Görümcem eşimin yanında pat diye memesini çıkarıp bebeğini emziriyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gayet modern bir insanım, muhafazakar değilim ama kardeşimin yanında veya kadın arkadaşlarımın yanında bile emzirme örtüsü olmadan çocuk emzirmedim.

Dini açıdan veya utanmaktan değildi veya ayıplanma korkusu hiç değildi sadece görgü kuralı gibi bir histir yani mememi neden sergilemeliyim? Bebek emzirmek çok doğal ama lap diye memeyi çıkar, emzir bana çok itici geliyor.

Bikini giyince kimse aaa bikini giymiş demez ama memeler tamamen çıplak olunca garipsenebilir çıplaklar kampı değilse veya turist değilsek.

Bizim kültürümüz buna müsait değil veya eşlerimizin hoşuna gitmez. Bikiniyle karışmayan eşime "Üstsüz güneşleneceğim" desem asla kabul etmez mesela.

Her halta karışan insanlardan nefret eder sınırımı da koyarım.
Sizin burada yaptığınız sevmediğiniz görümcenizin açığını bulmanıza sevinmek olmuş bence. Eşinize paravan olacağınız bir durum yok. Belli ki herkes halinden memnun.
Ben şak diye memeyi masaya koyma şeklini pek oturtamadım biraz abartıyor olabilir misiniz. Muhtemelen görümceniz sırtını dönmeden alttan açıp çocuğun ağzına veriyordur memeyi. Şak diye açıyor olsa ne eşiniz oturduğu yerde oturmaya devam ederdi ne de görümceniz normal gibi davranırdı bence

Benim kv de eşimin, yanında lönk diye memesini çıkarıp bana göstermişti çok şaşırmıştım. Çünkü biz anne kız olsak da kendi annemle sınırımız vardır ne ben ona mememi gösteririm ayman açık ne de o bana gösterir. Ne bileyim hiç görmedim böyle bişey. Onlara göre normaldir belki diyeceğim de millete kıyafeti ile ilgili yorum yapması buna tezat davranması garibime gitti.

Diyelim ki açtı verdi ee emziren bir kadının memesini ki kardeşi dikizleyecek bir adam mı?

Anlattığınız profile benzer bir iki kadın tanıdım. Banyoya bile tam çıplak girmezlerdi diğer varlıklar öyle görmesin uygun değil diye falan. O yüzden bir tık şaşırdım erkek kardeşinin yanında açmasına. Bana göre herhangi bir sorun yok ben meme konusunda çok rahat bir kadınım ama anlattığınız profile göre şaşırdım evet.

bebeğiniz olunca daha iyi anlarsınız hık dese emzirilmeli gak dese emzirilmeli o bebek. Yenidoğan döneminde anne bebekle oradan oraya gidip kendine müsait bir yer kollayamaz. Bebekle nerede rahatsa orada emzirilmeli. Emzirme örtüsü önerileri gelmiş yenidoğan döneminde uygun değil. Hiç kullanmadım sevmedim ben o işi.

Çünkü bir tek bizim memlekette meeemmmmee diye bakıyorlar asıl amacının ne olduğunu herkes unutuyor

Aynı sizin anlattığınız profilde olan babamın abisinin kızı da babamın yanında yapmıştı aynı şeyi, nutkum tutulmuştu küçüktüm bir de o zaman tepki falan verememiştim ama siz uyarınızı yapın, siz uyardığınızda muhtemelen namahrem değil nikah düşmüyor için mi kötü o benim kardeşim kıskandın mı falan diyecektir, hiç geri adım atmayın, namahrem değil diye soyunup gezelim o zaman diyin, mahremdir değildir günahtır değildir bilmiyorum ama edepsizlik olduğu kesin.

Arkadaşlar bakın çok şaşırıyorsunuz ama demek ki aslında bizim toplumumuzda emzirmek ayıp değil.

Çok muhafazakar olduğunu düşündüğünüz kişiler bile konu emzirme olunca meme açıyorsa aslında bu bizim toplumumuzda normal bir şeymiş.

muzdarip35
EDEPSİZLİK olduğu da kesin falan değil sizin hüsnü kuruntunuz. Babanızın abisinin kızı da sizin kardeşiniz sayılır babanızın öz yeğeni

Yok ya benim bahsettiğim kadınlar ve hatta daha açık olan versiyonlarda bile emzireceğim derler odada erkekler ayaklanır dışarı çıkar. Bu toplumdan kopuk değiliz herkes belli bir tecrübeye sahip o yüzden bazılarımız şaşıracak bazılarımız normal karşılayacak hepimizin çevresi farklı çünkü.

Kadın nasıl rahat ediyorsa öyle emzirebilir zaten. Odada rahat edecekse öyle yapar. Bazı bebek kalabalıkta emmekten hoşlanmaz. Bazı bebek memede deli deli hareketler yapar kalabalıkta rahatsız edici olur. Yenidoğan döneminde sürekli emzirmek gerekiyor sürekli kalk git bu da rahatsız edici. Yani o an önemli olan annenin konforu.

Bu benim için tamamen görgü kuralı :) bebeğimi besleyeceğim lütfen çıkar mısınız demek daha benim tarzım, dışarıdaysam örtü kullanmakta öyle, isteyen istediği şekilde besleyebilir tabi ki ama bana edep dışı geliyor bu kadar

Size fetva vermesinden rahatsızsanız, bunu açıkça dile getirin. Bebek beslenmesi üzerinden bunu yapmak hoş olmaz bence. Ayrıca emzirme örtüsü vs denilmiş de inanılmaz konforsuz bir şey emzirme örtüsü. Çocuk ter içinde kalıyor. Siz yemek yerken örtünün altına girip mi yiyorsunuz? Temel ihtiyaç olan beslenme eylemini gerçekleştiriyor çocuk. Ayrıca eşiniz rahatsız oluyorsa da kadın emzirmeye başladığında odadan çıkabilir.

Konu hiç o değil ya. Burada kızılcık şerbetindeki gibi bir ailede nursemanın erkek kardeşlerinin yanında memesini çıkardığını anlatıyor kadın. Haliyle toplumsal deneyimlerime göre şaşırıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…