görücü !!!

Görücü denen saçmalığı kadına hakaret olarak kabul ediyorum ne yani kadın malmı da öyle bi bakıp karar verilecek evlilik bu hayatın en önemli kararlarından böyle olurmu?

şimdi tanıştırılanlar biraz geziyor diye adı modern olmuş aynı şeyin laciverti aynı baskı hali var kız reddederse de hemen başlıyorlar nesi var neyini beğenmedin aa bundan iyisimi olacak vs..

bir kere yaşı geçmiş bir erkek görücü usulüne kaldıysa ondan mutlaka bi şeyler vardır. o kadar iyiyse dışarıdaki kızlar görememişmi o peeeek iyi erkeği?
ha kendi evlenmek istememiştir tercihidir bişey demem zaten o tarz bir insan da görücüyü istemez.

sakın yaşım geçti mecburum diye düşünme.. sen bir kadınsın. hayatının bu önemli kararını başkasının eline bırakma!

Bazi yerlerin adetlerinde kapiyi evlenecek olan kisi acmazsa bu evlilik istenmiyor , gelin adayinin gönlü yok anlamina gelirmis. Kapi acilirken orada durun bence. Nasilsin sorusu da buyukler arasinda konusulurken size de sorulur cevaplarsiniz. Numara ise tamamen size kalmis bir karar.

Görücü denen saçmalığı kadına hakaret olarak kabul ediyorum ne yani kadın malmı da öyle bi bakıp karar verilecek evlilik bu hayatın en önemli kararlarından böyle olurmu?

şimdi tanıştırılanlar biraz geziyor diye adı modern olmuş aynı şeyin laciverti aynı baskı hali var kız reddederse de hemen başlıyorlar nesi var neyini beğenmedin aa bundan iyisimi olacak vs..

bir kere yaşı geçmiş bir erkek görücü usulüne kaldıysa ondan mutlaka bi şeyler vardır. o kadar iyiyse dışarıdaki kızlar görememişmi o peeeek iyi erkeği?
ha kendi evlenmek istememiştir tercihidir bişey demem zaten o tarz bir insan da görücüyü istemez.

sakın yaşım geçti mecburum diye düşünme.. sen bir kadınsın. hayatının bu önemli kararını başkasının eline bırakma!

Her kelimenize katiliyorum.

Bana sacma gelmiyormus sadece sevindim. Cok ama cok tuhaf geliyo bana elin kadininin ogluna beni begenip almak istemesi

Bense yasadiklarimdan dolayimidir bilemem.
Artik tek olur sey gorucu usulu bana gore.
Kendimiz bulduk sevdikte noldu? Arastirmadan sormadan etmeden vurulduk nesine vurulduysak kisiliksiz bi sahsin.
Sonu husran.

Bence gorucu usulunde ilk olarak: ailem istemiyor gibi bi sorun yasamazsiniz.
Ikinci olarak kalple degil mantikla dusunursunz daha cok.
Buda sizi ask bittiginde keskeler demeniz ihtimalini azaltir.
Cunku tum huyunu olcup bicmis oluyosun.

Ablamin gorucu usulu olayi soyle gelismistir: ( sivasliyiz bu arada)

Ilk once gelmek istediklerini ogrendik.
Sonra enistem gelmeden sadece kadinlar geldi eve, cay icmeye.
Sonra aradilar uygun gorurseniz oglumuzla gelmk istiyoruz diye.
Abim ve babam arastirdi enisteyi, kim neci felan diye.
Sonra ok gelebilirsiniz dedik.(...)

Geldiler, ablam ellerindeki cicekleri devraldi.
Sonra oturdu herkes ablam kahveleri getirdi.
Geri cikti odadan.
Kadinlar konuyu acti beraber konussalar uygun gorurmusunz diye.
Benim kuzenjm, ablam ve eniste odaya konusmaya gittiler.
Ablam sonra geri mutfaga enistede tekrar oturma odasina.
Sonrada cikarken ablamin telefon numarasini rica ettiler oglumuz konusmak tanismak istedgini soyluyor kiznzda uygun gorurse dediler.
Ablam o an olumlu gordu ve evet tamam numaram su dedi( kagida yazip anneme verdi annem ellerine uzatti)
Konustukca kafa dengi olduklari kanaatina vardilar.
2 gun icinde karara baglanmasi anlasilmisti.
Ablam en sonunda evet ddi.
Su an evliler, cok tatli bi yigenim var ve ikinciside yolda.

