Görümcem Yakınlık Kurmaya Çalışıyor Nasıl Davranmalıyım ??

Görümcem ve Eltim ile yaşadıgımız sorunlardan ve yaptılarından dolayı gecen sene tüm ipleri kopardm 1 yıl boyunca hiç bir şekilde iletişim kurmadm ( ben haklıydım. eşimde gördü haklılıgımı ve yanmda durdu 1 yıl gecti ve oda hiç konuşmadı .) bana söylediği; susmak en iyi cevaptır bazen insanı eşşekten düşmüşe çevirir dedi..
Görümcem geleli 15 gün oluyor ( normalde istanbulda yaşıyorlar buraya okullar kapannca 3 ay geliyor cocukları ile)
O geldiği günden itibaren kv kp in evine kesinlkle gitmedim eşimde gitmedi.. kendi gitmek istemedi zaten
Bir gün akşam çıkageldi görümcem kp ile birlikte ... ( hatasını anladıgı için gelmiş güya hala gülüyorum buna.. )
Nese evime gelen insana hiç birşey yapamazdm hoşgeldinz dedim eşime sarıldı agladı felan..
cay koydum çay içtilre mutfaga yanıma geldi ağlıyor.... yaptıklarını konuştuk herşeyi inkar etti tabiki.. ben o niyetle yapmadım fırt zırt benm kötü bi niyetim yok hatamı anlamsam gelmezdm felan konuşuyoruz..
sonra kp uzatmayn artık barısın dedi.. barıştırdılar bizi.. eşim bana teşekkür etti bu erdemliği gösterdim için
Ve ben eşimle bir konuşma yaptm; bak ben senn ve cocugumun hatrı için barştm ama sanmaki herşey eskisi gibi olacak asla.. 15 20 güne bir gider 1 bardak çay içer gelirim, yemek olayı ,birlikte biyerlere gitme, yahu birlikte plan yapmak gibi birşeylere asla girişmeyin dedim..
Eşim : tamam teşekkür ederm merak etme zaten bende mesafeli olacagm hatasını gercekten anlams mı yoksa art niyetlimi bakacagız dedi.. ve asla söz veriyorum yine aynı şeyleri sana yaşatmam.. izin vermem dedi..
görümcem beni face book hesabmdan eklemiş telefonumda halen engelli.. nese ayıp olmasın diye kabul ettim.
oglumla resmimim attm hemen yorum yazmıs cevap vermedim telefonumda halen engelli
Pazar günü piknige gidelim dedik neyse piknikteyiz..
görümcem eşime mesaj atmış
'akşam işiniz yok ise yemege gelin '
eşim bana gidelim mi diye sordu hayır dedim..
- o zaman aksam caya gidelim tamam yemeğe gtmeyelim bir çay içer geliriz
- hayır ben gitmek istemiyorum başka zaman gideriz zaten yemege felanda gitmeyecemi söyledim lütfen üzerime gelme zaten gecen hafta pazar günü geldiler..
- ama babam eve parke yaptrdı tavanları yaptırdı bi gidip bakamadım bile bak ..' Dedi
- hafta içi gidersin cok mu zor ? bugun pazar bütün hafta zaten çalışıyoruz bugünümüde baskalarına ayıramam dedim.. '
- tamam diyerek suratını astı.. piknikten birşey anlamadık ve bana ;
ben ne kadarda cabalasam dikiş tutmayacak anlasıldı dedi.
Bende,evet öyle lütfen konuştuklarmızı unutma dedim.
eve geldik surat beş karış üstelik konuşmama ragmen .. keskin sirke küpüne zarar dedi. ! neyse seslenmedim
Aklı sıra bana surat asarak herşeyi yaptırabileceğini sanıyor ama geçti o iş artık eski lady yok karsısında..
Ben görümceme nasıl davranmalıyım ? yemege cagırıyor gitmesem evde gerginlik oluyor. adım gtmedi oluyor
ama beni olay günü yemek yenecegi zaman aglatıpda içeri göndermesini unutamıyorum ve onun hazırladıgı yemegi yemek istemiyorum. ama biryandada diyorum ki kendi kendime aman git otur ye gel .. bırak hazırlasn boşver hatta hiç birşeyede elini sürme!! çünkü bunlara iyilik degil kötülük yaranır şimdiye kadar hep iyi niyetli oldum olmadı.. tepeme cıktılar ama ne yapacagımı bilmiyorum yüz bulsun istemiyorum
Kaç güne bir gitmeliyim ? bilmiyorum eşim surat asıyor die kesinlikle ödün vermeyeceğim bu sefer
Nasıl davranmalı ne yapmalı ??
Daha eltim gelmedi o geldiğinde zaten kesinlikle onunla yüz yüze dahi gelmek istemiyorum eltimle ilgili bir adım atılmasını dahi istemiyorum evime gelirse zaten görümceme gösterdiğim erdemliği asla ona göstermem
bu arada görümcem kp in evinde kalıyor.
bir kere evet desem devamı gelecek suyunu cıkaracaklar bu cok acık birşey
ama bir yandan da cok mu katıyım ?
Walla durumun zor iki ucu b.klu değnek yani...
Sansli oldugun bir sürü konu var, ilki gorumcen yilda 3 ay orada , ikincisi esin arkanda tatlim...
Madem baristin erdemlilik gosteren tarafsin bunu da devam ettir tatlim,, ama mesafeni bozma tatlim,, git otur kv evinde gelsin onune yemek cokda yemek istemiyirsan ya yiyormus gini yap yada hastayim de yeme tatlim,,,hep oturmanda bir sure sonra batar , onun icin böyle minik seyler yap ne bileyim kp cay kat veyahut cay bulasiklarini makinaya yerlestir...zaten 3 ayin 1 ayi gitti kaldi 2 ay tatlim....

