Görümcem eşimin yanında pat diye memesini çıkarıp bebeğini emziriyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani 30 yaşında adamın yaşlı olmadığına katılıyorum ben de -kendi yaşımdan bağımsız- o yüzden öyle bi tepki vermesini tuhaf bulmadım. Nerde 30 yaşındaki adam babam gibi yaşlı desen benzer tepkiyi alırsın.
Diğer yaşananlarla ilgili bir bilgim yok
Hayır bana yaslı geliyor dedim babamın arkadası gibi görürüm yoksa tabiki yaslı değiller.Yas farkı fazla anlamında aslında

Valla emziren kadin gorunce benim icim bir degisik oluyor, o emme olayi icimi cekiyor boyle. O yuzden emzirme kisminin bir kadin olarak da yanimda yapilmamasini tercih ederim, ama kimseye kalk git diyecek halim yok tabii ki. Ben yerimi degistiririm. Esiniz de rahatsiz oluyorsa yer degistirebilir. Kucağında bebeyle ablasinin iceri git gel yapmasini beklemesin.

Ikincisi de memeye ne cok anlam yukluyoruz ya. Babamin kuzenimin yaninda bikini giyiyorum, emzirirken de meme tamamen ortada degil sonucta, yine bikiniden gorunen kadari hatta belki daha azi gorunuyor. Evet muhtemelen her defasinda babamin dayımın yaninda emzirmezdim ama gerekli hallerde de cocugu ac birakmazdim diye dusunuyorum.

Ay icimden oyle sut cekildigini, mememin cork cork emildigini dusundum de icim bir sey oldu.

Hiçbir yerde tıp okumuyor kendisi merak etmeyin. Bu yalanı söylemeden önceki yorumlarında bunun yalan olduğunu göreceğiniz seyler var. Tabi o zamanlar böyle bir yalana ihtiyacı olacağını düşünmediği için dikkat etmemiştir normal. Yani bir de iyi fakülteye gitmek isteyenleri geçtim ortalama üstü herhangi bir öğrencinin ekleri bile ayıramaması gibi bir durum olabilir mi ya🙄
Odtü mezunu olmasam da anlıyorum, sakin 😉

Konusunu açtım bir kere, ablam o benim ne olacak falan gibisinden konuştu diyorum ya toz kondurmaz asla olumsuz konuşmamam için kestirip atar ama ablası öyle bir hale girdiğinde kendi de hemen oturuyor dahi olsa kalkıp odadan çıkıyor muhtemelen sürekli yer değiştirmek onu yorduğundan gitmek istemiyor zaten dile getirmese de anlıyorum ben😅 Birkaç kere daha böyle oldu mu dayanamayıp kendi uyaracak gibi geliyor bana
Görümcenin yaptığı hoş değil. Ben kadınların arasında olsam bile mememi öyle açmam.

Kadın baştan ayağa kapalı ama bir anda lömbür lömbür memişlerini çıkarıyor, bu ne tezatlık? Kendisini inek olarak görüyor sanırım ki bunda bir sorun görmüyor.

Kimse kimsenin görüşünü beğenmek zorunda değil, herkes ne kadar takıyor bu beğenmeme olayına. Mune Mune Bence bir çare bulmanız lazım, konuların çoğunda bu yüzden tartışma çıkıyor. Konu arada kaynıyor bu sataşmalar yüzünden.
Öncelikle konu sahibinden ( A agresifpollyanna ) özür dilerim çünkü çıkan tartışma nedeniyle konunun dışına çıkarak açıklama yapmak zorundayım🙏

Nolivesmatter Nolivesmatter biz zaten yeterince çözümler ürettik, örneğin BDV’de konu açan üyeler konudan üye yasaklama özelliğini kullanabiliyorlar.
Bir kullanıcının konunuza mesaj yazmasını nasıl engellersiniz ?