Kızlar görücü gelmesi bana cok aşağılayıcı bir şey gibi geliyor çünkü bakıyorlar ve bir karar veriyorlar olumlu ya da olumsuz sanki pazardan kavun seçer gibi. Amma yaş kemale erdi mecburen kabul ediyoruz goruculeri.

Şimdi size sorum şu : görücüye karşı nasıl davranmalı bilmiyorum. Mesela kapıda ben mi karsilamaliyim yoksa sonradan mi girmeliyim içeri? Geleneksel sorumuz ' Nasılsıniz? ' sorusunu ilk ben mi sormaliyim yoksa onlardan mi beklemeliyim ? Yanlarında az mi durmalıyim? Bir de telefonumu isterlerse vermeli miyim?

Bu tur sorular aklimi karistiriyor. Cevaplarsaniz sevinirim.
Pardon neyi görmeye geliyorlar :KK53:
Valla yanlış anlama da bu zamanda bu şekilde evleneceğime bir köşede kız kurusu olarak kalmayı yeğlerim :KK57:

Bense yasadiklarimdan dolayimidir bilemem.
Artik tek olur sey gorucu usulu bana gore.
Kendimiz bulduk sevdikte noldu? Arastirmadan sormadan etmeden vurulduk nesine vurulduysak kisiliksiz bi sahsin.
Sonu husran.

Bence gorucu usulunde ilk olarak: ailem istemiyor gibi bi sorun yasamazsiniz.
Ikinci olarak kalple degil mantikla dusunursunz daha cok.
Buda sizi ask bittiginde keskeler demeniz ihtimalini azaltir.
Cunku tum huyunu olcup bicmis oluyosun.

görücü usulünde aile sorunları yaşanmaz zannetmeyin ayrıca bugün size evet diyen bir kvnin aniden dönme olasılığı da var.

ikincisi aşk olmazsa yarın başka birine aşık olma ihtimalin var o da büyük risk. yuvayı tehlikeye atıyorsun sonuçta aşk üzerine bir evlilik değil yaptığınız. mantığı koynumuza alamıyoruz sonuçta. :)

ayrıca insanın kendisine saygısı olmalı biraz.

Bence cok yanlis düsünüyorsun. Günümüzde millet akın akın evlendirme programlarina gidiyor.. sevgililer internetden bulunuyor.. Görücü usulü bence bunlardan cok daha etik bir durum.

Zaten adam ailesi ile kizin evine gidiyorsa, mutlaka olumlu bakıyorlardır, yoksa oraya kadar gelecek halleri yok. Ve sonucta hersey kiza bakar, evet veya hayır demek onun kararı.

Bir erkegin görücü usulü ile evlenmeside yadirganacak durum degil.. Senin verdigin örnege dayanarak: Belki evlenmeyi düsünmüyordu, kızı begenip duruma bir sans vermek istemistir? Yani yüzlerce sebebi olabilir evlenmemesinin. Gidipte adamda bir kusur vardir kesin demek sacma.. ki varsa, bu zaten ilk görüsmelerde ortaya cikar. Sunuda ekliyeyim madem: Tabii ki, herkesin kendi sevgilisi ile tanisip evlenmesi en güzel durum, bunu tartismaya gerek yok.

Konuda tek anlamadıgım su var: Öyle lap diye biz geliyoruz kıza bakmaya demediler herhalde erkek tarafi? En azından adamın bir resmini görmüssündür ve sen onaylamadan gelecek halleri yoktur degilmi?!

görücü usulünde aile sorunları yaşanmaz zannetmeyin ayrıca bugün size evet diyen bir kvnin aniden dönme olasılığı da var.

ikincisi aşk olmazsa yarın başka birine aşık olma ihtimalin var o da büyük risk. yuvayı tehlikeye atıyorsun sonuçta aşk üzerine bir evlilik değil yaptığınız. mantığı koynumuza alamıyoruz sonuçta. :)

Görücü usulünde ask veya sevgi olamaz mi diyorsun? Benim babannem dedemi hala seviyor 50 senelik evliler. Ki babannem dedemi bastan begenip ve birseyler his etmeseydi, zaten o evlilik gerceklesmezdi. Ayrica, istatistiksel olarak, görücü usulü evlilikler cok daha saglam. Ask evlilikerin yüzde 50 den fazlasi bosanma ile sonuclaniyor.

