• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görümcemi öldürsem adamdan sayıp hapise atarlar mı?

Bende böyle düşünüyorum konusahibi inanılmaz bi şekilde verici,yani kendini önemsemeyecek kadar. Bu kadar iyilik karşısında işlerine geldiği için herkes herkesi sever,yaşlı kayınpederle aynı evde yaşamayı tercih ediyor,Kvnin bütün bakımını üstlenmiş,görümcenin sülalesine bile bakmış,bana enterasan bi onaylanma ihtiyacı garip bi pataloji gibi geliyor,bu aralar da sürekli ne kadar iyi bi insan olduğuna dair konular açıyor. Halbuki yeteri kadar iyi olsa kafi,velhasıl uzun vadedeki konuları merak ediyorum
aynen öyle
:)

bak bu konuyu şöyle açabilirdin.
bütün mesajlarından yola çıkarak,

müstakbel kv em yakın zamanda vefat etti. biraz kopuk bir aileler nişanlım görümceme 7 sini okutup okutmayacağını sordu ama kendisi okutaman dedi bunun üzerine ben okutmak istedim görümcemide arayıp haber verdim. ancak kendisi bana gelirim demiş olmasına rağmen nişanlımı arayıp ona mı düşerdi okutmak demiş. çok üzüldüm görümceme karşı nasıl bir tavır takınmalıyım..

bu kadar.

Sizin aileniz ne diyor bu aşırı ilgili hallerinize?
Yani abartmışsınız bence. 7'sini yapmak zorundalar mı belki 40'ını yapacaklar. Kendi kendinize mevlüt okutmak bana pek hoş gelmedi sonuçta karar verebilecek kadar aileden değilsiniz.
Ayrıca nişanlınız varken de bu işler size düşmemeli.

Bir yandan nisanlisinin annesi babasina tonla is yapacak kadar merhametli melek kalpli bir insan,bir yandan da gorumceyi öldürsem insandan sayarlar mi diye garip bir dusunce.

Bunca tezati ayni bunyede nasil barindiriyorsunuz? Nisanliniz bugun kardesine verip veristiriyor ya ,yarin ona da hizmetci eder sizi. Kpi tras etmek neden size kaldi berber diye bir sey var,ariyorsunuz evine geliyorlar yaslilarin. Bu kadar sinirine dokunmayin insanlarin bence biraz agirliginiz hanimefendiliginiz olsun az geride durun.

bak bu konuyu şöyle açabilirdin.
bütün mesajlarından yola çıkarak,

müstakbel kv em yakın zamanda vefat etti. biraz kopuk bir aileler nişanlım görümceme 7 sini okutup okutmayacağını sordu ama kendisi okutaman dedi bunun üzerine ben okutmak istedim görümcemide arayıp haber verdim. ancak kendisi bana gelirim demiş olmasına rağmen nişanlımı arayıp ona mı düşerdi okutmak demiş. çok üzüldüm görümceme karşı nasıl bir tavır takınmalıyım..

bu kadar.
Vallahi şu 3 cümleyi 33 cümle yapmalarindan bana da gına geldi. 8 senelik berabermissiniz üye tabi ki yapacaksın yapman gerekir. Gorumceye de laf etme hakkın yok sen basrıştırmışsın. Aynı Beni Affetteki Kader'in mevzuu olmuş

o kadar iyilik yapıyorsun madem , nişanlınla görümcenin diyaloğuna da karışma
kimse bir baskası için kardeşini kaybetmez bunu da unutma.
gün gelecek senin yaptıkların görülmeyecek ama o görümcen olacak kişi, nişanlın için aynı can kandır. aynı annenin karnında büyümüş kardeşidir.
bu dediklerimi de unutma.herseye bu kadar hevesli olma.
hevesli olma derken. ben hevesten yapmadım Allah rızası İçin kuran okutuyorum

Öncelikle allah razı olsun kendi anneniz gibi benimsemissiniz..
Ama bu kadar hayır ve iyilik yapıp, görümcenize bu kadar kinlenmeniz biraz tezat olmuş sanki.. Yaptıklarını kişilik bozukluğuna verip önemsemeyin, nişanlınız ve diğer aile fertleri gerekeni yaparlar..
İleride evlendiginizde eşinizle bir sorun yaşasanız yaptıklarınızı yüzüne vurursunuz gibi geliyor. Görumcenizin size davranışını anlatırken bütün yaptıklarınızı bu kadar anlattığıniza bakınca öyle hissettim.
nişanlımın ailesi annesinden babasından ve görümceden oluşuyor. nişanlım 15 yıldır ayrı yaşıyor ailesinden ayrı evi var orada yaşıyor. kinli falan değildim ta ki bu son yaptığına kadar. Annesi yaşarken ben herşeyine koşarken benden iyisi yoktu annesi vefat edince benimle nişanlımın arasını bozmak için ağlamalar falan nişanlımda her zaman doğrunun yanında olmuştur. beni ezdirmez kimseye haksız bile olsam beni haklı gösterir dışarda ama başbaşa kaldığımız zaman bana hatalarımı söyler uyarır beni. biz nişanlımla çok zor günler yaşadık. hiçbirinde o ya yoktu yada umursamadı. onun için nişanlım bana benim ailem, kardeşim, sevdiğim, herşeyim sensin der. senden başka kimseden bana hayır yok der.

