Görümcem misafirlige geldi bize sormadan yatıya misafir cagirdı

Yahu neyin afra tafrası bu?
Senin ortada hiç bir suçun yok ki. Tek dediğin "evimden gidin".
Sanki anasına bacısına küfretmişsin evden kovmuşsun gibi hareketler. Ki hakkındı aslında da neyse..

Bir süre daha görmezden gel bakalım. Eve daha geç git arkadaşlarınla gez, kuaföre git..ekstra bakımlı ol..

İnanın ben de öyle düşünüyorum sanki anasına bacısına küfrettim ki etsem yeriydi cidden. Ben sadece evden gidin demişim üstüne sessiz kalmışım ama hala afra tafra demek ben kötü ağır bir laf etsem beni evimden kovup kendileri o evde yaşayacaklardı herhalde??!!! Şuan bu kafadaki insana neyin ne olduğunu anlatsam kendi sinirimi daha da bozmaktan başka birşeye yaramayacak herhalde çünkü nato kafa nato mermer!!! Allah zor ama bir sabır verdi sessiz kalıyorum normalde gerçekten dönüşü olmayan şeyler yaşanabilirdi hem yaşadığıma hem de yaşadığım karşısında gördüğüm tavır karşısında.

hala sus sende esinin gelmesi bisey ifade etmez ki gelse ne olur ne özür ne pismanlık neden eve geldiginde demedim madem surat yapıcaktın neden geldin bu adam senin cabanı haketmiyo sen 1 haftalık tatilinde gülemedin bile huzursuzluktan adams eni özlicene bide surat yapıyo suan bosanamamaktaki tek sorunum is aramam isi bi bulsam herkez yoluna

Eşin kendini haklı görüyor ama seni sevdiği için gelip otogardan aldı, ona göre üstüne düşen buydu ve yaptı yani.

Seni gelip almasına rağmen hala anlayışsız davranıyorsun, geri adım atman lazım ama gereksiz uzatıyorsun.

Kardeşiyle o kadar zaman birlikte yaşadılar, o yüzden sorun olacağını düşünememiş olabilir.
Sen alttan alabilirdin. Onu zor durumda bıraktın.
Senin yüzünden kardeşini kırdı.
Hala nankörlük ediyorsun

İşte eşin böyle düşünüyor ve hatalı olduğunun hiç farkında değil.

Ne zaman konuşacaksın bilmiyorum ama SAKİNCE hatasını ona göstermen lazım, çünkü kendi kendine farkedeceğini hiç zannetmiyorum.

Eşiniz kendince birşey yapmaya çalışmış. yerinizde olsam "gelip beni aldı elinden geleni yaptı, kendini haklı gördüğü için suratı 5karış gibi düşünmem" keşke sizi aldığı için onu görünce şaşırıp teşekkür edip sarılsaydınız. olan oldu, zaten misafirler bir daha gelmezler. Sizin eşinizi yanınızda tutmanız lazım, gelecek için.

Bence daha fazla uzatmayın. uzatırsanız eşiniz sizden uzaklaşır ve iş iyice inada biner. Daha sonra kızkardeşine karşı yine dur diyemez.

buzları eritin. Siz sabırlı birisiniz acilen evinize dönmemiştiniz. eşinize aslında onu otogarda gördüğünüz için sevindiğinizi ama yüzü asık olduğu için belli edemediğinizi ama uzatmak istemediğinizi, hayat arkadaşı olduğunuzu, onunda sizi gelip alarak aslında adım attığını tatlı tatlı anlatın. sarılın barışın. bu ilk raound

sonrasında neşeniz yerine gelince, siz evde yokken başkasının olmasını heleki başka kızların olmasının yanlış olacağını söyleyin. görümce elbet aklına gelmemiştir ama hani şu lafını dinlemediğimiz elalem var ya hah işte o burada çok işe yarayacak. hanımı evden gitti, eve girip çıkan kadınların haddi hesabı yok deseler, laf çıkar. devir kötü, gelen kişileri ne kadar da tanısak kocamın olduğu evde olmalarını istemem vs diyin. buda olayı kendi tarafınıza çekme kısmı olan 2. raound. çoook uzun yazdım kusura bakmayın
ama yorumlarınızdan naif kibar birisi olduğunuz aşikar.

