- 2 Ekim 2023
- 3.489
- 13.818
- 128
- Konu Sahibi agresifpollyanna
-
5 ay önce üniversite sınavına hazırlanırken 5 ayda tıp fakültesi 2. Sınıfa terfi etmek…. Çapanın gururu ayşem özkiraz yan çar
Geçmiş defterleri bükücü Mirta Potter5 ay önce üniversite sınavına hazırlanırken 5 ayda tıp fakültesi 2. Sınıfa terfi etmek…. Çapanın gururu ayşem özkiraz yan çar
Ailesi her şeyi öğretmiş de, bir tek yalan söylememeyi öğretememiş demek ki.5 ay önce üniversite sınavına hazırlanırken 5 ayda tıp fakültesi 2. Sınıfa terfi etmek…. Çapanın gururu ayşem özkiraz yan çar
Ya burası anonim bi yer değil mi?
Kimse kimseyi tanımıyor.
Neden eğitim veya meslek hakkında yalan söylenir ki
Yorumlar daha ciddiye alınsın diye mi?
Ama yolda görsek tanımayız birbirimizi.
Hiç bilinmediği,kimsenin tanımadığı ortamda dahi yalan söylüyorsa,gerçek hayatta kim bilir neler sallıyordur.O uyenin yaşi kucuk zaten ve evet daha ciddiye alinmak icin yalan atti muhtemelen Odtu denilinceee
Ama yani fikir alisverisi yapmak icin Odtu, Bogazici vs mezunu olmak, doktor, muhendis vb meslek grubunda olmak ve aktif calisiyor olmak gerekiyorsa BAZILARI ICIN bu forumda neden bulunuyorlar onu da anlamiyorum. Sadece brlli kesimin fikirlerini merak edip kendilerine denk goruyorlarsa gidip sadece o gruplarla sosyallesebilirler gruplar filan oluyor.
Bu forumda farkli ırk, farkli yaş, meslek okumus okumamis calisan calismayan herkes var.
Görümcen yersiz davranış yapmış olabilir. Ama eşinin bu davranışa karşı " ne yapayım ablam" deyip normal görmesi normal değil. Aksine onun da bundan hoşlanmadığını bu durumda oda değiştirdiğini sana söylemesi lazımdı. Senin eşinin önüne perde olman gerekmiyordu. Eşinin normal karşılaması da şaşılacak bir şey. Cübbeli sarıklı adamların avret mahali nedir onu bilmediğini hiç zannetmiyorum. Tamamen ailesini koruma adına "dinin kuralını" kafasına göre yorumlama diyorum. Ne yapayım ablam diyemez.Arkadaşlar tabii ki yorumlarda bana ya da başkasına hakaret boyutunda bir yorum atan olursa engelliyorum. Yukarıda bibi isimli kişinin yansıttığı gibi burdan küfür sallayıp da o şekilde engellemiyorum, öyle bir durumda banlanırım zaten. Cevap dahi vermeden engelledim birçoğunu. Çünkü bana seviyesizce yorum yazan biri seviyeli bir şekilde açıklamayı hak etmiyor. E profilimde de tutacak değilim böyle insanları öyle değil mi? Herkesin görüşüne saygım var saygı çerçevesinde olduğu sürece. Eleştirileri engellemedim, hakaret edenleri ya da hakaretvari imada bulunanları engelledim doğal olarak.
Kayınvalideme giderek görümcemi rahatsız ettiğimi söyleyenler olmuş. Ben zaten genel olarak kayınvalidemle yaşıyorum, görümcem de bunu bilerek geldi. Şahsen ben görümcemin varlığından rahatsız değilim, sadece vaaz vermelerinden rahatsızım ve dile getiremediğimi falan söyleyenler olmuş ama tersine sürekli tartışıyoruz bu konuda diye yazdım yukarıda. E ben zaten karşı çıkmasam sineye çekmesem tartışmayız öyle değil mi? O halde cevap verememe pasif kalma gibi bi durumum yok görümceme. Kayınvalideme karşı toleranslıyım, o da bana birçok yaklaşımda öyle. Şimdi hamileyim 3. ayım bitiyor ve sağolsun hep benim yorulmamam için bizi davet ediyor orda kalmadığımızda da. Bana kolaylık olsun olmasın insanın kendi evi gibisi olmadığından gönül rızamla gitmiyorum ben de zaten. Gitmediğimizde gönül koyuluyor ve ısrar ediliyor.
Kıskançlığa bile bağlayan olmuş pes doğrusu.