Siz akıllı bi kadınsıniz daha sözlü iken özel günler dışında (Bayramlada, anneler, babalar günü vs) birbirinin evlerine gitmeyi bende hoş bulmuyorum.Telefon aramaları da aynı şekilde...Suyunu çıkarmaya gerek yok .

Fakat evlilikte de karşılıklı samimi olmak gerekir yani vıcık vıcık iletişimden bahsetmiyorum.

Birbirinin Ailesine saygı göstermeleri gerekir burda birçok konu görüyoruz.Gelinler hep kendi anlatıyor karşı tarafın ne yaşadığını bilmeden yazıyoruz çiziyoruz.Gelin kızlarımızın çoğu köprüyü geçene kadar taktiğini uyguluyor sonra da ohh kocam yanımda olsun kimseyi istemem triplerine giriyorlar sonra yok kayınvaliden geldi, yok görümcemin çocukları, yok kaynım tuhaf ,yok beni eve çağırdı, kaynanama yemek yaptım,bulaşık yıkadım,kocam anneci diye diye hem kendisinin hem kocasının başını yiyor...

Maalesef ki evlilik sözlülük, nisanlılık gibi olmuyor.Kendi ailemiz olmasa bile evliliğe can attığımız kişinin ailesi...
Kimse ağaç kavuğundan çıkmıyor. ..Samimiyetle uzanan eli inan ki kimse geri çevirmez.Yeter ki duygularımız gerçek olsun.

Saygı ve sevgimizi samimi bir şekilde göstermeliyiz .Biz ailelerimize bu samimiyeti yapmazsak maalesef ki aile olamayız.Bizler de bir nevi çocuklarımıza örnek oluyoruz.
Evet yine söylüyorum başta eşin ailesini erkek olsun bayan olsun kendi ailesi gibi görmezse ,onlara sürekli tırnak çıkarırsa olaylar bitmez istediğiniz kadar araya mesafe koyun.Unutmayın ki karşı taraf ta sizin gibi bocaliyor onlarda sizi oğlu veya kızı sayesinde tanıyor ve katlanmak zorunda kalıyor.
Teşekkür ederim öncelikle. Konu sahibi için söylemiyorum ama evet burada genelde gelinleri dinliyoruz. Onların anlattıkları kadarını biliyoruz. Samimiyet konusuna gelince; bunu istismar eden var; etmeyen var. Gerçekten iyi niyetli ve saygılı olmak önemli. Size tamamen katıldığım bir konu daha var o da bazı kızların evlendikten sonra değişmesi. Evlenene kadar anneciğim, babacığım, canım cicim; evlendikten sonra ben senin aileni istemem. O zaman en baştan mesafeli olacaklar karşıdaki kişi ve onun ailesi de seni o şekilde kabul edecek. Bir öyle bir böyle olmamalı. Çok yanlış.

tavrınız gayet net ve yerinde bravo :KK9: bence böle devam edin çok yüz vermeyin mesafeli soğuk davranın alışırlar bu tavrınıza aksi halde yüz verince yine suistimal edilmek var hiç gerek yok yani. gider bi çay içer dönersiniz eşinizin genel tavrıda iyi ama destekçi size