Ama hiçbirisi içinizden gelmiyorsa dilediğiniz gibi davranın. benimki nacizane bir tavsiye

Öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum siz de çok kibar birisiniz belli. İkinci round için yazdığınız şeyleri ben de düşündüm ben yokken eve gelinmesi laf çıkması vs hatta düşünüp huzursuz da olmuştum ve eşim aslında bu tarz şeylerde çok hassas olduğumu bilir ve bunu söylememi bekler eminim. Yalnız sorun şu ki ben aslında normalde çok sakin biri olmamama rağmen eşimle yaşadığımız sorunları genelde ona sakin sakin anlatır ne hissettiğimi, yaptıklarıyla bana ne hissettrdiğini düzggün bir şekilde ifade etmeye çalışırım. O da genelde zaten haklı olduğumu söyler ve kavga etmeden konu kapanır. Ama bir daha genellikle aynı şeyi tekrar tekrar yapar. Bu olayda da en başta ona çoık tatlı ve sakin bir dille kardeşinin misafir getirmesini uygun bulmadığımı ve kardeşini kırmamak adına onun söylemesini uygun bulduğumu söylemiştim (içimde kopan sinir fırtınalarına rağmen tatlı dille). O da bana ilk lafımdan cümlemi bitirene kadar haklısın çok haklısın mutlaka uyaracağım diye defalarca söyledi. Hatta gitmeden tekrar haırlattığımda bana fırsat olmadı konuşacağım merak etme kimse gelemez şeklinde güvence verdi Ancak ne oldu baktım yeniden misafir çağırılmış, önce söyleyeceğim oldu, sonra söyleyemedim nasıl söyleyeim oldu, sonra ne olmuş ki oldu. Maalesef sorun iletişimden öte eşim bazı şeyleri yapsa da yapmasa da yanında olacağımın farkında ya da öyle düşünüyor. Bazen gerçekten iletişimle değil tavırla göstermemiz gerekiyor. Ne yazık ki böyle aslında keşke insanlar konuşarak anlaşsa böyle şeyler hiç yaşanmasa eşler birbirine tavır yapmasa evde soğukluk olmasa ama demekki bazen de böyle davranarak insanların aklını başına getirmek gerekiyor ne üzücü

Konuşmanın başına bakınca bir an kendi düşünceniz sandım:) Eğer evde kendi kendimize mecburiyetten barışacağımıza düşünerek buna güveniyorsa evet kesinlikle kendi kendine anlamayacak!

Konuşmanın başına bakınca bir an kendi düşünceniz sandım:) Eğer evde kendi kendimize mecburiyetten barışacağımıza düşünerek buna güveniyorsa evet kesinlikle kendi kendine anlamayacak!

Sorunun siz alttan alıp geri adım atınca çözüleceğini düşündüğünü sanıyorum, şu anki tavrı bana eşimi anımsatıyor ve o böyle düşünür maalesef. Ama elbette ki siz eşinizi daha iyi tanırsınız ve nasıl davranmanız gerektiğini bilirsiniz. Umarım evliliğiniz büyük bir yara almadan halledebilirsiniz.

Durumunuzu be kadar güzel ifade etmişsiniz. Ama keşke yatağı/odayı terketmeseydiniz. Evliliklerde bu tepkinin yansıması pek iyi olmuyor sanki
Umarım eşinizin kafaya dank eder de anlar hatasını. Bazı durumlarda haklı olmak çare olmuyor maalesef:/

Buna benzer durumlar yasadim ve yeni bosandim. Eski esim bizi hiçbir zaman bir aile olarak görmedi. Üstelik haberim olmadan benden gizli birilerini getiriyordu eve. Annesinin babasinin bilmemkinin misafiri, kendininkini geçtim de...üstelik lohusaydim. Baba evine döndüm çünki bana yasattiklari dertler anlatmakla bitmez...daha dogrusu ailem beni aldi. O ise hep kendini hakli gördü. Hep disarisiyla aile olmustu, benden hariç herkes önemliydi ve benim evimde herkesin söz hakki vardi. Kira geçim vs de hep benim üzerimdendi. Ben çekemedim, çünki artik gücüm tükenmisti.

