• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görümcemi öldürsem adamdan sayıp hapise atarlar mı?

kokarmış evi yaşlı olunca yaşlanınca insanlar kokarmış. benim kayınpederim mis gibi kokar. banyosunu yaptırıyoruz. traş ediyorum onu . sinek kaydı gezer hep
Hadi yaşlı insan kokar diyelim mevlüde gelenler de mi kokuyo? Çok garip bi insan görümcen çok muhatap olmayın bence.

görümcen işe yaramaz biri belli ama sen de daha nişanlısın
evin kızı gibi davranmıssın sebep ne?
aileye daha girmemiissin sadece nişanlısısın yani.
biraz geride durman gerekirdi bence.
biz 8 senedir beraberiz ve nişanlımın başka kimsesi yok çekirdek ailesinden başka iki kardeşler bir görümce bir nişanlım. görümcem yapmayınca ben yapıyordum nişanlımla başka kim yapacak ki. başka yerde görsem yardım ederim ben yaşlıya kimolduğunun önemi yok kayınvalidem olacak sevdiğim anadım annesi ve babası için mi yapmıyacağım

günaydın kk üyeleri
ben nişanlıyım ve nişanlımın annesi perşembe günü vefat etti. vefat ettiği günden bu yana umrunda olmayan kahkahalar atan bir görümcem var(vefat eden kendi annesi). kayınpederimin gözünün önünde de oynamış gömüleceği gün kayınpederim görmüş kızmış. herkes başın saolsun derken ''çok çekti bize de çektirdi yatalak kalacaktı hayırlısı oldu Allah bize acıdı'' dedi her gelene. zaten cenaze törenine gelenlerin çoğu benim akrabam ve arkadaşlarım(çok tutkun bir sülale değiller). cenazenin gömüldüğü günün akşamı biz gidiyoruz deyip gittiler oğluyla. babası kendisini götürmesini yada en azından teklif etmesini bekledi ama kızı hiçbir teklifte bulunmadı. (zaten bulunsada ben yollamazdım kayınpederimi (ona karınca bile emanet edilmez)) bende annesinin 7 sini okutmaya karar verdim. Nişanlıma Söyledim Evde bi kuran okutalım yasin, tesbih, mevlüt şekeri dağatalım, gelenlere de yemek dağatalım 7sini yapalım dedim. gelenler benim arkadaşlarım (14 Kişi) olduğu için saat 6 da yapacaktık iş çıkışı. onların sülaleden de görümce, bi akrabası ve alt kat komşu gelecekti. ve ben daha arkadaşlarıma söylemeden ona haber verdim hiç birşey demedi gelirim tabi dedi bana. akşam nişanlım geldi onu aradı ben ne vasıfla gelecem mevlüde diyo. sinir oldum. bu akşamda aradı nişanlımı oda hoparlöle verdi teli öyle konuşuyordu. Ağlıyor. Bana mı Düşermiş Annesine mevlüt okutmak. Niye ben okutuyormuşum. Zoruna Gitmiş. beni kötülüyor. Kendisi Annesi Öldüğünde bir yasin bile okumadı arkasından, bir dua bile etmedi. başsağlığına gelenlerle muhabbet edip kahkaha attı oturdu. gelenleri hep ben ağarladım. helvasını ben ve arkadaşım yaptık. yaşarken annesi altına yaptığında ben temizledim yıkadım felçli kadını. hastanesine ben götürdüm. randevularını ben aldım. hastaneye nişanlımla beraber götürdük. ambulansını. nakil aracını yoğun bakımını ben ayarladım. oradan ilaç istediler biz aldık. her bayram bir gün öncden gidip gelen misafiri olursa diye tatlısını ben yaptım. helali hoş olsun. oda bana aslan gibi evlat yetiştirmiş. kendisi annesi hastalandığında beni aradı kendi gelmedi bile ben hep işimden izin alıp geldim. o zaman zoruna gitmiyordu da o zaman bana düşüyordu da annesiyle ilgilenmek vefat edince mevlüt okutmam mı zoruna gitti. kendi kayınvalidesini uzak biryere yoğunbakıma aldıklarında gece 3 de beni aradılar eşiyle onun kayınvalidesini bizim orada bir hastaneye aldırdım. bir ay bizde kaldılar(nişanlımın evinde) yemeği temizliği herşeyini ben yaptım yerinden kalkmadı. onon kayınvalidesi de mi bana düşüyordu.cinnet geçirdim dün. bir sürü sipariş verdim mevlüt için ama sinirimden öldüm akşam. Nişanlım da bağardı görümceye bu kız Allah razı olsun Senin düşünmediğini yaptı dedi. sen yapsaydın o zaman yada sen yap hadi dedi. oda ben yapamam evime kimseyi alamam dedi. nişanlımda sen cuma günü o mevlüde gelmezsen ve kıza saygısızlık edersen seni kardeşlikten reddederim dedi(yaparsa nişanlım çok kinci ben onu tanıdığımda kardeşi olduğunu bile bilmiyordum. 10 senelik küslükleri vardı. ben barıştırdım) babasını bile evine sığdıramadı. (zaten ona emanet edemem kayınpederimi) şimdi ben bu görümceyi ne yapayım sizce, dövermisin öldürürmüsün? nişanlım hep dua ediyor bana Allah razı olsun diyor. Annemin vefatından beri hep okudun anneme dua ettin şimdide mevlüdünü yapıyorsun ne istersen iste benden kurban olurum ben sana diyor.

