- 20 Ocak 2010
- 46.893
- 172.323
- 1.123
- 44
- Konu Sahibi agresifpollyanna
-
Çarşaflı dindar olmasiyla ilgisi nedir bunun sonuçta kardeşine çarşaflı olmak Zorunda değilben de erkek kardeşimin yanında bebeğimi çok emzirdim. gizleme gereği duymadım. fakat ben çarşaflı aşırı dindar ve millete vaaz veren biri değilim.
Benim kv de eşimin, yanında lönk diye memesini çıkarıp bana göstermişti çok şaşırmıştım. Çünkü biz anne kız olsak da kendi annemle sınırımız vardır ne ben ona mememi gösteririm ayman açık ne de o bana gösterir. Ne bileyim hiç görmedim böyle bişey. Onlara göre normaldir belki diyeceğim de millete kıyafeti ile ilgili yorum yapması buna tezat davranması garibime gitti.Merhaba hanımlar. Soru sormayacağım daha çok bu konu hakkında yorumlaşmak istiyorum. Görümcelerimin ikisi de hafız ve çarşaflı. Eşimin ailesindeki herkes muhafazakar. (!) Eşim bir tık daha esnek böyle konularda. Ailede bütün hanımlar çarşaflı, erkekler cübbeli sakallı. Kayınbabam ve büyük kaynım imam, küçük kaynım da yatılı bi Kuran kursunda hocalık yapıyor. Küçük görümcem de yine yatılı bi kursta eğitimine devam ediyor. 5 kardeşler en büyük eşimin abisi, sonra ablası, eşim, küçük kaynım ve küçük görümcem sıralamayla. Küçük görümcem henüz yeni ergen(13) olmasına rağmen o da tanıdım tanıyalı çarşaflı. Aile profili kafanızda canlansın diye bu kadar detay verdim.
Gelelim görümceme. Her şeye karışma meraklısı görümcem aklınıza gelebilecek her şey hakkında fetva vermeye meraklı. Çoğu zaman doğru olduğu kısımlar olduğunu düşünsem de her şey hakkında yorum yapmaya hakkı olduğunu zannetmesi sinirimi bozduğundan sürekli tartışır durumdayız. Ben kendim için yorum yapmasına müsaade etmiyorsam bu sefer koşup kayınvalideme konuşuyor. Ona göre ben fazla dinden uzağım, bana göre o çok hadsiz.
Şimdi yeni doğum yaptı ve kayınvalidemle kaldığından sürekli görüşmek zorunda kalıyoruz ve ne zaman görsem benim eşim varken memesini pat diye çıkarıp bebeğin ağzına veriyor. Geçen gün yuh yok artık diyerek önüne geçtim bilerek, eşime paravan olur gibi. O da kızının ödevlerine bakıyordu, hadi kızım gel içerde bakalım dayına ayıp oluyor gibi bir şeyler söyledi bozularak. Ama bunu ciddiye alarak yapmadığı o kadar belli ki aynı gün içinde tüm emzirmelerini aynı görüntüyle yaptı çünkü.
Aslında ben normal şartlarda bundan rahatsız olmam neticede ablası diye, kendim erkek kardeşimin yanında emzirmem, yine de bir kadının bebeğini emzirmesini doğal görüyorum ama onun profilindeki bir insan için ve bizim hayatımıza sürekli “haram/günah/caiz-caiz değil” adı altında burnunu soktuğu için bu durum bana batıyor.
Sizce onu aynı bana yaptığı gibi ayıplar bir dille uyarmalı mıyım?
Ayrıca ekleme yapmak istiyorum ergen görümceme bile eşim ya da kayınlarımdan biri geleceği zaman kalk üstüne düzgün bir şeyler giy, abin gelecek ayıp falan diyorlar. Bana zaten kayınvalidem yok kaynın gelecek altına uzun etek giysen olur mu yok kayınbaban gelecek gömlek giysen olur mu. Büyük kaynım çok daha katı olduğundan görümcem eşimin yanındaki bu rahatlığı asla ona yapamaz kesinlikle kaynım rezil eder o kafada biri o da. E madem siz bu kadar takva sahibisiniz benim eşime sıra gelince nerede ablasının o hassasiyeti ona neden bir şey demiyorsunuz diye laf söyleyesim geliyor.
