• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gorümcem evleniyor takı meselesi kim almali

ya aslinda konu parada degil evdeki herseyi ortak yapariz .ben biraz duygusal yaklastim suan dusununce .hani kardesimi onemli benm mutlulugum icin yaptigim harcamami .esim hep beni on planda tutar herseyde.ilk defa israf yapma diyince zoruma gitti.aslimda tum olay bu
Normal şartlarda tabi ki eş daha önemli. Ama kardeşin düğünü mü daha önemli benim saçma sapan alisverisim mi diye soruyorsunuz. Tabi ki düğün için alınan takı önemli yani. Para varsa vardır yoksa yoktur, ne yapsın istiyorsunuz? Maasinda eksiği var ki sizden istiyor sonuçta. Size takılırken sorun yok, bozup altınıza araba almışsınız ama kızcağız evlenirken takılacak bileziğe akrabaya para yedirmek diyorsunuz. Ben ki hem akrabadan nefret ederim hem param çok değerlidir, hatta cimri sayılırım, bana bile baya çirkin geldi kafa yapınız. Kız duysa çok üzülür bence.

Normal şartlarda tabi ki eş daha önemli. Ama kardeşin düğünü mü daha önemli benim saçma sapan alisverisim mi diye soruyorsunuz. Tabi ki düğün için alınan takı önemli yani. Para varsa vardır yoksa yoktur, ne yapsın istiyorsunuz? Maasinda eksiği var ki sizden istiyor sonuçta. Size takılırken sorun yok, bozup altınıza araba almışsınız ama kızcağız evlenirken takılacak bileziğe akrabaya para yedirmek diyorsunuz. Ben ki hem akrabadan nefret ederim hem param çok değerlidir, hatta cimri sayılırım, bana bile baya çirkin geldi kafa yapınız. Kız duysa çok üzülür bence.
esim istemedi ben teklif ettim ortak takmayi.yinede benm hesabimdaki israf onu ilgilendirmezdi. kizcagiz da uzulmez ayrica kayinvalidem ogluna taki takmadi kizina arabalar arsalar aldi .banada kendilerini acindirdilar elimizde yok diye ne aciyacam onlara.bide ustune damat beye bilezik yapiyoruz .travmalarim depresti yeminle.

esime guveniyorum ben ölursem yerime gelecek kadinlara guvenmiyorum
Canım biraz kendini sakinleştisen mi bu tarz telkinler sana zarar ya kendi kendine zarar verirsin hayat bu kadar ince hesaplar yapıp günlerini zehir etmek için çok kısa ya elbette tedbirli olmak gerek ama bu tedbir değil evham oluyor maalesef

Canım biraz kendini sakinleştiren mi bu tarz telkinler sana zarar ya kendi kendine zarar verirsin hayat bu kadar ince hesaplar yapıp günlerini zehir etmek için çok kısa ya elbette tedbirli olmak gerek ama bu tedbir değil evham oluyor maalesef
haklisin canim birazdan duzelirim insallah

Konudan bağımsız, o bosanirken ödenmiyor mu? Gerçekten bu konuda bilgili değilim
yok genel olarak evlenirken verilir basta normalde.kadinin istedigi ölcude ki ben sadece 50 gr istemistim ve evlendikten sonra herhangi bir zaman bana odersin diye anlastik.yani parasi oldukca diye.canim konu bu mehir konusuda degil.benm zaten boyle seylere ihtiyacim yok ama hak mı haktir.sadece oyle kocami vurmak icin vurdum medeni bir sekilde😂

esim istemedi ben teklif ettim ortak takmayi.yinede benm hesabimdaki israf onu ilgilendirmezdi. kizcagiz da uzulmez ayrica kayinvalidem ogluna taki takmadi kizina arabalar arsalar aldi .banada kendilerini acindirdilar elimizde yok diye ne aciyacam onlara.bide ustune damat beye bilezik yapiyoruz .travmalarim depresti yeminle.
Siz önce asıl derdiniz ne oturun onu bir düşünün. Benim hesabım, benim param, benim takım.. iki gün sonra doğum iznine çıkınca hatırlar eşiniz bunları o zaman görürüm ben sizin paranızı.

