- 4 Mart 2012
- 15.013
- 34.655
- 798
- Konu Sahibi Azra343434
-
Tamam gitseydiniz nevar bunda kendi anneniz olsa gitmez miydiniz?Birkaç gün kalır dönerdiniz..Görumceleri bir yana bırakın kayınvalideniz yani..Çevrenin de ağzını kapardnız.Esim gelmiyorduki beni tek yolluyordu onuda teklif ettim beraber gidelim dedim gelmedi
aman o nese olmaz dert olur size.sakin oyle bi hat yapmayin ozellikle bekleyin 1 2 yil gecsin degismisse yapin ama bu haldeyken yapmayinDoğru bizde kimi zaman yapalim eve nese olur diyoruz bazende aman yok olmasin oda bu cehennemi yasamasin diyorum ozellikle ben. Kizlar esimin isinden dolayi surekli sehir degisiyorum ve oldugum yerde hic kimsem yok esim tek siginagimdi
Ailesi dışında mutluyuz cok iyiyiz ama iste konu oraya geldimi paramparca hersey
Valla benimde kaynanam ameliyat oldu öyle kilometre ötelerde de değiş dibimde ama kimi evlat biliyorsa o baksın dedim kızının çocuğu oldu altı ay ona hizmet etti kızı bir gece hastanede kalmadı bebeği bahane edip herkes döktüğünü topluyor boşver benimde kalmam beklendi hemde kaynanam dediKızlar merhaba, 6 aylik evliyim. Esimin kiz kardeslerinden nefret ediyorum. Yani nefret etmemide onlar sağladılar. Henüz 2 haftalik gelindim ve esimin gorev yeri icin a sehrindeydik aileside b sehrindeydi diyelim arasi 1200 km turkiyenin diger ucu diyelim. Annesi ameliyat oldu gelin gelsin baksin oldu 3 tane ablasi varken ? Hepside 30/38 yas arasi bend3 gitmedim esimede dedim onlarin akliyla hareket etmem tabiki kıyametler koptu kocam yatak ayirdi vs vs. Evimizde nezaman tartışma olsa ablalari yuzunden ben adima hakaretler etti ablalari yine ben aradim barismak icin kocama karin bana hakaretler etti demezmi sonra esim yine bana bagirip cagirmalar bana inanmadi nasil bir aileye gelin geldim bilmiyorum tiksiniyorum. Esim dun bacisini aradi enistesi hastaymis tartismadim ama tsrtismakdan beter oldum otomatikmen suratim dustu yuzune bakmadim sabahda kahvalti yapmadi cikti gitti. En ufak bisey olsun söyleyeceğim ablan esine hakaretler ediyor sende enisten icin ablani ariyorsun niyetin nispetmi diyecegim isin kötüsü adlarini duymaya tahammul edemiyorum bosanacak hale geldim
Derdimle dertlendiginiz icin simdiden tesekkur ederim...
Tamam gitseydiniz nevar bunda kendi anneniz olsa gitmez miydiniz?Birkaç gün kalır dönerdiniz..Görumceleri bir yana bırakın kayınvalideniz yani..Çevrenin de ağzını kapardnız.
Eşiniz de size daha sarilirdi..
Şimdi kavgayla gürültüyle, samimiyetsizlikten, zorlamayla size sarılsa ne fayda..Her evlilik 5 yılda ancak oturur ama en çok kadın biraz özenirse oturur yoksa karşınızda ki dik siz de dik olursanız orta yolda buluşamazsiniz.
Eşinize samimiyetinizi iyi niyetinizi gösterin karşılığı güzel olacaktır.
aynen zaten hep kadınlar baksın,kadınlar alttan alsın ev işi yapsın çocuğa baksın diye kadınlar ezildi erkekler baş tacı oldu.kendi oğlu çok düşünüyorsa kendi anasını gitsin baksın az buzda değil 3 tane kızı var,bir zahmet bir tanesi gelsin annesine baksınlar. 2 haftalık evli gelinini çağırmaya utanır insan onlar daha yeni evli çağırmayalım derdi kayınvalidesi iyi biri olsa. kendi kızları varken uzakta oturan gelin niye gelsin. zaten bu ülkede evlilik kadınlara eziyet erkeklere rahatlık gelin değil köle alıyorlar resmen. hizmet etsin vs.Yani kadin köle olursa oturur evlilik diyorsun. Sirf vajinamiz var diye niye millete bakiyoruz? Adamin pipisi olunca, eli kolu calismiyormu? Kendi annesine cidden deger verseydi zaten kendisi giderdi, kendisi bakardi annesine. Nice erkekler kendi bakiyor annelerine.