Yorumunu görmek okumak istemediğiniz üyelerin profiline gidip Göz Ardı Et butonuna basabiliyorsunuz.
IMG_4842.webp

Profilinizi Gizlilik ayarlarına girerek “Takip Ettiğiniz Üyeler” olarak düzenleyerek, duvarınıza takip ettiklerinizden başkasının yazmasını veya takip ettikleriniz dışındakilerin dm atmasını engelleyebiliyorsunuz.
IMG_4843.webp

Beğenmedim butonuna gelince, kasti ve kışkırtma maksadıyla üyelerin alakalı alakasız mesajlarına Beğenmedim atılıyorsa Şikayet Et butonuna basıp rapor ediliyor, yönetim de verilen beğenmedimleri inceliyor, duruma göre sözlü ikaz yapılıyor veya direkt banlama yapılıyor.

Beğen butonu üyenin kendisine değil yorumuna göre kullanılmalı, böyle bir buton var üye ağzını açsa basarım beğenmedim’i hırsıyla hareket etmeleri için koyulmadı buton ama öte yandan, bir üye beğenmedim butonuna bastı diye de konularda veya duvar paylaşımlarında hesap sorar gibi yorumlar da atılmamalı.
Kişisel bir hırs nedeniyle butona sürekli basılıyorsa çözümü Şikayet Et butonu.

Buna çareyi çözümü de üyeler kendilerini kontrol altına alarak üretmeliler, biz gerekli özellikleri ekledik, kuralları da belirledik, koskoca insanlara nasıl davranmaları gerektiğini öğretemeyiz ki🤷‍♀️

Konuya inanmayan fake olduğunu yazan hanımlar, rica ediyorum fake konu vb içerikli mesajlar yazmayınız çünkü yasak ve konu dışı cezası alma sebebidir.
IMG_4641.webp

Konular ya da konuyu açan üyeler hakkında şüpheniz varsa Şikayet Et butonuna basarak bildirmelisiniz.

Son düzenleme:
neden laikler memesi dışarda mı dolaşıyor hep. savunduğunuz fikri bağladığınız nokta fazla saçma. gerçek değil de sözde müslümanların laikler çıplak laikler dinsiz laikler sarhoş soylemlerıne çanak tutar cinsten olmuş.
Laikler memesi açık gezer demek istemedim, nitekim ben de memem açık gezmiyorum. Yazdığım mesaj tamamen ve tamamen bu konu bağlamındaydı. Bunu anlayabilmenizi dilerdim. Çünkü konu sahibinin argümanı şuydu: "ben abisinin yanında emzirmesine karışmam aslında ama sürekli dini konularda nutuk atıp beni uyarıyorlar bu yüzden yanlış olduğunu söyleyeyim istiyorum", ben de dedim ki, ben de emziriyorum ama kimseye dini nutuk atmam, çünkü zaten laik bir aileyiz, kimse kimseye karışmaz.

okumayı ve en önemlisi ANLAMAYI öğren sonra SALDIRIRSIN .
Ne yazık ki anlamayan siz olmuşsunuz ama, hatta cümlemi bağlamışım: "biz laik bir aileyiz O YÜZDEN DURUM FARKLI" yazmışım, yani demek istemişim ki benim atıyorum yengemle bir sorunum olsa, bana burdan laf gelmez, çünkü bizim ailede herkes için normal bir durumdur bu, ama sizin ailede laf etmeye saldırmaya konu olabilecek bir konu, demek istemişim.

Merhaba hanımlar. Soru sormayacağım daha çok bu konu hakkında yorumlaşmak istiyorum. Görümcelerimin ikisi de hafız ve çarşaflı. Eşimin ailesindeki herkes muhafazakar. (!) Eşim bir tık daha esnek böyle konularda. Ailede bütün hanımlar çarşaflı, erkekler cübbeli sakallı. Kayınbabam ve büyük kaynım imam, küçük kaynım da yatılı bi Kuran kursunda hocalık yapıyor. Küçük görümcem de yine yatılı bi kursta eğitimine devam ediyor. 5 kardeşler en büyük eşimin abisi, sonra ablası, eşim, küçük kaynım ve küçük görümcem sıralamayla. Küçük görümcem henüz yeni ergen(13) olmasına rağmen o da tanıdım tanıyalı çarşaflı. Aile profili kafanızda canlansın diye bu kadar detay verdim.

