görümcem hep böyle, hep böyle

nefesssss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2011
34
-1
görümcem,kaynanam,eşim,ben ve 1,5 yaşındaki oğlumuzla otele 3 günlüğüne tatile gittik. Görümcemin 4 yaşında kızı var birde 10 yaşında oğlu vardı yanında.hepimiz dubleks bir odaya sığıştık. eşim ve ben hep çalıştığımız için böyle bir tatil yapmak istedik.kaynanamı tatile biz götürdük.hesapta görümcem ve çocukları yoktu.onlarda gelmek istedi.bende gelsinler dedim.sonra görümcem gelmeyelim biz demiş eşime eşimde gelin dedi. sonra biz tatilimize kaynanamla başladık.otelin 1. günü harikaydı.kaynanama iyiki anne bizi kırmadın geldin dedim.biz ikimiz çok sıkılırdık dedim. kadın sevindi. herneyse otelin 2. günü görümcem eşimi yine arıyor ve keşke bizde gelseydik çocuklar durmuyo diyo.eşim tekrar gelin odaya yatak attırırız diyo yok diyo yine görümcem.aradan 1 saat geçiyo biz sizin tatili mahfetmeyelim diyor.eşimde al bide nefessss ile görüş diyo.bizimde görümcemle pek aramız yok.ben hep alttan alırım o her şeyimize karışır.2. kaynana desem yeridir. herşeye bi lafı vardır.çocuğumu yedirmeme giydirmeme evimin şekline vb. çokk saçmalar ben münakaşaya hiç girmem hep hıı derim. telefonu aldım abla gelmek istiyorsanız buyrun gelin dedim.tatil kalabalık güzel olur çekinme dedim. oda atladı geldi. tabi biz ekim ayındayız o sıralar.hava biraz soğuk su ise çok soğuk.tutturdu senin çocuğu suya sokalım.yok abla olmaz dedim o şimdi bişiden anlamıyo.biz çalışan insanlarız hasta olursa tatil dönüşü olan bize olur.kaynanam girmeyecek o bakar biz tatilin keyfini çıkaralım dedim.baktı olmuyo eşime gitti onada aynısını söledi.eşimde daha yeni hasta oldu abla olmaz dedi. sonra aşağı benden önce indiler.bunlar görümcem çocukları eşim sudalar ben bir girdim buz gibi neyse zamanla alıştım.görümcem bak su ılık diyo eşime.bi baktım eşim kayboldu çocuğu soymuş suya sokuyo.çocuk ağlıyo normalde suyu çok sever su soğuk olunca durmadan ağlıyo. görümcem bu durumdan hoşnut tabi yine istediği oldu sırıtıyo. bi sinirle eşimden aldım.hani büyük çocuk olurda anne ben havuza gircem tutamazsında girer dedim.şimdi hem anlamıyo hemde hasta olursa ne yapacaz biz dedim eşime.haziran değil temmuz değil ağustos değil ekimdeyiz.neyse o gün öyle geçti. akşam tutturdu görümcem hasta olmayan çocuğa yanımda aferin diye bi ilaç var onu verelim hasta olmadan önlemini al dedi. ben ki ilaç vermedim çocuğa 1,5 yaşına kadar.bende abla öyle şey mi olur dedim. ben huyunu biliyorum ben istemedim diye gizlice verir diye çocuğun başından ayrılamadım.tatil zehir oldu. neyse tatilin son günü geldi.(bu arada ufak tefek bisürü şey oldu ama ben yine takmamaya çalıştım.) hep beraber yemekteyiz. 3,5 yaşındaki kızına bana sormadan bizim oğlanın emziğini vermiş.benimde biri yedek olmak üzere 2 emzik vardı yanımda.( Otelde sürekli dışarıdayız gösteriler eğlenceler oluyo.bazen çocuk ağzından düşürüyo.yıkamayada gidemiyorsun.kaybolma durumları oluyor o nedenle emzikler benim için orada çok önemliydi. Heleki akşamları kaybolursa diye bide korkuyordum çünkü emziksiz asla uyumaz benim oğlum.) yengesi yemek yiyene kadar emzik bizim dimi dedi görümcem.bende sırıttım hadi bakalım şimdilik sizin olsun dedim.bi baktım çocuğu yalıyo. Neyse sabırlı ol yıkarsın dedim içimden ama aklımada sürekli ben bir başkasının diş fırçasını kullanmıyorum buda onun gibi bişey diye düşünmedende edemedim.neyse sonra bi baktım görümcemin kızı emziği ısırmaya ve ısırarak uzatmaya başladı. (görümcemin kızı 4 yaşında)Bende görümceme “ naz emziği elinde tutsun ama ısırmasın. Yırtılır yada koparsa tatil boyunca ben çok zorluk çekerim dedim. Görümcemde senin yedeğin varya dedi. Bende sürekli onu emmiyor.yeri geliyor yere düşüyor diğerini emiyor.ben sürekli lavaboya gitmek zorunda kalırım dedim. Eşimde kardeşine geçen gece evdeyken kayboldu mahvolduk sabaha kadar nefes o yüzden sana öyle diyor dedi.görümcemde kaç paralık şey Allah aşkına dedi. Bende parasında demiyorum dedim.görümcem kızını aldı bi hışım kayboldu. Masada kaynanam eşim ben bide oğlumuz kaldık.eşim bana kızmaya başladı.5 kuruşluk şey için yaptığına bak dedi. Ben gider bir eczaneden alırım.kendini küçük düşürüyosun dedi. Nasıl insansın senden tanıyorum dedi. Saat akşam 20:00’da tatil beldesinde otelin içindeyiz birazdan eğlence başlayacak.siz benim diğer emziğe güvenip almaya gitmeyeceksiniz yada bulamayacaksın sonra ben mahvolacağım.herkes kendini düşünüyor dedim.sonra görümcem geldi benim emiziği verdi. Kızına emzik almış.bide banada yani bitane almış.zaten benim ihtiyacım yoktu ben kendime göre getirmişim zaten diyeceğim ama eşimin tepkisinde bişey demeden aldım teşekkür bile ettim. Habire bana laf sokar gibi yengesi emziğimiz nasıl güzel mi diye sora sora konuyu değiştirmedi. Sonra tuvalete giderken eşim kafama vurdu bide ağzıma.o kadar zoruma gittiki….tatilim berbat oldu.hiçbişey sezdirmeyeceksin lanet olsun sana dedi. Bende sesimi çıkarmadım.yanlarına gittik.eğlence başlamıştı.bu sefer görümcem nefesss sizin çocuğuda sahneye çıkarsana dedi.bende yok çıkmasın sahneden düşer daha küçük dedim. (Oğlum daha 1,5 yaşında ve sahnede bir sürü büyük çocuk var biri itse sahne yüksek büyük kaza geçirebilir.)daha sonra eşime bağırdı sahneye çıkart diye eşimde yok olmaz diye morali bozuldu ve tatilimiz bu ve bunun gibi şeylerle bitti. Sizce görümcemin amacı ne niye böyle.ben kimsenin bir şeyine karışmam.yada onun bana yaptığı gibi misillemeler yapmam.sizce bu kadının amacı nedir? Yazım çok uzun oldu kızlar şimdiden özür dilerim…

