görücü !!!

Bazi arkadaslar hala gorucu usulu varmi hangi devirde yasiyoruz diyorlarya soyluym biz cocuk gelinlerin oldugu hala kocalarin eslerini oldurdugu sormadan en yakin akrabasiyla evlendirildigi kadinin soz hakki olmadigi hersyin en kotusune layik goruldugu bir ulkede yasiyoruz bence gorucu usulu cok masum kaliyor ve bunlar varken hala gorucu usulu varmi demek biraz tuhaf degilmi herkes herseyi biliyorda dile getirmiyor iste herkes bizim kadar sansli degil yanlis anlamayin size karsi degilm ama oyle herseyin toz pembe oldugu bir dunyada yasamiyorz ...

Bazi arkadaslar hala gorucu usulu varmi hangi devirde yasiyoruz diyorlarya soyluym biz cocuk gelinlerin oldugu hala kocalarin eslerini oldurdugu sormadan en yakin akrabasiyla evlendirildigi kadinin soz hakki olmadigi hersyin en kotusune layik goruldugu bir ulkede yasiyoruz bence gorucu usulu cok masum kaliyor ve bunlar varken hala gorucu usulu varmi demek biraz tuhaf degilmi herkes herseyi biliyorda dile getirmiyor iste herkes bizim kadar sansli degil yanlis anlamayin size karsi degilm ama oyle herseyin toz pembe oldugu bir dunyada yasamiyorz ...

Iki yanlis bir dogru etmiyor hanimefendi.

Ayrica siraladiginiz seyler (cocuk gelin, akrabayla evlendirilme) hep gorucu usulunun urunleri.

Kızlar görücü gelmesi bana cok aşağılayıcı bir şey gibi geliyor çünkü bakıyorlar ve bir karar veriyorlar olumlu ya da olumsuz sanki pazardan kavun seçer gibi. Amma yaş kemale erdi mecburen kabul ediyoruz goruculeri.

Şimdi size sorum şu : görücüye karşı nasıl davranmalı bilmiyorum. Mesela kapıda ben mi karsilamaliyim yoksa sonradan mi girmeliyim içeri? Geleneksel sorumuz ' Nasılsıniz? ' sorusunu ilk ben mi sormaliyim yoksa onlardan mi beklemeliyim ? Yanlarında az mi durmalıyim? Bir de telefonumu isterlerse vermeli miyim?

Bu tur sorular aklimi karistiriyor. Cevaplarsaniz sevinirim.

ee ona bakarsan sen de onu seçeceksin? Hiç acıma, önce davran ve sen onu kavun seçer gibi seç :KK53:

Benm amacim kavga etmek degil inann sormadan evlndrln nice insn var en azndan gorucu uslnde fikirleri aliniyor ben severek evlndm ama hala varmi demek tuhaf oluyr gunmz icin bakarsak sizede saygi duyuyorum herkesin kendi dusuncesi

Etkin taraf seçen olmaktan; edilgen taraf seçilen olmak daha mı iyidir?

Gururlu olan neden seçilen taraf olsun ki...

Kız alıp verme mantığının bir uzantısı; alıcı almak için gelir; bizim kızımızı alın diye kapıya gidilmez çünkü

Kız alıp verme mantığının bir uzantısı; alıcı almak için gelir; bizim kızımızı alın diye kapıya gidilmez çünkü

Kızlar görücü gelmesi bana cok aşağılayıcı bir şey gibi geliyor çünkü bakıyorlar ve bir karar veriyorlar olumlu ya da olumsuz sanki pazardan kavun seçer gibi. Amma yaş kemale erdi mecburen kabul ediyoruz goruculeri.

Şimdi size sorum şu : görücüye karşı nasıl davranmalı bilmiyorum. Mesela kapıda ben mi karsilamaliyim yoksa sonradan mi girmeliyim içeri? Geleneksel sorumuz ' Nasılsıniz? ' sorusunu ilk ben mi sormaliyim yoksa onlardan mi beklemeliyim ? Yanlarında az mi durmalıyim? Bir de telefonumu isterlerse vermeli miyim?

Bu tur sorular aklimi karistiriyor. Cevaplarsaniz sevinirim.

