- gorumcelerim hiç beklemedigim laflar söylemiş :-(

angellaa19

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2017
18
4
6
36
Selam kızlar anlatacağım olayı bugün öğrendim ve hiç beklemedigimden resmen yıkıldım. Biz eşimle 4 yılönce eşimin babasının onun üzerine verdiği kalan kredisini eşimin ödediği eve satıp kayinbabamlarla ortak bir is yeri açıp başka şehre yerleştik. Iş yeri son 6 ay önceye kadar is yapmadı ne sıkıntılar çekip ne borçlar ödedik. Ben hep yeni hir ev alma hayali kurdum. Dükkan önce eşim üstündeydi. Sonra mecburi sebebLerle babası üstüne yaptık. Derken kayinbabam hasta ve ben asla mal mülk düşünmedim. Gorumceler birilerine şöyle laflar etmiş adamcağız daha hastanedeyken. Babama bizi olursa mali biz paylaşalım. Ev falan almasınlar çünkü angellaa haketmiyor. O gidip hiç orada çalışmadı benim annem babam çalıştı (eşim kb kv) çalıştılar. Ben küçük çocuğum oldugundan yardima hiç gidemedim. herkese evimi açtım o kadar yatılı misafirim oldu kimse hakkımda kötü bisi söylemez. Yani gorumceler dahil herkesle aram çok iyidir. Tek yanlisim oldu sadece o da kb hastaneye kaldırıldığında başka sehirdeydim. Eşimve kv sen gelme dedikleri için ve çocukla o kadar yükle otobüse binemeyecegim icin kalkip gelmemem. ki gorumcelerime ve herkese gelen olursa onlara beni de almalarini soyleyin dememe ragmen kimse beni almadi.Ben evimizi satıp is yeri almışım.daha kb a bisi olmadan (ki olmasın diye dualarim) bizim işimize almak istediğimiz evimize göz diktiler. Sırf dükkanı satıp ev alamayalım diye oturup iki kardeş sabaha kadar mal düşünmüşler. Çok kırgınım. Eşime söylemeli miyim bilmiyorum.söylersem ortalık karışır diye korkuyorum

Söyleyin tabi. Siz çalışmadınız da o aklı evvel iki görümce mi çalıştı iş yerinde de kendileri oturdukları yerden hak talep ediyorlar. İş yerinin satılıp kendinize ev aldırın babası yüzünden o evde en çok cocuğunuzun hakkı var uyanık olun

Eşinize söyleyin ve görümcenizle de yüzleşin bence.
Ben olsam, muhtemelen "Böyle böyle laflar geliyor kulağıma, milletin ağzında ne geziyor bizim mali durumumuz, malımız ben anlamıyorum. Kardeşinle bi konuşacağım, inanasım gelmiyor ama böyle dediyse de çok gücenirim, ayıp yani" filan derdim eşime ve dank diye de görümceye sorardım.

Çok ayıp, babası hayatta hasta, kızı mal derdine düşmüş, yazık.

Eşinize söyleyin ve görümcenizle de yüzleşin bence.
Ben olsam, muhtemelen "Böyle böyle laflar geliyor kulağıma, milletin ağzında ne geziyor bizim mali durumumuz, malımız ben anlamıyorum. Kardeşinle bi konuşacağım, çok ayıp bu yaptığı" filan derdim eşime ve dank diye de görümceye sorardım.

Ayıp.
Kb hala hastanede oldugu icin bu konuyu konusmak istemiyorum kimseyle acikcasi. Ama icime de oyle hir oturdu ki. Bir taraftan kb bisey olur ve esim dank diyeasla öyle bu şey yapmazlar diye düşündüğümüz ablalarinin bu düşüncesini ogrenirse ne yapar diye üzülüyorum. Sonuçta bizim ekmek kapımız ve işler ilk kez istediğimiz gibi olduğundan satmak da istemiyor esim. Kendi devam ettirmeye çalışıyor. ama ablalarinin bu düşüncesini bilirse hastane işleri arasında bir de onlara bisi derse diye korkuyorum. Bana söyleyen kişi de arada kalır.

Ki kb uzerine dukkan oyle bir talepte bulhnurlarsa alabilirler. Ama eger boyle bir sey yaparlarsa onlari bir daha asla evime adim attirmam. Bubizim hakkımızı yemektir. Hele ki bir de ne yaptı da haketti dükkanısatıp ev almasınlar tarzı konuşmuşlar :-( zaten dükkanı şimdilik satma derdimizde yok cok sukur kb da hala hayatta ki cikmadik candan jmit kesilmez.ama ben bile sozde haketmeyen gelin oldugum halde asla mal mulk dusunmezken.. çok zoruma gitti cidden

Kb hala hastanede oldugu icin bu konuyu konusmak istemiyorum kimseyle acikcasi. Ama icime de oyle hir oturdu ki. Bir taraftan kb bisey olur ve esim dank diyeasla öyle bu şey yapmazlar diye düşündüğümüz ablalarinin bu düşüncesini ogrenirse ne yapar diye üzülüyorum. Sonuçta bizim ekmek kapımız ve işler ilk kez istediğimiz gibi olduğundan satmak da istemiyor esim. Kendi devam ettirmeye çalışıyor. ama ablalarinin bu düşüncesini bilirse hastane işleri arasında bir de onlara bisi derse diye korkuyorum. Bana söyleyen kişi de arada kalır.

