görümce sorunu kötü gelin miyim :(

Neden ağlama krizine girecek kadar stres yaptığınızı hiç anlamadım. Kasmayın bu kadar gelen yabancı değil ki eşinizin ablası. Söyleyin açıkça mutfağı bıraktığında. İyi değilsiniz madem anlıyorum ben de çok sorunlu bir gebelik geçirdim, görümcenizi ağırlamak istemeyebilirsiniz ama bunu açıkça söylemelisiniz. Eşiniz ablasına tamam demiş telefonu kapatınca size dert yanıyor düşüncesiz diye. Gelmek isteyene gel diyip sonra arkasından konuşmak yanlış. Siz pasif agresif tepkiler verip ağlıyorsunuz falan. Sağlığım iyi değil abla başka zaman gelsen olur mu demek zor değil ki.
bisey diyemedik cunku ben bilet alıcam bikac gün sizde kalıcam dedi biz müsait miyiz değil miyiz diye bize sormadı yaptıgı planı anlattı benimle de değil eşimle konuştu zaten, karşıdaki insan düşüncesizce davranıyosa biz ne yapabiliriz? zaten hayır desek alınacak biri

Bence hamileliginizden bagimsiz gorumceyi zaten istemiyorsunuz cunku bu halde calisiyorsunuz zaten anladigim kadariyla eve gelince yemegi de siz yapiyorsunuz sadece gorumcenize hizmet etmek zor geliyor

Ben yapabilir miydim bilmiyorum ama bir iki gunse sabredin. Cok sık tekrarlarsa bakarsiniz hal caresine

bisey diyemedik cunku ben bilet alıcam bikac gün sizde kalıcam dedi biz müsait miyiz değil miyiz diye bize sormadı yaptıgı planı anlattı benimle de değil eşimle konuştu zaten, karşıdaki insan düşüncesizce davranıyosa biz ne yapabiliriz? zaten hayır desek alınacak biri

Sormasına illa gerek yok eşiniz müsait değiliz diyebilirdi gayet. Yüzüne karşı tamam abla arkasından şöyle düşüncesiz böyle düşüncesiz muhabbeti yapması doğru mu yani? Karşıdaki insan düşüncesizce davranıyorsa siz sınır çizebilirsiniz mesela iki yetişkin birey olarak. Bu da konuşarak olur. E tamam alınmasın gelsin kalsın o zaman. Size de kolay gelsin ne diyelim bu durumda başka. Karı-koca kendi kendinize dertlenir durursunuz artık.

kayınvalidemi cok seviyorum cunku o keyfi değil tedavisi icin uzun süre kaldı bizde ama ablası oyle değil daha iki hafta oldu döneli, geldiginde 4 gün kaldı zaten iki hafta sonra dogum günü icin gelmenin
Eşiniz de durumun farkında o yüzden fazla üzülmeyin bırakın halletsin. Konuşan olursa da muhattabi eşiniz olsun.

Bu kadın madem canı istedikçe gelebiliyor, neden annesinin başında refakatçi kalmıyor? Kınamıyorum, sadece anlam veremiyorum. Ben konudan çok buna takıldım. Annemin yanına geldiysem dişçiye gittiğinde yanında olmazsam vicdanım sızlıyor. L koltuk varmış salonda bir tek ve siz 4 kişisiniz, insan yayılıp yatar mi? Diğer insanlar sıkışacak sonuçta. Ben biraz ayıpladım. Sonuçta gebesiniz de. Bulaşık bırakması ayrı ayıp, sanki 13 yaşında ergen. Ben kabul etmezdim açıkçası, bana fazla gevşek geldi

