• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümce illeti

Esim gelmiyorduki beni tek yolluyordu onuda teklif ettim beraber gidelim dedim gelmedi
Tamam gitseydiniz nevar bunda kendi anneniz olsa gitmez miydiniz?Birkaç gün kalır dönerdiniz..Görumceleri bir yana bırakın kayınvalideniz yani..Çevrenin de ağzını kapardnız.
Eşiniz de size daha sarilirdi..
Şimdi kavgayla gürültüyle, samimiyetsizlikten, zorlamayla size sarılsa ne fayda..Her evlilik 5 yılda ancak oturur ama en çok kadın biraz özenirse oturur yoksa karşınızda ki dik siz de dik olursanız orta yolda buluşamazsiniz.

Eşinize samimiyetinizi iyi niyetinizi gösterin karşılığı güzel olacaktır.

Çocuk yokken kaç oradan...
Eşin adam gibi biri olsa kardeşleri korkar, karısına bir laf edemezdi.
Hiçbir şey için geç değil, daha iyi ve seni anlayan adam gibi birini bulursun boşan bence. Çocuğun da yok bir şey olmaz.

Ben suçu görümce ya da kayinvalideniz de bulmadım suç eşiniz de sizi kendine eş olarak değil açık açık hizmetçi olarak almış.
bakan gelinler hizmetçi demiyorum yanlış anlaşılmasın 3 görümce varken geline bakmak düşmez düşmemeli.

Sizin için üzüldüm yapmayın kendinize dert etmeyin kız kardeşleri. Görmezden gelin. Direk bişey yaparlarsa eşiniz tavrı koysun.
Eşimin ailesi bana birşey dese benden önce o yer onları sözleriyle. Cesaret edemezler. Bende eşime laf ettirmem. Ama ben hep sevdim ailesini. Annesi bize gelince gece 2-3 lere kadar yatırmam sohbet edelim diye. Diğer gelinleri gergindir surat asar ben biletini alır gönderir sürpriz yaparım. Küçük hediyeler alırım. Yalakalık için değil valla o mutlu olunca eşimde mutlu olur. Eşimi doğurmuş olması sevmem için yeter.
Anneniz vefat etmiş onun yerini tutmaz ama küçük olarak ilk adımı atsanız biraz sevgi gösterseniz belki aranız düzelir. Onları değil eşini mutlu etmiş olursun. Kız kardeşlere lafım yok atış serbest :)

Kızı varken yakın bile olsa bakmak size düşmez. Ama görümce ve kv illetinden daha büyük bir illet varsa o da koca illeti. Kocanı yola getirirsen diğerleri konuşsun dursun..güzel güzel sakin sakin konuş anlat birşekilde kocanı kandır.

insanlarda anasini babasini nereye atacagini sasirmis
insanin annesi hasta olurda gelin baksin denirmi hic ya
tamam uzerine dusen tabiki yapilir yeri gelir gelinde bakar ama hemen gelin baksin ne benim annem hasta olsa baskasinin eline birakmaya vicdanim el vermez yahu insanlar siyirmis

Doğru bizde kimi zaman yapalim eve nese olur diyoruz bazende aman yok olmasin oda bu cehennemi yasamasin diyorum ozellikle ben. Kizlar esimin isinden dolayi surekli sehir degisiyorum ve oldugum yerde hic kimsem yok esim tek siginagimdi
aman o nese olmaz dert olur size.sakin oyle bi hat yapmayin ozellikle bekleyin 1 2 yil gecsin degismisse yapin ama bu haldeyken yapmayin

