bundan sonra zaten öyleTabiki de bu terbiyesiz ego düşkünü pis ahlaklı insancıkların elinde oyuncak olmayacaksın. İyi seni istedikleri gibi çevirecekler akılları sıra. Bunları şimdiye kadar kimse adam yerine koymadı da sana mı kaldı. Bence hiç yüz verme iyi olmaya da çalışma anlaşılan sen iyi olucam diye kendini parçalandıkça bunların totosu kalkıyor. Biraz cool davranıp görmezden gelince yılışıyorlar aynen cool davran görmezden gel hiç sallama bak nasıl peşinde koşacaklar
aynen öyle yaptımSakin kafa ile eşimizle konuştuğunuzda me diyor? Mesela her aradığında, aradım kabul etmedi diye dediniz mi?
Ben son kez şöyle yaparım: eşimle sakince konuşurum.. Olayları baştan gözden geçirelim derim.. Benim burada hatam vardı, telafi etmek için bunu bunu yaptım.. Karşılığında böyle oldu ama ben yılmadım üç kez daha aradım Vs derdim.. Sence şimdi ne yapmalıyım derim.. Bana yine ara, olumlu ol derse, peki onlar olumlu dönüş yapmazlarsa derim.. Senin için bir kez daha yapacağım, olumlu olmazsa yanımda ol lütfen derim.. Olmazsa, boşarım, bu kadar net..
evet ama öyle yapan onlarİnsanlrın arasındaki ilişkiyi üçüncü kişiler bitiriyor. Görümcenize kırıldıysanız siz kırıldım diyeceksiniz. Eşiniz ve kayınvalide ne alaka? Hadi eşinize anlattınız tamam ama o niye annesni arıyor?
Kayınvalideniz görümcenizin gelmesni istiyorsa size söylesn. Sizi gördüyse ve ona gitmenizi istiyorsa yine size söylesin. Niye her şeyde herkes kocanızı arada bırakıyor? Çok üzücü onun adına.
Eşinizi aradan çekin. Kozlarınızı ikisiylede paylaşın. Küslükse küslük, barışsa barış.
:))Kesinlikle oyle. Bide erkekler de hakli olarak daha dun evlendigi esine inanmak yerine 20-30 senelim annelerine inaniyorlar bu konuda haklilar bisey demiyorum. Klasik olarak devamli da anneme ablama vs onyargilisin diye tuttururlar. Onemli olan gercekten kafa utulememek. Cunku gelinlerde elestircek bisey olmasa da kaynanalar kafa utuleyebiliyor. Bu da bi yerden sonra erkekleri huzurlu kollarda dolanmaya itiyo. Yani kadin erkek kim olsa zaten kafa sisiren yerden bi yerden sonra uzaklasir. Bu yuzden devam kaynanalar devam, yilmayin gelinler yilmayin:):)
bu taktik iyiymiş :) hoşuma gittiAyy ben bide şeyy yapiyordum kaynanam benim oğlumu doger torunuyla kiyasliyodu sinir oluyodum.ama tutuyorum kendimi esim yokken ari gibi sokup geciyodu ben kaliyodum simdi kaynanam bisey diyor esim yokken . Esim gelince bende ayinisini canim bak annen böyle dusunuyimus diyorum kaynanamda inkar edemiyor tabiki yalanci duruma düşemez oğlunun yaninda. Esim kaynanama cocugumu kimseyle kiyaslatmam diye net tavrimi koyuyor olayi cözdüm galina 4 sene sonra
artık uğraşmayacağım.Hiç uğraşmayın bence.
Siz gerekli özveriyi gösterdim bu şekildeler ve ben haklıyım diyorsanız.
Gelene 1 adım gelmeyene 2 adım geri.....
artık uğraşmayacağım.
çağırdım çağırdım gelmedi
kızına bağlı yaşıyor
aynen öyle işteAdı üstünde kendi ailen işte.tek taraflı yakınlık olmuyor.onlarında yakın davranması gerekiyor
haklısınız..Evliliğin başında bu tarz sorunların yaşanması çok normal. Sen onları tanimiyorsun,yaşam tarzlarına adapte olamadın. Aynı şekilde onlarda sana karşı öyle. Esin zamanla görüp kim haklı kim haksız anlayacak. Eğer hakliligina inaniyorsan sakin geri adım atma.
Bizde yeni evlendigimizde kavgalarimız hep size benzer sebeplerden çıkıyordu. Niye aramiyor,niye bu kadar soguk,niye uzak duruyor vs vs... Sakın onlar böyle dedi diye değişme,kendini sevdirmeye çalışma. Çok yorulursun çünkü. Bırak seni böyle kabullensinler. Bende rahatsız oldukları ne varsa inatla degistirmedim o yönlerimi. Aramazlarsa aramiyorum mesela. Cagırmazlarsa gitmiyorum yada çok seyrek gidiyorum. Başlarda eşim doldurusa geliyordu. Ben anlatmaya çalıştıkca ailesini daha haklı görüyordu sanki. Ama zamanla,yasananlarla birlikte haklı olduğum noktaları oda gördü. Mesela ben annen beri uzun zamandır aramiyo dediğimde kendisi söyler o aramadan sen arama diye. Onceden olsa ''annemi ara'' der gecerdi. Biraz sabır,biraz zaman lazım. Eşini sakin doldurusa getirme. Sadece olanı anlat. O kadar cağırmana rağmen yemeğe gelmemişler mesela. Bunu eşini kimseyi suclamadan,sakin bir şekilde anlat. Kırıldığını belli et. Aradaki buzları eritmek istediğini ama artık adım atmayacagini söyle. Güzellikle söyle bunları. Ve bir daha çağırma. Bir süre sessiz kal. Arada yasananlari bilmiyorum ama anladigim kadariyla sen elinden geleni yaptın. Ben olsam bu kadar üstlerine düşmem mesela. Artik sende düşme.