Diyelim ki açtı verdi ee emziren bir kadının memesini ki kardeşi dikizleyecek bir adam mı?Her halta karışan insanlardan nefret eder sınırımı da koyarım.
Sizin burada yaptığınız sevmediğiniz görümcenizin açığını bulmanıza sevinmek olmuş bence. Eşinize paravan olacağınız bir durum yok. Belli ki herkes halinden memnun.
Ben şak diye memeyi masaya koyma şeklini pek oturtamadım biraz abartıyor olabilir misiniz. Muhtemelen görümceniz sırtını dönmeden alttan açıp çocuğun ağzına veriyordur memeyi. Şak diye açıyor olsa ne eşiniz oturduğu yerde oturmaya devam ederdi ne de görümceniz normal gibi davranırdı bence
Çünkü bir tek bizim memlekette meeemmmmee diye bakıyorlar asıl amacının ne olduğunu herkes unutuyorBir video da denk gelmiştim kadın devlet başkanının yanında emziriyorduKendimde 20 li yaşlardaki oğlumun yanında emzirdim, gerçi benim dini ve toplumsal hassasiyetlerim yok. Ama lohusa kadın yani, bi zahmet sürekli gitmeyiverin
Merhaba hanımlar. Soru sormayacağım daha çok bu konu hakkında yorumlaşmak istiyorum. Görümcelerimin ikisi de hafız ve çarşaflı. Eşimin ailesindeki herkes muhafazakar. (!) Eşim bir tık daha esnek böyle konularda. Ailede bütün hanımlar çarşaflı, erkekler cübbeli sakallı. Kayınbabam ve büyük kaynım imam, küçük kaynım da yatılı bi Kuran kursunda hocalık yapıyor. Küçük görümcem de yine yatılı bi kursta eğitimine devam ediyor. 5 kardeşler en büyük eşimin abisi, sonra ablası, eşim, küçük kaynım ve küçük görümcem sıralamayla. Küçük görümcem henüz yeni ergen(13) olmasına rağmen o da tanıdım tanıyalı çarşaflı. Aile profili kafanızda canlansın diye bu kadar detay verdim.
Gelelim görümceme. Her şeye karışma meraklısı görümcem aklınıza gelebilecek her şey hakkında fetva vermeye meraklı. Çoğu zaman doğru olduğu kısımlar olduğunu düşünsem de her şey hakkında yorum yapmaya hakkı olduğunu zannetmesi sinirimi bozduğundan sürekli tartışır durumdayız. Ben kendim için yorum yapmasına müsaade etmiyorsam bu sefer koşup kayınvalideme konuşuyor. Ona göre ben fazla dinden uzağım, bana göre o çok hadsiz.
Şimdi yeni doğum yaptı ve kayınvalidemle kaldığından sürekli görüşmek zorunda kalıyoruz ve ne zaman görsem benim eşim varken memesini pat diye çıkarıp bebeğin ağzına veriyor. Geçen gün yuh yok artık diyerek önüne geçtim bilerek, eşime paravan olur gibi. O da kızının ödevlerine bakıyordu, hadi kızım gel içerde bakalım dayına ayıp oluyor gibi bir şeyler söyledi bozularak. Ama bunu ciddiye alarak yapmadığı o kadar belli ki aynı gün içinde tüm emzirmelerini aynı görüntüyle yaptı çünkü.
Aslında ben normal şartlarda bundan rahatsız olmam neticede ablası diye, kendim erkek kardeşimin yanında emzirmem, yine de bir kadının bebeğini emzirmesini doğal görüyorum ama onun profilindeki bir insan için ve bizim hayatımıza sürekli “haram/günah/caiz-caiz değil” adı altında burnunu soktuğu için bu durum bana batıyor.
Sizce onu aynı bana yaptığı gibi ayıplar bir dille uyarmalı mıyım?