Allah rahmet eylesin canım öncelikle ...

Yerinde olsam görümcemle görüşmezdim çağırmazdım adam yerine koymazdım bilee...

Ayrıca senin gibi gelin herkesin başına bravo..:KK25:

öncelikle başınız sağ olsun. vala helal olsun sana ne diyim. ben yapamazdım açıkçası tövbe büyük sözüme senin yaptığını. evlenmek dahil kimseyle bu kadar yüzgöz olmak benim de yapımda yok. ama seni takdir ettim vicdanlı insanmışsın ne güzel yapmışsın herkesin kendi tercihi. görümceni de bence çok sallama. belli ki eşinin ailesi de bu süreçte seni incitmemiş (annesi ve babası) ve sen de onları el üstünde tutmuşsun. nişanlın da senin yanında zaten. bu saatten sonra gelmezse daha hayırlı olur görümcen. onun için davetini yaptın geç git gelmezse gelmesin hatta inşallah gelmez.
rahmetli annesi de bana çok dua ederdi babasına hep dua ederlerdi bana onların dualarının hakkını nasıl öderim yapacam tabi

Henuz nisanliyken bu kadar her isi yapmak bana dogru gelmiyor. Nisanliniz kardesine hadi sen yap diye kizacagina kendisi yapsaydi madem. Evlat erkek diye alt temizleyemez miydi, annesini yikayamaz miydi,ambulansi hastaneyi arayip ayarlayamaz miydi neden size kaldi bu isler? Ben nisanlinizi suclu buldum.
Kadin zaten ölmüs gitmis,duasini okutursaniz okutun,gorumce de gelmezse gelmesin fark eder mi?

biz 8 senedir beraberiz ve nişanlımın başka kimsesi yok çekirdek ailesinden başka iki kardeşler bir görümce bir nişanlım. görümcem yapmayınca ben yapıyordum nişanlımla başka kim yapacak ki. başka yerde görsem yardım ederim ben yaşlıya kimolduğunun önemi yok kayınvalidem olacak sevdiğim anadım annesi ve babası için mi yapmıyacağım
madem 8 senedir beraberseniz , 8 senedir bu görümceyi tanımıs sayılırsın ve bu davranısına da takılmaman gerekir
yanlış mıyım?

Allah rahmet eylesin canım öncelikle ...

Yerinde olsam görümcemle görüşmezdim çağırmazdım adam yerine koymazdım bilee...

Ayrıca senin gibi gelin herkesin başına bravo..:KK25:
nişanlım resti çekti zaten çokta inat birisi bu zamana kadar hep benim hatırıma barıştı. ama bana yapılan haksızlığı asla kabul etmez. benimle bu şekilde konuşursa kaybedecek zaten nişanlımı

nişanlım resti çekti zaten çokta inat birisi bu zamana kadar hep benim hatırıma barıştı. ama bana yapılan haksızlığı asla kabul etmez. benimle bu şekilde konuşursa kaybedecek zaten nişanlımı
o kadar iyilik yapıyorsun madem , nişanlınla görümcenin diyaloğuna da karışma
kimse bir baskası için kardeşini kaybetmez bunu da unutma.
gün gelecek senin yaptıkların görülmeyecek ama o görümcen olacak kişi, nişanlın için aynı can kandır. aynı annenin karnında büyümüş kardeşidir.
bu dediklerimi de unutma.herseye bu kadar hevesli olma.

Öncelikle allah razı olsun kendi anneniz gibi benimsemissiniz..
Ama bu kadar hayır ve iyilik yapıp, görümcenize bu kadar kinlenmeniz biraz tezat olmuş sanki.. Yaptıklarını kişilik bozukluğuna verip önemsemeyin, nişanlınız ve diğer aile fertleri gerekeni yaparlar..
İleride evlendiginizde eşinizle bir sorun yaşasanız yaptıklarınızı yüzüne vurursunuz gibi geliyor. Görumcenizin size davranışını anlatırken bütün yaptıklarınızı bu kadar anlattığıniza bakınca öyle hissettim.

