Gerçi konu sahibine yazmışsınız ama; ben de cevap vermek istedim. Kimsenin kimseyi ailesinden ayırma hakkı yok. Ne kadının ne erkeğin ama şu kendi ailen gibi önemseme kısmına katılamıyorum. Ben bir adamı seviyorum; aramda duygusal bir bağ var. Benim ona ,onun bana emeği geçiyor evet ama ailesi ile aramızda öyle bir bağ olmasına gerek yok. Ha şu olursa farklı; eşimin ailesi bana çok değer verir, kendi ailemin yaptığı gibi her kaprisimi, nazımı çeker; hastalandığımda başımda dururlar. Bak bunlar olursa amenna ama elin adamı, kadını sırf oğulları ile evlendim diye her hakkı kendilerinde bulamazlar. Sözlüyüm, sözlümün ailesine daha bir kere gitmedim mesela.Hep siz diye hitap ederim. Samimi olmam. Sınırımı aşmam ama aştırtmam da. Onun da ailemle vıç vıç olmasını istemem. Saygılı olsun yeter.
Siz akıllı bi kadınsıniz daha sözlü iken özel günler dışında (Bayramlada, anneler, babalar günü vs) birbirinin evlerine gitmeyi bende hoş bulmuyorum.Telefon aramaları da aynı şekilde...Suyunu çıkarmaya gerek yok .
Fakat evlilikte de karşılıklı samimi olmak gerekir yani vıcık vıcık iletişimden bahsetmiyorum.
Birbirinin Ailesine saygı göstermeleri gerekir burda birçok konu görüyoruz.Gelinler hep kendi anlatıyor karşı tarafın ne yaşadığını bilmeden yazıyoruz çiziyoruz.Gelin kızlarımızın çoğu köprüyü geçene kadar taktiğini uyguluyor sonra da ohh kocam yanımda olsun kimseyi istemem triplerine giriyorlar sonra yok kayınvaliden geldi, yok görümcemin çocukları, yok kaynım tuhaf ,yok beni eve çağırdı, kaynanama yemek yaptım,bulaşık yıkadım,kocam anneci diye diye hem kendisinin hem kocasının başını yiyor...
Maalesef ki evlilik sözlülük, nisanlılık gibi olmuyor.Kendi ailemiz olmasa bile evliliğe can attığımız kişinin ailesi...
Kimse ağaç kavuğundan çıkmıyor. ..Samimiyetle uzanan eli inan ki kimse geri çevirmez.Yeter ki duygularımız gerçek olsun.
Saygı ve sevgimizi samimi bir şekilde göstermeliyiz .Biz ailelerimize bu samimiyeti yapmazsak maalesef ki aile olamayız.Bizler de bir nevi çocuklarımıza örnek oluyoruz.
Evet yine söylüyorum başta eşin ailesini erkek olsun bayan olsun kendi ailesi gibi görmezse ,onlara sürekli tırnak çıkarırsa olaylar bitmez istediğiniz kadar araya mesafe koyun.Unutmayın ki karşı taraf ta sizin gibi bocaliyor onlarda sizi oğlu veya kızı sayesinde tanıyor ve katlanmak zorunda kalıyor.
Bu arada ben 15 yıllık evliyim.Burda yazdıklarımın çoğunu tecrübe etmedim
Çünkü eşimle birbirimizi çok sevdik o benim aileme ben onun ailesine içtenlikle saygı duyduk ve samimi bir şekilde sevdik.
Eşime olan sevgiden karşı tarafın yaptıkları çoğu şeyi görmedim,olay yapmadım, büyütmedim onları öyle kabul edip bağımi da koparmadım.