Görümcem

Bir şey daha anlatayım, kusura bakmayın, biraz doluyum. Nişandan önce, şık bir yerde kapalı çekim yapıldı. Nişandan birkaç gün sonra görümcem başladı 'yenge fotograflarınızı almaya gidelim beraber' diye. Beraber derken ben ve görümcem yani. Ki zaten birkaç foroğrafta görümcem de vardı. Ben ses etmedim, geçiştirdim çünkü fotografları seçmeye nişanlımla ikimiz gidecektik, öyle konuşmuştuk. Sonraki hafta yine görümcem ısrar etti 'ben gidip seçeyim mi' vb diye ve ben yavaş yavaş bozulmaya başladım. Ondan sonraki günlerde de 'şu gün gidip fotografları seçeceğim abim yorgun olur gelemez oradan buraya' deyince ben de yıldım 'tamam seç ama abin kadar benimde düzgün çıktığım fotografları seçmeye dikkat et' dedim. Dedim ama bozuldum. Aradım nişanlımı ve anlattım olanları: 'sen yorgunmuşsun, beraber gidemezmişiz, beni, seni düşünmüyor pozisyonuna düşürüyor' falan dedim sinirle. Nişanlım da bozuldu 'saçmalamış o, ben sevgilimle gidip seçmek istiyorum' vb dedi. Fakat heves mi kaldı. Beraber gitmedik 'hevesim kaçtı' dedim ve ne dediyse ikna olmadım maalesef. Benim de böyle bir huyum var. Hevesim çabuk kaçıyor ve pes ediyorum. Fotograflara baktığımda da sinirledim. Abisinin en karizmatik, benim en olmadık yerlere baktığım pozları seçmiş bir de üstüne 'yengeee manken gibisin' deyip durdu. Elime fotograflardan birini alıp ' bu mu manken gibi! abin kameraya ben aptal aptal havaya bakıyorum! mal gibi görünüyorum!' diyemedim. Diyemedim...

bu kadar pasif olunmaz kusura bakmayın ama kız 19 yaşında kanı deli akıyor siz biraz agır kanlısınız kıza biraz dur demeyi öğrenmelisiniz.okuyun burda ne görümce sorunlarıyla ugrasıyor insanlar.siz idare etmeyi bilmediğiniz için bunlar olmuş.yani üstesinden gelinmeyecek gibi bir şey yok.kırmadan dökmeden "hayır canım, teşekkurler canım, ben hallederşm canım" diyebilmelisiniz.

sanırım en başta fazla yüz vermişsin. ben iki görümcemden de küçüğüm. Allah var yukarda yalan söyleyemem öyle aman aman kötülüklerini de görmedim. ama düğün arefesinde hiçbirşeyime karıştırtmadım. herşeyi kendi başıma hallettim. hatta nişan alışverişinde benim aldığımı beğenmedikleri için kendileri ertesi gün tekrar alışverişe çıktılar yanlarına uğramadım. (ben onlar fazla harcamasın diye az şey almıştım halbuki) herneyse fazla karıştırma. hele ki eşin sana destek oluyorsa şimdiden hiiç bulaştırma kendine derim ben şahsen

Merhaba arkadaşlar. Benim bir görümcem var, kendisi 19 yaşında. Ben 26 yaşındayım ve bir ay sonra düğünüm var. Nişanlımla ve ailesiyle toplam 6 aydır tanışıyoruz. Öncesinde birbirimizi hiç tanımıyorduk. Bir eltim var. Evlenince aynı sitede, aynı katta, karşı karşıya oturacağız. Bunlardan daha önce bahsetmiştim ama yinede kısaca özet geçtim. Görümcemle olumsuzluk anlamında öyle büyük bir olay yaşamadık şimdiye kadar. Fakat bazen yaptığı şeyler çok tuhafıma gidiyor. Henüz 19 yaşında olmasına rağmen, her konuda fikri olan ve halk dilinde 'bilgiç' denebilecek bir insan. Kayınvalidem, görümceme göre pasif bir insandır mesela. Her önemli seyde 19 yaşındaki görümcemi sürer öne. Nişan alışverişinde bile, görümcem ‘o şöyle olsun bu böyle olsun’ diyerek yönlendirmeye kalktı beni ve doğal olarak hiç rahat edemedim. Elbiselerimin bazılarını da onun çalıştığı mağazadan aldık ve yine aynı şeyi tekrar etti. Çantamı alırken, satıcıyla iki saat pazarlık yaptı mesela. Annemler bunalıp mağazadan çıktılar, hava alıp geldiler, görümcem hala pazarlık yapıyordu. Nişan alışverişim görümcemin pazarlığıyla geçti.