Ayrıca ekleme yapmak istiyorum ergen görümceme bile eşim ya da kayınlarımdan biri geleceği zaman kalk üstüne düzgün bir şeyler giy, abin gelecek ayıp falan diyorlar. Bana zaten kayınvalidem yok kaynın gelecek altına uzun etek giysen olur mu yok kayınbaban gelecek gömlek giysen olur mu. Büyük kaynım çok daha katı olduğundan görümcem eşimin yanındaki bu rahatlığı asla ona yapamaz kesinlikle kaynım rezil eder o kafada biri o da. E madem siz bu kadar takva sahibisiniz benim eşime sıra gelince nerede ablasının o hassasiyeti ona neden bir şey demiyorsunuz diye laf söyleyesim geliyor.
Anlattığınız profile benzer bir iki kadın tanıdım. Banyoya bile tam çıplak girmezlerdi diğer varlıklar öyle görmesin uygun değil diye falan. O yüzden bir tık şaşırdım erkek kardeşinin yanında açmasına. Bana göre herhangi bir sorun yok ben meme konusunda çok rahat bir kadınım ama anlattığınız profile göre şaşırdım evet.
Aynı sizin anlattığınız profilde olan babamın abisinin kızı da babamın yanında yapmıştı aynı şeyi, nutkum tutulmuştu küçüktüm bir de o zaman tepki falan verememiştim ama siz uyarınızı yapın, siz uyardığınızda muhtemelen mahrem değil nikah düşmüyor için mi kötü o benim kardeşim kıskandın mı falan diyecektir, hiç geri adım atmayın, mahrem değil diye soyunup gezelim o zaman diyin, mahremdir değildir günahtır değildir bilmiyorum ama edepsizlik olduğu kesin.
Yok ya benim bahsettiğim kadınlar ve hatta daha açık olan versiyonlarda bile emzireceğim derler odada erkekler ayaklanır dışarı çıkar. Bu toplumdan kopuk değiliz herkes belli bir tecrübeye sahip o yüzden bazılarımız şaşıracak bazılarımız normal karşılayacak hepimizin çevresi farklı çünkü.Arkadaşlar bakın çok şaşırıyorsunuz ama demek ki aslında bizim toplumumuzda emzirmek ayıp değil.
Çok muhafazakar olduğunu düşündüğünüz kişiler bile konu emzirme olunca meme açıyorsa aslında bu bizim toplumumuzda normal bir şeymiş.
EDEPSİZLİK olduğu da kesin falan değil sizin hüsnü kuruntunuz
Yok ya benim bahsettiğim kadınlar ve hatta daha açık olan versiyonlarda bile emzireceğim derler odada erkekler ayaklanır dışarı çıkar. Bu toplumdan kopuk değiliz herkes belli bir tecrübeye sahip o yüzden bazılarımız şaşıracak bazılarımız normal karşılayacak hepimizin çevresi farklı çünkü.
Arkadaşlar bakın çok şaşırıyorsunuz ama demek ki aslında bizim toplumumuzda emzirmek ayıp değil.
Çok muhafazakar olduğunu düşündüğünüz kişiler bile konu emzirme olunca meme açıyorsa aslında bu bizim toplumumuzda normal bir şeymiş.
muzdarip35
EDEPSİZLİK olduğu da kesin falan değil sizin hüsnü kuruntunuz. Babanızın abisinin kızı da sizin kardeşiniz sayılır babanızın öz yeğeni
Konu hiç o değil ya. Burada kızılcık şerbetindeki gibi bir ailede nursemanın erkek kardeşlerinin yanında memesini çıkardığını anlatıyor kadın. Haliyle toplumsal deneyimlerime göre şaşırıyorum.Kadın nasıl rahat ediyorsa öyle emzirebilir zaten. Odada rahat edecekse öyle yapar. Bazı bebek kalabalıkta emmekten hoşlanmaz. Bazı bebek memede deli deli hareketler yapar kalabalıkta rahatsız edici olur. Yenidoğan döneminde sürekli emzirmek gerekiyor sürekli kalk git bu da rahatsız edici. Yani o an önemli olan annenin konforu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?