Bizim etrafimizda aile problemleri pek olmadi.
Cunku takip ettiysen bizim gorucu usulu siralamasi soyle ilerliyor.
Once gelmek istiyorlar, sonra kadinlar geliyor. Sonra ogullariyla gelmek istediklerini soyluyorlar.
Biz evet yada hayir dememiz gerkiyor bu noktada.
Iste bu noktada buyukler- kuzenlerimiz- abilerimiz hepsi oglanin kisiligini arastiriyor.
Burda en basta gelen ailenin gecmisi ve kisiligi, kimdir kimlerdendir nasil birisidir sorup sorusturuyor hem ailesi olsun hem kendisi hakkinda. ( zor bi kv ise oglanin annesi bunu olcup biciyor ailemiz)

Bizde once abim ve kuzenlerm sordu sorusturdu oglanin kendisini. Diger yandan annem vr babam sordu sorusturdu. Ve annem gil ve abim/ kuzenlerim sorun gormediginde ancak geldiler ogullariyla.

Mantik konusunda; evet haklisiniz. Icinize sinmeli evlenicek oldugun kisi.
Ama zaten bizm durumumuzda son karar kizin oluyor. O belirlyor herseyi sonc olarak.

Bence cok yanlis düsünüyorsun. Günümüzde millet akın akın evlendirme programlarina gidiyor.. sevgililer internetden bulunuyor.. Görücü usulü bence bunlardan cok daha etik bir durum.

Zaten adam ailesi ile kizin evine gidiyorsa, mutlaka olumlu bakıyorlardır, yoksa oraya kadar gelecek halleri yok. Ve sonucta hersey kiza bakar, evet veya hayır demek onun kararı.

Bir erkegin görücü usulü ile evlenmeside yadirganacak durum degil.. Senin verdigin örnege dayanarak: Belki evlenmeyi düsünmüyordu, kızı begenip duruma bir sans vermek istemistir? Yani yüzlerce sebebi olabilir evlenmemesinin. Gidipte adamda bir kusur vardir kesin demek sacma.. ki varsa, bu zaten ilk görüsmelerde ortaya cikar. Sunuda ekliyeyim madem: Tabii ki, herkesin kendi sevgilisi ile tanisip evlenmesi en güzel durum, bunu tartismaya gerek yok.

Konuda tek anlamadıgım su var: Öyle lap diye biz geliyoruz kıza bakmaya demediler herhalde erkek tarafi? En azından adamın bir resmini görmüssündür ve sen onaylamadan gelecek halleri yoktur degilmi?!

o kadar süre bulamamış ama kızı görüp bir anda aşık olacak..siz fazla film izlemişsiniz ayrıca kızı beğendiyse kendi tanışabilir anayı danayı alıp kapıya dikilmez anasının sözüne bakan erkeklerle de iyi evlilik olmaz. belli yaşı geçmiş erkek görücüye kaldıysa mutlaka kusuru vardır emin olun buna tecrübeyle sabittir.

üstelik o kadar psikolojik baskı sonucu kızın kararı demek anlamsız. kız hayır dese hemen üşüşecekler başına neden niye bundan iyisinimi vs.. diye.. Türkiye burası.

evlilik programı internet ayrı bir konu ancak insan hayat arkadaşını seçerken hislerine güvenmeli hemen kapılmamalı elbette ancak kadının onurunu çiğneyen bir yaklaşım bu eve gelip kız bakılması vs.

Bizim etrafimizda aile problemleri pek olmadi.
Cunku takip ettiysen bizim gorucu usulu siralamasi soyle ilerliyor.
Once gelmek istiyorlar, sonra kadinlar geliyor. Sonra ogullariyla gelmek istediklerini soyluyorlar.
Biz evet yada hayir dememiz gerkiyor bu noktada.
Iste bu noktada buyukler- kuzenlerimiz- abilerimiz hepsi oglanin kisiligini arastiriyor.
Burda en basta gelen ailesinin gecmisi ve kisiligi, kimdir kimlerdendir nasil birisidir sorup sorusturuyor hem ailesi hem kendisi.

