görücü !!!

yazdıkların tam tersini gösteriyor ablan için en azından ama sen öyle diyorsan öyledir tabii :)

Ablamin bi sevdgi yoktu( sert bi kisligi vardi sagda solda bakan erkeklere pas vermezdi asla)

Mesela bi erkek varmis zamaninda hergun is cikisinda ablami takip etmeye baslarmis bizim eve kadr gelirmis uzaktan uzaktn.

Ablam diyorduki egrr o erkekse su an gorucu gelicek olan hemen hayir derim. Bu net kararim diyordu.

Siz görücü usulünü dayak yemek, baski altinda olmak, kadinin evinde oturup yasaklara maruz kalmasi ile bagdastiriyorsunuz. Bana göre günümüzün görücü usulü sadece baska bir tanisma sekli, tabii ki kimsenin lap diye kapima gelmesini istmemem. Ama yakinlarim tarafindan "Aysenin oglu begenmis seni, bak resmi bu, ne diyorsun? Tanismak istermisin?" denilmesinde nasil bir kötülük var anlamadim? Ben bu durumda evet veya hayir diyebilirim. Bulusurum ve yine karar benim.

Olayda baski veya zorunluluk varsa bu ayri bir konu ve bunu tabii ki desteklemem.

ben bağdaştırmıyorum halen var olan durum bu çok yerde.

yakınların bak bu filanca bu da resmi diye tanıştırılma da anlamsızdır. evlilik bu ya bi resimlemi ilk adımı atılacak. hem dediğim gibi yaşı büyük erkek öyle yakınların resmini göstermesine kaldıysa emin olun ya huysuzdur ya ilişkileri hep sorunludur. ben de elin sorunlu tiplerinin nazını çekmek için dünyaya gelmedim değilmi?

Niye bu kadar yadirgiyosun cnm aslinda en iyi olani o bende görucu usulu olsun isterdim ama cok sukur esim cok iyi biri.kapiyi ailenle beraber acarsin zaten ilk etabta dikkatini ceker belki giyim olarak belki fiziken.o zaman karar verebilirsin bile gorusup gorusmeyecegin konusunda.mesela görumceme gelmisti bir aile adam bi duzgun giyinir beyaz gomlek kumas pantalon vs adam arkadasinin evine gider gibi gelmis özen yok elinden tel düsmuo bu gibi adama isinmazsin mesela dimi yanlarindada otur niye oturmayasinki konusmasina bak oturusuna falan az cok kendini belli eder.ikramini yaparsin sonrasinda zaten bir gorussun cocuklar derler aile yan odada biyerde merak ettigin sorularida sorarsin kasma rahat ol cekinecek bi durumda yok belki gercekten gelecek kiside kısmet indir canim

ben bağdaştırmıyorum halen var olan durum bu çok yerde.
Bunun görücü usulü ile bir alakasi yok. Aileler aksine bu olmasin diye, yakinlardan, ailesi iyi, isinde gücünde olan biri olsun diye cabaliyorlar. Bir resim ilk tanisma icin gayet yeterli.. kör balta evlenme durumu yok ki ortada?! Siz biraz zorla evlendirilme durumu ile karistiriyorsunuz..

Önce siz tanışsanız daha iyi olurmuş beyefendi ile , böylelikle kafanız uyuşmazsa eve gelmelerine gerek kalmazdı yok birbirinizi beğendiyseniz zaten her şey kendiliğinden gelişirdi...

Aaa, gerçekten igrenç. Bir erkek bir kadinin numarasini bile soramamasi. O numarayi o erkegin annesi sormasi. Bundan daha ezik, daha igrenç bir durumu su an düsünemiyorum. Hele o kandinlarin ilk toplanip çaya gelip, o kizi süzmeleri felan. Bunlarin hepsi bana göre, hem kadina, heme erkegi bir hakarettir.

Ha bu arada evlilikler elbette mantik ile kurulmalidir, fakat ayni zamanda ask ilede olmali. Bana önce kadinlarin sürü halinde gelip, kizi süzdükten sonra, annesinin onayi çiktiktan sonra bir kiza giden (üstelikle annesi ile beraber!) bir erkek ile ask yasanilcagini inandiramazsin.