Dün başka konunuz vardı kp ile ilgili.
Ozaman tebrik ettim şimdide ediyorum.
Görümce gelmezse gelmesin sıkıntı yok.
Siz bir hayır işliyorsunuz nifak sokanları pek kaile almayın.
MEVLÜDÜNÜZÜ OKUTUN.
Sadece size tavsiyem dillendirmeyin.
Anlıyorum konuyu anlamamız açısından detaylara iniyorsunuz ama bunu her insan yaptı da söylüyor hayrını devamlı diel getirip duruyor derler.
Kolaylıklar,Tekrar başınız sağolsun.

iyilik yapmışsın allah kabul etsin. mevlüt okutacakmışssın allah onu da kabul etsin. görümce sinir etmiş dengesiz birisi, aile bağları oturmamış belli, nişanlın gerekeni söylemiş seni savunmuş. bu da tamam. sen hayrını yap görümceyle mesafeli ol herkes yerini bilsin. sizde evlenin bitsin gitsin. sorun yok bacım ya sen hayrını yap allah görsün nişanlın kıymet bilsin yeter. yoksa hayatın başkalarını memnun edip takdir toplamakla geçmez.

yaptığınız şeyler normalde güzel ve çok hayırlı şeyler evet ama bana pek samimi gelmediniz ya o_O

özellikle konuyu anlatırken sürekli parantez içinde kv zaten ona bırakmam , kp traş ederim, hastaneye ben götürürüm filan demeniz gösteriş gibi kusura bakmayın ama (zaten karşılık beklemeden samimiyetle yapsanız görümceyi dert etmezdiniz)

en başından beri kendinizi çok fazla herşeyin içine sokmuşsunuz . alakasız şeylere dahil olmuşsunuz daha sevgiliyken bile

hadi görümce yapmadı hiç bir şey ama yine de size düşmezdi kocaman oğulları var yani herşeyi o yapabilirdi.

belki de ilk gündn beri her olayın içinde olmanız herşeye atlamanızdan dolayı görümceniz uyuz olmuştur ondan böyle yapıyordur
ben sağlık çalışanıyım randevu falan hastane işlerini daha rahat yapabiliyorum. kayınvalidem hastayken görümcem kendi arardı beni anneme bi bakarmısın diye. ilgilenirmisin diye. kendisi zahmet edip gelmezdi. gösteriş falan yapmıyorum durumu anlatıyorum. sonuçta beni tanımıyorsunuz. yaşadıklarımı bilmiyorsunuz. Tabiki karşılıksız yaptım ne bekleyebilirimki. benim maddi durumum zaten iyi. görümcemin benimle nişanlımın arasını bozmaya kalkması zoruma gitti. şimdi siz bir yasin okusanız örnek veriyorum kayınvalidemin ruhuna da gönderseniz ben bundan rahatsız olmam aksine Allah razı olsun derim

Görümce gelirse mevlide, ağırlar ve hayatınızdan çıkarırsınız. Gereksiz bir insanmış zaten. Boşu boşuna Zihni’nizde yer kaplamasına izin vermeyin. Siz o gelsin gelmesin yapın mevlidinizi. Size küsecek yer arıyor ki, bütün pisliklerine bir sebep gösterebilsin.

konu sahibi yarında bu minvalde bir konu daha açarsanız en son taşlanacaksınız gibime geliyor :işsiz:

iyilik yapmışsın allah kabul etsin. mevlüt okutacakmışssın allah onu da kabul etsin. görümce sinir etmiş dengesiz birisi, aile bağları oturmamış belli, nişanlın gerekeni söylemiş seni savunmuş. bu da tamam. sen hayrını yap görümceyle mesafeli ol herkes yerini bilsin. sizde evlenin bitsin gitsin. sorun yok bacım ya sen hayrını yap allah görsün nişanlın kıymet bilsin yeter. yoksa hayatın başkalarını memnun edip takdir toplamakla geçmez.
ben kimseden taktir toplamaya çalışmıyorrum Allah biliyor. benim sorunum görümcenin sanki ben kötü birşey yapıyorum gibi nişanlıma telefon açıp ağlaması ve kendince ara bozmaya çalışması

Bazı insanlar gerçekten merhametli oluyor, oda böyle durumlarda anlaşılıyor. Kurala, kaidelere bakmadan yardım ediyor herkese. Siz onlardansınız. “Mevlüdü şu yapar, ölüyü bu defneder” diye kural yok, varsa bir iş yapılır, yardım edilir kafasındasınız. Anne babanızın ellerinden öperim, çok güzel bi evlat yetiştirmişler.

Görümceyide şu aralar idare edin. Sapıtmıştır oda, az yada çok mutlaka bi sızı hissetmiştir. Sular durulunca ilişkinizi minimuma indirirsiniz. Hiç tavır almayın şuan.

Görümce gelirse mevlide, ağırlar ve hayatınızdan çıkarırsınız. Gereksiz bir insanmış zaten. Boşu boşuna Zihni’nizde yer kaplamasına izin vermeyin. Siz o gelsin gelmesin yapın mevlidinizi. Size küsecek yer arıyor ki, bütün pisliklerine bir sebep gösterebilsin.
yapıcam zaten okunacak yerde nişanlımın evi zaten

Back