Görücü usulü bir Türk geleneğidir,geçmişi Orta Asya Türklerine kadar dayanır.Neticede size talip olduklarını bildiriyorlar ve sizin üzerinde hakları olan,emekleri geçen anne babanıza taleplerini bildiriyorlar.E SİZ DE EŞ ADAYINI GÖRÜP KARAR VERİYORSUNUZ,TEK TARAFLI DEĞİL Kİ.NETİCEDE SON KARARI SİZ VERECEKSİNİZ.
Kimse sizi zorla nikah masasına oturtmayacak,yani son merci sizsiniz.
Flört ettiğiniz zaman da evlilik kararını aldığınızda,eş adayınız ve ailesi yine sizin ailenize taleplerini bildirecekler,yani yine eve gelip sizi tanıma olayı olacak.Sonuç aynı,sadece zamanlama ve tanışma yolu farklı...Görücü usulündede sonrasında eş adayıyla buluşacaksınız.Hayırlı ve sizi mutlu edecek bir insan olduktan sonra nasıl yolla evlendiğinizin hiç önemi yoktur.Önyargılarınızı bir tarafa itin ve bence kapıda anneniz karşılamalı.Gelenlere çok meraklı veya hevesli konumda olmamak adına uygun olan budur,siz misafirler oturduktan sonra girip el öper,hal hatır sorarsınız,kahvelerini nasıl içeceklerini sorup,kahvenizi pişiri,p ikram edersiniz.Doğal ve içten olun,gülümseyerek gözlerine bakın,özgüveniniz olduğunu,ayaklarınızın yere bastığını hissettirin.Hakkınızda hayırlısı olsun...

Konu sahibesi ile aynı yaştayız, yaşımın kemale erdiğini düşünmüyorum, biri bana böyle bir teklif ile gelse direk reddederdim ;birincisi beni evlilik kurumuna zorladığı için , ikincisi evlenmek istersem evleneceğim insanı kendim seçebilirim aracıya lüzum olmadığı için .Ayrıca önce annesinin onayladığı kadını tercih edecek bir erkeğin karakter olarak mutlaka bir problemi vardır. Kendisi seçemiyor mu evleneceği kadını? Annesi mi sizinle evlenecek ki böyle saçma sapan merasimler oluyor? Bence bunlara katlanmak zorunda değilsiniz, durumdan rahatsız oluyorsanız mutlaka dile getirin.

Halbuki kaynana adayi yaninda yaveriyle eve gelip boyunuzu, posunuzu, ikraminizi olcup bicecekti, gecer not alsaydiniz bu is baglanacakti. Gelenegi ezip gecmissiniz. Oldu mu simdi?
Evet öyle oldu biraz. Fakat anlamadiginiz bir durum var. Bazi kizlar okumuyor aile baskisiyla arkadaşlariyla oraya buraya da gidemiyor ne yazikki. Ve yaslari gelince de aileleri onlari bu şekilde evlendiriyor bu üzücü tarafi.. Birde meslekli bir insanlarinda o kadar sosyal olmalarina ragmen karsisina düzgün biri cikmiyor. O yüzden bu yönteme bas vuruyor. Kader kismet bu isler. Çok takilmamak gerek.

Evet öyle oldu biraz. Fakat anlamadiginiz bir durum var. Bazi kizlar okumuyor aile baskisiyla arkadaşlariyla oraya buraya da gidemiyor ne yazikki. Ve yaslari gelince de aileleri onlari bu şekilde evlendiriyor bu üzücü tarafi.. Birde meslekli bir insanlarinda o kadar sosyal olmalarina ragmen karsisina düzgün biri cikmiyor. O yüzden bu yönteme bas vuruyor. Kader kismet bu isler. Çok takilmamak gerek.

Takilan kim ki hanimefendi?

Ayrica, gorucu usulune karsi olup olmadiginizi anlayabilmis degilim.

"Yil olmus 2015, eve gorucu gelmesi mi kaldi?" yorumumu anlayamadiginiz cok acik. Burada "bu tur eylemler hala oluyor mu?"dan ziyade "bu devirde bu tur seyler hala olabiliyor mu?" demek istemistim.

Gereksiz cikislar yerine, satir aralarini okumanizi tavsiye ederim. Bu sekilde tutarli yorumlar yapabilirsiniz.