Ok.
Inanmayin.
Inandirmak gibi bi hevesim yok.

Tanımadığınız insanları evinize nasıl alıyorsunuz?
Hiç mi korkmuyorsunuz ayol?
Allahım muhafaza insan kesiyorlar gündüz vakti.
Bu devirde insan akrabasına bile güvenemiyor.

Ayyy kizlar bazilari baya abartmis....herkes sevgili olfuktan sonra evlenecek diye bir sartmi var...kimisi bulamiyor araya aracı koyarak tanisip evlenmek.ister...herkesin farkli bir hikayesi vardir...
bana gore gorucu yanlış degil herkes ister bir sevdigi olsun sevdigiyle evlensin kiminin kaderide boylelikle bir sevdigi olmayinca buna yoneliyorlar...cok.kisi taniyorum gorucu usulu evlenip coook mutlu.olani cok kiside taniyorum yillarca sevip ne zorluklarla evlenip ama hergun dayak yiyen mutsuz kisiler....eevlilik birazda sans isi piyango gibi birşey ne cikarsa bahtima diyerek...

Konu ve bazi yorumlar bana "Mucize"filmini hatirlatti. O ne oyle ya, once anasi danasi gelecek, kizi begenecek, begenirse 2. asamaya gecilecek filan... Bu devirde kaldi mi boylesi?

Cidden kadina hakaret. O kadinlarin begenisine sunuluyorsun, sanki pazardan mal aliyorlar, onlar seni begenmezse senin devam etmek istemenin onemi yok. Yani evlenecek olan sensin, ama senin kararin 2. planda kaliyor. Hayir, ortada damat adayi da yok, o evde bekliyor, once anasi ve yanindaki kadin begenecek! Sacmalik otesi, cok geri kalmislik. Bizim gibi kadinin deger gormedigi, ikinci sinif vatandas oldugu toplumlarda gorulur ancak boylesi.

Adam gelse, once bir ikiniz tanissaniz, once bir siz karar verip ailelere bunu soyleseniz yine anlayacagim. Ama sen basbayagi gorucuye cikiyorsun, esya gibi. Bu konuyu da kisaca ne yaparsam beni begenir, almak isterler demek icin acmissin. Kendin gibi bile olamiyorsun kasmaktan. Kapiyi kim acmis, sen nerede durmussun, kim nasilsin demis, bunlarin onemi var mi? Bu kadar basit seyleri dert etmen kendini onlara yarandirmak icin. "Ben oldugum gibi olurum, islerine gelirse, begenmeyen bengenmez" diyecek kadar bile ozguvenin yok. 27 yasina gelmissin diye, ki evlilik icin gec bir yas degil, kendini hice sayip elaleme yaranmaya calisiyorsun. Bir kadin icin cok asagilayici bir durum. Hic normal gelmiyor bana bunlar. Bana gorucu gelmek isteyen kadin ve arkadasini kapidan kovardim, yanimdan gecirmezdim bir daha. Ne munasebet? Berbat bir durum bana gore.

Sordugun sorulara diyecek laf bulamiyorum. Cunku incir cekirdegini doldurmayacak seyler. Bana "sen surada durursun, su zaman nasilsin dersin, soyle tel no verirsin" konulari uzerine kafa yormak anlamsiz geliyor. Neysen o ol yani.

Bir de bu gorucu usulu mantik evliligiyle karistirilmasin. Mantik evliliginde begeniye cikmiyorsun boyle kayinvalide karsisinda.

Görücü zaten beğendiklerine gitmiyor mu yahuuu? Sonra da erkekle kız ayrı bir yerde buluşuyor, çay içiyorlar falan. Görücüyü kapıda karşılayabilirsin. Hoş geldiniz dersin onlar sana soru sorana kadar konuşmazsın. Soru sorarlarsa sen de konuşur, soru sorarsın aklında bir şey varsa. Yanlarında ne az dur ne çok dur. Zaten çay, pasta falan götürürsün. İşin bitince oturursun yanlarına. Aileyi gözün tutmadıysa annenin numarasını ver, tuttuysa verebilirsin.

