• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin bitmek bilmeyen tatili

Evet değişmez maalesef. Ankara'da dursa yemek yapılacak, çamaşır bulaşık olacak, bebeğe bakılacak. Kocasının aşkından da ölmüyor belli. Kim istemez ki bu lüksü. Evlenmeden önceki gibi ailemiz her nazımızı çeksin, annemiz bebeğimize gözü gibi baksın, canımızın çektiği yemek hazır olsun, baba üzerimize titresin, kardeş canımız istediğinde gezdirsin.

Dikkatimi çekti bir de simdiden ailesini size karsı soğuk falan diye dolduruyor, evlendikten sonra haddini çok daha fazla aşacak. Sizden esirgediklerini, size layık görmediklerini çocuklarınızdan da esirgeyebilir. Belki kendinizi onun çocuklarına bakarken de bulabilirsiniz.
Emin olun onu yapacak biri değilim.

Emin olun onu yapacak biri değilim.

Ya siz cevabını falan da veriyormuşsunuz, böyle biriyle nasıl mücadele edilir bilmiyorum. Bildiğim tek şey sınırı çizmesi gereken kişi sözlünüz, böyle biri karşısında alttan alan, aman tatsızlık çıkmasın diyen taraf siz olmayın. Kesin kararlıysanız evlilikte, en azından acele etmeyin sözlünüzün yeterince olgunlaşmasını bekleyin. Gerçekten sizinle bulusurken ablasından çekinmesi hiç normal değil.

Eşin arkanda olmayacak ki, karşında olacak. Yapmam dediğin neler yapacaksın, kendini tanıyamayacaksın.

Felaket tellalı gibi oldum ama evlenince B Bisorunumvarrr ev işleriyle, çocuklarla boğuşurken eşi bu kez de ondan gizlice ablasını ya gezdirmeye ya da onun bir işini halletmeye koşacak.

Daha fazla kalabalık etmiyim son bir şey yazıp gidicem B Bisorunumvarrr .

Ben de çok severek evlendim, hala da çok seviyorum eşimi. Ama keşke burayı evlenmeden keşfetseydim de o zaman üye olup bir akıl danışsaydım. Yine evlenirdim ama en azından kötü senaryolara karşı daha hazırlıklı olur, önlemimi alır, koşullarımı ben belirlerdim. Her işimi şansa bırakmazdım. Daha az yıpranırdım, eşim de ben de daha az üzülürdük.

Lütfen çok iyi düşünün 100 defa düşündüyseniz 100 defa daha düşünün. Evlenince ister istemez aileyle daha da iç içe gireceksiniz. Şimdi kolayca hallolacak meseleler o zaman dallanıp budaklanacak.

Ben sözlümü çok seviyorum görümcem için kötü olmamak için elimden geleni yapıyorum problemlerimizi çözmeye çalışıyorum ve sizden de yapabileceğim bir durum var mı öğrenmek için yazıyorum. Bir umut işte. Insanlar hiç mi değişmez

Mesela yazdıklarınıza göre sözlünüz bu konuda sizin kadar ince düşünmüyor. Onun ablası olduğu için onunla ilgili problemleri onun çözmesi, hatta size hiç yansıtmaması gerekiyor. Siz boşu boşuna tek başınıza şımarık bir ablayla mücadele ediyorsunuz. Bu tipler böyle düğününüzde bile sizi değil onu memnun etmeye çalışacaklar.

Daha fazla kalabalık etmiyim son bir şey yazıp gidicem B Bisorunumvarrr .

Ben de çok severek evlendim, hala da çok seviyorum eşimi. Ama keşke burayı evlenmeden keşfetseydim de o zaman üye olup bir akıl danışsaydım. Yine evlenirdim ama en azından kötü senaryolara karşı daha hazırlıklı olur, önlemimi alır, koşullarımı ben belirlerdim. Her işimi şansa bırakmazdım. Daha az yıpranırdım, eşim de ben de daha az üzülürdük.

Lütfen çok iyi düşünün 100 defa düşündüyseniz 100 defa daha düşünün. Evlenince ister istemez aileyle daha da iç içe gireceksiniz. Şimdi kolayca hallolacak meseleler o zaman dallanıp budaklanacak.

