GÖRÜCÜ USULÜ TANIŞMAMIZ VE KORKULARIMMMM :(

Selam Kızlar uzun zamandır ara ara takipteyim bu formu ama yeni üye olma fırsatı yakalayabildim. Aslında derdimi paylaşmak istedim sizlerle.Kadın kadının halinden anlar misali..
Aslında bir çok kişiye göre dert sayılmayan basit bir durum benimkisi ama insan yaşarken öyle hissedemiyor tahmin edebilirsiniz,,
Daha fazla girizgahı uzatmadan sadede gel dediğinizi duyar gibiyim :)

Ben 26 yaşında özel sektörde çalışan bir kızım daha önce bir nişan durumum oldu ve nişanlımın aldatması/yalan söylemesi (binlerce yalan hem de..) vs ayrıldık 1.5 yıl oldu nişan atalı ben bu süreçte kimseye güvenemedim görücü usulü istemeye gelenler oldu ısınamadım falan filan.Ailem ise baskı yapıyor artık birini beğen evlen diye :KK43: ...
Geçtiğimiz hafta sonu yine bir adayımın annesi bana bakmaya geldi ; sevdiğimiz bir teyze aracı olmuştu.
Annesi baktı oğlum aşağıda arabada bekliyor Allahın yarattığı kul ben kızımızı beğendim birde oğlanla kız birbrine baksınlar ısınırlarsa baş başa çay içmeye çıkarlar dedi.
Tamam dedik oğlan bi geldiiiii ben ve annem şook.
Çok yakışıklı bir delikanlı içeri girdi .Ben mutfaktayken annem arada gelip kızım çok yakışıklı daha öncekilere hep bi bahane buldun bakalım buna ne bahane bulcan dedi.
Cidden oğlan çok yakışıklıydı (Ben orta derece güzellikte bir bayanım yan yana o çocukla beni gördüğünüzde oğlan daha yakışıklı dersiniz yani)
Neyse oğlan annesi çıktılar gittiler ben dedim ki anne bu kesin beni beğenmez manken gibi birini ister bu çocuk boşuna ümitlenme hem yakışıklılardan ben korkarım bakalım huyu suyu nasıl dedim.
...Sonra akşam haber geldi oğlum olumlu yaklaştı dışarıda görüşsünler dendi.
Çocukla buluştuk yakışıklılığının yanında karakterini çok merak ediyordum zaten bende güven sorunu var e adam bide yakışıklı düşünün kızlar :KK43:
Konuştuk biraz 1-2 saat..
Gayet mantıklı,ne istediğini bilen,evlenmemek için bir olumsuzluğunu görmedim açıkçası.Sadece aşırı egosu tavan yapmış biri bu beni biraz korkuttu..
O gün görüşmemizden sonra 4-5 kez daha buluştuk bana çok ısındığını ve evlenmek istediği kızın ben olduğumu söyledi (ama ben de hep güven yönünden soru işaretleri var :KK43: ! )
İsmi Oğuz bu arada.
Hemen haftaya nişanlanalım dedi.
Ben korktum ben bir nişan atma durumu yaşadım korkuyorum zaman ver tanıyayım seni dedim kabul etti ama pek hoşnut olmadı..
Şimdi sorunum sıkıntım şu kızlar şimdilik iyi ilgileniyor ,aile yapılarımız uyumlu eşit, görüşlerimiz zevklerimiz aynı gibi ,keyf alıyorum onunla..
Ama korkuyorum yakışıklı olması sorun yaratır mı ne zaman bir kafeye gitsek kızlar Oğuz'u kesiyor şahit oluyorum Oğuz Allah var bakmıyor ama ileride evlenince aldatır diye çok korkuyorum bana yol gösterebilecek olan var mı ???
Tşk ederim her yorum birbirinden değerli olacak benim için.
ya bence bu çocuk büyük konuşmym da yüzde doksan kadına kıza doymuş
karşısına temiz kız arayıp evlenmek isteyen bir adam
evlenince aldatacağını sanmıyorum o karakterle ilgili hem ya
aldatmak ayrı bir olay yani...

yakışıklılığı falan bırakında bir kenara huyu güzel mi ona bakın, odak noktanız bu olsun.. benim eski eşimde yakışıklıydı fakat gel gör ki huyu berbattı...
insanı güzelde çirkinde yapan huyudur unutmayın...
aldatmak kişinin içinde olan bir şey.. nice tipsiz görüyoruz aldatıyor bunu düşünmeyin..

hakkında hayırlısı olsun canım. yakışıklı diye seni aldatacağından korkuyorsan aldatılırsın o zaman.
korkularınızdan arının kendinize güvenin...
1 haftada evlilik kararı çok çok çok erken bir karar birbirinizi tanımadan hadi evlenelim diyen birinin de muhakkak sakladığı bişey vardır.
tanıdıgınız biri getirdi demiştin. o kadına sorun ailesini çocugu araştırın.

