• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümce neden böyle davranır?

Bizim aile yapımızda böyledir ne ablam ne teyzem ne annem hiç kimseye zararı olmadı. Bizim içimizde var merhamet övmek için söylemiyorum. Bu yüzden hep eziliyoruz. Annemin , teyzemin, ablamın yaşadıklarını anlatsam inanın roman olur. Bende kin tutmam ama yapılanı unutmam kim bana nasıl davranırsa ben ona öyle davranırım huyum böyle ama sırf ben kötü olmamak için sesimi çıkarmadım bekledim. Ama bundan sonra hak ettiği gibi davranıcam ne olursa olsun. Çıkıp desem ki böyle böyle davranıyosun beni suçlayacaklar ya da ben fesat olucam çünkü küçük görümcemlede aynı sorunu yaşadım konu açığa çıktı konuştuk. Zaten eşim kendi ağzıyla dedi o kıskanc kafana takma diye bakalım hayırlısı...
Merhametli olduğumuz için kaybediyoruz belki de ama işte..gerekiyorsa agırlıgınızı koyacaksınız mesafeli davranacaksınız ama kendini asla ve asla ezdirmeyeceksin,bende evlendiğim ilk zamanlar çok ezildim hep karsımdakileri iyi niyetli düşündüm, bir Dediklerini iki etmedim görümcem bile giyimime karıştı giyme dediklerni giymedim.benimde iki görümcem vardı biri büyük diğeri küçüktü benden.Küçük görümcemin yanında eşimin elini tutsam başlardı ağlamaya öpemezdim elinden tutamazdım yanında bile oturamazdım eşimin , görümcem kıskanmasın aglamasın diye şimdi diyorum ki ne kadar salakmışsım bırakaymışsım aglayalarmış , hele o görümcemin giydiklerime karısmasına nasıl izin vermişsim ah diyorum, şimdi ikisiyle hiç bir şekilde görüşmüyorum umrumda değiller yoklukları varlıklarından daha iyi, şimdi ki aklım bir de gecen zamanlar olsaydı çok farklı olurdum, şimdi daha kıymete bindim emin olun konuşmak için can atıyorlar ama umrumda değiller.

Merhametli olduğumuz için kaybediyoruz belki de ama işte..gerekiyorsa agırlıgınızı koyacaksınız mesafeli davranacaksınız ama kendini asla ve asla ezdirmeyeceksin,bende evlendiğim ilk zamanlar çok ezildim hep karsımdakileri iyi niyetli düşündüm, bir Dediklerini iki etmedim görümcem bile giyimime karıştı giyme dediklerni giymedim.benimde iki görümcem vardı biri büyük diğeri küçüktü benden.Küçük görümcemin yanında eşimin elini tutsam başlardı ağlamaya öpemezdim elinden tutamazdım yanında bile oturamazdım eşimin , görümcem kıskanmasın aglamasın diye şimdi diyorum ki ne kadar salakmışsım bırakaymışsım aglayalarmış , hele o görümcemin giydiklerime karısmasına nasıl izin vermişsim ah diyorum, şimdi ikisiyle hiç bir şekilde görüşmüyorum umrumda değiller yoklukları varlıklarından daha iyi, şimdi ki aklım bir de gecen zamanlar olsaydı çok farklı olurdum, şimdi daha kıymete bindim emin olun konuşmak için can atıyorlar ama umrumda değiller.
Öyle gerçekten iyi olmak zor bu devirde. Sizde iyi sabretmişsiniz yaa hakikaten o konuda ben taviz vermiyorum ya giyim konusu açılmaz bizde istediğimi giyiniyorum eşimden başka kimseye söz vermiyorum. Öyle oluyo hani bi söz varya bana eski günlerim lazım birde şimdiki aklım. Benimde yaşadığım bi takım sorunlar oldu ama ona rağmen yüzlerine bakıyorum konuşuyorum yerimde belki başkası olsa görüşmezdi bile.

Öyle gerçekten iyi olmak zor bu devirde. Sizde iyi sabretmişsiniz yaa hakikaten o konuda ben taviz vermiyorum ya giyim konusu açılmaz bizde istediğimi giyiniyorum eşimden başka kimseye söz vermiyorum. Öyle oluyo hani bi söz varya bana eski günlerim lazım birde şimdiki aklım. Benimde yaşadığım bi takım sorunlar oldu ama ona rağmen yüzlerine bakıyorum konuşuyorum yerimde belki başkası olsa görüşmezdi bile.
Ne kadar az muhabbet o kadar çok huzur ..