Vallahş bir konuyu ilk defa sonuna kadar okudum
Misafirlik nedir nasıl yapılır öğretin kız kardeşm evlendi rahatsz ederim diye gitmiyorum ya bu nasıl bir saygısızlık öyle görümceyi napmali kaynar kazana atmalıııı yani anladın sen onu aklını kullan eşinle karşılıklı insan gibi konuşun kısknıym almasın kmseyi diyin arayı bozun eşinizede iki cilve tama işte ya amann be

Sizin durumunuz benimkine cok benziyor kira gecim dahil umarim hatasindan doner yoksa ayni sona gidecegiz gibi

Kesinlikle haklisiniz. Hakli olmak care degil. Yatak ayirmak da hos degil ama resmen caresizlikten yapiyorum

Kiskaniyorum dersem ben kiskanc olacagim hakli olmayacagim gozunde ama bir de esim cidden nato kafa yani anlamiyor illa boyle acita acita anlatacaksin gorumceme ise hic birsey diyemiyorum cidden dusuncesizlik abidesi!

Böyle bir aileniZe gitme vakti değilmiş bana kalırsa .

Değil arkadaşı ben yokken evime kendi ablam dahi gelip kalamaz. Benim olmadığım evde kimsenin işi olamaz.

Benim eşim de hiç sevmez vé kendi kovardi kardesinide arkadaşinida. Aksi hali olsa ben kovardım hepsini nasıl insanlarmış öyle ayıp ayıp.

Eşim ailesine bağlıdır canını verir onlara hele kardeşine düşkün biri olmasına rağmen kuralları vardır çekmez yani koyar kapı önüne.

Bazen okuduklarıma şaşırıp kalıyorum pes ya.. siz de evinizde yoksunuz ayrı şaşırdım.

Neden gittim şöyle izah edeyim ben işim gereği yaz izni dışında yalnızca o hafta izin kullabiliyordum ve iznimi eşim işteyken gündüzümü görümcemle geçirmek istemiyordum. Bunu çok önceden planlamıştım. Çünkü hiçbir haftasonu -plan yapmamıza rağmen- kardeşi zırt pırt geldiği için ailemi görmeye gidemedim ve sürekli planımızı iptal etmek zorunda kaldık. Dolayısıyla kardesşi yüzünden bu iznimi yakmak istemedim. O evdeyken bırakıp gittim. Çünkü bir kere daha kendimden fedakarlık yapmak istemedim.

Canım bazen kötü olmak gerekir :) yani en son görümcemi elimden zor aldilar görüşmüyorum hiçbiriyle ohh mis.. eşinin tavrı çok yanlış bu olayı bir tek o düzeltebilir. Ama sana da gerçekten bravo çok sabırlı bir insansın.

Hikayenizi çok merak ettim kavga mı ettiniz :)

Öyle kısaca da yanlış anlaşılabilir ben bunun nişanlısını tanımam etmem zaten bu memlekete yabancıyım. Görümcem le daha önce de sorunlarımız vardı. Ona göre açık olan kızlar herşey yapmaya müsait. Ama zaman geçti eski yaralar unutuldu barış imzalandı vs. Kendisi sürekli nişanlısını herkese kötüledi beni erkeklerin arasına götürüyor eski sevgilisiyle görüşüyor vs diye bizde o zaman ayrıl yada bu şekilde kabul et gibi tavsiyeler verdi. Ben uzak kalmak istedikçe beni olayların içine çektiler tabi ben doğrucu davut kendi kardeşime nasıl yaklaşırsam görümceme de aynı yaklaştım. Neyse bunlar ayrılmışlar. Bu geri dönmek istemiş adam kabul etmemiş. Başladı gorümcem bana msj atmaya namusuma şerefime etmediği laf kalmadı ben yine düzgün bir şekilde kim ne dedi sen bana onu de hele dedim. Bel altı vurmaya devam ne namussuzluk yapti nda dillere düştün vs demeler. Eşim e de yazmış tabi beni kötülemeye Eşim de de devam etmiş. Neyse öğrendik ki ben nişanlısının amcaoglunu tanıyormuşum beraber calismisiz eşinide tanıyor muşum bunlar görümceme uygun bu hayat yasamadiklari için acaba ben mi birşey söyleyipte aralarını bozmusum diye sormuş nişanlısı. Yüzleştik nişanlısı yemin edip kurana el bastı senin hakkında tek kelime kötü konusmadim diye. Görümcem de söyledi diyemedi. Yüzleşmişiz tamam ama kötü bu kız diyo benim için. o sıra bende kayişlar koptu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…