Konu sahibesi ile aynı yaştayız, yaşımın kemale erdiğini düşünmüyorum, biri bana böyle bir teklif ile gelse direk reddederdim ;birincisi beni evlilik kurumuna zorladığı için , ikincisi evlenmek istersem evleneceğim insanı kendim seçebilirim aracıya lüzum olmadığı için .Ayrıca önce annesinin onayladığı kadını tercih edecek bir erkeğin karakter olarak mutlaka bir problemi vardır. Kendisi seçemiyor mu evleneceği kadını? Annesi mi sizinle evlenecek ki böyle saçma sapan merasimler oluyor? Bence bunlara katlanmak zorunda değilsiniz, durumdan rahatsız oluyorsanız mutlaka dile getirin.

Ben buna cok katiliyorum.

Yani tanidik , aile tanidigi haydi tanis bak seklindeye ben gorucu usulu diyorum. Bu durumda bir tanisir bakarsin, ama kahve icmeye bir yere davet edersin degil mi? Adami tanimaya calisirsin. Elektrik alirsan sevgili olursun, en son safhada cidden evlenmeye karar verirsen aileni tanistirirsin.

Eve gelip kiz bakmak nedir ya? Anneni eve getirip baktiriyorsun, at alir gibi, oglan annesi dislerine de baksin kizin???!!?? Anne baba gelip kiza bakiyorlar, anne begenmezse bu is olmuyor; e o herifin beyni yok mu? Gorucu gelmesi ayrica cok asagilayici bence, kendimi gorucuye cikmis at gibi hissederdim herhalde. Annesi iyice muayene edecek, begenirse satin alacak???

Tanisir bakarsin, evlenecegi kisiyi annesine sectiren canliya ben erkek demem, bu kadar ezik, zavalli, karaktersiz, sunepe biriyle ne yapilir ki zaten?

Tanismak isteyen adam gibi bulusur , tanir beni. Anasini danasini getirip kalite kontrolu yaptirmaz.

Konu sahibesi, haklisiniz. Ne gerek var 10 ksi gorusmeye?? Tanismak isteyenler varsa soyleyin kahve icmeye davet etsinler, birbirinizi guzelce taniyin. Anasini babasini taniyip ne yapcaksiniz, onlarla evlenmiyorsunuz ya?

Son düzenleme:
Ben buna cok katiliyorum.

Yani tanidik , aile tanidigi haydi tanis bak seklindeye ben gorucu usulu diyorum. Bu durumda bir tanisir bakarsin, ama kahve icmeye bir yere davet edersin degil mi? Adami tanimaya calisirsin. Elektrik alirsan sevgili olursun, en son safhada cidden evlenmeye karar verirsen aileni tanistirirsin.

Eve gelip kiz bakmak nedir ya? Anneni eve getirip baktiriyorsun, at alir gibi, oglan annesi dislerine de baksin kizin???!!?? Anne baba gelip kiza bakiyorlar, anne begenmezse bu is olmuyor; e o herifin beyni yok mu? Gorucu gelmesi ayrica cok asagilayici bence, kendimi gorucuye cikmis at gibi hissederdim herhalde.

Tanisir bakarsin, evlenecegi kisiyi annesine sectiren canliya ben erkek demem, bu kadar ezik, zavalli, karaktersiz, sunepe biriyle ne yapilir ki zaten?

Tanismak isteyen adam gibi bulusur , tanir beni. Anasini danasini getirip kalite kontrolu yaptirmaz.

Benim de "bu devirde eve gorucu gelmesi mi kaldi?" derken anlatmak istedigim, bu usulun cirkinligiydi ama anlayana...

Takilan kim ki hanimefendi?

Ayrica, gorucu usulune karsi olup olmadiginizi anlayabilmis degilim.

"Yil olmus 2015, eve gorucu gelmesi mi kaldi?" yorumumu anlayamadiginiz cok acik. Bur ada "bu tur eylemler hala oluyor mu?"dan ziyade "bu devirde bu tur seyler hala olabiliyor mu?" demek istemistim.

Gereksiz cikislar yerine, satir aralarini okumanizi tavsiye ederim. Bu sekilde tutarli yorumlar yapabilirsiniz.
Takilmamak gerek cümlesini genel kurdum. Bende karsiyim fakat bunu yok sayamayiz. Karsi olmam bu gerçeği degistirmicek.Hoscakalin.

X