Yazdıklarınızı okurken ben bile bunaldım..Ne garip bir insanmış..

Karşınıza alın ve açık açık konuşun..Bu kadar çok yorum yapmasını istemediğinizi söyleyin.

Kocası yok mu merak ettim..

En çok tuhafıma giden BÜYÜKLERE BİLE zararlı olan o söz ettiğiniz hapı 1.5 yaşındaki çocuğa vermek istemesi..Cahillikten başka birşey değil.

Ne diyeceğimi şaşırdım. Üstelik eşiniz siz çok sustuğunuz için sanırım sizi anlamıyor.. Size yaptığı hiç hoş değil.

Görümcenizle mutlaka konuşun işe yaramıyorsa sizde 4 yaşındaki bebeğe uymayan şeyleri sürekli teklif edin ve sürekli üstüne başına karışın; bunaltana kadar.

bu nasıl bir görgüsüzlük bu nasıl bir seviyesizliktir ya kaynanadanda betermiş Allah yardımcın olsun arkadaşım ama seni ve çocuğunu kıskandığı bal gibi ortada uzak dur bence gelmesin bidaha sizle mümkünse tatile falan bi rahat versinler artık yaaa

Görümcenize değil de ben eşinizin size vurmasına kızdım ve çok üzüldüm..Bence sorun o ,boşverin görümcenizi..

canım hata sende, ağrımadık başına çaput sarmışssın.
neden başbaşa çıkmıyorsunuzda çağırıyorsun milleti.
iyilikten bu doğar. maleseff...
eşinde kayınvaliden de suçlu yazık olan sana olmuş
kayınvaliden büyük olarak kızını susturamıyorsa.

İstemediğiniz birsürü şey yapmışsınız.
Mesela neden görümcenizi çağırdınız.
Eşiniz size telefonu verdiğendi nasılsın iyi misin diye sıradan bir konuşma yapıp telefonu kapatsaydınız keşke.
Öyle çok verici davranmışsınız ki bu sizin göreviniz olmuş.
Eşiniz de son derece kaba ve anlayışsız biri.
Bu nedenle işiniz çok zor. Kırıldığınızı anlayana kadar tavrınızı koyun. Kavga yerine sessiz kalarak. Ne kadar üzüldüğünüzü anlamasını sağlayın mutlaka.
Belki kendi yaptığı suçun da farkına varır.

