Görümce neden böyle davranır?

Benzinkokusu

Dünyada iki bilinmeyen vardır;Kutuplar, Türkler.
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2016
470
231
33
Merhaba herkese. Tüm dertlerimi sıkıntılarımı gideren tek yer burası :/ Destan yazmak istemiyorum konuya gireyim. Ben 21 yaşındayım 2 seneye yakın evliyim. 2 görümcem var birisi benden bir yaş büyük diğeri yedi. büyük olan öğretmen. İlk evlendiğim zamanlar küçük görümcemle pek anlaşamazdım daha doğrusu anlaşıyoduk ama bazı şımarık hareketleri beni kendinden soğuttu ve bana başlarda çok değişik davranıyodu sanki beni istemiyormuş gibi. Kv lere gittiğimde ne bi hoş geldin ne bi birşey insan illaki bekliyor. Neyse eşime hep soruyodum niye bana böyle davranıyor diye eşim o çok kıskançtır takma kafana dedi ve geçiştirdi. Konu ortaya çıktığında ise konuştuk şimdi nadir de olsa yok bi sorun. Ben mi fesatım gerçekten bilmiyorum ama şimdi büyük görümcem aynı şekilde davranıyor. Hele ki evlendikten sonra daha bir değişti. Diyelim bir ortamda bir araya geldiğimizde bana düşmanmışım gibi davranıyor. Beni görmezden geliyor hep ben gidip onunla konuşayım mrb diyeyim istiyor sanırım. Bi konuşma olduğunda beni bastırmak için iğneleyici sözler söylüyor ben yapım gereği gereken yerde cevabını veriyorum. Kv lere gittiğimde o orda oluyor bazen, hiç demiyor hoşgeldin nasılsın diye. Ya da ben çok beklenti içine giriyorum. İlk zamanlar idrak edemesemde şimdi farkında olmaya başladım. Aranızda böyle olan var mı yoksa gerçekten benmi kötü düşünüyorum? Kafama takmamaya çalışıyorum ama olmuyo sebebini bilsem ne biliyim. Şimdi gidip sorsam bana neden böyle davranıyosun abla diye nasıl davranıyorum diyecek ya da geçiştirecek tahmin ediyorum. Ne yapmam gerektiğini gerçekten bilmiyorum ve sizlerden yardım istiyorum şimdiden teşekkürler. Sanırım destan yazdım :/

Onun sana davrandığı gibi davran sende
Sana hoşgeldin demeyen insanın yüzüne bakma mesela
Görmezden gel
Bide bu kadar takıntı yapma boşver

Yaşın öyle küçük ki nasıl hitap edeceğimi şaşırdım.
Eve misafir geldiğinde hoşgeldin denmemesi onların ayıbıdır,senin değil.
Ben olsam umursamam.
Öyle cevap da vermem,yok sayarım olur biter.
Zaten kayınvaliden,eşin hepsi kızın ne karakterde olduğunu biliyordur,boşuna üzme kendini.

Bence sen de tavrını koy. Hayır sevgili olursunuz seni istemez anlarım ama artık siz evlisiniz yani istememe gibi bir lüksü,söz hakkı yok. Sen de ona aynı davran,umarım anlar..

Kucuk gorumcen 7 yasinda mi ben mi yanlis anladim? 7 yasindaki bi cocugun yaptiklarini kafaya neden taktin ki? Buyugunun tavrida cok rahatsiz ediyorsa niye boyle davraniyorsun diye acik acik konus. Ailesiniz sonucta siz artik. En ufak bir kirginlik ister istemez evinizin icine de yansiyor.

Onun sana davrandığı gibi davran sende
Sana hoşgeldin demeyen insanın yüzüne bakma mesela
Görmezden gel
Bide bu kadar takıntı yapma boşver
yapım gereği böyleyim elimde değil gerçekten nişanlıyken en azından güleryüz gösteriyordu şimdi o bile yok yaşıda küçük değilki ablam yaşında insan ya.
cırlamak gerek
ya da kv nize abla böyle böyle yapıyor anneciğim o varken gelmeyeceğim diyin
eşinize de
topluluk içinde dikkat etsinler nasıl davrandığını görsünler
Yapardım ama bu seferde ben suçlu olurum :/
Öyle maalesef en büyük pişmanlığım da küçük evlenmem ama işte nasip :/ öyle davranmayı deniyecem umarım işe yarar
Bence sen de tavrını koy. Hayır sevgili olursunuz seni istemez anlarım ama artık siz evlisiniz yani istememe gibi bir lüksü,söz hakkı yok. Sen de ona aynı davran,umarım anlar..