Gelelim görümceme. Her şeye karışma meraklısı görümcem aklınıza gelebilecek her şey hakkında fetva vermeye meraklı. Çoğu zaman doğru olduğu kısımlar olduğunu düşünsem de her şey hakkında yorum yapmaya hakkı olduğunu zannetmesi sinirimi bozduğundan sürekli tartışır durumdayız. Ben kendim için yorum yapmasına müsaade etmiyorsam bu sefer koşup kayınvalideme konuşuyor. Ona göre ben fazla dinden uzağım, bana göre o çok hadsiz.

Şimdi yeni doğum yaptı ve kayınvalidemle kaldığından sürekli görüşmek zorunda kalıyoruz ve ne zaman görsem benim eşim varken memesini pat diye çıkarıp bebeğin ağzına veriyor. Geçen gün yuh yok artık diyerek önüne geçtim bilerek, eşime paravan olur gibi. O da kızının ödevlerine bakıyordu, hadi kızım gel içerde bakalım dayına ayıp oluyor gibi bir şeyler söyledi bozularak. Ama bunu ciddiye alarak yapmadığı o kadar belli ki aynı gün içinde tüm emzirmelerini aynı görüntüyle yaptı çünkü.

Aslında ben normal şartlarda bundan rahatsız olmam neticede ablası diye, kendim erkek kardeşimin yanında emzirmem, yine de bir kadının bebeğini emzirmesini doğal görüyorum ama onun profilindeki bir insan için ve bizim hayatımıza sürekli “haram/günah/caiz-caiz değil” adı altında burnunu soktuğu için bu durum bana batıyor. 😂😂

Sizce onu aynı bana yaptığı gibi ayıplar bir dille uyarmalı mıyım?

Ayrıca ekleme yapmak istiyorum ergen görümceme bile eşim ya da kayınlarımdan biri geleceği zaman kalk üstüne düzgün bir şeyler giy, abin gelecek ayıp falan diyorlar. Bana zaten kayınvalidem yok kaynın gelecek altına uzun etek giysen olur mu yok kayınbaban gelecek gömlek giysen olur mu. Büyük kaynım çok daha katı olduğundan görümcem eşimin yanındaki bu rahatlığı asla ona yapamaz kesinlikle kaynım rezil eder o kafada biri o da. E madem siz bu kadar takva sahibisiniz benim eşime sıra gelince nerede ablasının o hassasiyeti ona neden bir şey demiyorsunuz diye laf söyleyesim geliyor.
Ben böyle bir durumda sessiz kalamazdim eşimin yaninda da olsa ben söylerdim çekinmeden. Çekinmesi ve utanması gereken gorumceniz siz değilsiniz.

Laikler memesi açık gezer demek istemedim, nitekim ben de memem açık gezmiyorum. Yazdığım mesaj tamamen ve tamamen bu konu bağlamındaydı. Bunu anlayabilmenizi dilerdim. Çünkü konu sahibinin argümanı şuydu: "ben abisinin yanında emzirmesine karışmam aslında ama sürekli dini konularda nutuk atıp beni uyarıyorlar bu yüzden yanlış olduğunu söyleyeyim istiyorum", ben de dedim ki, ben de emziriyorum ama kimseye dini nutuk atmam, çünkü zaten laik bir aileyiz, kimse kimseye karışmaz.
ben sizin demek istediğinizi net bir şekilde anladım, siz de beni anlamışsınız teşekkür ederim. gereksiz bir linç girişimi olmuş maalesef aslında düşünce olarak aynı kafada olmamıza rağmen. üzülerek okudum yorumları. herşeye aykırı tepki vermek isteyen saygıdan yoksun ve sadece karşı tarafı eleştirmek için eleştiren bir güruh var çok enteresan. yazdığım metinde çoğu yazılanın cevabı da mevcut aslında ama yine de sanki benim derdim görümcemin memesiymiş gibi lanse edilmiş. neyse ki sizler beni anlamışsınız.