Mesela yazdıklarınıza göre sözlünüz bu konuda sizin kadar ince düşünmüyor. Onun ablası olduğu için onunla ilgili problemleri onun çözmesi, hatta size hiç yansıtmaması gerekiyor. Siz boşu boşuna tek başınıza şımarık bir ablayla mücadele ediyorsunuz. Bu tipler böyle düğününüzde bile sizi değil onu memnun etmeye çalışacaklar.
Gecenin bu saatinde bana uzun uzun yardımcı olmaya çalıştığınıx ve ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim gerçekten insanın Hayatının dışındaki kişiler den tarafsız akıl alabilmesi çok güzel oluyor

Yüz vermiyorum ben ona versem daha ne yapar onu da bilmiyorum o yüzden çok sık gelebilceğini düşünmüyorum
Sen daha sesini çıkaramamışsın, arabanın ön koltuğuna oturamamışsın, yüz kere beraber çıktığın ve kabullendiğin halde soğuk ilan edilmişsin. Nişanlısın, erkeklerde evlenmeden önce kaybetme korkusu yaşar ve kendilerini saklarlar. Evlenince değişir. Sende adam buna bile gerek görmemiş. Biz ne desek boş. Adam bana iyi, evlenince değişir kafası bu sanırım.

ben olsam bu konuyu nişanlımla konuşmazdım bile. ablan geliyorsa ben gelmeyeyim, siz iki kardeş gezin ben sıkılıyorum derdim. Her planlamada bıkmadan usanmadan gelmemek için bahane uydururdum. Bu tipleri hayatımdan uzak tutmayı iyi beceririm, gereksiz insanlar, insanın enerjisini sömürüyorlar. nişanlınız bu durumu çakıp rahatsız olmaya başlayınca konuşursunuz, kendini haklı görmeye devam ederse de yol verirsiniz gider

kusura bakmayın, ben böyle düşünüyorum, nefret ederim yılışık fitne tiplerden, elinizi verseniz kolunuzu kaparlar. Uzak duramıyorsam herseyi yıkar geçerim (geçtim de). İsterseniz 10 yıllık ilişkiniz olsun, hiç fark etmez, değmez, insanlar kolay kolay değişmiyorlar

Valla evlilikten bildiriyorum
Bi halt yok 🥴
Koca koca diye delirmeye de gerek yok
Aman ağzımızın tadı kaçmasın diye taviz vermeye de gerek yok
Enişteyle arkada oturacaksam batsın bu dünya
Madem abla arkada oturamıyor sözlü azcık erkekse geç enişte sen kullan arabayı o zaman der arkada sözlüsüyle oturur
Başbaşa gezmek yerine görümceyle geziyorsak
Sözlümün gözlerine dalmak yerine görümcenin fıldırak gözlerine bakıyorsam
Ne anlamı var gezmem aha evde duvarı seyrederim daha iyi
Saçmalardan seçmeler
Mükemmel özet 🙏

Merhaba arkadaşlar. 2 senedir beraber olduğum biri var ve 6 aydır sözlüyüz. Sözlümün bir ablası var ve kendisi 10 yıldır evli, 1 buçuk yaşında da çocuğu var. Benim problemim görümce ile. Kendisi eşi ile ankara da yaşıyor ama 3 4 ay ailesinin yanına gelip 1 ay ankara da duruyor sonra tekrar ailesinin yanına gelip Aylarca eşinden ayrı kalıyor. Tabi bu beni ilgilendirmez ama beni ilgilendiren nokta burada durduğu Aylar hep bizimle gezmek istiyor nereye gitsek gelmek istiyor. Ve hep arabada öne oturmak için koşuyo resmen. Ben bunu sorun yapıcak bir insan değilim ama eşi varken de o kardeşiyle araba da önde oturuyo ben eşiyle arkada oturuyorum. Sözde midesi bulanıyormuş arkada ama biz saatler boyu yol gitmiyoruz ki toplasan 5 dk yol gidiyoruz. Bir de ne zaman bir yere gitsek asla para ödemiyor. Parayı kasaya gidince elinde tutar ama uzatmaz. Anlamadığım nokta da Aylar a eşini görmezden durabiliyor ve eşi bunu sorun yapmıyor. Bir kez sordum yemek işini nasıl hallediyor diye yemek kartı var onun dedi. O da 500 tl bişi kime yeter 3 öğün o. Bir de daha ilk tanıştığımız zaman bana arkadaşlarımın yanında konudan alakasız biçimde bana zamanında 9 bilezik yaptılar babamda sana 4 tane yapar merak etme dedi. Bir de bana alınacak bileziğin gramına bile kendi karışıyor 16 18 gram yaparlar sana diyor. Napıcam ben yoruldum artık
Maalesef arkadaslarin hepsi dogru soyluyor
Gorucu usulu evlendim
5 ay nisanli kaldik esim annesiyle bile gorusturmedi gorumceyi kenara at eltiyi kenara at
Isteme olacagi zaman ayri oturacagimi belirttigimiz halde kp nisanli iken beni ikna etmesini istemis verdim yuzugu eline yarinda bohcayi gonderirim dedim daha ondan sonra bir dedigim 2 olmadi
Korku her zaman iyidir
Ayrilmaya kadar git
Zaten sogukmussun
Kv kp gorum elti ne kadar iyi olursan ol da cok kotu gorunursun
Evlendikten sonra da herkesin cevabini verdim kp ile bile tartistim
Bir kez buyuk bir kavga ettik ondan sonra gel bile demediler ki esim cevap verecegimi bilir

