gorümcem evleniyor takı meselesi kim almali

kizilcik_serbeti

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2024
245
209
18
merhaba arkadaslar gorumcem evleniyor ve ona bilezik takacagiz cunku o bize bilezik takmisti .aslinda sıkıntı yoktu 40 binliralik bir bilezik alalim dedik bende kendim icin biriktirdim bi 20 25 binim var gerisinide esime dedim 15 bin ver diye.bugun biraz alisveris sitelerinde geziniyodum esim dedi israf yapma alma birsey halbuki kendi maasim yatmis istedigimi alirim neymis altin alacakmisiz benim tepem atti seviyeli bir sekilde dedim israf yapmiyorum gerekli olan seyleri aliyorum herzaman ayrica sen once bana mehrini ode dedim hala odemedin.neden mehir dedim cunku esim cok dindar takilir bana israf yapma der ama daha kac sene gecti mehrini vermemis. param yok dedi olunca vercem diyor.yani hafiften bir soguk savas oldu.ben mecbur degilim normalde gorumceme bilezik yapmaya.bana diyoki eaim sen yengesin o sana yapti ama.banami yapti dedim sana yapti kendi erkek kardesine takmis oldu.bu arada araba aldik 800bine mesela onu kendi paramla aldim yani hala kendim taksitlerini oduyorum ama lafa gelince israf yapiyorum.bizim evde evi esim gecindiyor keyfi yatirimlar bana aittir maasim bana ait.aldigimiz mallari kendi ustume yapiyorum tabiki kredi benm uzerimedir felan.ama kendi harcamam olursa param kalmazsa esime aldiririm herseyi yani aslinda aramizda gunluk yasamda sıkınti yok aramizda ama gorumcem evlenecek diye beni de farkli bi stres aldi bir kurus fazla yedirmek istemiyorum.

güncelleme:
evet gelen yorumlar neticesinde ve biraz sinirim geçmesi neticesinde eşimin üzerine gitmeme kararı aldım. böyle seyler için tadımız kaçsın istemem .ben içerde kendi kendime kuruyoken baktım eşim mutfagı toplamıs simdi tuvaleti felan yıkıyor yani kocişime haksızlık etmeyeyim çok iyi niyetli biridir. şeytan beni dürttü sinirlendim içimden. yorumlarınız için teşekkürleeer

Son düzenleme:
İyi de size de takılmış sonuç olarak. Boş mu gideceksiniz size takı takan insanın özel gününe ?
zaten basta ben dedim esime ortak para biriktirip alalim.simdi benm kendi maasimi kendi istegim icin harcamama israf dedigi icin zoruma gitti.bende ailesine gonlumden kopan yardimi yapasim gelmiyor.kendisi para bulsun taksin dedim

oyle ozellikle ailesine gelince erkekler bianda degisiyor .bende para konusunda asiri hassasim .normalde esimde tutumlu bende oyleyim.ama akrabaya para bile yedirmek zoruma gidiyor
Kardeşinin düğünü tabi altın takacak. Ama bu akrabaya para yedirmemek olmamalı.tutum böyle birşey değildir ki bir evde sen bende olmamalı.

zaten basta ben dedim esime ortak para biriktirip alalim.simdi benm kendi maasimi kendi istegim icin harcamama israf dedigi icin zoruma gitti.bende ailesine gonlumden kopan yardimi yapasim gelmiyor.kendisi para bulsun taksin dedim

İşte ben de onu diyorum benim maaşım benim isteğim nedir ? Siz çift değil misiniz ? Onun parası onun isteği de oluyor mu bari ?
Çok çirkin konular yahu. Nasıl birbirinize bakabiliyorsunuz böyle konuştuktan sonra hayret verici.