Merhaba hanımlar. Soru sormayacağım daha çok bu konu hakkında yorumlaşmak istiyorum. Görümcelerimin ikisi de hafız ve çarşaflı. Eşimin ailesindeki herkes muhafazakar. (!) Eşim bir tık daha esnek böyle konularda. Ailede bütün hanımlar çarşaflı, erkekler cübbeli sakallı. Kayınbabam ve büyük kaynım imam, küçük kaynım da yatılı bi Kuran kursunda hocalık yapıyor. Küçük görümcem de yine yatılı bi kursta eğitimine devam ediyor. 5 kardeşler en büyük eşimin abisi, sonra ablası, eşim, küçük kaynım ve küçük görümcem sıralamayla. Küçük görümcem henüz yeni ergen(13) olmasına rağmen o da tanıdım tanıyalı çarşaflı. Aile profili kafanızda canlansın diye bu kadar detay verdim.

Gelelim görümceme. Her şeye karışma meraklısı görümcem aklınıza gelebilecek her şey hakkında fetva vermeye meraklı. Çoğu zaman doğru olduğu kısımlar olduğunu düşünsem de her şey hakkında yorum yapmaya hakkı olduğunu zannetmesi sinirimi bozduğundan sürekli tartışır durumdayız. Ben kendim için yorum yapmasına müsaade etmiyorsam bu sefer koşup kayınvalideme konuşuyor. Ona göre ben fazla dinden uzağım, bana göre o çok hadsiz.

Şimdi yeni doğum yaptı ve kayınvalidemle kaldığından sürekli görüşmek zorunda kalıyoruz ve ne zaman görsem benim eşim varken memesini pat diye çıkarıp bebeğin ağzına veriyor. Geçen gün yuh yok artık diyerek önüne geçtim bilerek, eşime paravan olur gibi. O da kızının ödevlerine bakıyordu, hadi kızım gel içerde bakalım dayına ayıp oluyor gibi bir şeyler söyledi bozularak. Ama bunu ciddiye alarak yapmadığı o kadar belli ki aynı gün içinde tüm emzirmelerini aynı görüntüyle yaptı çünkü.

Aslında ben normal şartlarda bundan rahatsız olmam neticede ablası diye, kendim erkek kardeşimin yanında emzirmem, yine de bir kadının bebeğini emzirmesini doğal görüyorum ama onun profilindeki bir insan için ve bizim hayatımıza sürekli “haram/günah/caiz-caiz değil” adı altında burnunu soktuğu için bu durum bana batıyor. 😂😂

Ayrıca ekleme yapmak istiyorum ergen görümceme bile eşim ya da kayınlarımdan biri geleceği zaman kalk üstüne düzgün bir şeyler giy, abin gelecek ayıp falan diyorlar. Bana zaten kayınvalidem yok kaynın gelecek altına uzun etek giysen olur mu yok kayınbaban gelecek gömlek giysen olur mu. Büyük kaynım çok daha katı olduğundan görümcem eşimin yanındaki bu rahatlığı asla ona yapamaz kesinlikle kaynım rezil eder o kafada biri o da. E madem siz bu kadar takva sahibisiniz benim eşime sıra gelince nerede ablasının o hassasiyeti ona neden bir şey demiyorsunuz diye laf söyleyesim geliyor.
Bu denli fetva veren insanlardan hep korkarım. Ben abimin yanında bırak emzirmeyi ben askılı ile oturamıyorum çok dindar bir ailemde yoktu ama bu edeptir adaptır çok günah yok haram diye sürekli konuşan insanlardan ben aşırı korkuyorum ve ben olsam kesinlikle söylerdim 😂 kız sen günahı haramı kimseye bırakmıyorsun sormazlar mı insana abinin yanında lap diye meme açmak nedir diye 😂