Bizde once abim ve kuzenlerm sordu sorusturdu oglanin kendisini. Diger yandan annem vr babam sordu sorusturdu. Ve annem gil ve abim/ kuzenlerim sorun gormediginde ancak geldiler ogullariyla.

Mantik konusunda; evet haklisiniz. Icinize sinmeli evlenicek oldugun kisi.
Ama zaten bizm durumumuzda son karar kizin oluyor. O belirlyor herseyi sonc olarak.

o kadar psikolojik baskıdan sonra kızın kararı demek komik değilmi?

geleneklerinizi anlıyorum ancak evlilik böyle olmamalı.

bir de bu oğlanın kişiliği nasıl araştırılıyor bakkala çakkalamı soruluyor? GBT falan da bakılıyormu?

o kadar psikolojik baskıdan sonra kızın kararı demek komik değilmi?

geleneklerinizi anlıyorum ancak evlilik böyle olmamalı.

Bilemiyorm benmi pek net olamadim ama psikolojik bi baski asla olmadi.
Cunku ablam 2/3 eniste adayiyla daha gorustu bu sekil. Ve istemiyorm dedigi an zatn bitti butun konu. Mesela birine gorunusunden dolayi hayir istemiyorm vermeyin numarami dedi. Mesela birisine cok kit dusunceleri oldugu icin hayir istemiyorm dedi odada konustuklarindan sonra. Boyle yani.

Bilemiyorm benmi pek net olamadim ama psikolojik bi baski asla olmadi.
Cunku ablam 2/3 eniste adayiyla daha gorustu bu sekil. Ve istemiyorm dedigi an zatn bitti butun konu. Mesela birine gorunusunden dolayi hayir istemiyorm vermeyin numarami dedi. Mesela birisine cok kit dusunceleri oldugu icin hayir istemiyorm dedi odada konustuklarindan sonra. Boyle yani.

sen iyi anlattın fakat o kadar kişinin gelmesi etmesi bunlar psikolojik baskıdır.

benim demek istediğim ablan kendi eşini kendi seçemezmi niye illa birilerinin kapınıza dikilip ablanıza talip olması gerekiyor?

Görücü usulünde ask veya sevgi olamaz mi diyorsun? Benim babannem dedemi hala seviyor 50 senelik evliler. Ki babannem dedemi bastan begenip ve birseyler his etmeseydi, zaten o evlilik gerceklesmezdi. Ayrica, istatistiksel olarak, görücü usulü evlilikler cok daha saglam. Ask evlilikerin yüzde 50 den fazlasi bosanma ile sonuclaniyor.

dedelerimizin zamanında bu kadar şansları varmıymış? tabii severler.

o yazdığın istatistiklerde görücü usulüyle evlenenlerin hangi yörelerde olduğu da yazıyor iyi inceleyin. aşkla evlenen özgür insanlar dayağı aldatmayı sineye çekmiyor hakkını arıyor. o yüzden boşananlar fazla. oysa görücü usulüne kalanların çoğu gidecek yeri olmadığı, parası olmadığı, aile desteği olmadığı vs.. yüzünden susup oturuyor. bu insanlar mutludur ondan evlidir demek son derece saçma.

sizce dayak yiyip susup oturanlar kadınlar makbul sanırım.

öyle düşünme birşey birşeye sebeptir..
oğlanı begenmene baglı davanışlar :KK70:

sen iyi anlattın fakat o kadar kişinin gelmesi etmesi bunlar psikolojik baskıdır.

benim demek istediğim ablan kendi eşini kendi seçemezmi niye illa birilerinin kapınıza dikilip ablanıza talip olması gerekiyor?

Canim oyle bi durum soz konusu degildi.
Annemin babama vasiyeti soyledir:
( tabi Allahim gostermsin asla o ani) eger ben ölursem vasiyetimdir kizlarim birini sevip evlenme karari alirsa asla karsi cikmiycaksin. Sevdgine vericeksin...

Canim oyle bi durum soz konusu degildi.
Annemin babama vasiyeti soyledir:
( tabi Allahim gostermsin asla o ani) eger ben ölursem vasiyetimdir kizlarim birini sevip evlenme karari alirsa asla karsi cikmiycaksin. Sevdgine vericeksin...

yazdıkların tam tersini gösteriyor ablan için en azından ama sen öyle diyorsan öyledir tabii :)

X