Kardeşinin düğünü tabi altın takacak. Ama bu akrabaya para yedirmemek olmamalı.tutum böyle birşey değildir ki bir evde sen bende olmamalı.
haklisin canim iste ilk defa esim bana israf yapma dedi ya o nasil zoruma gitti heralde anlik sinirlendim icimden .sinirle dusunuyor olabilirim

canim evlerin dinamikleri farklidir.esim dindar biridir bende oyle sayilirim ve biz dindeki seyi uyguluyoruz erkek eve bakmak zorunda kadinin kazandigi para kadinindir isterse verir.zaten evin dayanip dosenmesi araba almak hepsini ben yaptim kendi maasimla. gonlumden geldi.esimin maasi anca eve yetiyor diye.o sagolsun hep evine ve bana harcadi bu zamana kadar .para soz konusu olmadi hic ama gprumceme gonlumden altin yapmak gelmedi esim israf yapma diyince aslinda olay bu.yuzyuze tartismayiz sakince konusuruz suan o icerde pturmus kitap okumakla mesguldur ben kendim sinirleniyorumdur burda

oyle ozellikle ailesine gelince erkekler bianda degisiyor .bende para konusunda asiri hassasim .normalde esimde tutumlu bende oyleyim.ama akrabaya para bile yedirmek zoruma gidiyor
Hanımefendi kadın da size takmış ne demek akrabaya para yedirmek? Ben zaten sizin bütçe olayını hiç anlamadım. O ay çok yakın bir akrabanın düğünü varsa onun bütçesi ayarlanır, kalan para varsa keyfi alışveriş yapılır. Çok lazımsa konuşulur eksi bütçeye de girilir. O onu ödedi ben bunu ödedim işinin sağlıklı yürüdüğünü çok görmedim. Sadece bir tarafın bi problemi varsa tavsiye edilmeli, atıyorum alkol ya da ailesinden biri sürekli borç istiyordur vs.

Çok ayrı gayrı yapmayın derim. Zaten aracı üzerine almışsın taksitini de ödüyorsun. Ara ara eşini de destekleyebilirsin. Ha ama sakın bütün sorumluluğu asla üstüne alma.

Görümcem bana bilezik taktı diyelim,onun düğününde takılacak takıyı eşim alır neden ben alayım??? Hele o takıyı evimiz , arabamız için bozdurduysam......
aynen oyle canim yani benm erkek kardesimin karisi neden maasini benm icin biriktirsinki bu acidan dusununce cok mantiksiz.essek gibi erkek kardesim yapar mesela bana yapilacak seyi takiyi

Çok ayrı gayrı yapmayın derim. Zaten aracı üzerine almışsın taksitini de ödüyorsun. Ara ara eşini de destekleyebilirsin. Ha ama sakın bütün sorumluluğu asla üstüne alma.
evin sorumlulugunu o aliyor canim yani kendiside benden asla beklentisi olmadi .genelde ben teklif yaparsam olur.iste teklifi ben yaptim altin konusunda ben bozuyorum sayilir ya da sinirle oyle dusunuyorum ama onun suan haberi yok

Hiç yoktan aranız bozulmuş o bilezikten daha değerli bir şey kocanla iletişimin. İdare et o da size yapmış.

Son düzenleme:
Görümcem yok butonuyum:)

Ayrıca ben gorumceyim. Ben evlenirken abim bekardı bana bilezik taktı. Sonra o evlendi bileziği eşim aldı. Siz smdi konu açarken düşünüyorum da adam gitti 10 gr 22 ayar ozamanin parasıyla almıştı bile al bunu sen takarsın demişti bende teşekkür ettim. Gerçekten çok değerli eşim varmis kocamda kocam yani
Ya böyle çıkar üzerine oluyor evlilikler gerçekten çok üzücü oluyor lafa bak malları hep kendi üzerime yapıyorum cümlesi beni benden aldı. Evlendikten sonra alınan mallar zaten ortak istediğin kadar üstüne gecir

Çok enteresan bir ilişkiniz varmış evet çalışan kadın kendi parasını dilediği gibi harcayabilir ama sonuçta evli bir çift birlikte yaparlar birçok şeyi. Gorumcenizin taktiği bileziği ne yaptınız eşinize mi verdiniz?

dogru haklisin ama iste sinirle bazen insan istiyoki diger kadinlar dan ne farkim var bende etliye sutluye karismayip keyfim geldigi gibi yasayim istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…