merhaba herkese,
8 haftalık hamileyim, ilk günden beri mide bulantılarım cok fazla kokulara dayanamıyorum, 5 haftalıkken kayınvalidem bize geldi şehirdısından, deprem bölgesine yakın yaşıyo o yüzden depremleri hissetti tek yaşıyo diye bize gelip kafasının dağılmasını söyledik, bizim yaşadıgımız şehirde onceden tedavi oldugu hastanelere gitti kontrolleri icin sonra kucuk bi tedavi icin yatış verdiler 2 hafta, hastaneye yatmadan once istanbulda yaşayan görümcem de bize gelmek istedi daha dogrusu geleceğini bildirdi.
bizim ev 1+1 bunu da biliyo ama gelmek istedi,3-4 gün kaldık birlkte, allahtan kayınvalidem vardı cok iyi biridir cok yardımcı oldu bana hatta hiç bi iş yaptırmadı sen uzan dinlen diye, haftaici biz zaten eşimle calısıyoruz gorumcem evde annesi hastaneye kontrollere gidiyo oyle gecti gunler. ben bi gün cok stres yaptım aglama krizine girdim eşimle konustum ama bisey diyemedim tabi, gorumcem cok cok rahat biri, evde görseniz ilk kez gelen biri değil sanki kardeşinin evi tabi ki rahat olsun ama benim halimi görüyo bisey yiyemiyorum ev zaten kucuk, kendisi uzandı koltuga aldı üstüne örtü gidene kadar öyle kaldı. gündüz biseyler yiyip icip aksam ben işten gelince onun bulasıgını topluyodum,normalde böyle şeylerin lafı yapılmaz biliyorum ama zoruma gitti anlayışsız olması. 7 aylık evliyiz ve ilk kez evimize geldi ama sanki sürekli bizimle yaşıyo gibiydi. her işi annesi yaptı ona da yardım etmedi. neyse kayınvalidem hastaneye yattı kucuk bi tedavi icin, haftaya carsamba dogum günüymüş, dün aksam gorumcem aradı kardeşine, annemin dogum günü pasta alalım hastaneye gidelim ben de süpriz yapıyım dedi, ben de konusmaları duyuyorum, ama o an zannettimki ogleye dogru gelecek sürpriz yapacak sonra gece dönecek, beraber hastaneye gideriz sürpriz yaparız sonrada bikac sizde kalırım dedi. eşim cok bozuldu bisey de diyemedi tamam abla dedi gecti,telefonu kapatınca söyledi yaptıgı düşüncesizlik senin durumunu biliyo ev zaten kucuk annem de yok diye.
o kadar sinir oldum ki anlatamam, kendince plan yapmıs annesini düşünmüş ama bizi hiç düşünmemis, carsamba gelecek kayınvalidem cuma cıkıyo hastaneden haftasonu da birlkte kalırız kesin.
yaptıgım ayıp mı diyorum ama onunki düşüncesizlik resmen. prenses modunda değilim ama gercekten hamilelik zor geciyo, sagolsun evde eşim yardım ediyo zaten, bide geldiginde her seyi begenmeyen biridir, bunu da acıkca söyler cekinmez, memnun edilmesi zor biri..
gece tuvalete kalktım sonra geri yatmam gerekiyo ama bi türlü uyku tutmadı başladım ağlamaya bi yandan mide bulantısı bi yandan ağlıyorum eşim uyandı onu kırmadan üzmeden anlattım, misafir kabul edebilecek durumda değilim sen de biliyosun dedim. gecen sefer kayınvalidem vardı her seyi o yaptı kızının sevdigi seyleri biliyo sonucta ki onun yaptıklarını da begenmedi, bu sefer iki gün ben napıcam, işten geliyorum eşimle kendimize göre ancak biseyler hazırlıyorum ama smdi misafir olacak evde, eşim tamam ben bişeyler düşüncem gelme dicem dedi, oyle soyleyince de vicdan yapıyorum ayıp olacak diye ama beni düşünen yok emrivakiyle misafirliğe gelinir mi :KK43: salon dediğim amerikan mutfak zaten bi tane l koltuk var gecen sefer anne kız anca ona sıgdı yattı baska odamız yok, evin durumunu da biliyo ben ayıp etmiyorum dimi eşim uydurcak biseyler cunku
Ay ev o kadar küçükki benim icim daraldı. Misafir yabancı değil siz oşten geliyorsynuz kendileri hazırlasın. Ablsina da esiniz desin bu ne emrivako ev kıçük zaten diye. Bu arada kiralar uçuk codden ama az geniş eve çıkın soz ikiniz de ćalışıyorsunuz. Bebekle çok küçük olur