Siz kendinize güvenin. Yakışıklı erkekler bence yeterince ilgi gördüklerinden daha sadık oluyorlar diye düşünüyorum. Zaman verin birbirinize. Tanıdıkça anlarsin.

teşekkür ederim canım..sanırım zamanla anlayabileceğim bunu

hakkında hayırlısı olsun canım. yakışıklı diye seni aldatacağından korkuyorsan aldatılırsın o zaman.
1 haftada evlilik kararı çok çok çok erken bir karar birbirinizi tanımadan hadi evlenelim diyen birinin de muhakkak sakladığı bişey vardır.

araştırdık canım eski çalıştığı yerleri mahallesini öğretmeni tanıdığımız ona sorduk çok efendi gezdirmeyi seven eli açık biri dedi

Zamana birakin bence bir nisanlilik gecirmissiniz birbirinizi daha cok tanima firsati verin
..
Kendinizi ondan asagi gormeyin herkesin kendine göre göreceliği vardir..
Onun egosu biraz varmis ya tavan yapmasin

araştırdık canım eski çalıştığı yerleri mahallesini öğretmeni tanıdığımız ona sorduk çok efendi gezdirmeyi seven eli açık biri dedi

o zaman şüphe duyman yersiz. sonuçta yanlış bir hareketi olsa muhakkak birileri tarafından göze çarpardı.

yakışıklılığı falan bırakında bir kenara huyu güzel mi ona bakın, odak noktanız bu olsun.. benim eski eşimde yakışıklıydı fakat gel gör ki huyu berbattı...
insanı güzelde çirkinde yapan huyudur unutmayın...
aldatmak kişinin içinde olan bir şey.. nice tipsiz görüyoruz aldatıyor bunu düşünmeyin..

haklısın canım. benim söylemek istediğim tip önemlidir aman tip olsun değil kesinlikle.
Hatta eğer öyle bir düşüncem olsa tipine bakıp zaten hiç konu açmazdım direk evelenirdim ben farklı görüş(mantıklı ,ciddi) olsun diye konumu açtım ..
Bende sizin gibi düşünüyorum objektif olarak değerlendirmeniz benim için çok faydalı oluyor bazı gereksiz yorumlar olsa da tek tük sağolun paylaşanlar oluyor.

çok teşekkürler canım..kendime güveniyorum hatta bir iki kez bunu söyledi bana çok akıllı bir kızsın özgüvenin baya doruklarda diye şakalaştı benimle yani ona hssettirdiğim güçlü bir kız olduğuum
Ben içimi sizlere açtım bilinçaltımda yatan korkularımı sizinle paylaşmak farklı görüş olması adına
sağolun.

çok teşekkürler canım..kendime güveniyorum hatta bir iki kez bunu söyledi bana çok akıllı bir kızsın özgüvenin baya doruklarda diye şakalaştı benimle yani ona hssettirdiğim güçlü bir kız olduğuum
Ben içimi sizlere açtım bilinçaltımda yatan korkularımı sizinle paylaşmak farklı görüş olması adına
sağolun.

ne demek canım sen içini ferah tut. Allah'tan hayırlısını iste. arkadaslar bana bunu dediğim için konunun yeri burası mı dıye sakın kızmayın... zamanında bir yerde çalışırken sürekli bulunduğum yere gelen bir ablamız vardı bana eğer bir işin hayırlısını istiyorsan "ya Fettah ya Nur la ilahe illallah muhammedün resulullah" bunu sürekli tekrar et aklına her geldikçe, hayırlı olan seni bulur hayırsız olan için bir neden bulunur demişti. gerçekten o dönem çok okuyordum bunu ve cok faydasını gördüm. sende dene bi istersen.