O sana nasil davraniyorsa sende ona oyle davran zor olmamali.Su erken yasta evlenip bu kadar dertle bas etmeye cesaret ediyorsunuz,bir gorumceyo terslemeyi cesaret edemiyorsun.

Konuyu okuyunca aa dedim benim eşimin ailesi gibi bi aile daha. Benim eşimin ailesi de aileye yeni bir gelin veya gelin adayı girince böyle davranırlar. Gelenek haline gelmiş sanırım. Kız ağzıyla kuş tutsa tanımadan etmeden bilerek soğuk davanirlar. Bende ilk evlendiğimde görümcem böyle davranmışti. Ama ben ne yaptım ağzının payını verdim uzak durdum. Sonra ne mi oldu ? Kız ağlaya ağlaya özür diledi. Tüm sülale benı çok sevdi. Ohh catlasinlar :KK53: Yani demem o ki ben asla ortada bisey yokken bana kötü davranan insanların ayağına gitmem onlarla muhatap olmam. Dene bence güzel oluyor:KK55:

Bu kadar takmamak gerek. Illa bi sebep aramamak gerek. Hoslanmiyordur belki sizden. Sevmiyordur. Ne bileyim sizden iyi elektrik almiyordur.

Cırlamaya, kimseye soylemeye gerek yok. Zorla sizinle muhabbet etmesi sizi mutlu etmeyecek. Size zarari dokunmuyorsa problem etmeyin.

Kv, esine gidip kizin/ablan benimle ilgilenmiyor demek cok cocukca. Huzur bozmaya giriyor biraz. Kotu gelin olursun zaman. Konusmuyorsa konusmayin onunla evli degilsiniz ya.

O sana nasil davraniyorsa sende ona oyle davran zor olmamali.Su erken yasta evlenip bu kadar dertle bas etmeye cesaret ediyorsunuz,bir gorumceyo terslemeyi cesaret edemiyorsun.
Yapsam yapardım çoktan sadece kötü olmak istemiyorum demiştim. Bundan sonra zaten herkese hak ettiği gibi..

Bence hiç kötü de olma iyide olma mesafeli resmi ol
Tamda anlatmak istediğim bu oda böyle davranıyor. Ama artık bende öyle davranıcam.
Konuyu okuyunca aa dedim benim eşimin ailesi gibi bi aile daha. Benim eşimin ailesi de aileye yeni bir gelin veya gelin adayı girince böyle davranırlar. Gelenek haline gelmiş sanırım. Kız ağzıyla kuş tutsa tanımadan etmeden bilerek soğuk davanirlar. Bende ilk evlendiğimde görümcem böyle davranmışti. Ama ben ne yaptım ağzının payını verdim uzak durdum. Sonra ne mi oldu ? Kız ağlaya ağlaya özür diledi. Tüm sülale benı çok sevdi. Ohh catlasinlar :KK53: Yani demem o ki ben asla ortada bisey yokken bana kötü davranan insanların ayağına gitmem onlarla muhatap olmam. Dene bence güzel oluyor:KK55:
Gereken yerde zaten bende cevabını veriyorum o konuda sorun yok. Benim sorun yaptıgım şey öyle davranması ortada bişey yokken düşman gibi. Belkide bu konuyu bile açmamalıymışım dert ettigim şeye bak :KK70:
Bu kadar takmamak gerek. Illa bi sebep aramamak gerek. Hoslanmiyordur belki sizden. Sevmiyordur. Ne bileyim sizden iyi elektrik almiyordur.

Cırlamaya, kimseye soylemeye gerek yok. Zorla sizinle muhabbet etmesi sizi mutlu etmeyecek. Size zarari dokunmuyorsa problem etmeyin.

Kv, esine gidip kizin/ablan benimle ilgilenmiyor demek cok cocukca. Huzur bozmaya giriyor biraz. Kotu gelin olursun zaman. Konusmuyorsa konusmayin onunla evli degilsiniz ya.
Zorla muhabbet etsin demiyorum insan bi mrb der sevmeğimiz birisini görsek selam veriyoruz ki ben bişey yapmadıgım halde... Banada mantıksız geldi gidip öyle bişey yapmam kötü ben olurum. Sevmezse sevmesin umrumda değil zaten ama insan biraz saygı gösterir kukla değilim ya insanım bende.