Eşin görümcene küsmemiş miydi annesini bırakıp geldi diye

Ladin kusura bakma da fazla diksin

Annene de onlara da

Tüm dünya sizin istediğiniz gibi dönemiyor

O nedenle arada uyarılı olmak lazım

Yani yemeğe gitmek çaya gitmek ne fark eder

Evet bu pazara gerek yok

Hafta içi gideriz deyip geçiştirmeliydin ve gerçekten gitmeliydin de

Esinizle ilk basta konusmussunuz herangi bi yere gidilirse gitmem diye esinizde tamam demis eee sonra ilk cagirmada neden hemen kiviriyor

Görümcem ve Eltim ile yaşadıgımız sorunlardan ve yaptılarından dolayı gecen sene tüm ipleri kopardm 1 yıl boyunca hiç bir şekilde iletişim kurmadm ( ben haklıydım. eşimde gördü haklılıgımı ve yanmda durdu 1 yıl gecti ve oda hiç konuşmadı .) bana söylediği; susmak en iyi cevaptır bazen insanı eşşekten düşmüşe çevirir dedi..
Görümcem geleli 15 gün oluyor ( normalde istanbulda yaşıyorlar buraya okullar kapannca 3 ay geliyor cocukları ile)
O geldiği günden itibaren kv kp in evine kesinlkle gitmedim eşimde gitmedi.. kendi gitmek istemedi zaten
Bir gün akşam çıkageldi görümcem kp ile birlikte ... ( hatasını anladıgı için gelmiş güya hala gülüyorum buna.. )
Nese evime gelen insana hiç birşey yapamazdm hoşgeldinz dedim eşime sarıldı agladı felan..
cay koydum çay içtilre mutfaga yanıma geldi ağlıyor.... yaptıklarını konuştuk herşeyi inkar etti tabiki.. ben o niyetle yapmadım fırt zırt benm kötü bi niyetim yok hatamı anlamsam gelmezdm felan konuşuyoruz..
sonra kp uzatmayn artık barısın dedi.. barıştırdılar bizi.. eşim bana teşekkür etti bu erdemliği gösterdim için
Ve ben eşimle bir konuşma yaptm; bak ben senn ve cocugumun hatrı için barştm ama sanmaki herşey eskisi gibi olacak asla.. 15 20 güne bir gider 1 bardak çay içer gelirim, yemek olayı ,birlikte biyerlere gitme, yahu birlikte plan yapmak gibi birşeylere asla girişmeyin dedim..
Eşim : tamam teşekkür ederm merak etme zaten bende mesafeli olacagm hatasını gercekten anlams mı yoksa art niyetlimi bakacagız dedi.. ve asla söz veriyorum yine aynı şeyleri sana yaşatmam.. izin vermem dedi..
görümcem beni face book hesabmdan eklemiş telefonumda halen engelli.. nese ayıp olmasın diye kabul ettim.
oglumla resmimim attm hemen yorum yazmıs cevap vermedim telefonumda halen engelli
- hayır ben gitmek istemiyorum başka zaman gideriz zaten yemege felanda gitmeyecemi söyledim lütfen üzerime gelme zaten gecen hafta pazar günü geldiler..
- ama babam eve parke yaptrdı tavanları yaptırdı bi gidip bakamadım bile bak ..' Dedi
- hafta içi gidersin cok mu zor ? bugun pazar bütün hafta zaten çalışıyoruz bugünümüde baskalarına ayıramam dedim.. '
eve geldik surat beş karış üstelik konuşmama ragmen .. keskin sirke küpüne zarar dedi. ! neyse seslenmedim
Aklı sıra bana surat asarak herşeyi yaptırabileceğini sanıyor ama geçti o iş artık eski lady yok karsısında..
Ben görümceme nasıl davranmalıyım ? yemege cagırıyor gitmesem evde gerginlik oluyor. adım gtmedi oluyor
ama beni olay günü yemek yenecegi zaman aglatıpda içeri göndermesini unutamıyorum ve onun hazırladıgı yemegi yemek istemiyorum. ama biryandada diyorum ki kendi kendime aman git otur ye gel .. bırak hazırlasn boşver hatta hiç birşeyede elini sürme!! çünkü bunlara iyilik degil kötülük yaranır şimdiye kadar hep iyi niyetli oldum olmadı.. tepeme cıktılar ama ne yapacagımı bilmiyorum yüz bulsun istemiyorum
Kaç güne bir gitmeliyim ? bilmiyorum eşim surat asıyor die kesinlikle ödün vermeyeceğim bu sefer
Daha eltim gelmedi o geldiğinde zaten kesinlikle onunla yüz yüze dahi gelmek istemiyorum eltimle ilgili bir adım atılmasını dahi istemiyorum evime gelirse zaten görümceme gösterdiğim erdemliği asla ona göstermem
Bu kararlılıkta devam edin inanki insanlara azıcık yüz vermeye gelmiyor herkez hatasını anlasın ve yerini bilsin sizde yemeğe vs gitmeyin

