• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcem yüzünden....

Birde ben şeyi merak ettim tüm gün evde birlikte misin görümcenle hiç mi bir yere gitmiyor çalışmıyor da sanırım haliyle sıkıntıdan size sarıyo ,çok yumuşak davranıyosun canım kırmakta istemiyorsun haklısın ama böyle de olmaz ,

eşinle konuş ciddi bir konu inanılmaz sinir bozucudur kendimi yerine koyduğumda böyle yaşamak çekmek zorunda değilsin ki saygıyı nerde durmasaı gerektiğini mesafeyi bilmiyorsa abisi öğretsin 13 yaşında çocuk değil kaç yaşında insandan bahsediyoruz ayıp denen bir şey var ,insanların içinde ne duruma düşüyosunu z resmen doğru yani herkes onu eşi seni arkadaşı sanar :50:

peki eşin eve gelince ne yapıyo senden öncee o mu atlayp karşılıyo yoksaa :30:

Son düzenleyen: Moderatör:
Her ne olursa olsun kocaman kız ya dışarıda abisinin elini tutmak ne demek :20: Bana çok ilginç geldi, ancak bu durum sizi eşinizden soğutmamalı, sonuçta kardeşi ona da bir şey diyemez, ve bu durumda eşinizin bir suçu yok..

Normal değil arladaşım.görümcenin bazı hislerini yükleyecek başka karşı cins olmadığı için elektra denilen karmaşıklığı yaşıyor bence! Kimsesiz o kadar insan var ki tanıdığım hiçbiri böylesine sapkın davranmıyor bu farklı bir boyut

Son düzenleme:
ben de abimin elini tutarım ama kırk yılda bir
ne o öyle el ele gezmeler
hem de yenge varken
sen görümcene bir sevgili bul bi an önce

Anlaşılan konuda bir sonuca varilmamis.. Hala konu sahibi suclanmaya devam ediliyor.
Benzer şeyleri yaşayan biri olarak konu sahibi suçlayanlara son birşey söylemek istiyorum
Hiç kimse eşini aşırıya kaçan gorumceden, kuzenden ya da herhangi akrabadan kıskandı diye sapık fikirli değil.. Bence siz ya hiç buna benzer şeyler yaşamamışsınız ya da abinize böyle yakın davrandığınız için davranışlarınızı normal göstermeye çalışıyorsunuz..
Farkında mısınız bilmiyorum ama ensest ilişki, elektra karmaşası, ve buna benzer davranış.bozuklukları var.. Uzmanlar kız ve erkek.çocuklarınızın.odasını.belli bir yaştan sonra ayırın diyorlar.. Ve dinen de arada.bir sınır olmak zorunda aşırıya kaçmamak için..
Konu sahibinin.bütün bunları düşünüp.de.rahatsız olması, herşeyden önemlisi kendisini 3. Kişi gibi hissetmesi niye onu suçlu duruma düşürüyor anlayamıyorum.. Eğer beni rahatsız etme seviyesindeyse kusura bakmasın ama karşımdaki kendini kısıtlamak zorundadır.. Zaten evini açmışsın sahip çıkmışsın, seni kendi evinde yabancı.hissettirmeye, eşinden sogutmaya hakkı yok..
Bn

Bence eşini karşına al, güzelce anlat..
Anladığım.kadarıyla eşin.de rahatsız ki kendini çekmeye çalışıyor.. Kardeşiyle konuşup seni öne sürmeden, kendi durumunu anlatsın..

Bazı arkadaşlar öyle yorumlar yapmışlar ki neredeyse "kız , abisinin ve yengesinin arasında yatabilir, normal "diyecekler.
Ya arkadaşlar empati empati diyorsunuz da biraz da konu sahibinin yerine koysanız kendinizi?
Siz olaya sadece görümce açısından bakıyorsunuz.
Biraz konu sahibinin gözünden bakarsınız daha iyi anlarsınız.
Her ilgiye ihtiyacı olan abisini okşasaydı ohoo..

bence çok sapıkça. sert bir dille ikisine de gerekli uyarıyı yap bence. abisi dışında kimsesi olmayışı sapıkça davranmasını gerektirmez. ayrıca tazecik evlisiniz. kardeşi yüzünden kocanın elini tutamayışın da ne. çocuk desen değil. bence gitsin tedavi olsun. abiceği de mesafe koysun.