Son düzenleme:
Merhaba herkese. Tüm dertlerimi sıkıntılarımı gideren tek yer burası :/ Destan yazmak istemiyorum konuya gireyim. Ben 21 yaşındayım 2 seneye yakın evliyim. 2 görümcem var birisi benden bir yaş büyük diğeri yedi. büyük olan öğretmen. İlk evlendiğim zamanlar küçük görümcemle pek anlaşamazdım daha doğrusu anlaşıyoduk ama bazı şımarık hareketleri beni kendinden soğuttu ve bana başlarda çok değişik davranıyodu sanki beni istemiyormuş gibi. Kv lere gittiğimde ne bi hoş geldin ne bi birşey insan illaki bekliyor. Neyse eşime hep soruyodum niye bana böyle davranıyor diye eşim o çok kıskançtır takma kafana dedi ve geçiştirdi. Konu ortaya çıktığında ise konuştuk şimdi nadir de olsa yok bi sorun. Ben mi fesatım gerçekten bilmiyorum ama şimdi büyük görümcem aynı şekilde davranıyor. Hele ki evlendikten sonra daha bir değişti. Diyelim bir ortamda bir araya geldiğimizde bana düşmanmışım gibi davranıyor. Beni görmezden geliyor hep ben gidip onunla konuşayım mrb diyeyim istiyor sanırım. Bi konuşma olduğunda beni bastırmak için iğneleyici sözler söylüyor ben yapım gereği gereken yerde cevabını veriyorum. Kv lere gittiğimde o orda oluyor bazen, hiç demiyor hoşgeldin nasılsın diye. Ya da ben çok beklenti içine giriyorum. İlk zamanlar idrak edemesemde şimdi farkında olmaya başladım. Aranızda böyle olan var mı yoksa gerçekten benmi kötü düşünüyorum? Kafama takmamaya çalışıyorum ama olmuyo sebebini bilsem ne biliyim. Şimdi gidip sorsam bana neden böyle davranıyosun abla diye nasıl davranıyorum diyecek ya da geçiştirecek tahmin ediyorum. Ne yapmam gerektiğini gerçekten bilmiyorum ve sizlerden yardım istiyorum şimdiden teşekkürler. Sanırım destan yazdım :/

bu haraketi kendi ailemizden birileri yapsa sallarız, hiç üzerine düşmeyiz. ki onlar daha değerli olmalı bizim için. ama karşı taraftan birisi yapınca kendimizi yiypruz. yememeliyiz. sallayın. sizin aileniz kocanız. Nikah defterinde 2niz ve cocuklarınız var ya da olacak. görümce kaynana değil.

bu haraketi kendi ailemizden birileri yapsa sallarız, hiç üzerine düşmeyiz. ki onlar daha değerli olmalı bizim için. ama karşı taraftan birisi yapınca kendimizi yiypruz. yememeliyiz. sallayın. sizin aileniz kocanız. Nikah defterinde 2niz ve cocuklarınız var ya da olacak. görümce kaynana değil.
Tabii ki haklısınız ama bir araya gelince insanın gözünden kaçmıyo ve haliyle kafaya takıyorum.

Tabii ki haklısınız ama bir araya gelince insanın gözünden kaçmıyo ve haliyle kafaya takıyorum.

takmaa. hayatçok kısa.. Benim görümcem yok ama annemi düşünüyorum. halalarımdan biri almanyada biri trabzonda diğeri düşmüş cocuklarının peşine derdine. Yılda 2-3 defa goruyordur. ileride senin de öyle olur belki. o yuzden genc vakitlerini zehir etme kendine.

takmaa. hayatçok kısa.. Benim görümcem yok ama annemi düşünüyorum. halalarımdan biri almanyada biri trabzonda diğeri düşmüş cocuklarının peşine derdine. Yılda 2-3 defa goruyordur. ileride senin de öyle olur belki. o yuzden genc vakitlerini zehir etme kendine.
Teşekkür ederim verdiğiniz moral için çok iyi geldi bundan sonra öyle yapmaya çalışıcam

Back