Tek tavsiyem çocuk yapmayın
Sizin bile kaldıramadığınız bu şeylerle çocuk baş edemez
Ailecek laftan anlamayan insanlara da laf anlatmak için hırpalamayın kendinizi.
Kızmak, bağırmak ya da pısırık olmak çok yanlış. Eşinize bağırmak ya da ailesini şikayet etmek, onu doğrudan karşı tarafa bağlıyor. Sessiz kalmak da ezilmeye sebep oluyor. Kimseyi suçlamadan sizin neler yapıp yapamayacağınızı açıkça söyleyin. Sizi kararlı, net görsünler. Akıllanırlarsa ne güzel... Ama o zamana kadar çocuk düşünmeyin.
Tabii siz de akıllanın. Yani iyi idareci olun, bağırmayın, suçlamayın, olgun davranmaya çalışın. Bu krizi, saygıyı kaybetmeden atlatmanız için size de büyük sabırlı ve iradeli olmak düşüyor

Senin işin zor. Annem rahatsızdı. Rahmetli olana kadar üç kızı yanındaydık. 4 gelini vardı biz ve annem onlardan birşey beklemedik. Çünkü üç kız olarak biz ona yettik.

Senin sorunun kocan cnm. Ve belli ki kardeşlerinin aklıyla yaşıyor. Rabbim yardımcın olsun.

Bir tek şunu derim sana yaşayan bilir çünkü, sen ne kadar kötülersen ailesini bi o kadar da düşman olur kocan sana.

Bir daha tel görüşmesi yaparsan kayıt yap, yap ki iftiraya uğradığında ispatlarsın.

Kızlar merhaba, 6 aylik evliyim. Esimin kiz kardeslerinden nefret ediyorum. Yani nefret etmemide onlar sağladılar. Henüz 2 haftalik gelindim ve esimin gorev yeri icin a sehrindeydik aileside b sehrindeydi diyelim arasi 1200 km turkiyenin diger ucu diyelim. Annesi ameliyat oldu gelin gelsin baksin oldu 3 tane ablasi varken ? Hepside 30/38 yas arasi bend3 gitmedim esimede dedim onlarin akliyla hareket etmem tabiki kıyametler koptu kocam yatak ayirdi vs vs. Evimizde nezaman tartışma olsa ablalari yuzunden ben adima hakaretler etti ablalari yine ben aradim barismak icin kocama karin bana hakaretler etti demezmi sonra esim yine bana bagirip cagirmalar bana inanmadi nasil bir aileye gelin geldim bilmiyorum tiksiniyorum. Esim dun bacisini aradi enistesi hastaymis tartismadim ama tsrtismakdan beter oldum otomatikmen suratim dustu yuzune bakmadim sabahda kahvalti yapmadi cikti gitti. En ufak bisey olsun söyleyeceğim ablan esine hakaretler ediyor sende enisten icin ablani ariyorsun niyetin nispetmi diyecegim isin kötüsü adlarini duymaya tahammul edemiyorum bosanacak hale geldim

Derdimle dertlendiginiz icin simdiden tesekkur ederim...
Valla benimde kaynanam ameliyat oldu öyle kilometre ötelerde de değiş dibimde ama kimi evlat biliyorsa o baksın dedim kızının çocuğu oldu altı ay ona hizmet etti kızı bir gece hastanede kalmadı bebeği bahane edip herkes döktüğünü topluyor boşver benimde kalmam beklendi hemde kaynanam dedi

Tamam gitseydiniz nevar bunda kendi anneniz olsa gitmez miydiniz?Birkaç gün kalır dönerdiniz..Görumceleri bir yana bırakın kayınvalideniz yani..Çevrenin de ağzını kapardnız.
Eşiniz de size daha sarilirdi..
Şimdi kavgayla gürültüyle, samimiyetsizlikten, zorlamayla size sarılsa ne fayda..Her evlilik 5 yılda ancak oturur ama en çok kadın biraz özenirse oturur yoksa karşınızda ki dik siz de dik olursanız orta yolda buluşamazsiniz.

Eşinize samimiyetinizi iyi niyetinizi gösterin karşılığı güzel olacaktır.