Adamin kadinlari köle olarak görmesi neyse, cahildir, ataerkil felan dicem. Ama bir hemcinsim ayni sekilde kadinlara bakmasi cidden cok üzücü.
kusura bakma ama burda asıl hata eşindeKızlar merhaba, 6 aylik evliyim. Esimin kiz kardeslerinden nefret ediyorum. Yani nefret etmemide onlar sağladılar. Henüz 2 haftalik gelindim ve esimin gorev yeri icin a sehrindeydik aileside b sehrindeydi diyelim arasi 1200 km turkiyenin diger ucu diyelim. Annesi ameliyat oldu gelin gelsin baksin oldu 3 tane ablasi varken ? Hepside 30/38 yas arasi bend3 gitmedim esimede dedim onlarin akliyla hareket etmem tabiki kıyametler koptu kocam yatak ayirdi vs vs. Evimizde nezaman tartışma olsa ablalari yuzunden ben adima hakaretler etti ablalari yine ben aradim barismak icin kocama karin bana hakaretler etti demezmi sonra esim yine bana bagirip cagirmalar bana inanmadi nasil bir aileye gelin geldim bilmiyorum tiksiniyorum. Esim dun bacisini aradi enistesi hastaymis tartismadim ama tsrtismakdan beter oldum otomatikmen suratim dustu yuzune bakmadim sabahda kahvalti yapmadi cikti gitti. En ufak bisey olsun söyleyeceğim ablan esine hakaretler ediyor sende enisten icin ablani ariyorsun niyetin nispetmi diyecegim isin kötüsü adlarini duymaya tahammul edemiyorum bosanacak hale geldim
Derdimle dertlendiginiz icin simdiden tesekkur ederim...
eşim müsade etmedi ne demek yahuBekarken çalışıyordum. Evlenince çalışamadım esim musade etmedi meslegimde var aslinda
Böyle yorumlar da beni benden alıyor. O zaman kadının Annesi de hasta olduğunda,muhtaç olduğunda kocası da desin ki ; bakmak kadının işi mi erkek kardeşinin pipisi var diye o niye bakmıyor o baksın desin.Yani kadin köle olursa oturur evlilik diyorsun. Sirf vajinamiz var diye niye millete bakiyoruz? Adamin pipisi olunca, eli kolu calismiyormu? Kendi annesine cidden deger verseydi zaten kendisi giderdi, kendisi bakardi annesine. Nice erkekler kendi bakiyor annelerine.
Adamin kadinlari köle olarak görmesi neyse, cahildir, ataerkil felan dicem. Ama bir hemcinsim ayni sekilde kadinlara bakmasi cidden cok üzücü.
Aynen ya.. hayatımıza nasıl yön verirsek onları yaşarız.Kaynanaya bakmak istemeyen gelinler nedense doğurunca kaynanam bebeğime bakmadı bilmem ne diye konular açıyor. Birkaç gün gidip yardımcı olsanız incileriniz dökülmezdi. İtin hatırı yoksa sahibinin var demişler. Çalışmaya gelince eşim izin vermedi diyebiliyorsanız o adam sizi antartikaya bile yollar neden sizin sahibiniz olmuş hadi geçmiş olsun.
Aynen ya.. hayatımıza nasıl yön verirsek onları yaşarız.
Hayır o anlamda yazmadım. Doğru insan,doğru aile tercih edersek kimse bize bunları yaşatmaz.Her şey karşılıklı diyorsunuz, yani yardım etmenizdeki amaç bir gün yardım göreceğiniz umuduyla aslında.
Kayınvalide öyle görmüyor ama. "Bakmak zorunda" "ben anneyim" "sen gelinsin" gözüyle bakan insanlar olmasalar "gelin gelip baksın" demezler. Hizmetçi gibi muamele gören bir insandan bahsediyoruz. Daha yeni evliyken eşinin yatağını ayırdığı kişiden bahsediyoruz. Bu evlilik olmamıştır, boşanmak tek çare. Eşi o kafada devam ettiği sürece daha çok yalnız kalır. Gidip kardeşleriyle, annesiyle otursun madem, hem annesinin de bakıma ihtiyacı varmış.
Devir değişti artık.
Eskiden susup otururlardı aman büyüğümüz diye şimdi herkes gereken cevabı veriyor, iyi de yapıyor.
Kimse yaşının arkasına saklanamaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?