Görümce çok fena. Musait değiliz dediginden haberi yoksa diye alttan alttan kardeşine seni şikayet ediyor. Bak böyle söylediği için gelemedik diye.Bugün işim yoğundu, yazamadım.
Görümcem eşimi aramış, "sourlife müsait olmadığınızı söylemişti, o yüzden biraz oyalanalım buralarda dedik" cumartesi günü gelip bir gece kalıp gideceğiz demiş
Görümce çok fena. Musait değiliz dediginden haberi yoksa diye alttan alttan kardeşine seni şikayet ediyor. Bak böyle söylediği için gelemedik diye.
Belki eşin çok fena birisi, telefonu kapattıktan sonra fena tartışacaksınız, hiç umrunda değil.
Ya açıkçası benim eşim ablama böyle davransa "ayıp oldu" nun ötesinde sorun çıkarırım. Bence eşimin tepkileri gayet makul, yani bı cümle kurması gerekiyordu, "ayıp oldu" dedi.
Belki ben dert yanarken, iş yapmak istemiyorum vs. eşimin onlar geldiğinde köy ağası gibi kenarda oturduğunu hayal ettiniz bilmiyorum. Ama eşim, özellikle onlar gelecekse evi de temizler, sofra da kurar, kaldırır da.
Yani Adamı yıkayıp havluyla kanepeye oturtmam, burda seni giydirene kadar uslu uslu otur filan demem bekleniyor sanki
Netice de o da birey, birkaç cümle kurması gerekiyor,
Bence kk kadınları çok asabi
Kadin çok yüzsüz, iyi ki konu sahibinin eşi sakin biri.Kadın çok yüzsüz gerçekten
Müsait değiliz denen yere tenezzül edip birgünde olsa yine ilaki gidecek
Arabayla gelmiş belli, otele para veresin ve gidecek başka kapın yoksa atla arabana erken dön. Hayret yani
Zaten bu huyundan kayıpediyorKadin çok yüzsüz, iyi ki konu sahibinin eşi sakin biri.
İlla gelecek, gelemezse huzursuz edecek. Seneye yine aynı muhabbet olur ama bu defa müsait değiliz dediğinde görümce kardeşini arayıp şikayet eder gibi, bak geçen senede görüşemedik bu senede müsait değilsiniz diye.
Gelecek yılın kaosunu gelecek yıla bırakmayın seneye yaz tatilinde biz size gelmek istiyoruz bir aylığına diyin hatta yıl boyunca ara ara şu kadar kaldı bu kadar kaldı gelmemize diye de hatırlatınBence anlamıştır da ne kadar ciddiye alır onu zaman gösterecek. Yani benim tanıdığım kadarıyla seneye hiçbir şey olmamış gibi yola çıkar gelir. Zaten çıkarken bize sorma gereği duymuyorlar.
Gelecek yılın kaosunu o yıla saklayacağım mecburen.
Yarın konuşsam seneye otelde kalın diye, yine çıkar bize gelir. Öyle de değişik bir tip.
Gelecek yılın kaosunu gelecek yıla bırakmayın seneye yaz tatilinde biz size gelmek istiyoruz bir aylığına diyin hatta yıl boyunca ara ara şu kadar kaldı bu kadar kaldı gelmemize diye de hatırlatınüç beş saat uzaklıktaki şehirleri bulun buralara da gitmek istiyoruz ayy şurası da çok güzelmiş diye darlayın bütün yıl boyunca
Bence çok güzel ve mantıklı bir fikir
Konusahibi TRde ara tatiler oluyor ya
Görümceniz geldiği zaman abla bizde sizin oraları çok merak ediyoruz çocukların tatili olduğu zaman bir hafta 10 gün gelip kalalım diyoruz
Ne tür evraklar gerekiyor, sen bize istek işlemlerini hazırlayıp yollarsın değilmi vize için diye sor bakalım
Sizin oturduğunuz şehir tam olarak neresiydi diye mapsdam konum açtır aa şurasını duymuştum bi arkadaş anlatmıştı sizede yakın gözüküyor orayada gidermiyiz ona göre program yapalım deyin
Tepkisi nolcak çok merak ediyorum
Bu zamana kadar neden böyle bişey yapmadı diye merak ediyorum ben bunu yapardım. İnsanı çileden çıkarmak öyle olmaz böyle olur diyip… bu kadın kendi yaz tatilini çöpe atmamak için direkt hayır der böylelikle kocası da idrak eder ayıp neymiş, nasıl olurmuş.Bence çok güzel ve mantıklı bir fikir
Görümceniz geldiği zaman abla bizde sizin oraları çok merak ediyoruz çocukların tatili olduğu zaman bir hafta 10 gün gelip kalalım diyoruz
Ne tür evraklar gerekiyor, sen bize istek işlemlerini hazırlayıp yollarsın değilmi vize için diye sor bakalım
Sizin oturduğunuz şehir tam olarak neresiydi diye mapsdam konum açtır aa şurasını duymuştum bi arkadaş anlatmıştı sizede yakın gözüküyor orayada gidermiyiz ona göre program yapalım deyin
Eşinizin sınırları koyması ve gelme demesi gerekiyor, siz diyemezsiniz çünkü sizin görümceniz ama onlar kardeşler. Eşinizin güzel bir dille müsait olmadığınızı belirtmesi gerekiyor gerekirse yalan söyleyin.Merhaba arkadaşlar,
Dert değil belki ama gerçekten beni bunaltan bir durum. Görümcem yurtdışında yaşıyor ve 4 çocuğuyla birlikte her yaz bize gelmek istiyor. Geldiğinde asla elini bir işe sürmüyor. Beni evde bulduğu an, çocuklarını bana bırakıp gezmeye, alışverişe vs.cikiyor.