Yani kadin köle olursa oturur evlilik diyorsun. Sirf vajinamiz var diye niye millete bakiyoruz? Adamin pipisi olunca, eli kolu calismiyormu? Kendi annesine cidden deger verseydi zaten kendisi giderdi, kendisi bakardi annesine. Nice erkekler kendi bakiyor annelerine.

Adamin kadinlari köle olarak görmesi neyse, cahildir, ataerkil felan dicem. Ama bir hemcinsim ayni sekilde kadinlara bakmasi cidden cok üzücü.

Yani kadin köle olursa oturur evlilik diyorsun. Sirf vajinamiz var diye niye millete bakiyoruz? Adamin pipisi olunca, eli kolu calismiyormu? Kendi annesine cidden deger verseydi zaten kendisi giderdi, kendisi bakardi annesine. Nice erkekler kendi bakiyor annelerine.

Adamin kadinlari köle olarak görmesi neyse, cahildir, ataerkil felan dicem. Ama bir hemcinsim ayni sekilde kadinlara bakmasi cidden cok üzücü.
aynen zaten hep kadınlar baksın,kadınlar alttan alsın ev işi yapsın çocuğa baksın diye kadınlar ezildi erkekler baş tacı oldu.kendi oğlu çok düşünüyorsa kendi anasını gitsin baksın az buzda değil 3 tane kızı var,bir zahmet bir tanesi gelsin annesine baksınlar. 2 haftalık evli gelinini çağırmaya utanır insan onlar daha yeni evli çağırmayalım derdi kayınvalidesi iyi biri olsa. kendi kızları varken uzakta oturan gelin niye gelsin. zaten bu ülkede evlilik kadınlara eziyet erkeklere rahatlık gelin değil köle alıyorlar resmen. hizmet etsin vs.

Kızlar merhaba, 6 aylik evliyim. Esimin kiz kardeslerinden nefret ediyorum. Yani nefret etmemide onlar sağladılar. Henüz 2 haftalik gelindim ve esimin gorev yeri icin a sehrindeydik aileside b sehrindeydi diyelim arasi 1200 km turkiyenin diger ucu diyelim. Annesi ameliyat oldu gelin gelsin baksin oldu 3 tane ablasi varken ? Hepside 30/38 yas arasi bend3 gitmedim esimede dedim onlarin akliyla hareket etmem tabiki kıyametler koptu kocam yatak ayirdi vs vs. Evimizde nezaman tartışma olsa ablalari yuzunden ben adima hakaretler etti ablalari yine ben aradim barismak icin kocama karin bana hakaretler etti demezmi sonra esim yine bana bagirip cagirmalar bana inanmadi nasil bir aileye gelin geldim bilmiyorum tiksiniyorum. Esim dun bacisini aradi enistesi hastaymis tartismadim ama tsrtismakdan beter oldum otomatikmen suratim dustu yuzune bakmadim sabahda kahvalti yapmadi cikti gitti. En ufak bisey olsun söyleyeceğim ablan esine hakaretler ediyor sende enisten icin ablani ariyorsun niyetin nispetmi diyecegim isin kötüsü adlarini duymaya tahammul edemiyorum bosanacak hale geldim

Derdimle dertlendiginiz icin simdiden tesekkur ederim...
kusura bakma ama burda asıl hata eşinde
siz varken karım neden gelsın dıyemıyor mu?
ağızlarını kapatamıyor mu kötülük konusanların
eşin de onlara destek veriyo

Bekarken çalışıyordum. Evlenince çalışamadım esim musade etmedi meslegimde var aslinda
eşim müsade etmedi ne demek yahu
çalışmak için eşten müsadeye ne gerek var
bu senin kararın ne saçma şeyler ya
eşiniz sizin sahibiniz mi siz bir birey değil misiniz

Kaynanaya bakmak istemeyen gelinler nedense doğurunca kaynanam bebeğime bakmadı bilmem ne diye konular açıyor. Birkaç gün gidip yardımcı olsanız incileriniz dökülmezdi. İtin hatırı yoksa sahibinin var demişler. Çalışmaya gelince eşim izin vermedi diyebiliyorsanız o adam sizi antartikaya bile yollar neden sizin sahibiniz olmuş hadi geçmiş olsun.