Zor bir durum canım ama görümcenin ailesini kaybetmiş olması abisinin ayakları üzerine ayağını atmasını,orda burda elini tutması,misafirlikte bile bunu yapmasını gerektirmediği gibi ne kadar garipse bir o kadarda ayıp.
Abisi yetişkin üstelik evli birisi.Boyutun bu olduğunu aklımdan bile geçirmiyorum ama kız ve erkek çocuklar (kardeşler) belli yaşlardan sonra ayrı odalarda yatırılmalı diyen bir adetimiz var bizim.Bu nahoş duruma bir an önce eşinle tartışmadan son vermelisin.Olmadı eşin evde yokken görümceni karşına alıp,
-O senin abin benimde eşim.Senin benim yerim ayrı ondaki sevgimiz tartışılmaz ama senin abine karşı bu hassas tutumun hem beni hem abini rahatsız ediyor.:20:Lütfen olması gerektiği gibi davran çünkü sen çocuk değilsin.:6:Sarılırsın öpersin elini tutarsın ama bunların bir yeri zamanı olur.Ulu orta böyle şeyler yapılmaz.:20:Bir misafir yanında yada misafirlikte böyle yapman insanlar tarafındanda hoş karşılanmaz.Gün gelir etraftan seni incitecek sözler duyabilirsin demelisin.:24:

Bende çok iyi niyetliyim yaa.sevmiyorum bu huyumu:55::55:

Allah sabır versin dilerim evine gelmeyi bırak sokağını bulamasın.. o kadar kızıyorum ki bazen senin özene bezene temizlediğin titizlendiğin eşyalarını hunharca kullanıyorlar ya al camdan aşağı at o kızı. bi de benimki gelir benim evime (maalesef yan tarafımda oturuyorlar) eşyalarımın yerini değiştirir bana sormadan sonra çıldırıyorum ama kimse kırılmasın diye yutuyorum eşime anlatıyorum ama kesinlikle dinlemiyor a uyuz zaten rezil etmişsin hayatımın yarısını ne diye evime sokuluyorsun ben şunu anladım kocanın denge kurması gerek bende de o yok. 10 yaş kuçuk benden ama gören onu büyük sanıyor çok bilmişliği de var üzerine oof offff

canım birebir katılıyorum sözlerine benim eşimde kimseye laf söyletmez ne bana ne onlara ama görümce konusunda haklı ben çıkınca şimdi sustu kv kp ye hala laf yok alttan alttan dolduruyorlar her hafta sonu oraya gitmezsek suratlar yapılıyo laflar sokuluyo b ya ben anne olsam önce çocuğumun mutluluğudur yani bu sefer eşimde hep gitmek istenmiyo ama inceden inceden görünmez bi baskı uyguluyolar kocama sinir ediyolar ya anlatamam Allah sanada sabır versin buraya taşınmadan önce bizde yanayana oturuyorduk bide ben çalışıyodum yine her akşam yemeğe bekliyolar ya ben yeni evliyim akşamımı seninlemi geçiricem yaa yani cicim aylarımı yaşatmadılar bana.. :5:

arkadaşlar bu konuda empati nasıl yapılabilir ya misafirlikte ayağını ayağının üstüne koyuyormuş, çay almaya gitmesin diye elini sımsıkı tutuyormuş.
,bence anormal olan görümcen değil eşin. tepkisini koyamayıp sadece acıdğından bile bunlara mahal veriyorsa hiç kendine erkek demesin, karısı ile kızkardeşi arasındaki dengeyi kuramıyor.
belki de hoşuna gidiyordur içten içe , 2 kadın arasında kalıp kıskanılmak , erkekler böyle rekabetleri severler. genelde kayınvalide ve eş arasında olur ama görümcen senin kayınvaliden olmuş....

bu kız evlenip gitmeyi düşünmüyor mu? bir de ömrünün sonuna kadar sizle yaşarsa o zaman napcaksın

mesela ona arkadaş gibi yaklaşabilirsin, işte sevgilisi var mı onu öğren ve bu konularda ona yardımcı ol. belki çok yalnız olduğu için başka insanlarla ilişki kuramıyordur tek güvencesi sizsinizdir...

