Ben ne diyorum siz ne diyorsunuz.Açıklama yapmaktan sıkıldım artık daha önce açıkladım bunu birkaç kere.Saygılar sizin düşüncenizEşiniz belli ki kardeşiyle dertleşiyor,evliliği sadece çocuklar için yürüttüğünü söylüyor,yüksek olasılıkla sizi aldatıyor. Siz denhala görümceye verip veriştiriyorsunuz, neymiş görümceyle aranız çok iyiymiş. Olabilir ama onlar kardeş, birlikteyken istediklerini konuşurlar. Eşiniz sizi aldatıyor olmasa görümce bunları söylemez,söylese de eşiniz itiraz eder. Ne münasebet ben eşimle iyiyim der mesela. Sizinki susmuş. Aldatıyor işte bu kadar net.
Toplumun ihaneti hoş görmesi normal değil mi?Aldatabilir demem kabul edeceğim anlamına gelmiyor ki.Bariz belli olan söylenen bir aldatma olduğunda ben de durmam sevmem de.Mesleki olarak aldatılma hoş görülen birşey değil tabi psikolojide.Ama sosyolojide bizim toplumumuzda erkeklerin aldatması normalleştiriliyor maalesef.Erkek çocuk küçüklüğünden beri ben yaparım ben bilirm havasında büyütülüyor.
Hmmm. Kadınlar aldatamaz tabi canım bu ne lüks öyle değil mi?Ha erkek seviyordur ama bir yandan bi tur atıp gelir yani evine geri sonuçta.Yapılan araştırmalarda kadınların daha çok aldattığı tespit edilmiş.Özellikle normal çalışmayan ev hanımları çok fazla.Kadın daha dikkatli ama erkek gibi yakalanması daha zor.Kadınlar ilgi görmek, kabıl görmek için dışarıya yöneliyor.Kocadan sevgi ilgi görmeyince en ufak ilgi gösterenin peşinden gidiyor.Ahlaki olarak bana ters.
Tamamen katılıyorum size kadınlar yapıyor.Çoğunun ekonomik özgürlüğü yok olsa boşanınca toplumda dul damgası yemesi kadınları korkutuyor.Aman bana bakaın çocukların a baksın evine gelsin de ne yaparsa yapsın mantığında olan çok kadın var.Evlilik bir kurum sadece ben seni artık sevmiyorum sen beni sevmiyorsun diyerek ayrılmak normal değil.Emek sarfedilmeli çocukların hayatı da sözkonusu.Şimdi linç yiyecem ama ailesi boşanan çocuklarda patolojik sonuçlar çıkma olsılığı diğer çocuklara göre daha fazla.Ama bazı ayrılan anne babalar da süreci çok iyi yönetebiliyorlar.Toplumun ihaneti hoş görmesi normal değil mi?
Az önce saydıklarınızı kabul eden kadınlar olduğu sürece erkekler kendisine her şeyi hak görür elbette.
Herkesin kendi hayatı.
Ben size
“bunu nasıl kabul edersiniz, bunlar bahane mi,aldatan sever mi, nasıl bir mantık,bariz belli olan söylenen aldatma nedir, hangi adam ‘ben seni aldatıyorum,bariz söylüyorum’ der,çocuklar için evli kalınır mı vs. vs. vs.”
Gibi cümleler kurmadım, kurmam da.
Sadece fikirleriniz beni çok şaşırttı ben de bunu söylemek istedim o kadar.
Mutlu olun inşallah.
Ben araştırma sonuçlarından bahsediyorum ister inanın ister inanmayın kafın aldatmaz demiyor daha fazla aldatır diyorum.İşinize geldiği gibi çıkarımlar yapan sizsinizHmmm. Kadınlar aldatamaz tabi canım bu ne lüks öyle değil mi?Ha erkek seviyordur ama bir yandan bi tur atıp gelir yani evine geri sonuçta.
Şaka mısınız ya? Psikolojik eğitim almış hiç kimseden sizin konuşmalarınızın benzerini duymadım.
