rahat bırakın kadını bence.

Gelıcek sız de misafırperverlıgınızı gösterıceksınız ıyı o zaman somurtun mıllet sızın yuzunuzden kardesının evıne gelemesın siz anlasmak zorunda degılsınız ama ıyı agırlamak zorundasınız .Ortamı toparlamak yerıne yıllardır kardes olan ınsanları bırbırınden koparmaktan baska bırsey yapmapmazsınuz kac yıldır hayatındasınız kı bukadar bır erkek uzerınde soz sahıbısınız kardes kardes lütfen onlar kardes sizde mesafelı davranın yapacagınız tek sey bu.(senı saymamaları da yanlış hı ben olsam evlenmem böyle bır aıle ye de gelın gıtmem evlenırsen de yukarıda kı gıbı yapman lazım )
Biz aynı konuyu mu okuduk ya?

Yorumlarınız o kadar abes o kadar manasız ki. Söylemeden edemedim yani.

Kardeşi kardeşe kırdırmak ne alaka? Yorum kaç yıldır hayatlarında olduğuna kadar gitmiş.

Ararsa ararsin görüşmek isterse görüşürsun, neden bu kadar takildinki. Istese ne olur istemese , sevgilin ile sen berabersin. Şimdiden kendini çok doldurmussun

Biriyle bu sebeplerle görüşmemek gibi bir karar almak seni haklıyken haksız duruma dusurebilir.Çünkü bu kisi aileden birisi.Kapiniz aileden herkese acik olsun.Gelene hosgeldin, gidene bay bay.Siz usulünce agirlayin gerisine de takilmayin derim. Aramasin bosverin.Arasa bu seferde biktim habire ariyor diye konu açardiniz.

Son düzenleme:
Yani mesafenizi koruduktan sonra kaçmaniza gerek yok.Nisanliniz tarafindan yabani gibi algilanirsiniz.Ve maalesef ki gorümcenizi red ederseniz nisanlinizda onu gereksiz bir koruma içgüdüsü olusturursunuz.Hakaret yok kavga yok.Bu sebeplerin yeterli degil.Beni istemiyorlar sevmiyorlar evime gelmesinler diye bir tutum dogru olmaz.Yillarin tecrubesi.Beni dinle kazanirsin.Politik olmayi öğren.Bosver samimiyeti.

Sizin onlarla görüşüp görüşmemenizin bir önemi yok. Sizi sevmek, istemek zorunda değiller. Zaten daha evli bile değilmişsiniz. Nişanlınızın kendi ailesiyle olan ilişkilerine karışmayın yeter. Sizin üzerinize düşen şey bu.

Ya canım yanlış anlama da.görumcelerden neden bu kadar beklenti yüksek oluyo anlamıyorum. Yani sevse ne olur sevmese ne.ne ilgisi bekleniyor bilemiyorum. Onlarında kendilerine göre hayatları ev es iş çocuk sağlık uğraşları var . Anlamıyorum hayatımızda ne fonksiyonu olacak gorumcenin..ben de gelinim görümce m var.ayrica görümdeyim de.yani herkesin evi ayrı yeri ayrı. Önemli olan eşiniz nisanliniz sevgiliniz. Sana ithafen yazmadim. Genel yazdim cnm

Ben ne zaman ki PAT PAT PAT yaptiklari hatalari iki yuzlulukleri cakalliklari yuzlerine vurdum.

OHHHHHH ödleri kopuo artik benden yutkunarak konusuolar.

Kiz bide bi iyi oldum.

asla terbiyesizlik yapmiyorum ama nazikçe sokuyorum (dilimi) :hamarat:

Güncelleme: herkesin yorumlarına ve fikirlerine saygılıyım...
Fakat bazı hanımları anlamakta ciddi sıkıntılar yaşıyorum .
Burada herşeyi açık bir şekilde yazmam doğru olmaz .
Fakat ben 27 yasindayim , karşıdaki insanın beni isteyip istemediğini gayet iyi anlayabilecek kapasiteye sahibim .
Kaldı ki benim aldığım terbiyeye göre nisandan sonra insanlar birbirlerini tanımak için en az bir kez bir araya gelirler .
Davet ederler .
Biz ailecek ne davet edildik nede aranildik.
Bize herkes geldi.
Ses seda çıkmadi.
Ben hiç kimse bana bayilsin demiyorum .
Yok sayıldı isem yok sayarım bence kural basit...
Hiç kimsenin arasını bozmaya da calismadim.
Evet, mezhep ve kültür farkımız var.
Ben 2 üniversite bitirdim.
Yaşıma göre iyi bir isteyim.
Belki bunlarda sorun olabilir .
Bilmiyorum.

aynınsın kv versiyonu vardı sürekli şikayetci olan eşimde artık önünü alamadı snuc 6 yıllık evlilik ve ben evi terkettim şuanda 15 gündür

