evıne gelen normal mısafır
herkesı nasıl karsılıyorsan oyle karsıla hıc kasma kendını
sadece evlenmek ısteyen ve aılece anlasılabılecek bırını arayan bu konuyu daha dogru karar verecegıne ınanarak aılesıne bırakmıs bırını goruceksın
konusmalarına hareketlerıne aılesıne bak
kalbın hop ederse bı gorusursunuz
hıc bırsey hıssetmezsen ıstemıyorsan tanrı mısafırı agırlamıs olursunuz okadar
Hayır anne ve yanında bi bayan daha gelir koloni halinde değil. Siz nerde yaşıyorsunuz niye garipsediniz
Dua ediyorum canım zaten sürekli. Yaş 27
Bence görücü eve gelmesin önce damat adayı ile bi goruşme ayarlasınnlar bi cafe de falan birbirinizden elektrik alırsanız ailesi sonradan gelir görüşür tanışırsınız....aile sizi beğense ne olacak ki belki damat adayı nı görünce siz beğenmeyeceksiniz boşuna insanlarla yüz göz olma
Eşim beni gördü,çok peşimde koştu. .
yüz vermedim.. geldi istedi, tanıştık evlendik. .
kızkardeşime görücü gelmişlerdi kapıyı ben açtıydımKızlar görücü gelmesi bana cok aşağılayıcı bir şey gibi geliyor çünkü bakıyorlar ve bir karar veriyorlar olumlu ya da olumsuz sanki pazardan kavun seçer gibi. Amma yaş kemale erdi mecburen kabul ediyoruz goruculeri.
Şimdi size sorum şu : görücüye karşı nasıl davranmalı bilmiyorum. Mesela kapıda ben mi karsilamaliyim yoksa sonradan mi girmeliyim içeri? Geleneksel sorumuz ' Nasılsıniz? ' sorusunu ilk ben mi sormaliyim yoksa onlardan mi beklemeliyim ? Yanlarında az mi durmalıyim? Bir de telefonumu isterlerse vermeli miyim?
Bu tur sorular aklimi karistiriyor. Cevaplarsaniz sevinirim.
Ne alaka canım ?
Tanış diyorum. .
Tamam normal davran olduğun gibi demiştim ilk ..Iyi de ben tanışma öncesindeki kısımla ilgili bir kaç soru sordum. Yani görücüye nasıl davranmalı diye
Yasin 30'u geçti diye, kendin saygini yitirmen mi gerek evlenmek için? Ve evet, öyle toplu toplu gelmek, kizi bastan asaga kadar süzmek, ilk basta fiziki özelikliklere bakarak, ask olmadan ailelerin olmasi son derece rencide edici. Sakin böyle birsey yapma.
Ha arkadaslarin olur "bizim ahmet sana çok iyi yakisir" hepiniz beraber bir yemek yiyip, o vesile ile tanisman normal. Ama gelmisiniz belirli bir yasa, anne baba ile kiz bakmak, oglan görmek nedir arkadasim ya? Git disariya, sosyalles, kurslara git,.. öyle birisi ile tanisirsin iste.
Yoo niye ayıp olsun ki siz söylemeyin ailenizden biri desin önce çocuklar birbirini görsün olumlu bakarsalar aileler sonra tanışır ne gerek var beğenip beğenmeyeceğiniz belli olmadan insanlar la uğraşacaksınBunu ben de isterdim ama ayıp olmaz mı bunu demek?
Bunu ben de isterim Çok da tanışmak isteyen oldu ama olmadı bir şekilde. Görücü usulü tanışıp asik olan da varmış
Bunu ben de isterim Çok da tanışmak isteyen oldu ama olmadı bir şekilde. Görücü usulü tanışıp asik olan da varmış
şöyle düşün, onlar görücü olmasaydı misafirlerini nasıl karşılardın? anladığım kadarıyla, aile yapınız geleneksel. bizdeki görücü olayı daha farklıdır mesela, doğrudan gençleri buluştururlar. ama sizde önce aile görüyor. ailen geleneksel yapıda fakat anladığım kadarıyla sen daha modern bi yaklaşım sergilemek istiyosun. sıradan misafirlerine hal hatır sorup, ikram sonrası yanlarına oturup sohbete katılan biriysen; bu aileyle görüştüğünde de aynı davranışı sergile. çünkü ikramını verip köşeye çekilirsen karşı tarafa geleneksel biri olduğuna dair bi izlenim bırakmış olursun. yani senin gündelik yaşamında da büyüklerinin ya da eşinin yanında konuşmayı pek tercih etmeyen bi kız olduğunu düşünebilirler. çok yaşanıyo böyle olaylar, gelin adayının suspus durmasına güvenip, oğullarına itaat etmesini umuyolar; sonra da "bu kızı aldığımızda böyle değildi" diyolar. tamamiyle doğru göster onlara kendiniKızlar görücü gelmesi bana cok aşağılayıcı bir şey gibi geliyor çünkü bakıyorlar ve bir karar veriyorlar olumlu ya da olumsuz sanki pazardan kavun seçer gibi. Amma yaş kemale erdi mecburen kabul ediyoruz goruculeri.
Şimdi size sorum şu : görücüye karşı nasıl davranmalı bilmiyorum. Mesela kapıda ben mi karsilamaliyim yoksa sonradan mi girmeliyim içeri? Geleneksel sorumuz ' Nasılsıniz? ' sorusunu ilk ben mi sormaliyim yoksa onlardan mi beklemeliyim ? Yanlarında az mi durmalıyim? Bir de telefonumu isterlerse vermeli miyim?
Bu tur sorular aklimi karistiriyor. Cevaplarsaniz sevinirim.