Kadın daha çok aldatır erkek az aldatır kısmıyla ilgilenen ben değilim sizsiniz.Ben araştırma sonuçlarından bahsediyorum ister inanın ister inanmayın kafın aldatmaz demiyor daha fazla aldatır diyorum.İşinize geldiği gibi çıkarımlar yapan sizsiniz
Gerçekten fikirleriniz bana çok çok ters.Tamamen katılıyorum size kadınlar yapıyor.Çoğunun ekonomik özgürlüğü yok olsa boşanınca toplumda dul damgası yemesi kadınları korkutuyor.Aman bana bakaın çocukların a baksın evine gelsin de ne yaparsa yapsın mantığında olan çok kadın var.Evlilik bir kurum sadece ben seni artık sevmiyorum sen beni sevmiyorsun diyerek ayrılmak normal değil.Emek sarfedilmeli çocukların hayatı da sözkonusu.Şimdi linç yiyecem ama ailesi boşanan çocuklarda patolojik sonuçlar çıkma olsılığı diğer çocuklara göre daha fazla.Ama bazı ayrılan anne babalar da süreci çok iyi yönetebiliyorlar.
İstediğinize inanın ben de dönem dönem psikiyatri yardımı aldım.Hayatın gerçekleri canınızı sıkıyorsa o sizin sorununuz.Sonuçta bu toplumda yaşıyorsunuz.Toplum insanı hertürlü etkiler.Öğrermenseniz aldatma konusu hakkında öğrencilerinizle nasıl bir çalışma yapabilirsiniz ki zaten konular farklı.Ben sizin psikolojik eğitim aldığınıza da inanmıyorum artık. Sayfalar oldu konunuz arada yazılarınız zaten tuhaftı son yorumlarda iyice garipleşti.
Ben de öğretmenim,çok sayıda sosyolog ile pdrci ile çalıştım. Birçok psikolog ve psikiyatri doktoru danışanı oldum. Hiçbiri bu şekilde yaklaşmadı hiçbiri. Bence sizde gidin psikologa.
Aman rica ediyorum kendi kendizinin doktoru olmayın,kendinizi terapiye almayın.
Kadının ihaneti ahlaki olarak ters ama erkek aldatıp aynı zamanda seviyor da olabilir. O ayrı o ayrı diyor. Bunu diyen bir kadın,bunu diyen bir anne,bunu diyen psikolojik eğitimi olan biri... Şaşkınlık içindeyim.Gerçekten fikirleriniz bana çok çok ters.
Şaşkınım.
Okuduklarıma inanamıyorum…
Çok şükür görüştüğüm uzmanlar bana bu şekilde anlatmadı. Yoksa şu anda çok mutsuz ama çocuklu bir kadın olacaktım…
Benim düşüncem böyle diyorum.Aldatan erkeklere sorun hangisi karımı sevmiyorum der.Siz kaçırmışsınız bu mantığı doğru bulmuyorum dedim zaten.Erkeğin aldatmaya hakkı yok.Ama yapar kendine hak görür.Erkeklerin kafasının böyle olduğunu bilmem bunu kabul ediyorum anlamına gelmez.Kadın daha çok aldatır erkek az aldatır kısmıyla ilgilenen ben değilim sizsiniz.
Benim tezim değil o. Ortada bir istatistik vardır okey. Bana göre aldatan kişi cinsiyeti ne olursa olsun kusurludur. Kadın aldatınca ahlaki olarak ters deyip,erkeğin aldatması kısmında hem seviyor hem aldatıyor olabilir diyen zihniyet en büyük kusurlu bana göre.
Öğrencilerime aldatma ile ilgili çalışma tabiki yapmıyorumİstediğinize inanın ben de dönem dönem psikiyatri yardımı aldım.Hayatın gerçekleri canınızı sıkıyorsa o sizin sorununuz.Sonuçta bu toplumda yaşıyorsunuz.Toplum insanı hertürlü etkiler.Öğrermenseniz aldatma konusu hakkında öğrencilerinizle nasıl bir çalışma yapabilirsiniz ki zaten konular farklı.
Bu da onun düşüncesi…Kadının ihaneti ahlaki olarak ters ama erkek aldatıp aynı zamanda seviyor da olabilir. O ayrı o ayrı diyor. Bunu diyen bir kadın,bunu diyen bir anne,bunu diyen psikolojik eğitimi olan biri... Şaşkınlık içindeyim.