İlk doğum yaptığımda bilememiştim ben bunu nasıl yöneteceğimi, sürekli çocuk elimde odadan çıkıp duruyordum. Annem kızım sen bu çocuğu 2 yıl emzireceksen sürekli kaçarak nasıl yapacaksın bunu, otur şurada emzir dedi (babam ve erkek kardeşim de vardı ve gayet de mutaassıp insanlar), o günden beni onların yanında emziririm. Yakın arkadaşlarımın yanında da memeyi kapatacak şekilde emziririm. Restaurant cafe vs yerlerde de. Memeyi açıp ortaya koymak vs abartı tabirler, bi şey göründüğü yok bile. Rahatsız olan da oradan uzaklaşabilir bence.aile içinde mememizi çıkarıp emziriyor muyuz, emzirmiyor muyuz son tahlilde?
bebek için sordum.
Kimisi emzirirken memişlerini çok çıkarıyor ama.İlk doğum yaptığımda bilememiştim ben bunu nasıl yöneteceğimi, sürekli çocuk elimde odadan çıkıp duruyordum. Annem kızım sen bu çocuğu 2 yıl emzireceksen sürekli kaçarak nasıl yapacaksın bunu, otur şurada emzir dedi (babam ve erkek kardeşim de vardı ve gayet de mutaassıp insanlar), o günden beni onların yanında emziririm. Yakın arkadaşlarımın yanında da memeyi kapatacak şekilde emziririm. Restaurant cafe vs yerlerde de. Memeyi açıp ortaya koymak vs abartı tabirler, bi şey göründüğü yok bile. Rahatsız olan da oradan uzaklaşabilir bence.
Merhaba hanımlar. Soru sormayacağım daha çok bu konu hakkında yorumlaşmak istiyorum. Görümcelerimin ikisi de hafız ve çarşaflı. Eşimin ailesindeki herkes muhafazakar. (!) Eşim bir tık daha esnek böyle konularda. Ailede bütün hanımlar çarşaflı, erkekler cübbeli sakallı. Kayınbabam ve büyük kaynım imam, küçük kaynım da yatılı bi Kuran kursunda hocalık yapıyor. Küçük görümcem de yine yatılı bi kursta eğitimine devam ediyor. 5 kardeşler en büyük eşimin abisi, sonra ablası, eşim, küçük kaynım ve küçük görümcem sıralamayla. Küçük görümcem henüz yeni ergen(13) olmasına rağmen o da tanıdım tanıyalı çarşaflı. Aile profili kafanızda canlansın diye bu kadar detay verdim.
Gelelim görümceme. Her şeye karışma meraklısı görümcem aklınıza gelebilecek her şey hakkında fetva vermeye meraklı. Çoğu zaman doğru olduğu kısımlar olduğunu düşünsem de her şey hakkında yorum yapmaya hakkı olduğunu zannetmesi sinirimi bozduğundan sürekli tartışır durumdayız. Ben kendim için yorum yapmasına müsaade etmiyorsam bu sefer koşup kayınvalideme konuşuyor. Ona göre ben fazla dinden uzağım, bana göre o çok hadsiz.
Şimdi yeni doğum yaptı ve kayınvalidemle kaldığından sürekli görüşmek zorunda kalıyoruz ve ne zaman görsem benim eşim varken memesini pat diye çıkarıp bebeğin ağzına veriyor. Geçen gün yuh yok artık diyerek önüne geçtim bilerek, eşime paravan olur gibi. O da kızının ödevlerine bakıyordu, hadi kızım gel içerde bakalım dayına ayıp oluyor gibi bir şeyler söyledi bozularak. Ama bunu ciddiye alarak yapmadığı o kadar belli ki aynı gün içinde tüm emzirmelerini aynı görüntüyle yaptı çünkü.
Aslında ben normal şartlarda bundan rahatsız olmam neticede ablası diye, kendim erkek kardeşimin yanında emzirmem, yine de bir kadının bebeğini emzirmesini doğal görüyorum ama onun profilindeki bir insan için ve bizim hayatımıza sürekli “haram/günah/caiz-caiz değil” adı altında burnunu soktuğu için bu durum bana batıyor.
Sizce onu aynı bana yaptığı gibi ayıplar bir dille uyarmalı mıyım?
Ayrıca ekleme yapmak istiyorum ergen görümceme bile eşim ya da kayınlarımdan biri geleceği zaman kalk üstüne düzgün bir şeyler giy, abin gelecek ayıp falan diyorlar. Bana zaten kayınvalidem yok kaynın gelecek altına uzun etek giysen olur mu yok kayınbaban gelecek gömlek giysen olur mu. Büyük kaynım çok daha katı olduğundan görümcem eşimin yanındaki bu rahatlığı asla ona yapamaz kesinlikle kaynım rezil eder o kafada biri o da. E madem siz bu kadar takva sahibisiniz benim eşime sıra gelince nerede ablasının o hassasiyeti ona neden bir şey demiyorsunuz diye laf söyleyesim geliyor.