Onemli olan eşinle ilişkin. O insanlar eşinin ailesi. Aralarınin acilmasina sebep olma. Kimsenin sizin aranizi acmasinada musade etme. Bırak ailesiyle aranda mesafe olsun. En güzeli,en temizi bu emin ol.
işte bizde böyle değilYapacak birşey yok bakın annem bana da abime de bağlı,doğal olarak aynı batından çıkmayız.
Fakat evlenirken ceviz kabuğunu doldurmayacak şeylerden minimnnacık yanlış anlaşılmalar oldu.
YANİ haklı benim annemde bunu görünce biraz soğuk davrandı geline .
Ama abim için güldü incitmedi asla.
Bende anne sen bir kv'desin asla ben haklı da olsam abimin karısı sizin gelininiz bu yüzden ben ayrı siz ayrı.
Ben üstesinden gelirim sen sakın kötü olma haddini sana karşı aşarsa uygun bir dille uyar demiştim.
Sonra ne oldu herkes evinde mutlu ,görünce saygılı sevgili .
Olması gerekende bu....
işte bizde böyle değil
kv görümcemle küssem benle küser
görümcem kv ile küssem benle küser
bana gelmezler ikisiyle de iyi olmam lazım yani
ben de bunu anlamıyorum kızımın gelmediği yere gelmem ne yani burası senin oğlunun evi
çok yeni bir evlilik
elimden geleni yapmış olmak istedim, ama bunca şeye rağmen kötü olan hala benim
aynen öyle oluyor ama ne olursa olsun artık...Yani farkindaysan sen sürekli teklif et ve onlar reddetsinler istiyorlar. Sen teklif etmeyi kesince vay efendim gelmiyor gitmiyorlar başlıyor. Once ben zamanında teklif ettim onlar kabul etmediler de. Hem annesi ayrı hem kardeşi ayrı. Arayıp davet edeceksen esin yanındayken ara aç hoparlörü nasıl reddediyorlar bir de kendi duysun.
yorumunuz için teşekkür ederim.Kayınvalidenin oğluna değer vermediğini kocanıza anlatmanız gerekir. Ne demek kızım gelmiyorsa ben de gelmem. Oğlunun Evi orası. Demek ki oğluna o kadar değer veriyor.
Zaten oğluna değer verse size de değer verirdi. Sırf oğlu mutsuz olmasın diye. Boşuna ezdirmeyin kendinizi. Daha evliliğin başında böyle olan kv ilerleyen zamanlarda be okur Allah bilir. Yeni evliyim aman evliliğimi kurtarayım derken fazla taviz vermeyin. Evliliği zora sokan siz değilsiniz kv. Bu durumda sizin değil kocanızın taviZ vermesi ve arayı bulması lazım.
O aile sizi yer bitirir dikkat edin.
aynen öyle..Uzgunum ama cok uzun ara ara okudum benim kv gorumceme korkunc duskun o gelmeden bana gelmez ben bunu fark ettim hic davet etmedim yanip tutustu bir sey oldu mu soran kusura bakmasinlar ama benim evim kucuk ancak bir aileyi konuk edebilirim dedim ciddi manadada oyle uzerine dusmedigim icin sukur yine ben hakli bulundum)) madem boyle sacma sapan birbirinden korkan bir huyu var gelmesinler yerinizde olsam hic davet etmem esinizi kontrol altina almayi ogrenin o mu duskun siz mi meraklisiniz :) merakli degilseniz esiniz size duskun olmayi ogrenmeli et tirnaktan ayrilmaz ama aile su an siz kurdunuz yapacak bir sey yok... yeni bir aile var.
Canım inan seni ben kadar kimse anlayamaz. Benim kayinvalidemde cahil,iyi niyetli,saf rolünü o kadar güzel oynuyorki. Köşeye sıkıştıginda ağlıyor. Başlarda eşime annen böyle yaptı dediğimde saçmalama annem öyle şey yapmaz,o bilmez,cahil kadın diyip duruyordu. Ben deliriyordum tabi. Çünkü laf sokmaya gelince o cahillik kalmiyordu. Diyorum ya biraz sabretmek gerekiyor. Eğer esin kör değilse görecek zaten.haklısınız..
eşim onları haklı görüyor gibi. benim adım atmadığımı düşünüyordu. eşime göre ben adım atarsam onlara yakın olursam onlar bana daha yakın olurdu.
ama bence öyle değil kv ve görümce birlikte hareket ettikleri zaman güçlü hissediyorlar ve eşimi kendi taraflarına çekmek için bir sürü şey söylüyorlar. hatta duygu sömürüsü telefonda ağlama bile var.
ama öyle değil işte. ben yakınlık göremedim ki, yakınlık göstereyim
samimiyet göremedim ama yine de defalarca çağırdım
bundan sonra benden bu kadar çekiliyorum kenara ne eşimle onlar hakkında konuşurum ne de benim hakkımda konuşmalarına fırsat veririm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?