An
daha iki hafta once burdaydı annesiyle birlikte, sizce tekrar gelmenin ne anlamı var?iki hafta once geldiginde gordu zaten evin kucuklugunu benim cok iyi olmadıgımı sürekli midemin bulandıgını, benim de iki tane kardesim var ben bu durumdayken kesinlkle boyle bi emrivaki yapmazlardı
Hastanede annesi yatıyor kadının doğum günü için supriz yapmak istiyor bu düşündüğün kadar absürt değil. kardeşlerin eviniz 1+1 diye ömür boyu hiç gelmeyecek mi ziyaretine?

Kayinvalide operasyona girecegi halde evdeki islere vs yardim edebiliyorsa operasyon cok da ciddi ve acil bir sey degil anladigim kadariyla. Yani diyecegim o ki ben olsam zor bi gebelik gecirirken birak hödük gorumceyi kayinvalideyi bile kabul etmezdim.

Hamileliklerim de aşırı mide bulantım olduğu için anlıyorum sizi. Hiçbir şey yiyemedigi için insanın parmagini oynatacak halı olmuyor. Ve yemek pişirmek de resmen eziyet oluyor resmen. Çok basit yemekler.yapin ,hatta ben iyi değilim midem çok kötü diyip görümcenizden yapmasını isteyin.