Görümcem ikili oynuyor sanırm. Mesela, burada daha önce ‘çok soğuk’ diye anlattığım eltimi görünce beni resmen siliyor. Ne konuşuyor benimle, ne hal hatır soruyor. Konuşmayan, güler yüz göstermekten aciz eltimin peşi sıra, dönüp duruyor. Oysa telefonda konuşurken, mesaj atarken beni 'yengelerin bir tanesi' 'gelinlerin bir tanesi' diye seviyor. Görümcemin bu hareketlerini kırıcı bulmama rağmen yinede ‘belki bana öyle gelmiştir’ diyerek unutmaya çalıştım. Sonra dairemi görmek için gittik. Eltim karşımda oturduğu için, annem, ben, kayınvalidem, görümcem, eltimlere geçtik. Gerçi bana kalsa geçmezdim ama mecburdum. Dikkat ettim, görümcem orada da aynı şeyi yaptı. Biz de ölse elini bir şeye vurmayan, yardım etmeyen görümcem, orada mutfaktan hiç çıkmadı. Eltim bize geldiğinde, bir kere bile ‘yardıma ihtiyacın var mı’ diye sormamasına rağmen (kalabalık misafir ağırlıyorduk ve içlerinde eltimle görümcem de vardı) ben defalarca, mutfağa yanlarına gittim. Yardıma ihtiyacınız var mı diye sordum ‘yok’ dediler. Bu esnada görümcem, yengesiyle can ciğerdi ve her defasında mutfaktan yabancı gibi çıkıp gittim. Böyle sorunlarım var görümcemle, aslında görünmeyen sorunlar bunlar ama işte…

En son da şöyle bir olay oldu arkadaşlar: Görümcem bana daha önce telefondan mesaj atmıştı ‘bir parfüm aldım kokusunu beğenmiyorum sen beğenirsin belki sana vericem’ demişti. Ben başta istemedim çok ısrar etti. ‘aynanın önüne koyarsın’ gibisinden şeyler söyledi. Sonra yine bir telefon konuşmamızda bu parfümden bahsetti. Aradan biraz zaman geçti, kayınvalidemle bize geleceklerdi. O günün sabahı ‘parfümü annemle göndereceğim’ dedi. Peki dedim, artık ne diyeyim. Hediyem olsun diyen insana inatla 'hayır' denilemiyor maalesef. Sonra görümcem o gün annesiyle bize geldi. Ben her zamanki gibi mutfakta pasta börek yetiştirirken yanıma gelip ‘yenge parfümü unuttum ama getireceğim, yatak odasına koyarsın olmazsa’ dedi. Bir şey demedim, başımı sallamakla yetindim sadece. Geldik bu güne… Bu gece de mesaj atmış telefondan, mesaj aynen şu: ‘Yenge ben parfümü kullanıyorum. Haberin olsun tamam’ Tamam dedim, ne diyeyim…. Arkadaşlar, sizce sorun ben de mi, yoksa bu ufak şeyler, size de tuhaf geliyor mu?
Görümcenle eltinin birbirine davranışları yakınlıkları uzaklıkları onları ilfgilendirir.Nişan alışverişi şu bu....bunlar eski adet gibi maaile yapılmamalı.Nişanlı çift kendi gitmeli.Hee para ailelerden çıkıyorsa,bazı şeylere de mecbur kalıyorsun.6 aylık tanışma ve nişan çok erken.Görümcenin ne yaptığı nasıl davrandığı onun sorunu.Umursama.Her hareketinden anlam çıkarma.Sonuçta 19 yaşın verdiği toyluk var.O yaşlarda bilgiçlik meşhurdur.Sen nişanlınla anlaşıyor musun ona bak.Gerisi teferruat.

