- 29 Ocak 2019
- 521
- 1.361
- 33
- Konu Sahibi Azra343434
-
Hayır o anlamda yazmadım. Doğru insan,doğru aile tercih edersek kimse bize bunları yaşatmaz.
Kocası çalışma diyor çalismiyor beyim izin vermedi diyor..Madem haklarını her anlamda koruyorsa keşke en başta buna hayır deseydi. Dediğim gibi ..Hayaller Paris yaşananlar çok arabesk..
Gerçek yüzünü isterse sonra görsün. Kayinvalide ,görümceye takacağına asıl itiraz etmesi gereken bu olmalıydı.Evet tabii öyle ama gerçek yüzünü evlendikten sonra görmüş olabilir. Saf da değil konu sahibi aslında ama basiret bağlanması mıdır nedir anlamadım. Ailesine ve kendine bu kadar zıt insanları çok aramış olmalı. Çok üzücü...
Kayinvalidem evet bana hernekadar gelin muamelesi yapsada ben annemden dolayı daha naif dusunuyorum ayni sizin gibi hediyeler alirim operim biletini dediginiz gibi alirim evine gidip bi ay kaldim elini ise surdurmedim beni onlar gelin gorseler bile kocamin hayri icin bide o annelikden yoksun oldugum icin hep iyi yaklasiyorumSizin için üzüldüm yapmayın kendinize dert etmeyin kız kardeşleri. Görmezden gelin. Direk bişey yaparlarsa eşiniz tavrı koysun.
Eşimin ailesi bana birşey dese benden önce o yer onları sözleriyle. Cesaret edemezler. Bende eşime laf ettirmem. Ama ben hep sevdim ailesini. Annesi bize gelince gece 2-3 lere kadar yatırmam sohbet edelim diye. Diğer gelinleri gergindir surat asar ben biletini alır gönderir sürpriz yaparım. Küçük hediyeler alırım. Yalakalık için değil valla o mutlu olunca eşimde mutlu olur. Eşimi doğurmuş olması sevmem için yeter.
Anneniz vefat etmiş onun yerini tutmaz ama küçük olarak ilk adımı atsanız biraz sevgi gösterseniz belki aranız düzelir. Onları değil eşini mutlu etmiş olursun. Kız kardeşlere lafım yok atış serbest :)
Böyle yorumlar da beni benden alıyor. O zaman kadının Annesi de hasta olduğunda,muhtaç olduğunda kocası da desin ki ; bakmak kadının işi mi erkek kardeşinin pipisi var diye o niye bakmıyor o baksın desin.
Mesele bakmak bakmamak değil. .Zaten benim yorumunda sen bakmalısın diye bir şey yazmadım. Gidip kayınvalideni bir iki gün görebilirdin en azından kimseye konuşma fırsatı vermezdi ..Canı sıkılıp buraya konu açmazdı.
Sizin söyleminizle göre bizim toplumumuz aynen şunu ifade ediyor." Hayaller Paris yaşananlar arabesk "
Tercihlerimiz doğru olmazsa,sonuçlar-beklentiler arabesk olur..
Kesinlikle hatta esiminbyaninda ararim birdaha olursa ki oda duysunSenin işin zor. Annem rahatsızdı. Rahmetli olana kadar üç kızı yanındaydık. 4 gelini vardı biz ve annem onlardan birşey beklemedik. Çünkü üç kız olarak biz ona yettik.
Senin sorunun kocan cnm. Ve belli ki kardeşlerinin aklıyla yaşıyor. Rabbim yardımcın olsun.
Bir tek şunu derim sana yaşayan bilir çünkü, sen ne kadar kötülersen ailesini bi o kadar da düşman olur kocan sana.
Bir daha tel görüşmesi yaparsan kayıt yap, yap ki iftiraya uğradığında ispatlarsın.
Kesinlikle ve beni oraya gondererek kendince bakin ben karima istedigimi yaptiririm mantigi. Bende gitmedim benim adima kimseye soz vermeyecekaynen zaten hep kadınlar baksın,kadınlar alttan alsın ev işi yapsın çocuğa baksın diye kadınlar ezildi erkekler baş tacı oldu.kendi oğlu çok düşünüyorsa kendi anasını gitsin baksın az buzda değil 3 tane kızı var,bir zahmet bir tanesi gelsin annesine baksınlar. 2 haftalık evli gelinini çağırmaya utanır insan onlar daha yeni evli çağırmayalım derdi kayınvalidesi iyi biri olsa. kendi kızları varken uzakta oturan gelin niye gelsin. zaten bu ülkede evlilik kadınlara eziyet erkeklere rahatlık gelin değil köle alıyorlar resmen. hizmet etsin vs.