merhaba herkese,
8 haftalık hamileyim, ilk günden beri mide bulantılarım cok fazla kokulara dayanamıyorum, 5 haftalıkken kayınvalidem bize geldi şehirdısından, deprem bölgesine yakın yaşıyo o yüzden depremleri hissetti tek yaşıyo diye bize gelip kafasının dağılmasını söyledik, bizim yaşadıgımız şehirde onceden tedavi oldugu hastanelere gitti kontrolleri icin sonra kucuk bi tedavi icin yatış verdiler 2 hafta, hastaneye yatmadan once istanbulda yaşayan görümcem de bize gelmek istedi daha dogrusu geleceğini bildirdi.
bizim ev 1+1 bunu da biliyo ama gelmek istedi,3-4 gün kaldık birlkte, allahtan kayınvalidem vardı cok iyi biridir cok yardımcı oldu bana hatta hiç bi iş yaptırmadı sen uzan dinlen diye, haftaici biz zaten eşimle calısıyoruz gorumcem evde annesi hastaneye kontrollere gidiyo oyle gecti gunler. ben bi gün cok stres yaptım aglama krizine girdim eşimle konustum ama bisey diyemedim tabi, gorumcem cok cok rahat biri, evde görseniz ilk kez gelen biri değil sanki kardeşinin evi tabi ki rahat olsun ama benim halimi görüyo bisey yiyemiyorum ev zaten kucuk, kendisi uzandı koltuga aldı üstüne örtü gidene kadar öyle kaldı. gündüz biseyler yiyip icip aksam ben işten gelince onun bulasıgını topluyodum,normalde böyle şeylerin lafı yapılmaz biliyorum ama zoruma gitti anlayışsız olması. 7 aylık evliyiz ve ilk kez evimize geldi ama sanki sürekli bizimle yaşıyo gibiydi. her işi annesi yaptı ona da yardım etmedi. neyse kayınvalidem hastaneye yattı kucuk bi tedavi icin, haftaya carsamba dogum günüymüş, dün aksam gorumcem aradı kardeşine, annemin dogum günü pasta alalım hastaneye gidelim ben de süpriz yapıyım dedi, ben de konusmaları duyuyorum, ama o an zannettimki ogleye dogru gelecek sürpriz yapacak sonra gece dönecek, beraber hastaneye gideriz sürpriz yaparız sonrada bikac sizde kalırım dedi. eşim cok bozuldu bisey de diyemedi tamam abla dedi gecti,telefonu kapatınca söyledi yaptıgı düşüncesizlik senin durumunu biliyo ev zaten kucuk annem de yok diye.
o kadar sinir oldum ki anlatamam, kendince plan yapmıs annesini düşünmüş ama bizi hiç düşünmemis, carsamba gelecek kayınvalidem cuma cıkıyo hastaneden haftasonu da birlkte kalırız kesin.
yaptıgım ayıp mı diyorum ama onunki düşüncesizlik resmen. prenses modunda değilim ama gercekten hamilelik zor geciyo, sagolsun evde eşim yardım ediyo zaten, bide geldiginde her seyi begenmeyen biridir, bunu da acıkca söyler cekinmez, memnun edilmesi zor biri..
gece tuvalete kalktım sonra geri yatmam gerekiyo ama bi türlü uyku tutmadı başladım ağlamaya bi yandan mide bulantısı bi yandan ağlıyorum eşim uyandı onu kırmadan üzmeden anlattım, misafir kabul edebilecek durumda değilim sen de biliyosun dedim. gecen sefer kayınvalidem vardı her seyi o yaptı kızının sevdigi seyleri biliyo sonucta ki onun yaptıklarını da begenmedi, bu sefer iki gün ben napıcam, işten geliyorum eşimle kendimize göre ancak biseyler hazırlıyorum ama smdi misafir olacak evde, eşim tamam ben bişeyler düşüncem gelme dicem dedi, oyle soyleyince de vicdan yapıyorum ayıp olacak diye ama beni düşünen yok emrivakiyle misafirliğe gelinir mi :KK43: salon dediğim amerikan mutfak zaten bi tane l koltuk var gecen sefer anne kız anca ona sıgdı yattı baska odamız yok, evin durumunu da biliyo ben ayıp etmiyorum dimi eşim uydurcak biseyler cunku
Valla gayet kendinizi rahat hissedin bende yeni hamileyim inan oturmak bile zor geliyor insan sürekli uzanmak uyumak istiyor dinlenmek istiyor bide çalışıyormussun senin icin bu daha gereklidir eşiniz sizi anlıyor size hak veriyor canınızı sıkacak birşey yok inşallah bir an önce gorumceniz gider sizde rahatlarsıniz

Bende neden refakatci olarak kalmadigini merak ettim. Madem zirt pirt gelip kalabiliyor annesinin basinda niye durmuyor. Abarttiginizi dusunenleride anlamiyorum bende yatili misafir sevmiyorum millete gore de ev secmem kalmasinlar gelsinler gorsunler gitsinler ozledilersede. Zaten hamilesiniz birde hic is yapmayan biri gelecek kesinlikle kabul etmeyin cok istiyorsa refakatci kalsin annesinin yaninda vicdan yapmayin.

ben rahat edemiyorum işte, smdiden telaşlandım ne yemek yapıcam nasıl gececek diye, her yemeği yapamıyorum zaten kokulardan dolayı, bir de gercekten cok içten candan biri olur gerekirse birlikte de yaparız güle eğlene ama öyle de değil beklentisi yüksek hizmet edilsin bana kafasında biri
Ya evde oturup sizi beklemesin, evden çıkarken söylersiniz "abla dolapta şunlar var sen pişirirsin,ben kokuya hassasım pişiremiyorum biliyorsun"diye. Kocaman kadın yatmasin akşama kadar,kalksın pişirsin yani eline mi yapisir.
Kalırsa kesinlikle bunu yapın.
Siz söyleyemiyorsanız eşiniz söylesin abla biz çalışıyoruz sen akşam yemeğini ayarlarsın diye. Abla evdesin,evi süpürüver desin,mutfakta bulaşık varsa abla bunları makineye koyarsın kokuyor desin.
Kendinizi üzdügünuze degmez.
Biraz iş yaparsa böyle koşa koşa gelip kalmaz sizde emin olun.