Bu kararlılıkta devam edin inanki insanlara azıcık yüz vermeye gelmiyor herkez hatasını anlasın ve yerini bilsin sizde yemeğe vs gitmeyin
sanrm haklısın en iyisi böle devam etmek ama bundan önce yani görümcem gelmeden evvel kp kv e haftada 1 ugrardır şimdi böle yaptmz için ters kaçarms eşim öle dior :işsiz:

Yalnız 360 derece olsa başladığı noktaya geri döner, hiç dönmemiş gibi olur 180dir o :KK70:

Şaka bir yana
Eşinle sakince tekrar konuş
Onu cesaretlendir ki sensiz de gidebilsin
Belki sen kızarsın diye tek gitmek istemiyordur.
hayır o yüzden değil neden bilyormsnz
babası yalns düşünürmüş.. gelin gelmior olurms adm ayıp olurmus orası babasınında eviymiş
ve babası ile proplemim yokmuş o nedenle birlikte gtmemiz gerekiyorms
tamam gidecegiz zaten diyorum hiç gtmem demedim ki diorum..
tamam deyip surat asmalara devam
neymsde görümcem gelmeden haftada 1 kere gidiyormsz yine gidecekmsz :işsiz: gün mü saysnmıs

yemeğe gitseniz de hatta iki güne bir otursanızda mesafeli olabilirsiniz..
eşinizin hatrına yemeğe gidin
empati kurun o da üzülüyor
tavrınızı net koyduktan sonra söylemleriniz tavırlarınız yaptıklarınız dik duruşunuzla ne kadar iç içe olsanızda herkes yerini bilir merak etmeyin
önemli olan eşinizle aranızın iyi olması
önemli olan sizin huzurunuz
bir ark ya da uzak bir akraba olsa boşver gitsin derdim ama sonuçta yakınlarınız..
inanıyorum ki iyi idare edeceksiniz :)
sevgiler

Ya tamam da sonradan kardesi cagirinca cani gitmis demek ki. Ne var yani? Namus ve şeref meselesi mi ki once oyle dedin simdi boyle diyorsun diye sorun oluyor? Fikri ve hisleri degismis demek ki. Evlilik boyle bir sey degil. O zaman evlenmeyip beraber yasasaydiniz. Ozur dilemeden bunlar olsa haklisiniz da su anda degilsiniz. Nedir yani caniniza, maliniza mi kastettiler ki boyle bir türlü affedemiyorsunuz? Benc haksizsiniz su anda. :kahve:
olabilir bilmiyorım belkide cok katıyım su an karar vermeye calışıyorum :işsiz:

sanrm haklısın en iyisi böle devam etmek ama bundan önce yani görümcem gelmeden evvel kp kv e haftada 1 ugrardır şimdi böle yaptmz için ters kaçarms eşim öle dior :işsiz:

sizde kv kp diyin kusura bakmayın benim tavrım size değil bazı şeyleri sineye çekemiyorum sizi seviyorum.Gelip giderim ama bunu görümcem varken devam ettiremem vs. Gibi görümceniz size ne yaptı bilmediğim için bu şekilde yorumladım ama siz nasıl konuşulması gerektiğini daha iyi bilirsiniz.

tavrınız gayet net ve yerinde bravo :KK9: bence böle devam edin çok yüz vermeyin mesafeli soğuk davranın alışırlar bu tavrınıza aksi halde yüz verince yine suistimal edilmek var hiç gerek yok yani. gider bi çay içer dönersiniz eşinizin genel tavrıda iyi ama destekçi size
bende sizin gibi düşünüyorum ama burda cok katısın diyenler olmuş o yüzden ikilemde kaldm
ve karsmdaki insanlar fırsat verdin mi suyunu cıkaracak tipler
birde eşim diyor ki sen ablam gelmeden evvel babamın evine haftada 1 ugruyordun yine ugrayalim o şekilde tamam yemek yeme dior.. :işsiz: çay içeriz dior:işsiz: ama haftada 1 gidelim madem 15 20 gün cok fazla dior