Canım senin adına çok üzüldüm eşinin sana yaptıgı tavır vurması falan çok yanlış. Birde görümcenle tatile gitmenizde bana yanlış geldi. İnsan tatile dinlenmeye rahat etmeye gider seninki tam tersi olmuş. Bence tatile keşke sadece eşin ve çocugunla gitseydn. Ne derler nerde çokluk orda ..... k!Görümcen çok sinsi bi insan belli üç kuruşluk emzikse madem başından senden isteyeceğine gidip alsaydı çocuguna emzik ortak kullanılırmı hiç. Bence sende sessiz kalmışsın hep yaptıklarına o yüzdende tepene çıkmış senin çocuguna karıştıgı zaman kızdıgını bi şekilde belli et lafını söyle bak bakalım bi daha karışabiliyomu sana.

Yazdıklarınızı okurken ben bile bunaldım..Ne garip bir insanmış..

Karşınıza alın ve açık açık konuşun..Bu kadar çok yorum yapmasını istemediğinizi söyleyin.

Kocası yok mu merak ettim..

En çok tuhafıma giden BÜYÜKLERE BİLE zararlı olan o söz ettiğiniz hapı 1.5 yaşındaki çocuğa vermek istemesi..Cahillikten başka birşey değil.

Ne diyeceğimi şaşırdım. Üstelik eşiniz siz çok sustuğunuz için sanırım sizi anlamıyor.. Size yaptığı hiç hoş değil.

Görümcenizle mutlaka konuşun işe yaramıyorsa sizde 4 yaşındaki bebeğe uymayan şeyleri sürekli teklif edin ve sürekli üstüne başına karışın; bunaltana kadar.

görümcemin ikinci evliliği.görümcem 39 yaşında.benim sürekli ablasını eşime şikayet etmemden eşim bıktı.aslında hiç susmuyorum.eşim görebilsin diye sürekli anlatıyorum.ama eşim aramızı bulmaya ve herkesi mutlu görmeyi istiyor.o yüzden ablasını benimde davet etmemi sitediği için telefonu bana verdi.bende çağırdım.acaba bende mi bir sorun var diye çok düşündüm.yorumunuz bana iyi geldi teşekkür ederim...

benim görümceminde bazen böyle değişik hareketleri oluyor ama Allahtan eşim huyunu bildiğinden bana pek bişey dedirtmiyor....İlle ara bozacaklar yoktan yere üstüne suç atacaklarr lanet olsun böyle insanlaraaa.Kocanada kızdım açıkçası yazık günah yaa neden vuruyorr ne hakkı varr koca olmak yeri geldiğinde ağzına gözüne vurmak değil ki.Allah yardımcın olsun canımmm sıkma canınııı

görümcemin ikinci evliliği.görümcem 39 yaşında.benim sürekli ablasını eşime şikayet etmemden eşim bıktı.aslında hiç susmuyorum.eşim görebilsin diye sürekli anlatıyorum.ama eşim aramızı bulmaya ve herkesi mutlu görmeyi istiyor.o yüzden ablasını benimde davet etmemi sitediği için telefonu bana verdi.bende çağırdım.acaba bende mi bir sorun var diye çok düşündüm.yorumunuz bana iyi geldi teşekkür ederim...

O zaman bundan sonra yapacağınız tek şey asla ama asla ablasından söz etmemeniz eşine..
Ne olursa olsun hep ablasıyla çözmeye çalışın..
Görümceniz şikayet ederse, eşinize '' güzel bir ses tonuyla iki kadın arasındaki sürtüşmeler işte boçver hayatım ben çözerim, biz çözeriz kendi aramızda '' türünde konuşmalar yapın..

Bu şekilde bir ay böyle davranırsanız eşinizi kendinize doğru çekersiniz.

Biraz sabır ve malesefki politik davranma evliliği sıkıntılardan koruyan ipuçları.

Tatile gidildi diye illa sürü sepetmi gitmek lazım anlamıyorum eşinde çok meraklıysa sadece ablasıyla gitseymiş o zaman senin görümcende haz etmediğini bile bile davet etmeside yanlış yani. Seninde abla gel tatil kalabalık güzel olur demende çok yanlış olmuş. Sen niye davet ediyosunki görümceni ne işi var yani bak burnundan getirmiş senin eşinle tartışmana neden olmuş. Belliki sorunlu bi insan mesafeli dur bence. Sen susup alttan aldıkça daha çok tepene çıkar çok karışır o senin çocuguna.