Çok abartılı geldi bana anlattıklarınız bir kız evlat kurtuldu diye sevinse bile tutup cenaze evinde millete karşı kahkaha atıp oynamaz yani hadi öyle yaptı eşiniz hiç mi ağzını açmadı. Orada hiç mi amca birşey yok. Kaldı ki önce bir görümcenize sormanız lazımdı mevlüt okutacak mısın diye eğer yok okutmucam derse o zaman siz yapardınız daha nişanlısınız çok olayların içindesiniz biraz işgüzarlık olmuş çünkü kendi kızına düşer yani onu yapmak benim kayınvalidemin kızı yoktu kardeşlerinin de ağzını aradım niyetleri yok ben okuttum ne yaparsa yapsın artık kendi kişiliği yapacak bir şey yok
Kuran üzerine yemin ederim gelen misafirlerle kahkahalar muabbetler arkadaşım bile şok oldu nişanlım cenaze işlemleriyle mezar yeri falan onlarla ilgileniyordu dışardaydı. gelincede gördü zaten odaya çekip fırça attı. kayınpederrimde oynarken görmüş. zaten her hastaneye götürdüğümüzde inşallah iyileşir kelimesini hiç duymadım ağzından nişanlımda öyle. her Allah çektirmesin diyordu. ayrıca ona nişanlım sordu 7 sini sen orda mı yapacaksın diye. o da ben kimseyi alamam dedi. onun üzerine ben ona ben yapacam dedim. ve ilk onunla konuştum. gelirim dedi. ondan sonra ben arkadaşlarıma haber verdim.

yaptığınız şeyler normalde güzel ve çok hayırlı şeyler evet ama bana pek samimi gelmediniz ya o_O

özellikle konuyu anlatırken sürekli parantez içinde kv zaten ona bırakmam , kp traş ederim, hastaneye ben götürürüm filan demeniz gösteriş gibi kusura bakmayın ama (zaten karşılık beklemeden samimiyetle yapsanız görümceyi dert etmezdiniz)

en başından beri kendinizi çok fazla herşeyin içine sokmuşsunuz . alakasız şeylere dahil olmuşsunuz daha sevgiliyken bile

hadi görümce yapmadı hiç bir şey ama yine de size düşmezdi kocaman oğulları var yani herşeyi o yapabilirdi.

belki de ilk gündn beri her olayın içinde olmanız herşeye atlamanızdan dolayı görümceniz uyuz olmuştur ondan böyle yapıyordur

o kadar iyilik yapıyorsun madem , nişanlınla görümcenin diyaloğuna da karışma
kimse bir baskası için kardeşini kaybetmez bunu da unutma.
gün gelecek senin yaptıkların görülmeyecek ama o görümcen olacak kişi, nişanlın için aynı can kandır. aynı annenin karnında büyümüş kardeşidir.
bu dediklerimi de unutma.herseye bu kadar hevesli olma.
Bende böyle düşünüyorum konusahibi inanılmaz bi şekilde verici,yani kendini önemsemeyecek kadar. Bu kadar iyilik karşısında işlerine geldiği için herkes herkesi sever,yaşlı kayınpederle aynı evde yaşamayı tercih ediyor,Kvnin bütün bakımını üstlenmiş,görümcenin sülalesine bile bakmış,bana enterasan bi onaylanma ihtiyacı garip bi pataloji gibi geliyor,bu aralar da sürekli ne kadar iyi bi insan olduğuna dair konular açıyor. Halbuki yeteri kadar iyi olsa kafi,velhasıl uzun vadedeki konuları merak ediyorum

Yani diger konunuzda da dikkatimi çekmişti burada da aynı şeyi hissedince yazayım dedim. Yaptığınız iyiliğin bir karşılığı yok Allah razı olsun yaşlı başlı insanlara sahip çıkmışsınız bunun mükafatını verecek olan da Allah'tır. Ama bana biraz reklam yapiyosunuz gibi geliyor, yaptığınız iyilikleri ardı arkasına sıralamak bunu da başka insanların başına kakmak ve söz sahibi olmalarını engellemeye çalışmak gibi bir amacınız var gibi hissettim kusura bakmayın. Bu yaptığınız iyiliklerden dolayı sanki eve tahtını kuran ve tek söz sahibi olmak için isyan edenlerin kellesini vurduran hükümdar gibi geldiniz. Benim en nefret ettiğim şey yapılan iyilileirn başa kakılmasidir ben sizde samimiyet göremiyorum maalesef

Görümcenin ne olduğu belli, eşin de bunun farkında kayınpederin de gayet farkında bence.
Bu durumlar göz önünde bulundurulurak görümce kişisinden uzak durmaktan başka seçeneğiniz yok.
Uzak durun yeterli... Zaten mesafelisiniz belli ki, ama görüşmenize gerek yok.

Müstakbel eşiniz durumun farkında olmayıp farklı davransaydı durumlar çok farklı olurdu.
Bence görümcenizin psikolojik problemleri var, yetersizliğinin de farkında ve bununla nasıl başa çıkacağını da bilemiyor. Bütün sorunları da bundan kaynaklı.

Back