yemeğe gitseniz de hatta iki güne bir otursanızda mesafeli olabilirsiniz..
eşinizin hatrına yemeğe gidin
empati kurun o da üzülüyor
tavrınızı net koyduktan sonra söylemleriniz tavırlarınız yaptıklarınız dik duruşunuzla ne kadar iç içe olsanızda herkes yerini bilir merak etmeyin
önemli olan eşinizle aranızın iyi olması
önemli olan sizin huzurunuz
bir ark ya da uzak bir akraba olsa boşver gitsin derdim ama sonuçta yakınlarınız..
inanıyorum ki iyi idare edeceksiniz :)
sevgiler
peki bende size birşey sormak istiyorum
eşim ilk başta konusmama ragmen neden bir mesajla kıvırıp surat astı sizce ?
böyle arkada durmak mı olr
ve birşey daha ekleyim
karsmdaki insan eminim fırst bulsa hemen suyunu cıkaracak bir tip inanın bilmiyorum
kimi bu durusunda devam et dior
kimi cok katısın dior kaldım ikilemde :KK35:

Kararliliginiza hayran kaldim bence devam...

Canimm leydimm aile sorunlari ber evde olur ne kadar baglarini kopartsanda esinle olan yakinlilik buna engel oluyor ni ömür boyu böyle olmaz gelip gidecekler sende ayni sekilde belki de yaptijlari hatanin farkina varmislar yada simdilik buna inan zaman herseyi gostercek yüreğine genislik ber tatalimm

bende sizin gibi düşünüyorum ama burda cok katısın diyenler olmuş o yüzden ikilemde kaldm
ve karsmdaki insanlar fırsat verdin mi suyunu cıkaracak tipler
birde eşim diyor ki sen ablam gelmeden evvel babamın evine haftada 1 ugruyordun yine ugrayalim o şekilde tamam yemek yeme dior.. :işsiz: çay içeriz dior:işsiz: ama haftada 1 gidelim madem 15 20 gün cok fazla dior
Ya zaten fırsat verip suyunu cıkaracak tiplerse hiç gerek yok yüzgöz olmaya.. siz kp in evine gidin madem eşinizle çayınızı için dönün. eşiniz iyi niyetli belliki kırmayın zaten sizinde tavrınız belli herkes ayagını denk alır :halay:

Canimm leydimm aile sorunlari ber evde olur ne kadar baglarini kopartsanda esinle olan yakinlilik buna engel oluyor ni ömür boyu böyle olmaz gelip gidecekler sende ayni sekilde belki de yaptijlari hatanin farkina varmislar yada simdilik buna inan zaman herseyi gostercek yüreğine genislik ber tatalimm
canm benm sagolasn yorum yazdgn için teşekkür ederim
bende zaten gtmeyeceğim demeedim ki eşime sadece uzun aralıklarla gidip bir bardak çay içecegimi söyledim hiç gtmeyecem diede bir cümle kullanmadm :duduk:

peki bende size birşey sormak istiyorum
eşim ilk başta konusmama ragmen neden bir mesajla kıvırıp surat astı sizce ?
böyle arkada durmak mı olr
ve birşey daha ekleyim
karsmdaki insan eminim fırst bulsa hemen suyunu cıkaracak bir tip inanın bilmiyorum
kimi bu durusunda devam et dior
kimi cok katısın dior kaldım ikilemde :KK35:

canım en başta eşin zaten hatalarını görmüş onların ve kendisi de uzak kalmayı seçmiş
ama araya uzun zaman girmiş ve kardeşininde bir adım atmasıyla bu küslüğün bitmesini istemiştir haliyle
tekrardan sıkı fıkı olmak yersiz o konuda haklısın ama eşininde gönlünü edecek şekilde hareket et canım
git yemeğe hazırlasın getirsin ağırlasın sen keyfine bak :)
eşininde gönlü olmuş olur

canm benm sagolasn yorum yazdgn için teşekkür ederim
bende zaten gtmeyeceğim demeedim ki eşime sadece uzun aralıklarla gidip bir bardak çay içecegimi söyledim hiç gtmeyecem diede bir cümle kullanmadm :duduk:
Bilmiyomm canimm mesafe de uzun arayla koyamayacaksin onu demek istedimm zamanla taslar yerine oturur merak edipte sıkıntı yapma ❤❤

X