• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görümcemi öldürsem adamdan sayıp hapise atarlar mı?

Şimdi dünkü konunuzu biliyorum.Bu görümce, koltuklarimi yeni aldim deyip yaşlı babasina bakmak istemeyen görümceydi dimi?

Bazı insanlar gerçekten merhametli oluyor, oda böyle durumlarda anlaşılıyor. Kurala, kaidelere bakmadan yardım ediyor herkese. Siz onlardansınız. “Mevlüdü şu yapar, ölüyü bu defneder” diye kural yok, varsa bir iş yapılır, yardım edilir kafasındasınız. Anne babanızın ellerinden öperim, çok güzel bi evlat yetiştirmişler.

Görümceyide şu aralar idare edin. Sapıtmıştır oda, az yada çok mutlaka bi sızı hissetmiştir. Sular durulunca ilişkinizi minimuma indirirsiniz. Hiç tavır almayın şuan.
hay Allah razı olsun beni anlayan çıktı. Ben yaptığıyla övünen insan değilim arkadaşlarım beni bilir. hiç bir arkadaşımda yaptığımı söylemem onlar çünkü herşeye canlı şahit olur. zaten herkezide arkadaş olarak seçmem. burada kimse beni tanımadığı için görmediği için yazdım. insanlar heves gibi görüyor. ne hevesi. nişanlımın dedeleri ve nineleri o küçükken ölmüş. ve bana daha yoğunbakımdayken birşey olursa ne yaparım nasıl yaparım diye soruyordu. hiç tecrübesi yok. hiç yakını ölmemiş. bu ilkti. bende bu konuda tecrübeliyim. Ananem olsun dedem olsun babannem olsun elimden geldiği kadar onlara bu zor zamanda yardım etmeye çalıştım. onlar hırpalanmasın acı günlerinde diye. bilmediğimi internetten baktım. Akrabaları biz böyle bir cenaze töreni görmedik dediler. beni hep taktir ettiler. sadece yapılması gerekiyordu ve yaptım o kadar. karşılığında birşey istemedim ki. Allah rızası için yaptım.

evet o görümce
Allah sabir versin.İstediği kadar aglasin bu karakterde birisi huzur bozamaz.Lütfen takmayın onu.Siz yaşlı kayinpederinize evinizi ömür boyu açacak tertemiz yürekli bir insansiniz.öfkeniz sizi yanliş anlamalarina sebebiyet vermesin.Biz sizi biliyoruz . Üzülmeyin

hay Allah razı olsun beni anlayan çıktı. Ben yaptığıyla övünen insan değilim arkadaşlarım beni bilir. hiç bir arkadaşımda yaptığımı söylemem onlar çünkü herşeye canlı şahit olur. zaten herkezide arkadaş olarak seçmem. burada kimse beni tanımadığı için görmediği için yazdım. insanlar heves gibi görüyor. ne hevesi. nişanlımın dedeleri ve nineleri o küçükken ölmüş. ve bana daha yoğunbakımdayken birşey olursa ne yaparım nasıl yaparım diye soruyordu. hiç tecrübesi yok. hiç yakını ölmemiş. bu ilkti. bende bu konuda tecrübeliyim. Ananem olsun dedem olsun babannem olsun elimden geldiği kadar onlara bu zor zamanda yardım etmeye çalıştım. onlar hırpalanmasın acı günlerinde diye. bilmediğimi internetten baktım. Akrabaları biz böyle bir cenaze töreni görmedik dediler. beni hep taktir ettiler. sadece yapılması gerekiyordu ve yaptım o kadar. karşılığında birşey istemedim ki. Allah rızası için yaptım.
Yahu burda yaptıklarınızı anlatmazsanız bize malum mu olacak? Tabi anlatacaksınız, bunu mu sorguluyorlar?

Sizin karakteriniz biraz baskım bir karakter sanırım. Yani baskın olmasa bile biraz yönetimi, atılgan olmayı seviyorsunuz gibi geldi. Her işte siz aranıyorsunuz ve her işin altından kalkabiliyorsunuz. Hem güven verici hem iş bitiricisiniz. Böyle durumlarda daha kontrollü, kendini kaybetmeyen, olayı yöneten insan lazım zaten. İyi yapmışsınız yardım ederek her şeye. Siz nişanlınızla ilgilenin, görümcenizi de takmayın hiç.