Sen küçüksün alttan al diyip geçiştiyor
Annemin bir sozu var
Kiz tarafi bicak erkek tarafi peynir der
Nisanlilik surecinde
Olmadi kv ne alttan alttan laf vur ablama 9 bilezik takilmis bir kac kez sozunu et bir daha bak bakalim gorumcen laf ediyor mu
Sakın evlenme bunla 3 kişi yaşayacaksın o evliliği çünkü sözlünde zerre iş yok. Sakın sakın evlenme yol yakınken dön bu işten.
👏👏👏👏
Bu cümle üzerine o artık eski sözlü olmalı.
Söz, nişan bunun için var, tanımak için.
Alttan almak demek, karşıdakinin hatasını görmezden gelmektir.
Demek ailesi ne yaparsa yapsın size bunu söyleyecek.
👏👏👏👏👏
Boyle adamlarla goz gore gore evlenip mutlu olacaginizi sanıyorsunuz ya en cok buna uzuluyorum
👏👏👏👏
Bu sizi hiç ilgilendirmez, her ilişkinin dinamiği farklıdır.
Ayrıca niye izin veriyor olsun, bir erkeğin izniyle mi kadın istediğini yapıyor, saçma.
Adamın da keyfi yerindedir, bitti gitti.

Sizi etkileyen kişi görümce ve ailesi değil, sözlünüz.
Ablası ne yapsa doğru gören, yanlışında bile size alttan al diyen kişi.
Hedefinizi doğru yola yönlendirin, sözlünüzdeki anormallikleri ablasına, hayatına vs bağlamayın.
👏👏👏👏👏

ayrica daha kucukseniz falan evlenme yasiniz gelmemistir. Yine daha kucukseniz alttan alinacak kisi sizsinizdir, nerede gorulmus kucuklerin buyukleri alttan aldigi dimi ama
👏👏👏👏👏👏
Evet değişmez maalesef. Ankara'da dursa yemek yapılacak, çamaşır bulaşık olacak, bebeğe bakılacak. Kocasının aşkından da ölmüyor belli. Kim istemez ki bu lüksü. Evlenmeden önceki gibi ailemiz her nazımızı çeksin, annemiz bebeğimize gözü gibi baksın, canımızın çektiği yemek hazır olsun, baba üzerimize titresin, kardeş canımız istediğinde gezdirsin.

Dikkatimi çekti bir de simdiden ailesini size karsı soğuk falan diye dolduruyor, evlendikten sonra haddini çok daha fazla aşacak. Sizden esirgediklerini, size layık görmediklerini çocuklarınızdan da esirgeyebilir. Belki kendinizi onun çocuklarına bakarken de bulabilirsiniz.
Gecen bir konu da gormustum kendi ailesinin her isine kosan bir es
👏👏👏👏
Felaket tellalı gibi oldum ama evlenince B Bisorunumvarrr ev işleriyle, çocuklarla boğuşurken eşi bu kez de ondan gizlice ablasını ya gezdirmeye ya da onun bir işini halletmeye koşacak.
👏👏👏👏👏
Bu tipler böyle düğününüz
Evet dugunde gorumcem kolumu cekistirip karsina alip oynamisti hatta sen bizim gelinimizsin demisti ah kameran cekseydi de her izledigimde esimin beynini yeseydim :bicak::kk77:
Nişanlısın, erkeklerde evlenmeden önce kaybetme korkusu yaşar ve kendilerini saklarlar. Evlenince değişir. Sende adam buna bile gerek görmemiş. Biz ne desek boş. Adam bana iyi, evlenince değişir kafası bu sanırım.
Balik bastan kokar hanimlar hakli 👆
Bir an once tedbirini al yoksa evlendginizde de surekli sizde kalir o zaman da tek cozum ablan evde iken olmaz deyip yataklari ayirmak olacak o zamanda araya sogukluk girecek