Bütün yorumları okudum da biz millet olarak her olaya fazla mı duygusal yaklaşıyoruz acaba.
Bir insanın annesini babasını kaybetmesi elbetteki çok zor ve acı bir durum.
Fakat bu kızcağızın abisine olan yaklaşımlarının nedeninin buna bağlanması bence yanlış.
Hayatta olumlu olumsuz olaylar biz insanlar için.
Herkezin kendine göre yaşadığı acıları, üzüntüleri var.
Kimse gül bahçesinde yaşamıyor.
Kaldı ki bu kızın yaşı ergenliği bile çoktan geçmiş, hatta kendi hayatını kurabileceği yaşa bile gelmiş.
Kaldı ki konu sahibesi evlendikten sonra durumun böyle olduğunu yazmış.
Bu durumda bu kızın niyetinin hiç iyi olduğunu düşünemiyorum nedense.
Abisinin kendisine olan zaafını sonuna kadar kullanıp ilgiyi üstünde tutmaya çalışıyor.
Yengesinin rahatsızlığının sonuna kadar farkında bence.
Tamamen şımarıklık, ilgi hastalığı, dengesizlik.
Dünyada hep anne babasını kaybedenler en yakınına böyle sarılacak olsa ortada evlilik kalmaz.
Konu sahibi arkadaş olgun bile davranıyor. Sabrından dolayı da ayrıca kutluyorum.
Eşiyle açıkça konuşup nereye kadar böyle devam edecek, çözüm bulması lazım.

canım birebir katılıyorum sözlerine benim eşimde kimseye laf söyletmez ne bana ne onlara ama görümce konusunda haklı ben çıkınca şimdi sustu kv kp ye hala laf yok alttan alttan dolduruyorlar her hafta sonu oraya gitmezsek suratlar yapılıyo laflar sokuluyo b ya ben anne olsam önce çocuğumun mutluluğudur yani bu sefer eşimde hep gitmek istenmiyo ama inceden inceden görünmez bi baskı uyguluyolar kocama sinir ediyolar ya anlatamam Allah sanada sabır versin buraya taşınmadan önce bizde yanayana oturuyorduk bide ben çalışıyodum yine her akşam yemeğe bekliyolar ya ben yeni evliyim akşamımı seninlemi geçiricem yaa yani cicim aylarımı yaşatmadılar bana.. :5:
Allah hepimize sabır versin ama kesinlikle ben gelinim olursa ileride kendimden uzakta oturtacağım vıc vıc oldu ilişkilerim lackalastim kendimi taniyoamiyorum. Sanki ben hiçbir şey bilmiyormuşum gibi davranıyorlar. Şalakmisim gibi. Hiç bir seyimi beğenmiyorlar ama 2 gun sonra aynısını alıyorlar ya da yapıyorlar defalarca ayrılsam gitsem mı diye düşündüm ama kocamı cok seviyorum. Ben ne kadar konuşsam da kocama ölse dediğimi yapmaz sen ne güzel en azı dan evini yaırmışsın. Ben kendimi kessem benim adam evi bırakıp kıraya çıkmaz zaten alacak gücümüzde yok bana isimi de bıraktırdılar ama 1 ay sonra kimseye sormasan gidip başlayacağım yoksa ben yanmısim. Tek duam biraz uzaklassinlar benden. Her doğru dediğime illa bir kulp bulup yalanlıyorlar bir tek kendileri bilir benim eğitimim bilgim deneyimim onlara viz geliyor. Ayyy walla ne dolmuşum ben 10 ay dile kolay balayına bile görümcem gelmeye kalkıştı duşun gerisini kimseyle konuşmuyorum bu durumları ne kendi ailem üzülsun. Ne de ele güne laf vereyim

Son düzenleme:
Allah hepimize sabır versin ama kesinlikle ben gelinim olursa ileride kendimden uzakta oturtacağım vıc vıc oldu ilişkilerim lackalastim kendimi taniyoamiyorum. Sanki ben hiçbir şey bilmiyormuşum gibi davranıyorlar. Şalakmisim gibi. Hiç bir seyimi beğenmiyorlar ama 2 gun sonra aynısını alıyorlar ya da yapıyorlar defalarca ayrılsam gitsem mı diye düşündüm ama kocamı cok seviyorum. Ben ne kadar konuşsam da kocama ölse dediğimi yapmaz sen ne güzel en azı dan evini yaırmışsın. Ben kendimi kessem benim adam evi bırakıp kıraya çıkmaz zaten alacak gücümüzde yok bana isimi de bıraktırdılar ama 1 ay sonra kimseye sormasan gidip başlayacağım yoksa ben yanmısim. Tek duam biraz uzaklassinlar benden. Her doğru dediğime illa bir kulp bulup yalanlıyorlar bir tek kendileri bilir benim eğitimim bilgim deneyimim onlara viz geliyor. Ayyy walla ne dolmuşum ben 10 ay dile kolay balayına bile görümcem gelmeye kalkıştı duşun gerisini kimseyle konuşmuyorum bu durumları ne kendi ailem üzülsun. Ne de ele güne laf vereyim