Böyle yorumlar da beni benden alıyor. O zaman kadının Annesi de hasta olduğunda,muhtaç olduğunda kocası da desin ki ; bakmak kadının işi mi erkek kardeşinin pipisi var diye o niye bakmıyor o baksın desin.

Mesele bakmak bakmamak değil. .Zaten benim yorumunda sen bakmalısın diye bir şey yazmadım. Gidip kayınvalideni bir iki gün görebilirdin en azından kimseye konuşma fırsatı vermezdi ..Canı sıkılıp buraya konu açmazdı.

Sizin söyleminizle göre bizim toplumumuz aynen şunu ifade ediyor." Hayaller Paris yaşananlar arabesk "

Tercihlerimiz doğru olmazsa,sonuçlar-beklentiler arabesk olur..

Kaynanaya bakmak istemeyen gelinler nedense doğurunca kaynanam bebeğime bakmadı bilmem ne diye konular açıyor. Birkaç gün gidip yardımcı olsanız incileriniz dökülmezdi. İtin hatırı yoksa sahibinin var demişler. Çalışmaya gelince eşim izin vermedi diyebiliyorsanız o adam sizi antartikaya bile yollar neden sizin sahibiniz olmuş hadi geçmiş olsun.
Aynen ya.. hayatımıza nasıl yön verirsek onları yaşarız.

Aynen ya.. hayatımıza nasıl yön verirsek onları yaşarız.

Her şey karşılıklı diyorsunuz, yani yardım etmenizdeki amaç bir gün yardım göreceğiniz umuduyla aslında.
Kayınvalide öyle görmüyor ama. "Bakmak zorunda" "ben anneyim" "sen gelinsin" gözüyle bakan insanlar olmasalar "gelin gelip baksın" demezler. Hizmetçi gibi muamele gören bir insandan bahsediyoruz. Daha yeni evliyken eşinin yatağını ayırdığı kişiden bahsediyoruz. Bu evlilik olmamıştır, boşanmak tek çare. Eşi o kafada devam ettiği sürece daha çok yalnız kalır. Gidip kardeşleriyle, annesiyle otursun madem, hem annesinin de bakıma ihtiyacı varmış.
Devir değişti artık.
Eskiden susup otururlardı aman büyüğümüz diye şimdi herkes gereken cevabı veriyor, iyi de yapıyor.
Kimse yaşının arkasına saklanamaz...

Her şey karşılıklı diyorsunuz, yani yardım etmenizdeki amaç bir gün yardım göreceğiniz umuduyla aslında.
Kayınvalide öyle görmüyor ama. "Bakmak zorunda" "ben anneyim" "sen gelinsin" gözüyle bakan insanlar olmasalar "gelin gelip baksın" demezler. Hizmetçi gibi muamele gören bir insandan bahsediyoruz. Daha yeni evliyken eşinin yatağını ayırdığı kişiden bahsediyoruz. Bu evlilik olmamıştır, boşanmak tek çare. Eşi o kafada devam ettiği sürece daha çok yalnız kalır. Gidip kardeşleriyle, annesiyle otursun madem, hem annesinin de bakıma ihtiyacı varmış.
Devir değişti artık.
Eskiden susup otururlardı aman büyüğümüz diye şimdi herkes gereken cevabı veriyor, iyi de yapıyor.
Kimse yaşının arkasına saklanamaz...
Hayır o anlamda yazmadım. Doğru insan,doğru aile tercih edersek kimse bize bunları yaşatmaz.
Kocası çalışma diyor çalismiyor beyim izin vermedi diyor..Madem haklarını her anlamda koruyorsa keşke en başta buna hayır deseydi. Dediğim gibi ..Hayaller Paris yaşananlar çok arabesk..

Back