Allah sabir versin.İstediği kadar aglasin bu karakterde birisi huzur bozamaz.Lütfen takmayın onu.Siz yaşlı kayinpederinize evinizi ömür boyu açacak tertemiz yürekli bir insansiniz.öfkeniz sizi yanliş anlamalarina sebebiyet vermesin.Biz sizi biliyoruz . Üzülmeyin
saolun Allah razı olsun Kayınpederimde benden yana o yapsaymış o zaman mevlüdü diyor. yazık adam üzme sen kendini diyor bana

Yahu burda yaptıklarınızı anlatmazsanız bize malum mu olacak? Tabi anlatacaksınız, bunu mu sorguluyorlar?

Sizin karakteriniz biraz baskım bir karakter sanırım. Yani baskın olmasa bile biraz yönetimi, atılgan olmayı seviyorsunuz gibi geldi. Her işte siz aranıyorsunuz ve her işin altından kalkabiliyorsunuz. Hem güven verici hem iş bitiricisiniz. Böyle durumlarda daha kontrollü, kendini kaybetmeyen, olayı yöneten insan lazım zaten. İyi yapmışsınız yardım ederek her şeye. Siz nişanlınızla ilgilenin, görümcenizi de takmayın hiç.
Allah razı olsun insanlarda bana gösteriş yapıyorsun hava atıyorsun yazmışlar anlattığım için akrep burcuyum yükselenim aslan burcumun özelliklerini anlatmışsınız

Önceki konuya yazılan yorumlardan gaza gelmişsiniz sanki.
Sanki sürekli bir nişanlıya ve aileye yaranma durumu var gibi.
Anlattığınız herşey o kadar uç ki. İnsan bi acaba diyor.

aynen
insan yatalak annesi için kurtuldu vs diyebilir de oynadı ne demek yaa, yok bi yasin okumadı bilmem ne, nerden biliyo acaba konu sahibi
babam vefat ettiğinde ben kardeşimi bir kere bile ağlarken görmedim ben yana döne ağladım o tek damla gözyaşı dökmedi, ama bir haftada 8 kilo verdi mesela

Önceki konuya yazılan yorumlardan gaza gelmişsiniz sanki.
Sanki sürekli bir nişanlıya ve aileye yaranma durumu var gibi.
Anlattığınız herşey o kadar uç ki. İnsan bi acaba diyor.
kimseye yaranmak gibi bir niyetim yok. nişanlımın Ailesinininde benden bir üstünlüğü yok. Ben Rabbime yaranıyım (onun rızasını alayım) yeter. neysede onu anlattım. ben çünkü hep uçları başarmayı seven bir insanım. Rabbim şahittir

