görücü !!!

Maalesef oğlan gelmiyor bizim yörede

Bence görücü eve gelmesin önce damat adayı ile bi goruşme ayarlasınnlar bi cafe de falan birbirinizden elektrik alırsanız ailesi sonradan gelir görüşür tanışırsınız....aile sizi beğense ne olacak ki belki damat adayı nı görünce siz beğenmeyeceksiniz boşuna insanlarla yüz göz olma

Hayır anne ve yanında bi bayan daha gelir koloni halinde değil. Siz nerde yaşıyorsunuz niye garipsediniz

Ayni ulkede yasiyoruz.

Kiz ve erkek disarda gorusebilirler. Anne ve diger bayanin ilk etaptaki isi ne anlamadim. Demode bir yontem bu.

Bunu ben de isterdim ama ayıp olmaz mı bunu demek?

kapıda karşılamayın.önce otursunlar sonrasında girip hoşgeldiniz dersiniz.yanlarında da oturmayın.çay kahve ikramı yapıp tekrar içeri geçin.bizde böyle olur.

oglan gelmıyorsa daha kolay

belkı yakısıklı bırsey olsa ıster ıstemez tıpden etkılenebılırdın

daha mantıklı bakarsın kendılerıne

bı laf var tabırı caisse otu cek kokune bak

aılesı nasılsa cocukda oyledır

ozellıkle annesıne bak sen

hayırlısı olsun hakkına

gorusmek ıstemende ayıp olmaz annene dersın anne bı gorusup hayata bakıs acısını anlamak ısterım anlasıp anlasamayacagımı dersın

zaten onlar sızı gorusturmek ısteyeceklerdır

kızkardeşime görücü gelmişlerdi kapıyı ben açtıydım
sonra kızkardeşim girmişti

Yasin 30'u geçti diye, kendine karsi saygini yitirmen mi gerek evlenmek için? Ve evet, öyle toplu toplu gelmek, kizi bastan asaga kadar süzmek, ilk basta fiziki özelikliklere bakarak, ask olmadan ailelerin olmasi son derece rencide edici. Sakin böyle birsey yapma.

Ha arkadaslarin olur "bizim ahmet sana çok iyi yakisir" hepiniz beraber bir yemek yiyip, o vesile ile tanisman normal. Ama gelmisiniz belirli bir yasa, anne baba ile kiz bakmak, oglan görmek nedir arkadasim ya? Git disariya, sosyalles, kurslara git,.. öyle birisi ile tanisirsin iste.

Son düzenleme:
Iyi de ben tanışma öncesindeki kısımla ilgili bir kaç soru sordum. Yani görücüye nasıl davranmalı diye
Tamam normal davran olduğun gibi demiştim ilk ..
misafire nasıl davranıyorsun öyle. .
anlatamadım sanırım

Bunu ben de isterim Çok da tanışmak isteyen oldu ama olmadı bir şekilde. Görücü usulü tanışıp asik olan da varmış

Bunu ben de isterdim ama ayıp olmaz mı bunu demek?
Yoo niye ayıp olsun ki siz söylemeyin ailenizden biri desin önce çocuklar birbirini görsün olumlu bakarsalar aileler sonra tanışır ne gerek var beğenip beğenmeyeceğiniz belli olmadan insanlar la uğraşacaksın

Görücüye geldiklerimde şayet olumlu bir dönüt alirsaniz ve sizde olumlu bakarsaniz beyefendi de önce babanizla tanissin durumlar esitlensın

Bunu ben de isterim Çok da tanışmak isteyen oldu ama olmadı bir şekilde. Görücü usulü tanışıp asik olan da varmış

Askin gorucusu, duyucusu olmaz. Her sekilde tanistiginiz birine asik olabilirsiniz. Burada rahatsiz eden sey, anne ve bayanin cocuktan once sizi gormeye gelmeleri. Merak ediyorum o tek ziyarette sizi neye gore degerlendirecekler.

Dogruyu söylemek gerekirse, kendime saygi herhangi bir asktan daha önemlidir. Sen insanlarin, hatta daha tanimadigin adamin ve annesini begenini toplamak zorunda degilsin. Pazarda satilik olan elma armut degilsin.

Artik günümüzde internet, facebook, twitter var. Atiyorum oglan çekingen bile olsa, ilk basta seni bu siteded ekleyip, beraber konusup, tanismak için bir gün berliyebilirsiniz. Birde kendine saygidan ziyade, bir erkegin annesi ile kiz bakmasi çok ama çok itici geliyor bana. Takintili, özgüvensiz bir erkek gibi geliyor bana. Bir kadina yaklasacak kadar kendine güveni yoksa....

şöyle düşün, onlar görücü olmasaydı misafirlerini nasıl karşılardın? anladığım kadarıyla, aile yapınız geleneksel. bizdeki görücü olayı daha farklıdır mesela, doğrudan gençleri buluştururlar. ama sizde önce aile görüyor. ailen geleneksel yapıda fakat anladığım kadarıyla sen daha modern bi yaklaşım sergilemek istiyosun. sıradan misafirlerine hal hatır sorup, ikram sonrası yanlarına oturup sohbete katılan biriysen; bu aileyle görüştüğünde de aynı davranışı sergile. çünkü ikramını verip köşeye çekilirsen karşı tarafa geleneksel biri olduğuna dair bi izlenim bırakmış olursun. yani senin gündelik yaşamında da büyüklerinin ya da eşinin yanında konuşmayı pek tercih etmeyen bi kız olduğunu düşünebilirler. çok yaşanıyo böyle olaylar, gelin adayının suspus durmasına güvenip, oğullarına itaat etmesini umuyolar; sonra da "bu kızı aldığımızda böyle değildi" diyolar. tamamiyle doğru göster onlara kendini

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…