Aramızda kötü bi olay tartışma vs geçmedi ki hadi böyle oldu diyeyim ben onu ablamın yerine koydum sevdim eşimede her defasında söylerdim evlendiğinde kendi ablamda ağladıgım gibi ağladım ama bakıyorum da bazı insanlara değmiyomuş. Bundan sonra bende tavrımı değiştiricem bakalım.
görmezden gel. merhaba dese ne demese ne. 21 yaşında uğraştığın şeye bak.
Öyle tabi de aynı evin içindeyiz sonuçta insan bekliyor.

görüşme

birisi benden bir yaş büyük diğeri yedi yaş büyük.

Bu sert olur biraz. Ama eşim ablasıyla ablasının eşiyle beni bir araya getirmeye çalışıyor tatil vs. Gibi. Ben pek sıcak bakmıyorum öyle şeylerde kendimi geri çekiyorum. Zaten görüşme derken kandillerde bayramlarda mecburen bir araya geliyoruz ister istemez. Yoksa kalkıp abla buluşalım birşeyler yapalım demiyorum diyesim gelmiyo :)

birisi benden bir yaş büyük diğeri yedi yaş büyük.
Tamam simdi oldu. O zaman kucuk olani anlamak mumkun degil. 22 yasinda bir kiz abisini karisindan kiskanir mi ya? İkisininde problemi var sizinle o zaman demekki. Biri olsa konusun halledin derdim ama ikiside boyleyse hic muhattap olmayin onlar konusmadikca. Gidin esinizle oturun gittiginizde. Annesiyle yakin olun.

Zaten kendisi biraz çocuk gibi hareketleri vs. Ya tamam bende çocuğum ama en azından olgun davranmasını biliyorum. Onun için küçüğünü artık takmıyorum hadi yapısı öyle diyorum peki ya diğeri.

suçlu falan olmazsınız
ya da olursanız olun kendinizi ezdirmeyin
Uğraşmak istemiyorum ya ama daha da ileri giderse konuşurum bende ona göre tavrımı koyarım madem.
7 yasindaki cocugun davranislarini kafaya takilip bide esinize mi sordunuz??
Yanlış anlamışsınız küçük görümcem yedi yaşında değil benden 1 yaş büyük yani 22 yaşında.

Sen de onu görmezden geleceksin ..

Önerileriniz için teşekkürler a planına geçiyorum :)
Aman görümcem iyi oluyum iyi gecinelim diye düşünme sakın sen istediğin kadar iyi olmaya çalış anlamazlar sana tek bişey söyleyim yasın çok küçük bende 20 yaşlarında evlendim 24 yasındayım hayatımda öğrendiğim en büyük şey kim nasıl davranıyorsa sende öyle davranacaksın iyilikle gelene iyilikle kötülükle gelene kötülükle gideceksin diğer türlü hep ezilirsin.

Bizim aile yapımızda böyledir ne ablam ne teyzem ne annem hiç kimseye zararı olmadı. Bizim içimizde var merhamet övmek için söylemiyorum. Bu yüzden hep eziliyoruz. Annemin , teyzemin, ablamın yaşadıklarını anlatsam inanın roman olur. Bende kin tutmam ama yapılanı unutmam kim bana nasıl davranırsa ben ona öyle davranırım huyum böyle ama sırf ben kötü olmamak için sesimi çıkarmadım bekledim. Ama bundan sonra hak ettiği gibi davranıcam ne olursa olsun. Çıkıp desem ki böyle böyle davranıyosun beni suçlayacaklar ya da ben fesat olucam çünkü küçük görümcemlede aynı sorunu yaşadım konu açığa çıktı konuştuk. Zaten eşim kendi ağzıyla dedi o kıskanc kafana takma diye bakalım hayırlısı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…