günaydın kk üyeleri
ben nişanlıyım ve nişanlımın annesi perşembe günü vefat etti. vefat ettiği günden bu yana umrunda olmayan kahkahalar atan bir görümcem var(vefat eden kendi annesi). kayınpederimin gözünün önünde de oynamış gömüleceği gün kayınpederim görmüş kızmış. herkes başın saolsun derken ''çok çekti bize de çektirdi yatalak kalacaktı hayırlısı oldu Allah bize acıdı'' dedi her gelene. zaten cenaze törenine gelenlerin çoğu benim akrabam ve arkadaşlarım(çok tutkun bir sülale değiller). cenazenin gömüldüğü günün akşamı biz gidiyoruz deyip gittiler oğluyla. babası kendisini götürmesini yada en azından teklif etmesini bekledi ama kızı hiçbir teklifte bulunmadı. (zaten bulunsada ben yollamazdım kayınpederimi (ona karınca bile emanet edilmez)) bende annesinin 7 sini okutmaya karar verdim. Nişanlıma Söyledim Evde bi kuran okutalım yasin, tesbih, mevlüt şekeri dağatalım, gelenlere de yemek dağatalım 7sini yapalım dedim. gelenler benim arkadaşlarım (14 Kişi) olduğu için saat 6 da yapacaktık iş çıkışı. onların sülaleden de görümce, bi akrabası ve alt kat komşu gelecekti. ve ben daha arkadaşlarıma söylemeden ona haber verdim hiç birşey demedi gelirim tabi dedi bana. akşam nişanlım geldi onu aradı ben ne vasıfla gelecem mevlüde diyo. sinir oldum. bu akşamda aradı nişanlımı oda hoparlöle verdi teli öyle konuşuyordu. Ağlıyor. Bana mı Düşermiş Annesine mevlüt okutmak. Niye ben okutuyormuşum. Zoruna Gitmiş. beni kötülüyor. Kendisi Annesi Öldüğünde bir yasin bile okumadı arkasından, bir dua bile etmedi. başsağlığına gelenlerle muhabbet edip kahkaha attı oturdu. gelenleri hep ben ağarladım. helvasını ben ve arkadaşım yaptık. yaşarken annesi altına yaptığında ben temizledim yıkadım felçli kadını. hastanesine ben götürdüm. randevularını ben aldım. hastaneye nişanlımla beraber götürdük. ambulansını. nakil aracını yoğun bakımını ben ayarladım. oradan ilaç istediler biz aldık. her bayram bir gün öncden gidip gelen misafiri olursa diye tatlısını ben yaptım. helali hoş olsun. oda bana aslan gibi evlat yetiştirmiş. kendisi annesi hastalandığında beni aradı kendi gelmedi bile ben hep işimden izin alıp geldim. o zaman zoruna gitmiyordu da o zaman bana düşüyordu da annesiyle ilgilenmek vefat edince mevlüt okutmam mı zoruna gitti. kendi kayınvalidesini uzak biryere yoğunbakıma aldıklarında gece 3 de beni aradılar eşiyle onun kayınvalidesini bizim orada bir hastaneye aldırdım. bir ay bizde kaldılar(nişanlımın evinde) yemeği temizliği herşeyini ben yaptım yerinden kalkmadı. onon kayınvalidesi de mi bana düşüyordu.cinnet geçirdim dün. bir sürü sipariş verdim mevlüt için ama sinirimden öldüm akşam. Nişanlım da bağardı görümceye bu kız Allah razı olsun Senin düşünmediğini yaptı dedi. sen yapsaydın o zaman yada sen yap hadi dedi. oda ben yapamam evime kimseyi alamam dedi. nişanlımda sen cuma günü o mevlüde gelmezsen ve kıza saygısızlık edersen seni kardeşlikten reddederim dedi(yaparsa nişanlım çok kinci ben onu tanıdığımda kardeşi olduğunu bile bilmiyordum. 10 senelik küslükleri vardı. ben barıştırdım) babasını bile evine sığdıramadı. (zaten ona emanet edemem kayınpederimi) şimdi ben bu görümceyi ne yapayım sizce, dövermisin öldürürmüsün? nişanlım hep dua ediyor bana Allah razı olsun diyor. Annemin vefatından beri hep okudun anneme dua ettin şimdide mevlüdünü yapıyorsun ne istersen iste benden kurban olurum ben sana diyor.
Ne dövünüz ne öldürünüz
Her iki eylemde de hapis olasılığınız yüksek :KK14::KK14::KK14:

Çoook fazla ben ben benim benim dediğinizin farkında mısınız? Herkesin acıya tepki veriş ya da olayları algılayış şekli farklıdır.. kimse sizin gibi davranmak zorunda değil! Sizin de elbet haklı olduğunuz yönler var ama yaptıklarınızı böyle dillendirdikten sonra gerçekten bir anlamı yok.. siz üzerinize düşeni yapın gerisi Allah’ın takdiri kul bilsin diye yapılmaz zaten.. görümcenize gelince annesi hastaymış hastalık hem hasta için hem yakınları için zordur ve davulun sesi uzaktan hoş gelir... kim bilir psikolojisi nasıl harap nasıl darmaduman yargılamak, yadırgamak size ya da bize düşmez...

Kusura bakmayın ama siz dert anlatmaktan ziyade övünmek için konu açıyor gibisiniz.
Çok iyisiniz, Allah razı olsun, bravooo.

(nişanlım hep dua ediyor bana Allah razı olsun diyor. Annemin vefatından beri hep okudun anneme dua ettin şimdide mevlüdünü yapıyorsun ne istersen iste benden kurban olurum ben sana diyor.)