Doğru...kusura bakma ama burda asıl hata eşinde
siz varken karım neden gelsın dıyemıyor mu?
ağızlarını kapatamıyor mu kötülük konusanların
eşin de onlara destek veriyo
Ne oldu ? az önceki cevabınız erkeğin pipisi var diye erkek niye annesine bakımyordu..Sizin de kocanız aynı şeyi söyleyebilir dedim..Çark ettiniz ..yanimdaydi. O hasta olursa zaten ben giderim, konu sahibin esi gibi, esimi yollamazdim. Herkes kendi anne babasina baksin
Ama size çalışmanı istemiyorum demiş..siz şimdi çevreye karşı onun dediğini yapmış olmamış mı oluyorsunuzKesinlikle ve beni oraya gondererek kendince bakin ben karima istedigimi yaptiririm mantigi. Bende gitmedim benim adima kimseye soz vermeyecek
Yalnız konu sahibine "ziyaret et" dememiş kimse , gel bak hizmet et demişler.Yani 1200 km yolun 2 günlüğüne gidilmeyeceğini herkes biliyordur.Kendi annelerine bakmak istemeyip gelinden bekleyen 3 tane evlat var bakın kız evlat ya da erkek evlat demiyorum.İnsan annesine kıyabilir mi ya gelinle evin çocuğu aynı mı? İnsan annesini düşünür bari.Ne oldu ? az önceki cevabınız erkeğin pipisi var diye erkek niye annesine bakımyordu..Sizin de kocanız aynı şeyi söyleyebilir dedim..Çark ettiniz ..
Anneme ben bakarım diyorsunuz..Erkek kardeşiniz baksa ya !
Yine söylüyorum mesele bakıp bakmamak değil bunu politik bir insan çok güzel ayarlar böyle üzülüp huzurunu bozmaz.
Gidersin 2 gün ziyaretini yapar gelirsin konu sahibi gitseydi onu orda zorla mı tutacaklardi. .
Her şey işimize geldiği gibi olmamalı.
Birazda politik olup evlilik birliğinin farkında olmalıyız.
Madem boşanmıyorsun o zaman ailesine olan tavrını eşine karşı çok belli etme ne bileyim politik davran doldurmaya kalkma sakın kocanı bırak sen iyi ol olayları kendisi analiz edebilsin yaaaa bilmiyorum nasıl etkili olur mu huylu huyundan vazgeçer mi ama bir de böyle dene bakalımAilesi dışında mutluyuz cok iyiyiz ama iste konu oraya geldimi paramparca hersey
Açıkçası isteyen 2 gün gider gelir o sorun değil. .Uçakla 1 saat her yer birbirine cok yakin artık.O zaman onlarda sınırları anlarlardi..Yalnız konu sahibine "ziyaret et" dememiş kimse , gel bak hizmet et demişler.Yani 1200 km yolun 2 günlüğüne gidilmeyeceğini herkes biliyordur.Kendi annelerine bakmak istemeyip gelinden bekleyen 3 tane evlat var bakın kız evlat ya da erkek evlat demiyorum.İnsan annesine kıyabilir mi ya gelinle evin çocuğu aynı mı? İnsan annesini düşünür bari.
Ne oldu ? az önceki cevabınız erkeğin pipisi var diye erkek niye annesine bakımyordu..Sizin de kocanız aynı şeyi söyleyebilir dedim..Çark ettiniz ..
Anneme ben bakarım diyorsunuz..Erkek kardeşiniz baksa ya !
Yine söylüyorum mesele bakıp bakmamak değil bunu politik bir insan çok güzel ayarlar böyle üzülüp huzurunu bozmaz.
Gidersin 2 gün ziyaretini yapar gelirsin konu sahibi gitseydi onu orda zorla mı tutacaklardi. .
Her şey işimize geldiği gibi olmamalı.
Birazda politik olup evlilik birliğinin farkında olmalıyız.