Size söyleyen kişi, sizin görümcenizle yüzleşme ihtimalini düşünerek söyleseymiş bi zahmet, siz niye arada laf taşıyanı düşünüyorsunuz ki? O sizin bu lafları işiteceğinizde ne düşüneceğinizi, neler olabileceğini düşünseymiş, en gıcık olduğum insan tipi, arada laf taşıyanlar, ohh, karıştır ortalığı, çekil aradan.

Yüzleştirin rahatlayın, yoksa yutar oturur, kendi kendinize sinir olduğunuzla, herkesi idare etmeye çalıştığınızla kalırsınız. Eşinize de söyleyin, bilmeye hakkı var. Gelip bunu size kimin söylediğine kadar anlatın; "Bu ne biçim iştir?" diye de sorun. Kızlar mal derdine düşmüş, adam hastanede can derdinde, siz ayrı dertlere gark olmuşsunuz, akrabalar boş durmamış laflar taşınmış... Bırakın herkes dediği lafın ceremesini çeksin.

Size söyleyen kişi, sizin görümcenizle yüzleşme ihtimalini düşünerek söyleseymiş bi zahmet, siz niye arada laf taşıyanı düşünüyorsunuz ki? O sizin bu lafları işiteceğinizde ne düşüneceğinizi, neler olabileceğini düşünseymiş, en gıcık olduğum insan tipi, arada laf taşıyanlar, ohh, karıştır ortalığı, çekil aradan.

Yüzleştirin rahatlayın, yoksa yutar oturur, kendi kendinize sinir olduğunuzla, herkesi idare etmeye çalıştığınızla kalırsınız. Eşinize de söyleyin, bilmeye hakkı var. Gelip bunu size kimin söylediğine kadar anlatın; "Bu ne biçim iştir?" diye de sorun. Kızlar mal derdine düşmüş, adam hastanede can derdinde, siz ayrı dertlere gark olmuşsunuz, akrabalar boş durmamış laflar taşınmış... Bırakın herkes dediği lafın ceremesini çeksin.
Oyle de yine de bilmiyorum söyleyen kisi de kötü niyetli değildi o yüzden arada kotugorunsun istemiyorum. belki bi kaç gün sonra kimden duyduğumu söylemeden eşime anlatsam daha mi iyi olur acaba. Ama su olaylar geçtiğinde gorumcelerime söyleyeceğim zaten. Isim vermeden. Ben bi ev almayi haketmeyecek kadar nasıl bir kotuluk yaptım diye. Su an kiz biz de kalıyor. Söylersem direk ona yuklenecekler o yüzden bir kaç gün beklemeyi düşünüyorum.

İnsaniyetini kaybetmişler.. Uzak durun kafanıza takmayın babasının ölümü için mal derdine düşen insanlarda merhamet, duygu, sevgi beklemeyin. Yok çünkü belli.
Kendileriyle konuşsanız o kadar uzgunler babalarının başından bir an a a yrilmiyorlar.sırf ben baska şehirden otobüsle gelemedim diye beni nasil görmüşler. Güya bir sürü insan gelmiş tıkış tikis bir evde yatmislar da ben g elmemisim ben olsam bende de kalirlarmis.ki ev anahtari var girmeye cekinecek insanlar degiller.cenaze düğüm bayram ne olsa tüm sülaleyarısı kayinvalidemde yarısı bende kalır. Herkesi de hamilenoldugum zamanlar dahil en ufak birsürat asma ya da kal p kırma olmaksızın agirladim kendimce en iyi şekilde. Bir kez gelemeyince kotu oldum hemen.

Oyle de yine de bilmiyorum söyleyen kisi de kötü niyetli değildi o yüzden arada kotugorunsun istemiyorum. belki bi kaç gün sonra kimden duyduğumu söylemeden eşime anlatsam daha mi iyi olur acaba. Ama su olaylar geçtiğinde gorumcelerime söyleyeceğim zaten. Isim vermeden. Ben bi ev almayi haketmeyecek kadar nasıl bir kotuluk yaptım diye. Su an kiz biz de kalıyor. Söylersem direk ona yuklenecekler o yüzden bir kaç gün beklemeyi düşünüyorum.

Bu şekilde girmeyin bence konuya; "Babanız hastanedeyken, şöyle bir konuşmayı nasıl yapabildiniz, nasıl elin ağzına böyle bir laf verdiniz, siz anne, babanızı, kardeşinizi ne duruma düşürdünüz farkında mısınız?" şeklinde girin. Buradan alır yürürsünüz, laf da söyleyemezler direkt. Kendinizi öne sürmeyin hemen.