Sen bu gorumceyle sakin yakinlasma , arana mesafe koy yerini bilsin ..
Yoksa evliligin boyunca cok cekersin bu cok bilmisten ..

Ben yeni evliyken yapılanları o kadar çok takardımki hatta takıntı haline getirir eşimi bunaltırdım ortada küçük birşey olsa üzülür saatlerce kafama takardım şimdi hiçbirini takmıyorum umursamıyorum kafamda rahat kimseye kendini değerli hissettirmemeyi öğrendim tavsiye ederim

Görümcemin, dolayısıyla kayınvalidemin evine 1 saat uzaklıkta oturacağız. Eltime iki sene sonra, biz daireme bakmaya gidince geldiler. Araları bu kadar soğuk olmasına karşın, görümcem eltimi görünce tuhaf davranıyor. Fazla yüz göz olmuyorum zaten, kendisi durmuyor inanın. Nişanlım da biliyor kardeşinin tuhaf davranışlarını ve bana hak veriyor.

Bir olay daha anlatayım size. Burada bu olayı daha önce paylaşmıştım. Nişanlım daha önce sırf hastane masrafları için sözlüsüyle apar topar nikah kıymış. Sözlüsü, nişanlımın üzerinden tedavi olacakmış. Sonra sözlüsünün dolandırıcı olduğu ortaya çıkmış ve hemen ayrılmışlar. Bu olayı geçen gün kayınvalidem anlatırken, o şaşkınlıkla görümceme dönüp 'çok şaşırdım' gibisinden bir tepki verdim. Çünkü nişanlımın formaliteden bile olsa, nikah yaptığını ilk defa duyuyordum. Görümcem ne yaptı dersiniz, başını telefonundan kaldırıp yüzüme bile bakmadı.

Bence bu görümce seni kıskandırmaya ilgi cekmeye peşine takmaya çalışıyor :):) bence hareketleri çocuk gibi ciddiye alma...... Mesajlaşma konusuna gelince de bence fazla sıkı fiki olma ağzından laf almaya çalışıp taşıyabilir seni arada bırakabilir eltin konusunda... Temkinli ol

Tamam canım G...tune sok parfümü diyemedim mi hey Yarabbim ya hemen nisanlima fis bogmadan söylerdim bacin böyle yaptı diye

Şeninki yine iyi benimki iki cocukwannesi 28yasinda
Dogum gunumde kutusu yirtik pirtik kullanilmis bir parmak avon parfumu hediye etti fiyatida dun gibi aklimda12lira. Bende avon kullanirim ama o kokudan nefret ederim bu yuzden
Aldim koydum bir koseye kullanmadim bir arkadasima aciklama yaparak verdim
Gecmis olsun

Çok iyi yapmışsınız. Teşekkür ederim.

Canım sence diğer eltiye neden öyle bir duşun bence görümcene eden yariyormuş sende yüz verme içli dışlı olma yoksa çok ezilirsin ve lütfen istemediğin seyleri o istiyor diye sinir olarak kabul etme ne demek Nisan fotonu o seçti nasıl müsade edebiliyorsun lütfen artık ipleri al eline böyle daha cooook üzülürsün

Diğer altim, sadece görümceme de değil genel olarak eşinin tüm ailesine karşı çok soğuk bir insan. Mesela kandillerde eşi arar annesini babasını, kandillerini kutlar ama eşi yanında olmasına rağmen telefonu alıp, kutlamaz. Görümcem ve eltimi beraberlerken çok gözlemledim. Eltim hep susuyor, görümcem konu üstüne konu açıyor, konuşturabilmek için. Dediğin gibi görümceme eden yarıyor maalesef. Bundan böyle ben de, eski ben olmayacağım. Üzülmek istemiyorum bu konuda artık.