Önemli bir operasyonsa zaten konu sahibi 2 günlüğüne gidip dönse bu kez de annemize bakmadan geri döndü derlerdi emin olun.Hangi önemli operasyon için 2 gün bakım yeterli olur ki? Burda konu sahibine köle muamelesi yapılıyor , gel dicez gelicek git dicez gidicek modunda erkek ailesi.Kendi kızlarının izin alamadığıyla çalıştığıyla ilgili bir veri yok elimizde konu sahibi öyle bir şey yazmamış.Ne olursa olsun evlatlar kendi anne babasına bakmalı , ha bakacak durumu yoksa elbette bakılır ama burda amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.Açıkçası isteyen 2 gün gider gelir o sorun değil. .Uçakla 1 saat her yer birbirine cok yakin artık.O zaman onlarda sınırları anlarlardi..
Ve ben 3 kızın anneyi öyle bırakacağına inanmıyorum. Konu sahibi öyle yazdı biz inandık yorum yapıyoruz.
3 evlattan elbet 1'ı vicdanlidır ..Erkek çocuğu yatağını ayıracak kadar abartıyorsa kız evladı düşünemiyorum. Belki önemli bir operasyonudu ve kardeşleri belki işinden izin alamıyor diye bari esin gelsin demişlerdir ..Sonuçta gelinde ailenin artık bir ferdi oluyor.
Konu sahibi gençliğinin paniğini yaşıyor..
Bu istegini dile getirdi bende istedigim icin oldu tek taragli degildikiAma size çalışmanı istemiyorum demiş..siz şimdi çevreye karşı onun dediğini yapmış olmamış mı oluyorsunuz
Evet kizlari şoyle 3 kizi var biri calisiyo 2 si calismiyor. Olay ziyaret olsa esimle haftasonu gidelim gelelim konu gidip yaklasik 2 ay benim bakmam.. ve ben 2 haftalik gelinim daha esime dedim beraber gidelim 15 gun kalalim sonra alip getirelim oda gelemem izin alamam dedi ozaman haftasonu ziyarete gidelim dedim oylede olmaz dedi çünkü oraya gitsek beni aile baskisindan dolayi orda birakacak sen tek gitteydi oyuzdenÖnemli bir operasyonsa zaten konu sahibi 2 günlüğüne gidip dönse bu kez de annemize bakmadan geri döndü derlerdi emin olun.Hangi önemli operasyon için 2 gün bakım yeterli olur ki? Burda konu sahibine köle muamelesi yapılıyor , gel dicez gelicek git dicez gidicek modunda erkek ailesi.Kendi kızlarının izin alamadığıyla çalıştığıyla ilgili bir veri yok elimizde konu sahibi öyle bir şey yazmamış.Ne olursa olsun evlatlar kendi anne babasına bakmalı , ha bakacak durumu yoksa elbette bakılır ama burda amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.
Burda benim duygularımı ve düşüncelerimi yorumlayamazsınız bu konu üzerinden de anlayamazsınız ve yanılıyorsunuz biliyor musunuz?Hayal ettiğiniz gibi bir kadın asla olmadım.Tercihlerimle ve zamanında verdiğim tepkilerle güçlü,çalışan bir kadınım. Sizin gibi durumları işime geldiği gibi de yorumlamadim.., kendini ezdirmemek ilede değerli olunabilir. Sanirim yaşin daha küçük ve çok romantik düşünüyorsun "erkeğim için herşey yaparim" tarzinda. Ama işin asli öyle değil
Ben gitmeyince kizlari bakti zaten onlar istiyorki gelin gelsin baksin kendileri incinmesin.Açıkçası isteyen 2 gün gider gelir o sorun değil. .Uçakla 1 saat her yer birbirine cok yakin artık.O zaman onlarda sınırları anlarlardi..
Ve ben 3 kızın anneyi öyle bırakacağına inanmıyorum. Konu sahibi öyle yazdı biz inandık yorum yapıyoruz.
3 evlattan elbet 1'ı vicdanlidır ..Erkek çocuğu yatağını ayıracak kadar abartıyorsa kız evladı düşünemiyorum. Belki önemli bir operasyonudu ve kardeşleri belki işinden izin alamıyor diye bari esin gelsin demişlerdir ..Sonuçta gelinde ailenin artık bir ferdi oluyor.
Konu sahibi gençliğinin paniğini yaşıyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?