Nisanlınız da yüce gönlünüzü teyit ettiğine göre sorun ne anlayamadım ben.

aynen
insan yatalak annesi için kurtuldu vs diyebilir de oynadı ne demek yaa, yok bi yasin okumadı bilmem ne, nerden biliyo acaba konu sahibi
babam vefat ettiğinde ben kardeşimi bir kere bile ağlarken görmedim ben yana döne ağladım o tek damla gözyaşı dökmedi, ama bir haftada 8 kilo verdi mesela
kayınpederim görmüş oynadığını zaten öyle bir huyu var her sabah günüm güzel geçsin diye oynayarak kalkar (ona inanıyormuş) nişanlım ve babası bir yasin oku dediler eline bile almadı. ramazanda hatim yaptım diye anlatır.

Çoook fazla ben ben benim benim dediğinizin farkında mısınız? Herkesin acıya tepki veriş ya da olayları algılayış şekli farklıdır.. kimse sizin gibi davranmak zorunda değil! Sizin de elbet haklı olduğunuz yönler var ama yaptıklarınızı böyle dillendirdikten sonra gerçekten bir anlamı yok.. siz üzerinize düşeni yapın gerisi Allah’ın takdiri kul bilsin diye yapılmaz zaten.. görümcenize gelince annesi hastaymış hastalık hem hasta için hem yakınları için zordur ve davulun sesi uzaktan hoş gelir... kim bilir psikolojisi nasıl harap nasıl darmaduman yargılamak, yadırgamak size ya da bize düşmez...
arkadaşım annesinin yanına senede 4 kere ya gidiyordu ya gitmiyordu. ben her hafta annesinin yanındaydım. bazen haftada iki kez. beni tanımadığınız için anlattım durumu . burada benimle olsanız zaten bilirdiniz. anlatmama gerek kalmazdı. ben yaptığımı herkeze anlatan biri değilim zaten kendimi ve durumu anlatmam gerekiyor ki size bana yorumunuz doğru bir şekilde olsun

Olumlu ya da olumsuz, herkes yerini, sınırını, haddini bilmeli. Görümcenizin de sizin de iticiliğiniz bu yüzden.
Onun yapmıyor olması, sizin yapıyor olmanız size onu bu şekilde yargılama hakkını vermez. Yapmak sizin tercihiniz.

Kusura bakmayın ama siz dert anlatmaktan ziyade övünmek için konu açıyor gibisiniz.
Çok iyisiniz, Allah razı olsun, bravooo.

(nişanlım hep dua ediyor bana Allah razı olsun diyor. Annemin vefatından beri hep okudun anneme dua ettin şimdide mevlüdünü yapıyorsun ne istersen iste benden kurban olurum ben sana diyor.)

Nisanlınız da yüce gönlünüzü teyit ettiğine göre sorun ne anlayamadım ben.
buradaki konu görümcemin bana yaptığı haksızlık

Olumlu ya da olumsuz, herkes yerini, sınırını, haddini bilmeli. Görümcenizin de sizin de iticiliğiniz bu yüzden.
Onun yapmıyor olması, sizin yapıyor olmanız size onu bu şekilde yargılama hakkını vermez. Yapmak sizin tercihiniz.
evet benim tercihim. ben burada görümcemin nişanlımla aramı bozmasına takıyorum.

arkadaşım annesinin yanına senede 4 kere ya gidiyordu ya gitmiyordu. ben her hafta annesinin yanındaydım. bazen haftada iki kez. beni tanımadığınız için anlattım durumu . burada benimle olsanız zaten bilirdiniz. anlatmama gerek kalmazdı. ben yaptığımı herkeze anlatan biri değilim zaten kendimi ve durumu anlatmam gerekiyor ki size bana yorumunuz doğru bir şekilde olsun
Yanlış bişey yazdığımı düşünmüyorum.. hala ben ben diyosunuz... sizi ne ilgilendirir annesini yılda kaç kez gördüğü? Ben sizi de görümcenizi de tanımıyorum sadece yazdıklarınıza istinaden yorum yaptım. Sizin her hafta yanında olmanız ya da kızının gelmemsi bi kıstas değil.. ölen ölmüş gitmiş görümcenizi sorgulamak yerine duanızı edin bi önceki yorumumda da söylediğim gibi gerisi Allah’ın takdiri sizin değil!

Back