Heh bende de var bu modelden bitane. ama benimki bu kadar karışmaya cesaret edemez tabi :) sen sakin yüz göz olma , cok konuşma , hatta bazen sorduğu şeylere bilerek cevap verme ay duymamisim dersin. Eltiye de sor bakalım napmista o hale getirmiş :)

Yok tatlım, yüz göz olmuyorum inan. Kendisi alakasız sebeplerden ortaya bir şeyler atıp duruyor, ondan sonra uğraş uğraşabilirsen :) Bu süreçte ben yıpranıyorum, ona göre hava hoş tabii. Taktikler aklımda, eltimin davranışları görümceme karşı çok soguk, onu umursamıyor bile ama iyi olan, dibinden ayrılınmayan yine o :) sormama gerek kalmadı :) çözdüm.

eltisi soğuk durmuştur.kaçan kovalanır hesabı.nişanlına çaktırmadan sinir et kızı şu dünyada sevmediğim 3 şey var kayınvalide görümce Bülent ersoy

Aynen öyle. :) Nişanlıma çaktırmadan sinir ederim etmesine ama sonra tüm aile duyar :) Görümcem daha iş yerindeki kızları çekiştire çekiştire bitiremiyor. Bana şöyle yaptılar, böyle davrandılar, haksızlığa uğradım diye. Kim bilir benim arkamdan neler söyler. :) Fakat bu kadar da sabırlı olmayacağım, buna eminim artık.

Aman aman evlerden irak:-)Yalniz bu kadar alttan alip alip kendini ezdirme.İleride bi bakmissin evinin esyasini da o seciyor.abim yorgun sende keyifsizdin,size yardim etmek istedim diye diye:KK48:

:) Ne kadar doğru söyledin, niyeti oydu belki de. Eşya seçmeye bizimle gelemedi diye içi içini yedi kızcağızın. İşten izin alamamıştı. İnanır mısın, o gün o yok diye ilk defa huzurlu huzurlu canımın istediğini seçtim geldim :) İçimden iyi ki görümcem yok dedim. Sabredememiş, işten çıkar çıkmaz gitmiş eşya seçtiğimiz magazaya, her şeyin tek tek fotografını çekmiş. :)

O şımarık görümce ne biri dur demeli

Ve boyle giderse zaten birisi de diyecek

Sizin yapmanız gereken hic bir şey yok gibi davranmak ki herkes onun ne yaptığını fark etsin

Herşeyin elinde olması gorumceye bi oz güven vermiş

Ağa olmuş pasa olmuş ama bu boyle de gitmez

Umarim akillanir

Aynen dediğiniz gibi. Kayınvalidem ve kayınpederim çok naif insanlardır. Görümcem de olan tuhaflıkların hiçbiri yoktur onlarda ama her aileden birtane çıkıyor hesabı, bize de görümce düştü maalesef :) Umarım akıllanır evet, ama ona sorsanız zaten akıl küpü.

Aynen dediğiniz gibi. Kayınvalidem ve kayınpederim çok naif insanlardır. Görümcem de olan tuhaflıkların hiçbiri yoktur onlarda ama her aileden birtane çıkıyor hesabı, bize de görümce düştü maalesef :) Umarım akıllanır evet, ama ona sorsanız zaten akıl küpü.

o aklıyla yaşasın siz takmayın o nederse tamam öyle yapalım den kendi bildiğiniz yapın

daha yaşı neki herkesi yönetiyor.

niye takıyorsun ki takma bence hayatına bak, 19 yaşında ama biraz dengesizmiş yaşına ver, canını sıkarsa da muhatap olmamaya çalış

İster istemez takıyorum canım, yani ne bileyim, takmamaya da çalışıyorum halbuki ama mümkün değil ki. Nişanlımda yaşına ver diyor sizin gibi. Ver ver, verecek sabır kalmayacak bir süre sonra:) Aram, özellikle nişanlımın ailesiyle hep iyi olsun istedim bu güne kadar ama hep alttan almam gerekecekse bunun için, ben de böyle devam edemem ki. Muhatap olmamaya çalışıyorum inanın, ama bir sebeple gelip buluyor yengesini :)

Sadece bu olay için yorum yapayım, fotoğrafları isterse yalvarsın ben yılıp tamam sen seç demezdim. Sizin hevesinizin çabuk kaçması ve pes etme huyunuz garip bu konuda. O kim ki? Yalnız başıma giderim ama o gidemez, gelmek isterse beraber gelebilir tabi ki. Bu şekilde defalarca söylenen şeylere tahammül edemiyorsanız, o zaman en baştan kesin cevap verin rahat edin. Ben 2. kere söylediğinde "canım kendi fotoğraflarımızı kendimiz seçicez." der ve kapatırdım konuyu. Olay sakıza çevrilmişse de yine kalkıp nişanlımla giderdim sonrasında seçilen fotoları dert edeceğime.