aynen canım kimseye söyleyemiyosun 8 sene sonra evlendik eşimle ailem (demez ama ) çevremdekiler bunca istedin ne oldu bak şikayetçisin demesinler diye susuyosun kk da olmasa ne yapıcaz bilmem azıcık stres atıyoz hep doluyuz 2 yıl olucak evlendiğimiz herşeyimize karışıyolar yaa ben daha önce kiradaydım hep yeni ev aldık iş nedeniyle burdayız zaten yoksa ne eşim gelirdi ne onlar salardı buraya şimdi ev aldık aspiratörümüz öbür evde braktık yeni alırız diye bide ayna takımımız yok banyoya koyuluyo ya alıcaktık bayramda kaynana herkesin içinde belki 15 kişi var almayı verin kullanmayı verin eskiden varmıydı ayna aspratör dedi çıldırdım canım ya ne demek ya kendi lüx evde otururken hiç öyle düşünmüyo neymiş herşey aynı anda olmazmış kp kv eşimi bi doldurmuşlar ki anlatamam şimdi asprtr alamıyoruz bi kaçay böyle görünüyo eşimle tartıştık onlar yüzünden ben memnuniyetsizz oldum doyumsuz oldum eşimin gözünde ya:5: :5: banyomda ki aynamdan size neeee:20:20: işe gir bencede canım imkanın varsa azıcık bari kurtulursun yorgunum mesai falan derken (benim hiç biri işlemiyodu ama belki senn değişir) inş:19:

aynen canım kimseye söyleyemiyosun 8 sene sonra evlendik eşimle ailem (demez ama ) çevremdekiler bunca istedin ne oldu bak şikayetçisin demesinler diye susuyosun kk da olmasa ne yapıcaz bilmem azıcık stres atıyoz hep doluyuz 2 yıl olucak evlendiğimiz herşeyimize karışıyolar yaa ben daha önce kiradaydım hep yeni ev aldık iş nedeniyle burdayız zaten yoksa ne eşim gelirdi ne onlar salardı buraya şimdi ev aldık aspiratörümüz öbür evde braktık yeni alırız diye bide ayna takımımız yok banyoya koyuluyo ya alıcaktık bayramda kaynana herkesin içinde belki 15 kişi var almayı verin kullanmayı verin eskiden varmıydı ayna aspratör dedi çıldırdım canım ya ne demek ya kendi lüx evde otururken hiç öyle düşünmüyo neymiş herşey aynı anda olmazmış kp kv eşimi bi doldurmuşlar ki anlatamam şimdi asprtr alamıyoruz bi kaçay böyle görünüyo eşimle tartıştık onlar yüzünden ben memnuniyetsizz oldum doyumsuz oldum eşimin gözünde ya:5: :5: banyomda ki aynamdan size neeee:20:20: işe gir bencede canım imkanın varsa azıcık bari kurtulursun yorgunum mesai falan derken (benim hiç biri işlemiyodu ama belki senn değişir) inş:19:

Sanki beni anlatıyorsun bende banyoma paspas alicam diye ortalık yıkıldı. İlk evlendiğimizde çalışıyordum geç donüyordum isten saat 7 gibi neymiş önce onlara uğraşacakmış sonra evime gececekmisim. Yorgunum falan sökmüyor bunlara. Kocam zorla ısı bıraktırdı şimdi elim ne para görüyor ne de huzurum var bi de 1 ay önce dusuk yaptım bebeğim karnımda oldu. Kimsenin umrunda degil bu durum. Sabahtan aksama 4 duvar içindeyim arkadaslarıma da isin vermiyorlar daha doğusu bir şey söylemiyorlar ama o kadar rahatsız ediyorlar ki kızlar gelince cok huzursuz oluyorum hatta bi arkadasım bi gun biz gelmeyelim sen gel rahat edemiyorum dedi. Çünkü herkese mana buluyorlar herkese bi kulp takiyorlar bi kendileri insan. Ya kv min kv si kaza geçirdi yeni oldu kadın gitmedi bile yanına benden de gelinlik hizmet bekliyor. Asla yemek yapmama izinlerimizin sanki zehirliyecegim herkesi bi kere yemek yaptım ne yaptın sen deyip kahkahalara boğuldu ne oldu diye soruyorum sana gülüyorum yemek yapmışsın ya dedi o kadar kalbim kırıldı ki. Ben kotu bi insan olduğuma inanmıyorum. Dedikodu bile yapmam hak geçecek diye cok korkarım kalp kırmaktan da ben sustukta tepemi bırak kulağımın arkasını istiyorlar artık. Bari bi cocuk doğursam onunla uğraşsalar diyorum çünkü biz ne yapsak yaranamayacagiz