Sen şimdi sozlunle gizli ciktigin icin saniyorsunki sozlum tavrini koyuyor ben istemedim diye gizli bulusuyoruz. Koca insanlar sozlusunuz ve gizli bulusuyorsunuz bundan daha ezik bisey olamaz. O adam olacak biz bas basa cikacagiz diyecek bunu diyemiyor evlenene kadar idare ediyor seni.
tek yapacağın gin cocugu karsina alip ciddi bir sekilde konusmak. Bunlar normal degil ablani arabada yanimizda istemiyorum idare etmek zorunda degilim gizli bulusmak zorunda degilim. Seni fitneliyor atamiza giriyor ya bunlari cozersin normal bir iliskimiz olur yada ben yokum de. Sen bunu yapmazsan omur boyu mutlu bir evliligin olmaz heep ezilirsin hep onlar senin evinde isinde gezmende hayatinda olur. Bunu erkenden gordugun icinde sanslisin ayrica. Soz dedigin nedir ne evlilikler bitiyor merak etme cok daha iyisini bulursun

Maalesef arkadaslarin hepsi dogru soyluyor
Gorucu usulu evlendim
5 ay nisanli kaldik esim annesiyle bile gorusturmedi gorumceyi kenara at eltiyi kenara at
Isteme olacagi zaman ayri oturacagimi belirttigimiz halde kp nisanli iken beni ikna etmesini istemis verdim yuzugu eline yarinda bohcayi gonderirim dedim daha ondan sonra bir dedigim 2 olmadi
Korku her zaman iyidir
Ayrilmaya kadar git
Zaten sogukmussun
Kv kp gorum elti ne kadar iyi olursan ol da cok kotu gorunursun
Evlendikten sonra da herkesin cevabini verdim kp ile bile tartistim
Bir kez buyuk bir kavga ettik ondan sonra gel bile demediler ki esim cevap verecegimi bilir

Annemin bir sozu var
Kiz tarafi bicak erkek tarafi peynir der
Nisanlilik surecinde
Olmadi kv ne alttan alttan laf vur ablama 9 bilezik takilmis bir kac kez sozunu et bir daha bak bakalim gorumcen laf ediyor mu

👏👏👏👏

👏👏👏👏👏

👏👏👏👏

👏👏👏👏👏

👏👏👏👏👏👏

Gecen bir konu da gormustum kendi ailesinin her isine kosan bir es
👏👏👏👏

👏👏👏👏👏

Evet dugunde gorumcem kolumu cekistirip karsina alip oynamisti hatta sen bizim gelinimizsin demisti ah kameran cekseydi de her izledigimde esimin beynini yeseydim :bicak::kk77:

Balik bastan kokar hanimlar hakli 👆
Bir an once tedbirini al yoksa evlendginizde de surekli sizde kalir o zaman da tek cozum ablan evde iken olmaz deyip yataklari ayirmak olacak o zamanda araya sogukluk girecek

Evet en güzeli baştan net olup, olabildiğince tüm şartları konuşup halledilebiliniyor mu bakmak. Olmuyorsa zorlamamak. Evlendikten sonra kimse gözünün yaşına bakmıyor.

Son cümlede de haklısınız, çocuğuyla falan gelip kalacak,hele bir de bu görümce fark ederse onun yüzünden gerildiklerini, daha da zevk alır.

Neden bir erkeğin kendi başına yemek pişirip yiyemeyeceğini düşünüyorsunuz ki? Gayette bir erkek temel ihtiyaç olan beslenmesini kendi başına karşılayabilir. Onların düzeni bu, böyle gidiyor. İsterse yılda 11 ay annesiyle yaşayabilir, sizi ilgilendirmez bu. Kocasını görüp görmemesi de kendi sorunu. Eğer size uymuyorsa bu durum evlenmez, o düzenin parçası olmazsınız

Back