Çarşaf insanı ahlâklı yapmaz. Kisveler, insanı arşa çıkarmaz. Örtünün altındaki zihniyet önemli. İslâmiyet açısından bakarsak bunlar İslami olarak değil "cemaat" statüsü altında yaşayan bir aile bu çok bariz ortada.
Öncelikle ahlâk,edep,adap kuralları olmadan İslam'i bir yaşam yaşamayı kılık kiyafete indirmek tam manasıyla cehalettir. Babanın, abinin,dayının,halamın,amcanın yaninda (birinci derece yakınlar) açık durabilirsin ( sınırlar ölçüsünde). Bu ayette açıkca yazarken sizin aile kim oluyor ki kafalarına göre fetva verip de yok üstüne uzun bir şey al vs.diyor. Baskı ile güzellik olmaz.
Emziren bir kadın abisinin ya da herhangi bir erkeğin yanında pat diye memesini açıp çocuğuna veremez. Görümcen önce ahlak elbisesini giyinsin.
Sanırım sen çarşaf giyinmedigin için sana 2.sinif vatandaş muamelesi yapıyorlar. Seni dini zayıf olarak görüyorlar. Dinde aşırılıktan ve gevseklikten kaçınmak gerekir. Müslüman orta yol insanıdır.
Çok üzgünüm ki berbat bir aileye gelin gelmişsin. Çarşafı bir kurtuluş vesilesi değildir. Güzel ahlak ve edep kurtuluş vesilesidir.

Çarşaf insanı ahlâklı yapmaz. Kisveler, insanı arşa çıkarmaz. Örtünün altındaki zihniyet önemli. İslâmiyet açısından bakarsak bunlar İslami olarak değil "cemaat" statüsü altında yaşayan bir aile bu çok bariz ortada.
Öncelikle ahlâk,edep,adap kuralları olmadan İslam'i bir yaşam yaşamayı kılık kiyafete indirmek tam manasıyla cehalettir. Babanın, abinin,dayının,halamın,amcanın yaninda (birinci derece yakınlar) açık durabilirsin ( sınırlar ölçüsünde). Bu ayette açıkca yazarken sizin aile kim oluyor ki kafalarına göre fetva verip de yok üstüne uzun bir şey al vs.diyor. Baskı ile güzellik olmaz.
Emziren bir kadın abisinin ya da herhangi bir erkeğin yanında pat diye memesini açıp çocuğuna veremez. Görümcen önce ahlak elbisesini giyinsin.
Sanırım sen çarşaf giyinmedigin için sana 2.sinif vatandaş muamelesi yapıyorlar. Seni dini zayıf olarak görüyorlar. Dinde aşırılıktan ve gevseklikten kaçınmak gerekir. Müslüman orta yol insanıdır.
Çok üzgünüm ki berbat bir aileye gelin gelmişsin. Çarşafı bir kurtuluş vesilesi değildir. Güzel ahlak ve edep kurtuluş vesilesidir.
Ellerinize sağlık. Dini tesettürü kimseye bırakmazlar ama ahlaktan haberleri yok. Edepten haberleri yok. Ahlak açık ve kapalı ile alakası yok ama tesettürlü bayanlar yapınca daha göze batıyor bu durum.

anlatılan aile yapısından fersah fersah uzak, laik, modern bir aileyiz. ben eşim dışında aileden başka hiçbir erkeğin yanında emzirmedim. ki oğlum bebekken annemin evinde çok kaldım, kardeşim de ordaydı. hep odadan çıkardı emzirme zamanı gelince. bir kere rica etmem yetmişti. görümcenin çizdiği profille davranışı abesle iştigal olmuş ama eşiniz rahatsızsa o uyarmalı. iki kardeş aralarında halletsin, sen bir şey deme bence.

Bende tıp fakültesinde okuyorum 2 dil biliyorum canım,keşke fazladan dil öğreneceğine biraz kişisel gelişimini tamamlasaymış.Ayrıca ODTÜ mezunu olunca ne oluyor ilah mı ahahhaha
Özellikle geçmişte ODTÜ kazanmak ilahlıktı. Şimdi nasıl tam emin değilim. USA’da Harvard kazanmak gibi bir şeydi. Bazı liseler ODTÜ kampüsünü gezdirirdi gençlere, özensinler kazansınlar diye. Hey yavrum hey

Bende tıp fakültesinde okuyorum 2 dil biliyorum canım,keşke fazladan dil öğreneceğine biraz kişisel gelişimini tamamlasaymış.Ayrıca ODTÜ mezunu olunca ne oluyor ilah mı ahahhaha
5 ay önce üniversite sınavına hazırlanırken 5 ayda tıp fakültesi 2. Sınıfa terfi etmek…. Çapanın gururu ayşem özkiraz yan çar

Eklentiler

• IMG_8644.webp
    IMG_8644.webp
    49,5 KB · Görüntüleme: 157
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X