Ay ben her şeyi geçiyorum, yorumlarıda okudum. Ev alırsak notere avukata danışacam başka kadınlara kalmasın çocuklara kalsın kısmında bi durdum, 👑 tacı buraya koydum.
Kendini maddi anlamda tüm ezdiren kadın konularından sonra 👑 senindir 😄
Konuya odaklanamadım kusura bakma asdffkahga

Siz önce asıl derdiniz ne oturun onu bir düşünün. Benim hesabım, benim param, benim takım.. iki gün sonra doğum iznine çıkınca hatırlar eşiniz bunları o zaman görürüm ben sizin paranızı.
oyle biri degil yani eşine bakmakla yukumlu ona farz.kendisi onemser boyle seyleri daha 1 dedigimi 2 etmedi.o yonden rahatim evet sıkısıriz biraz bende idare etcem artik.yoksa esim benim alisverisimi herseyimi yapar kendine corap bile almaz parasi yetsin diye oyle bi adam

Ay ben her şeyi geçiyorum, yorumlarıda okudum. Ev alırsak notere avukata danışacam başka kadınlara kalmasın çocuklara kalsın kısmında bi durdum, 👑 tacı buraya koydum.
Kendini maddi anlamda tüm ezdiren kadın konularından sonra 👑 senindir 😄
Konuya odaklanamadım kusura bakma asdffkahga
canim cidden gozum acildi esitlik diye diye erkeklerin her kahrini niye ceksin kadinlar.benimde prenses olmaya hakkim var.ayrica arada kadin tabi buyukluk gosterip esine yardim etmeli ama gonlunden kopup.eş kisisi boyle kadinlara asil saygi duyuyorlar.guclu kadin bence bu demek

oyle biri degil yani eşine bakmakla yukumlu ona farz.kendisi onemser boyle seyleri daha 1 dedigimi 2 etmedi.o yonden rahatim evet sıkısıriz biraz bende idare etcem artik.yoksa esim benim alisverisimi herseyimi yapar kendine corap bile almaz parasi yetsin diye oyle bi adam
Ve böyle bir eşiniz varken siz durduk yere ortamı geriyorsunuz 😀

Cok enteresan bi evlilik. Yani gorumcemi gectim herhangi birinin dugunune giderken yapilacak olan takiya karar veririz sonra hangimizin durumu musaitse o alir , gecen hafta mesela bi yere altin gidecekti esim bende yok halleder misin dedi tamam dedm hallettik. Yani senin paran , yok kendi paramla araba aldm yok gorumceme neden taki takaym vs cok cirkin. Kadin sizin dugununuze takmis sizde artk bi aile oldugunuza gore sizde yapacaksiniz ben de esinizi cok hatali bulmadim israf yapma demis bunda ne var ki. Gariplik sizde o kadar ayri gayri olacaksiniz ne isiniz var evlilikle fln

Görümcem yok butonuyum:)

Ayrıca ben gorumceyim. Ben evlenirken abim bekardı bana bilezik taktı. Sonra o evlendi bileziği eşim aldı. Siz smdi konu açarken düşünüyorum da adam gitti 10 gr 22 ayar ozamanin parasıyla almıştı bile al bunu sen takarsın demişti bende teşekkür ettim. Gerçekten çok değerli eşim varmis kocamda kocam yani
Ya böyle çıkar üzerine oluyor evlilikler gerçekten çok üzücü oluyor lafa bak malları hep kendi üzerime yapıyorum cümlesi beni benden aldı. Evlendikten sonra alınan mallar zaten ortak istediğin kadar üstüne gecir
Boşanma söz konusu varsa mal paylaşımında evlilik içinde edinilen mal ortak ama miras vs girdiyse yine ortak değil. İstediği gibi satar kendi üstüne olunca kocasının izni bilgisi olmadan. Bu da pek ortaklık değil

canim evlerin dinamikleri farklidir.esim dindar biridir bende oyle sayilirim ve biz dindeki seyi uyguluyoruz erkek eve bakmak zorunda kadinin kazandigi para kadinindir isterse verir.zaten evin dayanip dosenmesi araba almak hepsini ben yaptim kendi maasimla. gonlumden geldi.esimin maasi anca eve yetiyor diye.o sagolsun hep evine ve bana harcadi bu zamana kadar .para soz konusu olmadi hic ama gprumceme gonlumden altin yapmak gelmedi esim israf yapma diyince aslinda olay bu.yuzyuze tartismayiz sakince konusuruz suan o icerde pturmus kitap okumakla mesguldur ben kendim sinirleniyorumdur burda
Ahhaahha süpermiş ya. Evin masrafını tek başına eşiniz karşılasın sonra sizin maaşınız sadece sizin olsun. Benim param benim senin paran ikimizin gibi bir şey mi bu? Sıfır masraftan biriktirdiğiniz parayla alınanlar da tabi ki bizzat şahsen sizin elbette. Çok beğendim bu mantığı. Düğünde takılanlarda dahil bütün borçları da eşimiz ödeyiversin ne olacak ki batmış zaten batacağı kadar.

Back