• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin bitmek bilmeyen tatili

Sorun büyük konu sahibi. Daha şimdiden sınırını cizemeyen dengeyi bulamayan ve aman ablam kırılır üzülür modundan sizi bastırmaya çalışan bir eş adayı var. Daha şimdiden teraziyi tutturamamis aman ablam aman ailem modu. Bunlar ilerisi icin büyük tüyolar tavsiyeleri dinle. Yerinde olsam nisanliyi köşeye ceker tek tek en ince kalin ne varsa beklentilerime dair tum cizgileri ceker zaman veririm. Ha ders almayan bir adam varsa da uğurlar olsun der koşa koşa kaçarım.

Şu alttan al lafına da o kadar gıcık oluyorum ki,hani haklısın ama ben o kadar ise yaramaz biriyim ki bu haksızlığı onleyemem,sen sus sesini çıkarma der gibi.İki kişi arasindaki yaş farkı hiç degismez,yani her zaman görümce sizden büyük olacak ve sizden hep onu idare etmeniz beklenecek.Yetiskin gibi oturup sorunları konuşup cozemezseniz işiniz cok zor.Bu alttan al lafini yarın kv kp hatta nişanlın kendisi için bile soyleyeeck size
Bence siz bu sorunun biraz üstüne gidin ,bakım bakalım nisanlinizin tepkileri nasıl ,sorunlara nasıl yaklaşıyor ,çözum bulup sizi memnun edebiliyor mu ?yoksa yol verin gitsin..

Ay şoklardayım
Nasıl o önde oturdu da eşiyle sen arkada oturdun?
Böyle saçmalık mı olur pes
O plan yaptığında sağol abla biz 2miz plan yaptık başbaşa olucaz diyemiyor musun mesela? Ya da benimde artık midem bulanıyor arkada diyip öne otur
Öne oturma konusuna bende takılmam ama biri bu konuda inatlaşıyorsa gerekeni yaparım
Arkada oturacaksam ben almıyım derim binmem
Gizli gizli buluşmak nedir yani
Yarın evinizde film izlerken aranızda çekirdek çitler bu görümce
Çizgini çizmemişsin
Sözlüne şunu yap bunu yap ablan şöyle demiceksin zaten
Erkeklerin bu konuda ufku kıt
Sen yönlendirceksin
Ablan önde oturdu dersen kavga eder senle
Benimde midem bulanıyor arkada oturcaksam gelemem dersen o zaman sen haklı olursun
Çünkü diğer türlü ablamı sevmiyorsun der
Ama sebep sunarsan sen haklı olursun

Oo süper tavsiye müthiş deneyim kokuyor. Sıfır ironi yapiorum su an cidden böyle çünkü. Ne kadar net ve doğru olursan o kadar kaybedersin. Erkeklere ve ailelerine küçük o...luklar yapın. Çünkü böyle seylerden anliolar cidden.

Konu sahibi yazdım tekrar yazıyorum. Nişanlın ablasını ve ailesini senden daha önemli yere koyuyor. Senin söz hakkının olmadığını düşünüyor. Araba meselesi vs değil durum. Sen o evde herkesten sonra geleceksin ve kimseye sesini çıkaramayacaksın. Kendi evim diye bir düzenin olmayacak. Akıllı isen kurtarırsın kendini.

Bir de Sözlüme demiş ki benim için çok soğuk bize karşı ben sizin evde rahat olamam. Bende dedim ki zaten rahat olmasın bi zahmet
evinize yerleşecek işte evlenince ama siz bu adamla kesin evlenirsiniz o yüzden boşuna kolumuzu yormayalım akıl vermek için.kendi düşen ağlamaz demişler devamm edin siz hemen evleninn

Yüz vermiyorum ben ona versem daha ne yapar onu da bilmiyorum o yüzden çok sık gelebilceğini düşünmüyorum
Yüz vermesen nolur canım. Seni kale alan mı var ? Sözünün değeri mi var? Ne değişiyor sen lafını söyleyince, yüz falan vermeyince?