Dediğim gibi, ben olsam şimdiye söylemiştim bile eşime, onunla da konuşup nasıl davranacağımızı karara bağlamış olurduk. Tabi siz bilirsiniz, nasıl davranmanız gerektiğini düşünüyorsanız, öyle yapın.

Selam kızlar anlatacağım olayı bugün öğrendim ve hiç beklemedigimden resmen yıkıldım. Biz eşimle 4 yılönce eşimin babasının onun üzerine verdiği kalan kredisini eşimin ödediği eve satıp kayinbabamlarla ortak bir is yeri açıp başka şehre yerleştik. Iş yeri son 6 ay önceye kadar is yapmadı ne sıkıntılar çekip ne borçlar ödedik. Ben hep yeni hir ev alma hayali kurdum. Dükkan önce eşim üstündeydi. Sonra mecburi sebebLerle babası üstüne yaptık. Derken kayinbabam hasta ve ben asla mal mülk düşünmedim. Gorumceler birilerine şöyle laflar etmiş adamcağız daha hastanedeyken. Babama bizi olursa mali biz paylaşalım. Ev falan almasınlar çünkü angellaa haketmiyor. O gidip hiç orada çalışmadı benim annem babam çalıştı (eşim kb kv) çalıştılar. Ben küçük çocuğum oldugundan yardima hiç gidemedim. herkese evimi açtım o kadar yatılı misafirim oldu kimse hakkımda kötü bisi söylemez. Yani gorumceler dahil herkesle aram çok iyidir. Tek yanlisim oldu sadece o da kb hastaneye kaldırıldığında başka sehirdeydim. Eşimve kv sen gelme dedikleri için ve çocukla o kadar yükle otobüse binemeyecegim icin kalkip gelmemem. ki gorumcelerime ve herkese gelen olursa onlara beni de almalarini soyleyin dememe ragmen kimse beni almadi.Ben evimizi satıp is yeri almışım.daha kb a bisi olmadan (ki olmasın diye dualarim) bizim işimize almak istediğimiz evimize göz diktiler. Sırf dükkanı satıp ev alamayalım diye oturup iki kardeş sabaha kadar mal düşünmüşler. Çok kırgınım. Eşime söylemeli miyim bilmiyorum.söylersem ortalık karışır diye korkuyorum
Lafi tasiyanda degistirmis olabilir kismen.
Ben olsam boyle bi laf duydum diye gorumceye soyler nabzini yoklardim.
Sana laf getirende pek saglamn ayakkabi degil bence. Bu laf iyi niyetle tasinmaz söylenmez. Belki onkarla konusurken onay bile verdi fikre. Ben kimseye guvenmem kulagimla duymadiktan sonra.

Dogru lafin değiştirilerek söylenmiş olabileceğini düşündüm. Ne kadarı doğru ne kadarı yalan bilmiyorum.tek bildiğim kız annesiyle konuşurken bu konuyu açtı telefonda ve annesi benim duymadigimi düşünerek sakin bir sey söyleyip ortalığı karıştırma diye uyardı. onu duydum. Ve dediginiz gibi kadina anlatilirken onun da onaylayarak konuştuğuna eminim. Sadece telefonu kapattıktan sonra böyle böyle anlatıyorlar sanki kardeşleri de izin verecekti tarzı konusmuslar

Anlattım kızlar eşime herşeyi. Çok sinir oldu. Ama şaşırmadı. Ince hesaplarnpesindeler diye kızdı. Babam hastahaned vekaleti veriyim demis kac kez almamış eşim sen iyi ol çık sonra demis. Dogru olanı yapmış tek dileğim bir an önce iyi olup çıksın herkesinnplani elinde patlasın. Herkes karakterini belli etti. Çok üzgünüm cokk :-(

Söylemelisiniz. Eşinizin kardeşleri hiç bir hakları emekleri olmadığı halde hak talep edebilecek duruma gelmiş.
Ayrıca en kısa sürede eşiniz işyerini üstüne almalı veya kayınpederiniz vekalet versin eşinize kendi üstüne alsın.
Eğer kayınpederinize birşey olursa Allah korusun, miras sayılacak o kadar emeğiniz.

Valla kimisi geline konduramaz kimisi görümceye bende öyleydim ve evet şuan diyorum kendimi kandırmış herkes az çok kendini belli eder damlaya damlaya göl olduğu gibi az azlarda toplanıp kocaman oluyor bence hiçbirşey demeyin ama mesafe koyabilirsiniz

Şimdi bu işyerindeki sermayede babalarının parası var mı?
Baba size ev verirken kızlara da verdi mi?

Yanlış anlamayn bizim kültürde kızlar biraz es geçiliyor

Ayrıca asıl söylerseniz siz kötü olursunuz büyütmeyin şu an.

Back