gündüz biseyler yiyip icip aksam ben işten gelince onun bulasıgını topluyodum,normalde böyle şeylerin lafı yapılmaz biliyorum
Ama siz hamilesiniz ki olmasanız bile aksama kadar evde olan birine ne kadar zor gelebilir ki
ben rahat edemiyorum işte, smdiden telaşlandım ne yemek yapıcam nasıl gececek diye, her yemeği yapamıyorum zaten kokulardan dolayı, bir de gercekten cok içten candan biri olur gerekirse birlikte de yaparız güle eğlene ama öyle de değil beklentisi yüksek hizmet edilsin bana kafasında biri
Sadece salata pilav yapardım yerinizde olsam midem çok hassas yemegi pişirirken pişmiş soğan domates kokusu beni mahvediyor derdim
Eşimle de konuşur bulaşık süpürme silme işini sen yap ablan burda olduğu sürece derdim
Ya kardeşine kıyamaz kendi yapar yada en kısa sürede gider yada tamamen siz de kalır

Ama siz hamilesiniz ki olmasanız bile aksama kadar evde olan birine ne kadar zor gelebilir ki

Sadece salata pilav yapardım yerinizde olsam midem çok hassas yemegi pişirirken pişmiş soğan domates kokusu beni mahvediyor derdim
Eşimle de konuşur bulaşık süpürme silme işini sen yap ablan burda olduğu sürece derdim
Ya kardeşine kıyamaz kendi yapar yada en kısa sürede gider yada tamamen siz de kalır
sagolsun bütün işleri eşim yaptı yemeği de birlikte yaptık, o ne kardeşine ne bana yardım etmedi. kardeşi de bütün gün işte çalışan biri gram acımadı kardeşine. hatta eşim işten geldi gündüz ablasının cıkarttıgı bulasıkları makineye yerleştirdi, neyseki bugün gidiyo

merhaba herkese,
cok temiz kalpliziniz

Açık açık söyleyin midem bulanıyor her yemeği yapamıyorum diye.
Onun bulaşığıni da toplamayin ayrıca rica edin yıkar misin ablacım diye.
Yani madem rahat biri sizde rahat olun.
Hem işten gelip hem hamile halinizle hizmet etmeye çalışmayın.
Dışardan sipariş verin geçin yani bu yemek derdini de anlamadım ben bu kadar salllmayin insanları.

merhaba herkese,
Ay aradan vakit geçmiş tam yazarken fark ettim ama söyletim, ne görümcen, ne kocan, ne sen yeterlisin strese girmen için. Kimse seni strese sokmasın, o bebeğin hepsini hissediyor. Daha dünyaya bile gözünü açmadan ona bu stresleri yaşatmaya hakkın var mı? Hepsi bilinçaltına kaydoluyor, bırak bilinçaltı öutluluk güven sakinlik dolsun. Eminim hormonlar duygularını çok zorluyordur ama sen de kendini zorla ve hiçbir şeyi takma. Görümcen gelsin veya gelmesin, yemek beğenilsin veya beğenilmesin, dünya dursun veya durmasın. Bebeğin senin karnında huzurla uyusun yeter🙏🏻 bunu kendine hatırlat ve ne olursa olsun amaaaaaaannnnnn bebişim sağlıklı mutlu olsun diyip göbüşünü sev keyfine bak

Beğenmiyorsan kalk kendin yap deyin
Kesin ve net cevap
Anne hastanede abisinin eşi hamile ve çalışıyor.
Hem bir işin ucundan tutmuyor hem bir şey beğenmiyor.
Tembel kimseyi beğenmez o hesap olmuş bununki

X