ablasi cocuktan once deboyle sık gidip gelirmiymis? kucuk cocuk bakmak zor. mesela ben de 3 4 ayda bir anneme gider 1 1.5ay kalirdim cocugum kucukken. hem psikiolojim duzelirdi hem de kalabalik anane evinde olmanin cocugumun gelisimine cok faydasi oldu. belki cocuk buyuyunce ayagi biraz kesilir.

ama soylendigi gibi sizin sorununuz nisanliniz. sizin rahatsiz oldugunuz konu ile ilgilenmek ve çözüm bulmak onun sorumluluğu.
Dükkanı vardı eskiden o zamanlar her hafta sonu ailesinin yanına gelirmiş şimdi kapattı dükkanı gitme tarihi bile belli değil. Yani çocuk biraz bğyüse bile değişmez

Ben sözlümü çok seviyorum görümcem için kötü olmamak için elimden geleni yapıyorum problemlerimizi çözmeye çalışıyorum ve sizden de yapabileceğim bir durum var mı öğrenmek için yazıyorum. Bir umut işte. Insanlar hiç mi değişmez
Değişmez.

Arabada önde ya da arkada oturmaya takılmam ama çevremde sizin müstakbel görümce gibi biri olsaydı çok kafama takar ve inat ederdim galiba. Anladığım kadarıyla bu konularda açık açık tartışmalar yaşamışsınız, kartlarınız belli ve artık görümceyi kötülemeden sessiz stratejilerle yerinizi belli edebileceğiniz aşamalara imkan kalmamış.

Aslında bana daha tuhaf gelen sizin şu anda bu sorunlarla muhatap olmanız. Söz nişan neyse adı, sonuçta siz sevgilisiniz. sevgilinizin, ablasına sizin planınıza dahil olmasına imkan vermemesi lazım.

Bence sözlü de olsanız nişanlı da, aileyle bu kadar içli dışlı olmanız da gereksiz. Cicim ayları bile daha sonra gelecek, sizin şimdi sevgililik zamanlarının tadını çıkarmanız gerekli, neyse belki de bu şansınızdır, şimdiden aileyi ve sevgilinizi tanıdınız, tepkilerinin ne olacaği belli.

Hayat böyle bir görümcenin şımarıklıklarını alttan almak için çok kısa, dünyada başka erkek kalmamış olsa evlenmezsiniz; kendi annenizin, babanızın kahrını çekersiniz daha iyi.

erkek kıtlığı mı var atın yüzüğü engelleyin gitsin.canınıza kastınız mı var hayat çok kısa neden stresle ezilerek geçirecek siniz?ne mecburiyetiniz var bu adama?
Mecburiyet değil. Başta ablası yla ilgili kötü düşünmek ve kendimi doldurmak istemedim adı üstünde görümce belki kıskanıyo dedim ama sonra daha da abarttı. Kendimi de ezdiemiyorum ne laflar diyorum insanın söylenecek şeyler değil. Bir kere öne oturmuş tu artık kendini kaybetmişim bağırdım çek öne şunu diye. Kimsenin arabasına kalmadım diyip kendi arabamı övüp onların arabasını gömdüm bile. Ağzını bile açmadı duymamazlıktan geldi utanıyorum yazarken bile. Yani kendimi ezdiemiyorum lafımı söylüyorum ama duyan yok

7 görümce demek yedi kaşık demek.

Gorumcelerin yüzde sekseni ortalığı karıştırır. Hatta kv.leri fişekleyenlerde gorumcelerdir.

Kolaylıklar diliyorum.
Gerçekten de öyleler, hiçbirinin derdi bitmiyor herkesin kendine göre doğrusu vardır ama bnmkiler en iyisini onların bildiğini düşünüyor.
Evliliğimin ilk zamanları kabus doluydu