Ailede kadınlar kara çarşaflı.Saçının telini ayak bileğini göstermez ama meme ortalıkta...Bırakın birde yok emzirirmiş te vb diyenler.Hiç bir kadın uluorta memesini ortaya dökerek bebek emzirmez.Arkayı döner veya çıkın der veya üstüne örtü örter.Ne bu artık....Merhaba hanımlar. Soru sormayacağım daha çok bu konu hakkında yorumlaşmak istiyorum. Görümcelerimin ikisi de hafız ve çarşaflı. Eşimin ailesindeki herkes muhafazakar. (!) Eşim bir tık daha esnek böyle konularda. Ailede bütün hanımlar çarşaflı, erkekler cübbeli sakallı. Kayınbabam ve büyük kaynım imam, küçük kaynım da yatılı bi Kuran kursunda hocalık yapıyor. Küçük görümcem de yine yatılı bi kursta eğitimine devam ediyor. 5 kardeşler en büyük eşimin abisi, sonra ablası, eşim, küçük kaynım ve küçük görümcem sıralamayla. Küçük görümcem henüz yeni ergen(13) olmasına rağmen o da tanıdım tanıyalı çarşaflı. Aile profili kafanızda canlansın diye bu kadar detay verdim.
Gelelim görümceme. Her şeye karışma meraklısı görümcem aklınıza gelebilecek her şey hakkında fetva vermeye meraklı. Çoğu zaman doğru olduğu kısımlar olduğunu düşünsem de her şey hakkında yorum yapmaya hakkı olduğunu zannetmesi sinirimi bozduğundan sürekli tartışır durumdayız. Ben kendim için yorum yapmasına müsaade etmiyorsam bu sefer koşup kayınvalideme konuşuyor. Ona göre ben fazla dinden uzağım, bana göre o çok hadsiz.
Şimdi yeni doğum yaptı ve kayınvalidemle kaldığından sürekli görüşmek zorunda kalıyoruz ve ne zaman görsem benim eşim varken memesini pat diye çıkarıp bebeğin ağzına veriyor. Geçen gün yuh yok artık diyerek önüne geçtim bilerek, eşime paravan olur gibi. O da kızının ödevlerine bakıyordu, hadi kızım gel içerde bakalım dayına ayıp oluyor gibi bir şeyler söyledi bozularak. Ama bunu ciddiye alarak yapmadığı o kadar belli ki aynı gün içinde tüm emzirmelerini aynı görüntüyle yaptı çünkü.
Aslında ben normal şartlarda bundan rahatsız olmam neticede ablası diye, kendim erkek kardeşimin yanında emzirmem, yine de bir kadının bebeğini emzirmesini doğal görüyorum ama onun profilindeki bir insan için ve bizim hayatımıza sürekli “haram/günah/caiz-caiz değil” adı altında burnunu soktuğu için bu durum bana batıyor.
Sizce onu aynı bana yaptığı gibi ayıplar bir dille uyarmalı mıyım?
Ayrıca ekleme yapmak istiyorum ergen görümceme bile eşim ya da kayınlarımdan biri geleceği zaman kalk üstüne düzgün bir şeyler giy, abin gelecek ayıp falan diyorlar. Bana zaten kayınvalidem yok kaynın gelecek altına uzun etek giysen olur mu yok kayınbaban gelecek gömlek giysen olur mu. Büyük kaynım çok daha katı olduğundan görümcem eşimin yanındaki bu rahatlığı asla ona yapamaz kesinlikle kaynım rezil eder o kafada biri o da. E madem siz bu kadar takva sahibisiniz benim eşime sıra gelince nerede ablasının o hassasiyeti ona neden bir şey demiyorsunuz diye laf söyleyesim geliyor.
Kızılcık şerbeti bilmem kaçıncı bölümÇok aradın mı bu aileyi?
Konuyu okurken memem sündü içim şişti o dereceKızılcık şerbeti bilmem kaçıncı bölümAllah korusun böyle ailelerden, ne çıkıyorsa aşırı dincilerden çıkıyor. Ben olsam görümcemin memesinden çok böyle bir ailenin içine düşmeme üzülürdüm, genelde herseyi herkese yasaklar caiz değil derler ama her haltı da yerler , iyi bilirim böyle aileleri, din kisvesi altında işine geldiği gibi yaşar giderler , çok yazık o ailedeki kız çocuklarına...
Kisiyi tanimiyorum ama ikinci sinif dememis ki 2 dil biliyorum tip fakultesinde okuyorum demis5 ay önce üniversite sınavına hazırlanırken 5 ayda tıp fakültesi 2. Sınıfa terfi etmek…. Çapanın gururu ayşem özkiraz yan çar
Yemin ediyorum müthişsiniz5 ay önce üniversite sınavına hazırlanırken 5 ayda tıp fakültesi 2. Sınıfa terfi etmek…. Çapanın gururu ayşem özkiraz yan çar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?