Ben çalışıyorum, çocuklarımız deseniz anlaşamıyorlar. Ben işteyken çocuklarımı evde bırakırken bile tedirgin oluyorum. Onun çocukları yüzünden.
İki defa geleceğim dedi, ben tabi gelin demedim. Çalışıyorum dedim, tatil planımız var dedim vs.ama boş yere konuşuyorum tabi, geleceğine eminim. Planlarını çoktan yapmış, hatta 1 ay kalırım gibi planları var kafasında.
Gercekten bu rahatlık bana çok fazla geliyor, ben ablama 2 saatliğine giderken bile 10 defa müsait mısın diye soran bir tipim. Eşim deseniz iki arada bir derede kalmış. Bana hak veriyor ama gelmeyin diyemiyor tabi.
Yazımı 10 kişiye yemek yaparak ve onun çocuklarına bakıcılık yaparak geçirmek istemiyorum. Benim çocuklarım da yoruldu okul hayatından, yazın olan tüm vaktimi kendi çocuklarıma ayırmak istiyorum.
Ben ne yapacağım? Var mı bu konuda akıl verebilecek olan?
Yaz tatilini demesin benceBu zamana kadar neden böyle bişey yapmadı diye merak ediyorum ben bunu yapardım. İnsanı çileden çıkarmak öyle olmaz böyle olur diyip… bu kadın kendi yaz tatilini çöpe atmamak için direkt hayır der böylelikle kocası da idrak eder ayıp neymiş, nasıl olurmuş.
Kesin orada keyfi yerindedir bu olayı da hem bahane ediyor hem de laf sokuyorAynen ya yılan...Bı de karın müsait değiliz diyince buralarda oyalandik diyerek duygu sömürüsü yapıyor aklınca, sanırsın 4 çocukla köprü altında aç açıkta kalmış ...Hâlbuki kimbilir yayıla yayıla kimin kanını içiyor şu anda arsız asalak ... Ayıp olduysa yallah ablanın yanına diyip yolluycan aslında bu herifi de, yapmaz sourlife
Yaz tatili desin bence yaz tatili daha uzunYaz tatilini demesin bence
Mesela kasım, karne, sonra nisandaydı sanırım bir tatil daha var.
O tatilleri desin
Yada kışın buralar noel pazarları vs ışıl ışıl oluyor
Onları çok merak ediyoruz kışın gelelim hem yeni yıla beraber girelim ne güzel olur kalabalık derim mesela
Gideceğimden değilde tepki ölçmek için yapardım
Evrakları yollarmı bi nabız yoklardım
Eğer mırın kırın ediyorsa seneyede gelicem diye ararsa airbnb yi yollar bak burda geldiğin zaman gönlünce kalabileceğin birsürü ev var der dahada bişey yazmazdım
Dert değil belki ama gerçekten beni bunaltan bir durum. Görümcem yurtdışında yaşıyor ve 4 çocuğuyla birlikte her yaz bize gelmek istiyor. Geldiğinde asla elini bir işe sürmüyor. Beni evde bulduğu an, çocuklarını bana bırakıp gezmeye, alışverişe vs.cikiyor.
Ben çalışıyorum, çocuklarımız deseniz anlaşamıyorlar. Ben işteyken çocuklarımı evde bırakırken bile tedirgin oluyorum. Onun çocukları yüzünden.
İki defa geleceğim dedi, ben tabi gelin demedim. Çalışıyorum dedim, tatil planımız var dedim vs.ama boş yere konuşuyorum tabi, geleceğine eminim. Planlarını çoktan yapmış, hatta 1 ay kalırım gibi planları var kafasında.
Eşim deseniz iki arada bir derede kalmış. Bana hak veriyor ama gelmeyin diyemiyor tabi.
