Bende yurtdisindayim. Eskiden annemde bizi güya tatile götürürdü akrabalarin yanina haftalarca. Yanliz bizim gitdigimiz yerde ozamanlar otel motel yokdu…ki olsaydi bile kalmazdik kesin akraba glrmege gitdik diye. Bende sinir olurdum tüm gün bende temizlik, ev isi yapardim ne gezmege gide bilirdik ne rahat oturup uzanirdik.
Evlendim bu kez esimin aylesinde kaliyoruz gidince. Esim kardesleri resmen kalmazsak bildiginiz küsüyorlar.
Ama bana yetdi. Esime dedim onlar senin aylen, ama ben el kiziyim. Siz aksam kanepede atletle o sicaklarda uzaniyorsunuz ben orda hanim hanim kanepede oturup dakikalari sayiyorum. Istedigin zaman dus alamiyorsun, uzanamiyorsun atletle oturamiyorsun. Rahat uyuyamiyorsun, üstünü degistiremiyorsun. Eysalarimiz hep valizde, ev ana baba günü resmen. Dedim yeter birdaha gidersek otelde kalcaz yoksa ben gelmem. Benimde izinim, istedigim gibi uzanmak, istedigimi giyinmek istiyorum. En basitinden haftalarca kiyafetlerimi valizden cikarmak istemiyorum.
Gündüz git gör ayleni ama sonra tipis tipis otele dönülcek. Kim küsüyorsada küssün.