Sapsik58, bir zamanlar bana da bir nebze uygun gelirdi beni ve ailemi taniyan birilerinin referans olup beni birileriyle tanistirmasi. Ama gecen sene basimdan oyle bir olay gecti ki hala kendime gelebilmis degilim. Adam namazliyim, muhafazakarim diyordu, bir de baktim ki nerelere uye degil ki. Buyuk hayal kirikligi yasadim ve biliyorum ki bu geri kalan omrumde insanlara olan bakis acimi derinden etkileyecek. Her tanistigim kiside ayni potansiyelin var oldugu gibi paranoyak bir hisse kapilacagim. Keske tanistirilmayi kabul etmeyeseydim diyorum ama is isten gecti. Uzuldugumle, kirildigimla, kirilganligimla kaldim iste.

Biz bulduk da ne oldu demissiniz ama bu yolla tanistirildigin birinin o buldugunuzdan farki yok. Her iki durumda iyi tartip bicmek lazim.

Sans olayi butun bunlar.

Evlenmek işi nasiptir arkadaşım hakkında hayırlısı neyse o olsun.Görücü usulü deyip yadırgama nice görücü usulü evlilikler yıllarca sürüyor.Severek evlenenlerse istisna tabiiki bunlar ayı bile bulmuyor.Gerçi anne önce görüp sonra kızı gördüm güzel yakışırsın bir gidelim tarzı mı olacak.

bende yaş kemala erdi diyince kafamda dedim yaş kaç acep die 27 yi görünce şaşırdım en güzel yaşlardan biridir 27... bu kadar olumsuz düşünme

Yaşın kemale erdi diye kabul etme zorunda mısın? pazardan kavun mu seçmeye geliyorlar bilmiyorum neden ama birilerinin sana bakıp beğenip biz bi gelelim demesi kadar saçma birşey yok şu hayatta...

Her şeyden önce görücü usulü kadın için de erkek için de aşağılayıcı bir durum bence. Ayrıca ailelerin işin içine girip sonra bir tarafın reddetmesi hoş bir durum değil.

Ama ille de görücü usulü evlenen erkekler de sorun vardır lafı bence yanlış. Tanıdığım biri vardı, küçüklüğünden beri hayatı boyunca hep çalışmış kızlarla herhangi bir ortamı olamamış bir erkek ve mecburen görücü usulü evlenmek zorunda kaldı.

Bir de şu var. Görücü usulü evlenmek zorunda kalanlar bu durumu normal karşılayabilirler. Çünkü dediğim gibi bu çoğu zaman bir zorunluluk halinde gerçekleşiyor. Konu sahibi arkadaş da zaten bir zorunluluktan bahsediyor. Yaşım geçti(gerçi 27 yaş geç bir yaş değil), artık evleneyim mantığında. Ne çıkarsa bahtıma...

Konu sahibine tavsiyem, her zamanki günlük davranışlarınızın dışında bir davranış sergilemeyin. Öbür türlüsü zaten insanlara yapmacık gelecektir. Bakın gene dönüp dolaşıp birilerine kendini beğendirme durumuna geliyoruz. Beni alın, evleneyim oğlunuzla, ben iyi bir kızım... İşte aşağılayıcıdan kastım buydu.

Erkek için de aynı durum var. Annen-teyzen kalkıp gidiyor, ama diyorlar ki, bizim kızımıza uygun değil. Beğenmedik... Bu da ayrı bir sıkıntı. Beğenilmedikleri için belki de orada burada kız için saçma sapan laflar ediyorlar. Bu böyle uzar gider, sonuç olarak görücü usulü artık tedavülden kalkmalı.

Çocuklar kızlı-erkekli bir yerlerde oturup sohbet edebilmeli. Birilerinin istediği çirkin kinci nesil uğruna insanların hayatı cehenneme çevrilmemeli. Yazıktır. Hayatı boyunca karşı cinsten uzak tutulan insanlar 30 yaşına gelince gidip bi merhaba bile diyemiyor karşı cinse. Sonra görücü usulleri, konuşamamalar, iletişimsizlik, şiddet, ölüm vs...

Önce adayla sen görüşsen, beğenirseniz birbirinizi aileler gelse olmaz mı. Şimdi yaşlı teyzeler, amcalar bile " face den ekleyin bi birbirinizi bakalım beğenerek misiniz " diyolar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…