Mecburiyet değil. Başta ablası yla ilgili kötü düşünmek ve kendimi doldurmak istemedim adı üstünde görümce belki kıskanıyo dedim ama sonra daha da abarttı. Kendimi de ezdiemiyorum ne laflar diyorum insanın söylenecek şeyler değil. Bir kere öne oturmuş tu artık kendini kaybetmişim bağırdım çek öne şunu diye. Kimsenin arabasına kalmadım diyip kendi arabamı övüp onların arabasını gömdüm bile. Ağzını bile açmadı duymamazlıktan geldi utanıyorum yazarken bile. Yani kendimi ezdiemiyorum lafımı söylüyorum ama duyan yok
ablan yaşında bir kadın olarak tecrübelerimi yazıyorum çoğu üye gibi.arsızla yüzsüzle ve cahille baş edilmez .istediğin kadar laf söyle laf sok bağır çağır asla yenemezsin onları .yıpranan sadece sen olursun .insan önce kendine değer vermeli ve nerede mutluysa orada yaşamalı.evlilik sadece eşle yapılmıyor aileyle de yapılıyor ülkemizde.şu an baba evindeyken bu kadar şikayetçiysen evlenince gör asıl sen o görümceyii

Tam tersi sanki beni çok seviyprmuş ben onu sevmiyormuşum ve sanki istemiyormuşum o beni kardeşin den ayırmıyormuş gibi aktarıyor
O dediğim şey zaten alttan verdiği mesaj. '' Şu kızı yola getir, tatlı olalım, yoksa arıza çıkartırım '' demeye vardırıyor işte.

Şu alttan al lafına da o kadar gıcık oluyorum ki,hani haklısın ama ben o kadar ise yaramaz biriyim ki bu haksızlığı onleyemem,sen sus sesini çıkarma der gibi.İki kişi arasindaki yaş farkı hiç degismez,yani her zaman görümce sizden büyük olacak ve sizden hep onu idare etmeniz beklenecek.Yetiskin gibi oturup sorunları konuşup cozemezseniz işiniz cok zor.Bu alttan al lafini yarın kv kp hatta nişanlın kendisi için bile soyleyeeck size
Bence siz bu sorunun biraz üstüne gidin ,bakım bakalım nisanlinizin tepkileri nasıl ,sorunlara nasıl yaklaşıyor ,çözum bulup sizi memnun edebiliyor mu ?yoksa yol verin gitsin..
Bu akşam gene 3 ümüz çıkıcaktık ben istemedim son anda. Ikimiz buluştuk ama ablası bilmiyor. En azından ben istemiyorum diyince zorlamıyor gizli gizli geliyor

ablan yaşında bir kadın olarak tecrübelerimi yazıyorum çoğu üye gibi.arsızla yüzsüzle ve cahille baş edilmez .istediğin kadar laf söyle laf sok bağır çağır asla yenemezsin onları .yıpranan sadece sen olursun .insan önce kendine değer vermeli ve nerede mutluysa orada yaşamalı.evlilik sadece eşle yapılmıyor aileyle de yapılıyor ülkemizde.şu an baba evindeyken bu kadar şikayetçiysen evlenince gör asıl sen o görümceyii
Çok teşekkür ederim

Bu akşam gene 3 ümüz çıkıcaktık ben istemedim son anda. Ikimiz buluştuk ama ablası bilmiyor. En azından ben istemiyorum diyince zorlamıyor gizli gizli geliyor
Bu herif hala ergen. Evlenme bununla, sinir sahibi olursun. Delirtirler, sonra '' Aaa deli bu. '' derler.

Dükkanı vardı eskiden o zamanlar her hafta sonu ailesinin yanına gelirmiş şimdi kapattı dükkanı gitme tarihi bile belli değil. Yani çocuk biraz bğyüse bile değişmez

Evet değişmez maalesef. Ankara'da dursa yemek yapılacak, çamaşır bulaşık olacak, bebeğe bakılacak. Kocasının aşkından da ölmüyor belli. Kim istemez ki bu lüksü. Evlenmeden önceki gibi ailemiz her nazımızı çeksin, annemiz bebeğimize gözü gibi baksın, canımızın çektiği yemek hazır olsun, baba üzerimize titresin, kardeş canımız istediğinde gezdirsin.

Dikkatimi çekti bir de simdiden ailesini size karsı soğuk falan diye dolduruyor, evlendikten sonra haddini çok daha fazla aşacak. Sizden esirgediklerini, size layık görmediklerini çocuklarınızdan da esirgeyebilir. Belki kendinizi onun çocuklarına bakarken de bulabilirsiniz.

Back