Görümcenin tek bir makul tavrı var o da şu eski "dolandırıcı" mevzusu. Valla kızın herhangi bir sorumluluğu yok, eski nişanlıya inanan o değil, şimdi basit bile olsa tepki göstermemesi çok normal. Umrunda olması için bir tane bile sebep göremiyorum.

Gerçekten yıldırdı ama. Ona defalarca 'abinle beraber seçeceğiz' dedim. Defalarca dedim bunu. Tamam dedi sonra yine aynı sorular. O arada da hem nişanlım işi dolayısıyla, hem de ben bazı konular yüzünden müsait olamadık. Bu arayı hemen değerlendirdi meraklı görümcem. Şimdi olsa, ne olursa olsun buna izin vermezdim :KK43: Fotograflara bakamıyorum bile :KK43: Nişanlımın ısrarlarına rağmen, gitmeyerek nişanlıma da ders verdim ya da ders vermek istedim sanırım ama yine üzülen ben oldum.

Bir şey daha anlatayım, kusura bakmayın, biraz doluyum. Nişandan önce, şık bir yerde kapalı çekim yapıldı. Nişandan birkaç gün sonra görümcem başladı 'yenge fotograflarınızı almaya gidelim beraber' diye. Beraber derken ben ve görümcem yani. Ki zaten birkaç foroğrafta görümcem de vardı. Ben ses etmedim, geçiştirdim çünkü fotografları seçmeye nişanlımla ikimiz gidecektik, öyle konuşmuştuk. Sonraki hafta yine görümcem ısrar etti 'ben gidip seçeyim mi' vb diye ve ben yavaş yavaş bozulmaya başladım. Ondan sonraki günlerde de 'şu gün gidip fotografları seçeceğim abim yorgun olur gelemez oradan buraya' deyince ben de yıldım 'tamam seç ama abin kadar benimde düzgün çıktığım fotografları seçmeye dikkat et' dedim. Dedim ama bozuldum. Aradım nişanlımı ve anlattım olanları: 'sen yorgunmuşsun, beraber gidemezmişiz, beni, seni düşünmüyor pozisyonuna düşürüyor' falan dedim sinirle. Nişanlım da bozuldu 'saçmalamış o, ben sevgilimle gidip seçmek istiyorum' vb dedi. Fakat heves mi kaldı. Beraber gitmedik 'hevesim kaçtı' dedim ve ne dediyse ikna olmadım maalesef. Benim de böyle bir huyum var. Hevesim çabuk kaçıyor ve pes ediyorum. Fotograflara baktığımda da sinirledim. Abisinin en karizmatik, benim en olmadık yerlere baktığım pozları seçmiş bir de üstüne 'yengeee manken gibisin' deyip durdu. Elime fotograflardan birini alıp ' bu mu manken gibi! abin kameraya ben aptal aptal havaya bakıyorum! mal gibi görünüyorum!' diyemedim. Diyemedim...

Ya canım senden 7 yaş küçük bir ergenden bahsediyorsun, niye cevabını vermiyorsun ki? Hayır, ben seçicem kendi fotolarımızı de çık. İkinciye aradığında niye tekrar aynı şeyi soruyorsun, bunu konuşmuştuk dersin. Abisinin eski nikah olayında falan, kızdan bir yorum beklemen hata zaten.

Kızın ailesi pohpolayıp totosunu kaldırlarsa, kız da benden akıllısı yok sanıyorsa, bu seni bağlamaz ki. Senin net evet hayırların olmalı kendine göre. Diğer görümcenin peşinde dolanmasının nedeni de bu işte. Kadın bu çocuğun otoritesini kabul etmemiş, bu hala şirinlikle de olsa yamanma çabasında sadece.

X