Ben kimsenin kardeşi ile görüşmesine engel olmuyorum .
Olmadim da.
Kendileri beni yok saydilar
Onların kardeşinin ne kadar evi ise benim de o kadar evim olcak.
Beni istemeyen ve yok sayan hangi yüzle gelcek ?
bunları aynen nişanlınla paylaş bakalım ne tepki verecek

İstenmiyorsunuz ama nişanlısınız :kahve:
Boşverin sizi arayıp sormayanları gelene hoşgeldin gidene selametle.
Yani “sürekli arıyorlar geliyorlar sohbet etmek istiyorlar “ diyenleri okudu bu gözler.
Belki siz de onlara sahte geliyorsunuzdur 1 2 kişi olsa kişisel derdim ama kimse arayıp sormuyorsa biraz kendinizi gözden geçirin derim

En kolay şeydir “ başkasına bahane bulmak “

Ben buradaki cogu kisiye katilmiyorum. Kimse yar dan vazgeçsin de demiyorum zaten. Ne anadan ne gorumceden ne de karisindan nisanlisindan vazgeçsin. Neden kadinlar orta yolu bulmaya çalışırken erkekler olanlari uzaktan seyrediyor ya da annelerinin veya eslerinin avukatliklarini yapiyorlar ya da bi taraf tutmak zorunda kaliyorlar ben anlamadim dogrusu. Kimse kimseyle gorusmek zorunda degil kocasinin ailesinden hic kimseyle gorusmeyen etmeyen kus olan ama senelerce de mutlu olan olabilen insanlar var. Kaynanasini evine almayan gelinler var beee. Ayrica sizin ki beklenti degil olmasi gereken bir gorgu kuralı ve gelenegi devam ettirmek. Evet insanlar nisanlaninca aileler birbirlerini yemege ya da kahveye falan davet ederler konusmak kaynasmak icin.ayrica gayet yerinde bir istek ve yerinde bir karar. Yok sayildiysaniz tabi ki yok sayacaksiniz. O anne evladiysa sizdr agac kovugundan cikmadiniz sonucta. Oyle degil mi ? 2 kisi evlenirken 3..ye de agzi acik seyretmek duser. Ister tasvip etsin bu evliligi ister etmesin. Ben sizin yerinizde olsam hiiiiic aramam sormam gorunce nezaket geregi selam veriririm. Evime de davet etmem.pek ala. Herkes kararlarini kendi verir. Ayrica istemediginiz boyle ikiyuzlu sahte buldugunuz insanla goruserek istemeye istemeye kendi kul hakkiniza girmis olursunuz. Ben sizinle ayni gorusteyim konu sahibi. Bazi insanlar mic mic mic kaynanasiyla gorumcesiyle arkadas gibi anne kiz gibi samimi aile ortamlarinsa bulunmak sik sik gorusmek ister. Hatta hayattaki tek hedefi kaynanasiyla cok samimi olmak ve onun tarafindan cok sevilmek olan insanlar bile var
Siz oyle degilsiniz. Bende oyle degilim. Allah tamamina erdirsin bu arada.

Gun gelir anneler gunu dunya kadinlar gunu doğumgunu gibi ozel gunler olur. Sizde bu insanlari aramazsiniz sormazsiniz yada kendi dogumgununuze davet etmezsiniz. Zaten bu pozisyonda esinizin de size hicbirsey soylemeye hakki yok. Benim arkadasimi da hic istemediler evlendiginde. Yemege davet etmediler. Ve ustune hakarette ettiler kiza. Suanda hicbir şekilde görüşmüyor. Aramiyor bayramda seyranda bile. Ama kocasi olacak arsiz annesini babasini ablasini eve davet ediyor. Daha dogrusu annesini davet ediyor annesi de kızını. Yuzsuzluk hat safhada. Arkadasim ne mi yapiyor? Aliyor kizini ufak bir kizi var arka odaya geciriyor. Yatiriyor yemek yediriyor onla oynuyor. Misafire de hurmetten yemeklerini kahvelerini veriyor. Kaynana kayinbaba da mahcup yaptiklarindan utaniyor. Kizim kizim demeye basladilar. Bazen böyle ceza da verilir iste. Insanliktan cikardim ben olsam. Boyle iyi insanlar da var mesela.

Onları ayiranadilar. Bir gune bir gun de amaclarina ulasamadilar. Arkadasimin eşi biraz geri kafali birisi olmasina ragmen karisina yani arkadasima bisey diyemiyor. Cunku oda biliyor zamaninda ailesinin karisini üzdüğünü . Hatta teklif etmis gidelimmi oraya diye. Arkadasim hayir demis. Hicbirsey diyememis adam. Erkekler in etrafinda dönmüyor bu dunya. Herkes istedigiyle gorusur istemedigiyle gorusmez es trip atiyorsa sabaha kadar atabilir. Ha bosanmak mi ? O da bi yerde medeniyettir zaten

Back