Siz kocanızın size vurmasını değil de görümcenizin yaptıklarını mı dert ediniyorsunuz? Bence sizin derdiniz kocanızın size şiddet uygulaması olmalıydı.

neden hep kadınlar dayak yemek, piskolojik olarak aşağılanmak durumunda kalıyor anlayamıyorum. siz eşinizin tepkisinden sonra nasıl gidebildiniz o gösteriyi veya eğlenceyi izlemeye... çok enteresan. bizler böyle yaptığımız için erkekler çıkıyor tepeye. o size vurduğunda sizde vurun demeyeceğim ama hiç yoktan sessiz kalıp birde onun talimatlarına uymayınız ki aynı şeyleri tekrarlamayı bıraksın
.. bence siz görümcenizi dert etmeyin kocanızı dert edin.

Siz kocanızın size vurmasını değil de görümcenizin yaptıklarını mı dert ediniyorsunuz? Bence sizin derdiniz kocanızın size şiddet uygulaması olmalıydı.

Konu başlıgı çokda önemli değilki arkadaşın eşinden dayak yemesine bir nevi görümcesinin saçmalıkları sebep olmuş sonuçda arkadaşda konuyu başdan sona anlatmış.

Görümceden önce eşinizin size destek olması gerekirken sizi sıkıştırıp vurması çok üzücü....
Görümcenize gelince evet amacı huzursuzluk vermek....

Konu başlıgı çokda önemli değilki arkadaşın eşinden dayak yemesine bir nevi görümcesinin saçmalıkları sebep olmuş sonuçda arkadaşda konuyu başdan sona anlatmış.

Konuyu baştan sona anlatmış ama "görümcem neden böyle" diyerek. Şiddet aşamasına kadar tipik görümce diye okudum konuyu, "kafama ve ağzıma vurdu" kısmını okuyunca şaşırdım esasen. Görümce kötü olabilir ama bu eşin şiddeti "görümce yüzünden işte" diye hafifletmez.

neden hep kadınlar dayak yemek, piskolojik olarak aşağılanmak durumunda kalıyor anlayamıyorum. siz eşinizin tepkisinden sonra nasıl gidebildiniz o gösteriyi veya eğlenceyi izlemeye... çok enteresan. bizler böyle yaptığımız için erkekler çıkıyor tepeye. o size vurduğunda sizde vurun demeyeceğim ama hiç yoktan sessiz kalıp birde onun talimatlarına uymayınız ki aynı şeyleri tekrarlamayı bıraksın
.. bence siz görümcenizi dert etmeyin kocanızı dert edin.

Benim eşim bana şuana kadar hiç vurmadı.Ablasıyla anlaşamam eşimin içine hep dert oldu.görümcem genelde eltimle birleşip bana anlattığım gibi psikolojik savaş açarlar. eşimde benim dırdırlarıma maruz kalır.evleneli 3 yıl oluyor ve eşim bu yüzden beni onların yanına bile götürmek istemiyor. ama bazen görüyorum ağlıyor. her götürdüğündede hep bişiler oluyor.oda bir defa bu yüzden telefonunu, bir defada arabanın camını kırdı. bana hiç zarar vermedi. ailesi böyle yaparak eşimi bunaltıyorlar.bir emzik için sen bunu yaptın pozu verdirdi görümcem.eşim sonradan çok pişman oldu.eğlenceye niye gittim eşim dahada zıvanadan çıkmasın diye.birde aramızda olanları anlamasınlar, görümcem ve kaynanam zevklenmesin diye gittim.buda eşimin kendini kötü hissetmesini ve pişman olmasını sağladı. bunları sormanız gayet normal.bende normalde kendimi ezdirecek bir bayan değilim.ama tadımız bozulmasın diye tatil mahvolmasın diye yırtındım sadece....benim derdim deprem gibi 1. derece görümcem+2.derece saf ve masum görünen kaynanam+3. derecem onlara uyan eltim

Konuyu baştan sona anlatmış ama "görümcem neden böyle" diyerek. Şiddet aşamasına kadar tipik görümce diye okudum konuyu, "kafama ve ağzıma vurdu" kısmını okuyunca şaşırdım esasen. Görümce kötü olabilir ama bu eşin şiddeti "görümce yüzünden işte" diye hafifletmez.

Evt tabiki hafifletmez. Ama anladıgım kadarıyla konu sahibinin ilk dayak yiyişi değil bu bence. Çünkü anlattıklarının içinde dayak olayının üstünde fazla durmamış demekki eşinin daha öncedende sergilediği bi davranış diye düşünüyorum.

X