O şu an bir uzman değil, evli ve çocuklu bir yurdum kadını olarak konuşuyor. Bu konu kendi hayatı üzerine. Başkasının hayatı hakkında daha objektif ve bilimsel yaklaşır. Ama o evin içine girince içindeki kocişçiyi salıverir.Gerçekten fikirleriniz bana çok çok ters.
Şaşkınım.
Okuduklarıma inanamıyorum…
Çok şükür görüştüğüm uzmanlar bana bu şekilde anlatmadı. Yoksa şu anda çok mutsuz ama çocuklu bir kadın olacaktım…
Aldatabilir demem soğru bulduğum anlamına gelmez.Ben şu tespitte bulundum diyorum sadece ama bunun doğru olduğunu kabul etmiyorum diyorum.Asıl ben şaşkınım ikisi arasındaki farkı bilmemenize lafı at gözlüğüyle anlamanızaKadının ihaneti ahlaki olarak ters ama erkek aldatıp aynı zamanda seviyor da olabilir. O ayrı o ayrı diyor. Bunu diyen bir kadın,bunu diyen bir anne,bunu diyen psikolojik eğitimi olan biri... Şaşkınlık içindeyim.
Aaaaa gerçekten takıldığınız konu görümcenizin dediklerimi önemli anlamadım. Adam aldatıyor ya bunu açık açık görümceniz mesajda söylemiş bence görümcenize bir teşekkür borçlusunuz. Sonuçta aldatıldığınızı öğrendiniz ve evliliğinizi sadece çocuklar için yürütüyormuş adam.Görümcemle normalde iyiydi aramız ya da ben öyle zannediyordum.Her derdime koşar, yardımcı olur.Öyle ki görenler kardeş gibisiniz derlerdi.Ağır bir boşanma süreci geçirdi.Dengesiz davranmaya başladı.Geçen gün kızımın teli diye eşimin telini almışım.Mesajları okuyayım dedim kızımın baktım halasıyla mesajlar.Sonra anladım eşimin telefonu.Eşimle bazen tartışırız ama çabuk hallederiz.Görümcem yazmış eşime ben senin gibi çocuklarım için evliliğimi yürütmüyorum.Sen gönlünü dışarıda eğlendiriyorsun ben onu yapmam.Başkası olsa çoktan kapıya koyardı onu da. 6 çocuğunuz bile olsa çekilmez diye yazmış.Ben eşime mi kızayım görümceme mi 3 gündür sakinleşmeye çalışıyorum.Yüzüme gülüp arkamdan iş çeviren görümcem mi daha suçlu,yoksa gönlünü eğlendiriyorsun dediği eşim mi? Siz olsanız ne yapardınız?
At mı gözlüğüAldatabilir demem soğru bulduğum anlamına gelmez.Ben şu tespitte bulundum diyorum sadece ama bunun doğru olduğunu kabul etmiyorum diyorum.Asıl ben şaşkınım ikisi arasındaki farkı bilmemenize lafı at gözlüğüyle anlamanıza
Anlıyorum…O şu an bir uzman değil, evli ve çocuklu bir yurdum kadını olarak konuşuyor. Bu konu kendi hayatı üzerine. Başkasının hayatı hakkında daha objektif ve bilimsel yaklaşır. Ama o evin içine girince içindeki kocişçiyi salıverir.
Evet bilimsel konuşmuyorum bazı eğitimler almış bir Türk kadını olarak içinde yaşadığım toplumda gördüklerimi yazıyorum.Ne oldu gerçekler hoşunuza gitmedi miO şu an bir uzman değil, evli ve çocuklu bir yurdum kadını olarak konuşuyor. Bu konu kendi hayatı üzerine. Başkasının hayatı hakkında daha objektif ve bilimsel yaklaşır. Ama o evin içine girince içindeki kocişçiyi salıverir.
Merve Boluğur işine baksın ya. Bu neymiş abboooO şu an bir uzman değil, evli ve çocuklu bir yurdum kadını olarak konuşuyor. Bu konu kendi hayatı üzerine. Başkasının hayatı hakkında daha objektif ve bilimsel yaklaşır. Ama o evin içine girince içindeki kocişçiyi salıverir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?