Sanki beni anlatıyorsun bende banyoma paspas alicam diye ortalık yıkıldı. İlk evlendiğimizde çalışıyordum geç donüyordum isten saat 7 gibi neymiş önce onlara uğraşacakmış sonra evime gececekmisim. Yorgunum falan sökmüyor bunlara. Kocam zorla ısı bıraktırdı şimdi elim ne para görüyor ne de huzurum var bi de 1 ay önce dusuk yaptım bebeğim karnımda oldu. Kimsenin umrunda degil bu durum. Sabahtan aksama 4 duvar içindeyim arkadaslarıma da isin vermiyorlar daha doğusu bir şey söylemiyorlar ama o kadar rahatsız ediyorlar ki kızlar gelince cok huzursuz oluyorum hatta bi arkadasım bi gun biz gelmeyelim sen gel rahat edemiyorum dedi. Çünkü herkese mana buluyorlar herkese bi kulp takiyorlar bi kendileri insan. Ya kv min kv si kaza geçirdi yeni oldu kadın gitmedi bile yanına benden de gelinlik hizmet bekliyor. Asla yemek yapmama izinlerimizin sanki zehirliyecegim herkesi bi kere yemek yaptım ne yaptın sen deyip kahkahalara boğuldu ne oldu diye soruyorum sana gülüyorum yemek yapmışsın ya dedi o kadar kalbim kırıldı ki. Ben kotu bi insan olduğuma inanmıyorum. Dedikodu bile yapmam hak geçecek diye cok korkarım kalp kırmaktan da ben sustukta tepemi bırak kulağımın arkasını istiyorlar artık. Bari bi cocuk doğursam onunla uğraşsalar diyorum çünkü biz ne yapsak yaranamayacagiz

tek suçumuz aşık olmak canoım aşık olmasam kocamı da sevmesem çekebiliceğimi hiç sanmıyorum eşim arada kalmasın üzülmesin diye susuyorum yoksa çok fena olur bende kötü birisi değilim ama insanı çirkefleştiriyo böyle insanlar akılları sıra iyilik yapıyolar hayatımı mahvettiklerini farkında değiller karışmayııınnnn:20: katışmayın ya evimize yuvamıza evliliğimize hayatımızaaa

Anlaşılan konuda bir sonuca varilmamis.. Hala konu sahibi suclanmaya devam ediliyor.
Benzer şeyleri yaşayan biri olarak konu sahibi suçlayanlara son birşey söylemek istiyorum
Hiç kimse eşini aşırıya kaçan gorumceden, kuzenden ya da herhangi akrabadan kıskandı diye sapık fikirli değil.. Bence siz ya hiç buna benzer şeyler yaşamamışsınız ya da abinize böyle yakın davrandığınız için davranışlarınızı normal göstermeye çalışıyorsunuz..
Farkında mısınız bilmiyorum ama ensest ilişki, elektra karmaşası, ve buna benzer davranış.bozuklukları var.. Uzmanlar kız ve erkek.çocuklarınızın.odasını.belli bir yaştan sonra ayırın diyorlar.. Ve dinen de arada.bir sınır olmak zorunda aşırıya kaçmamak için..
Konu sahibinin.bütün bunları düşünüp.de.rahatsız olması, herşeyden önemlisi kendisini 3. Kişi gibi hissetmesi niye onu suçlu duruma düşürüyor anlayamıyorum.. Eğer beni rahatsız etme seviyesindeyse kusura bakmasın ama karşımdaki kendini kısıtlamak zorundadır.. Zaten evini açmışsın sahip çıkmışsın, seni kendi evinde yabancı.hissettirmeye, eşinden sogutmaya hakkı yok..
Bn

olay bu zaten..:46:
konu sahibi de zaten kendini yabancı gibi hissetmey, evliliğini yaşayamamaya başlamış ki konu açmış..
buna kimsenin hakkı yok...Güzel bir tedaviyle normale girer görümce, dermansız dert değil, yeter ki eşi de ortada normal olmayan br durum olduğunu ve böyle giderse eşiyle aralarına soğukluk gireceğini anlaması.

Back
X