Yazımı 10 kişiye yemek yaparak ve onun çocuklarına bakıcılık yaparak geçirmek istemiyorum.
Ya açıkçası benim eşim ablama böyle davransa "ayıp oldu" nun ötesinde sorun çıkarırım. Bence eşimin tepkileri gayet makul, yani bı cümle kurması gerekiyordu, "ayıp oldu" dedi.
Belki ben dert yanarken, iş yapmak istemiyorum vs. eşimin onlar geldiğinde köy ağası gibi kenarda oturduğunu hayal ettiniz bilmiyorum. Ama eşim, özellikle onlar gelecekse evi de temizler, sofra da kurar, kaldırır da.
Yani Adamı yıkayıp havluyla kanepeye oturtmam, burda seni giydirene kadar uslu uslu otur filan demem bekleniyor sanki
KK kadınları mı asabi
Vallahi eşimi savunmak için söylemiyorum (savunmaktan tırsıyorum) konuya açıklık
getirmek için yazıyorum. Görümcem bugüne kadar her yaz geldiğinde 1 hafta kalır giderdi.
Bir ay muhabbeti bu yıl başladı çünkü bana gelir ordan annesine geçerdi.
Kv vefat ettiği için bu yıl bu 1 ay kalırım muhabbeti başladı. Çünkü bir yerde kalması gerekiyor ve kurban olarak Beni seçti.
Fakat ben şunu anladım ki 1 ay kalma cesaretini benim 1 hafta gelişlerindeki hizmet kalitemden almış
Bugüne kadar yılda bir hafta diş sıkılır mantığıyla sustum ama bir ayda benim ağzımda diş kalmaz.
Artı şu konuyu açınca anladım ki, o 1 haftalarda da bu kadar alttan almak zorunda değilmişim.
Eşime gelince mülayim karısı biranda ağzından köpükler çıkan bir kadına döndü. Alışacak ablası :)
‘Ablan o kadar rahat hatta yüzsüz biri ki ayıp ona çok uzak bir kavram, dertlenme kocacım’ derdim ben olsam.Yok dememiş ama bana "ayıp oldu" dedi, başka da birşey diyemedi.
İlla bişey diyecekse oh dünya varmış desin. 5 karış surat sallamayı biliyodu şimdi ayıp mı olmuş? Düzeni zaten siz götürüyorsunuz iki temizlik, yemek, bulaşık yapıversin ölünmez o kadarla. İçten içe memnunmuş demek durumdan sizeymiş ofu pufu.Ya açıkçası benim eşim ablama böyle davransa "ayıp oldu" nun ötesinde sorun çıkarırım. Bence eşimin tepkileri gayet makul, yani bı cümle kurması gerekiyordu, "ayıp oldu" dedi.
Bence böyle bi teklif yapmak arada zor zahmet koyduğu mesafeyi tekrardan sıfıra indirir teklif etmek bile yazları gelip 1 ay kalması için fırsat doğar çünkü yer lazım kuzende en fazla 2 yaz idare eder 3. yaz oda kenara çekilir ne şamın şekeri ne arabın yüzü hesabı yani bu arada ortam olursa otele kıyamıyorsa laf arasında sağda solda göçebe gibi 1 ay zor olur eşyalı 1 aylık ev tutabilirsin diyebilirsin aman neyse bu seferde evi tutma işide size yıkılır beğenmez falan ihale yine size kalır ne hali varsa görsünGelecek yılın kaosunu gelecek yıla bırakmayın seneye yaz tatilinde biz size gelmek istiyoruz bir aylığına diyin hatta yıl boyunca ara ara şu kadar kaldı bu kadar kaldı gelmemize diye de hatırlatınüç beş saat uzaklıktaki şehirleri bulun buralara da gitmek istiyoruz ayy şurası da çok güzelmiş diye darlayın bütün yıl boyunca
Olurmu canım. Yurtdışında yaşayanlar çok çalışıp yorularak para kazanıyorlar. Türkiyedekiler gibi değiller yani. O yüzden tatil bir tek onların hakkıBence çok güzel ve mantıklı bir fikir
Ayıp falan olmadı, herkes haddini bilmeli. Biz eşimin aile üyelerine mutlaka gider her birinde 3 5 gün kalırız ama ben de onlarla beraber ne iş olsa yaparım. Yemeğin ucundan tutarım, bulaşık ve mutfak toplama işlerini asla onlara bırakmam. Kimsede memnuniyetsiz bir ifadeye fırsat vermem. Ayıp yapan sizin görümceydi, bu da artık onun cevabı, nasıl davranırsan öyle ağırlanırsın. Bunca yıl ağırladığınıza saysınlar. Kimin ayıbı daha fazla acaba.Yok dememiş ama bana "ayıp oldu" dedi, başka da birşey diyemedi.