Merhaba hanımlar. Soru sormayacağım daha çok bu konu hakkında yorumlaşmak istiyorum. Görümcelerimin ikisi de hafız ve çarşaflı. Eşimin ailesindeki herkes muhafazakar. (!) Eşim bir tık daha esnek böyle konularda. Ailede bütün hanımlar çarşaflı, erkekler cübbeli sakallı. Kayınbabam ve büyük kaynım imam, küçük kaynım da yatılı bi Kuran kursunda hocalık yapıyor. Küçük görümcem de yine yatılı bi kursta eğitimine devam ediyor. 5 kardeşler en büyük eşimin abisi, sonra ablası, eşim, küçük kaynım ve küçük görümcem sıralamayla. Küçük görümcem henüz yeni ergen(13) olmasına rağmen o da tanıdım tanıyalı çarşaflı. Aile profili kafanızda canlansın diye bu kadar detay verdim.
Gelelim görümceme. Her şeye karışma meraklısı görümcem aklınıza gelebilecek her şey hakkında fetva vermeye meraklı. Çoğu zaman doğru olduğu kısımlar olduğunu düşünsem de her şey hakkında yorum yapmaya hakkı olduğunu zannetmesi sinirimi bozduğundan sürekli tartışır durumdayız. Ben kendim için yorum yapmasına müsaade etmiyorsam bu sefer koşup kayınvalideme konuşuyor. Ona göre ben fazla dinden uzağım, bana göre o çok hadsiz.
Şimdi yeni doğum yaptı ve kayınvalidemle kaldığından sürekli görüşmek zorunda kalıyoruz ve ne zaman görsem benim eşim varken memesini pat diye çıkarıp bebeğin ağzına veriyor. Geçen gün yuh yok artık diyerek önüne geçtim bilerek, eşime paravan olur gibi. O da kızının ödevlerine bakıyordu, hadi kızım gel içerde bakalım dayına ayıp oluyor gibi bir şeyler söyledi bozularak. Ama bunu ciddiye alarak yapmadığı o kadar belli ki aynı gün içinde tüm emzirmelerini aynı görüntüyle yaptı çünkü.
Aslında ben normal şartlarda bundan rahatsız olmam neticede ablası diye, kendim erkek kardeşimin yanında emzirmem, yine de bir kadının bebeğini emzirmesini doğal görüyorum ama onun profilindeki bir insan için ve bizim hayatımıza sürekli “haram/günah/caiz-caiz değil” adı altında burnunu soktuğu için bu durum bana batıyor.

Sizce onu aynı bana yaptığı gibi ayıplar bir dille uyarmalı mıyım?
Ayrıca ekleme yapmak istiyorum ergen görümceme bile eşim ya da kayınlarımdan biri geleceği zaman kalk üstüne düzgün bir şeyler giy, abin gelecek ayıp falan diyorlar. Bana zaten kayınvalidem yok kaynın gelecek altına uzun etek giysen olur mu yok kayınbaban gelecek gömlek giysen olur mu. Büyük kaynım çok daha katı olduğundan görümcem eşimin yanındaki bu rahatlığı asla ona yapamaz kesinlikle kaynım rezil eder o kafada biri o da. E madem siz bu kadar takva sahibisiniz benim eşime sıra gelince nerede ablasının o hassasiyeti ona neden bir şey demiyorsunuz diye laf söyleyesim geliyor.