3 ay konuşun kafanız uyuyorsa nişana adım atım birde sor oğlana uzun ilişkisi olmuş mu diye ,olduysa birdaha görüşme!
Selam Kızlar uzun zamandır ara ara takipteyim bu formu ama yeni üye olma fırsatı yakalayabildim. Aslında derdimi paylaşmak istedim sizlerle.Kadın kadının halinden anlar misali..
Aslında bir çok kişiye göre dert sayılmayan basit bir durum benimkisi ama insan yaşarken öyle hissedemiyor tahmin edebilirsiniz,,
Daha fazla girizgahı uzatmadan sadede gel dediğinizi duyar gibiyim :)

Ben 26 yaşında özel sektörde çalışan bir kızım daha önce bir nişan durumum oldu ve nişanlımın aldatması/yalan söylemesi (binlerce yalan hem de..) vs ayrıldık 1.5 yıl oldu nişan atalı ben bu süreçte kimseye güvenemedim görücü usulü istemeye gelenler oldu ısınamadım falan filan.Ailem ise baskı yapıyor artık birini beğen evlen diye :( ...
Geçtiğimiz hafta sonu yine bir adayımın annesi bana bakmaya geldi ; sevdiğimiz bir teyze aracı olmuştu.
Annesi baktı oğlum aşağıda arabada bekliyor Allahın yarattığı kul ben kızımızı beğendim birde oğlanla kız birbrine baksınlar ısınırlarsa baş başa çay içmeye çıkarlar dedi.
Tamam dedik oğlan bi geldiiiii ben ve annem şook.
Çok yakışıklı bir delikanlı içeri girdi .Ben mutfaktayken annem arada gelip kızım çok yakışıklı daha öncekilere hep bi bahane buldun bakalım buna ne bahane bulcan dedi.
Cidden oğlan çok yakışıklıydı (Ben orta derece güzellikte bir bayanım yan yana o çocukla beni gördüğünüzde oğlan daha yakışıklı dersiniz yani)
Neyse oğlan annesi çıktılar gittiler ben dedim ki anne bu kesin beni beğenmez manken gibi birini ister bu çocuk boşuna ümitlenme hem yakışıklılardan ben korkarım bakalım huyu suyu nasıl dedim.
...Sonra akşam haber geldi oğlum olumlu yaklaştı dışarıda görüşsünler dendi.
Çocukla buluştuk yakışıklılığının yanında karakterini çok merak ediyordum zaten bende güven sorunu var e adam bide yakışıklı düşünün kızlar :(
Konuştuk biraz 1-2 saat..
Gayet mantıklı,ne istediğini bilen,evlenmemek için bir olumsuzluğunu görmedim açıkçası.Sadece aşırı egosu tavan yapmış biri bu beni biraz korkuttu..
O gün görüşmemizden sonra 4-5 kez daha buluştuk bana çok ısındığını ve evlenmek istediği kızın ben olduğumu söyledi (ama ben de hep güven yönünden soru işaretleri var :( ! )
İsmi Oğuz bu arada.
Hemen haftaya nişanlanalım dedi.
Ben korktum ben bir nişan atma durumu yaşadım korkuyorum zaman ver tanıyayım seni dedim kabul etti ama pek hoşnut olmadı..
Şimdi sorunum sıkıntım şu kızlar şimdilik iyi ilgileniyor ,aile yapılarımız uyumlu eşit, görüşlerimiz zevklerimiz aynı gibi ,keyf alıyorum onunla..
Ama korkuyorum yakışıklı olması sorun yaratır mı ne zaman bir kafeye gitsek kızlar Oğuz'u kesiyor şahit oluyorum Oğuz Allah var bakmıyor ama ileride evlenince aldatır diye çok korkuyorum bana yol gösterebilecek olan var mı ???
Tşk ederim her yorum birbirinden değerli olacak benim için.

Yakışıklı diye hemen çapkın,güvenilmez damgaları vurmak da abes geliyor bana.
O da Allah'ın bir kulu neticede.Hem özgüvenli mi yoksa kibirli mi bunu ayırt edin.
Kibirli ise ben olsam keserdim iletişimi.
Olmaz çünkü öyle biriyle yapılmaz.
Ama kendine güvenen biriyse bu problem filan değil aksine ezik büzük olmaktan daha iyidir.:KK66:

Birbirinize bunları sormaya ne
dersiniz?
Çocuk sahibi olmak istiyor musun?
Eğer istiyorsan ne zaman ve kaç
tane?
Din senin için ne kadar önemli?
Farklı inançlara sahipsek aynı evde
yaşayabilecek miyiz? Bana saygı
duyacak mısın?
Yemeğe yardım etmeyi düşünüyor
musun? Yoksa tabakları kafana mı
fırlatayım?
Ailene ne kadar yakın olacağız? Her
hafta görüşmek zorunda mıyız
mesela?
Diğer yarın olabilir miyim?
Arkadaşlarımı sever misin?
Arkadaşlarınla sık sık görüşmemi
bekler misin?
Parayı nasıl böleceğiz?
Borçları nasıl ödeyeceğiz?
Paramızı nasıl biriktireceğiz?
Evlilikte eşitlik senin için ne kadar
önemli?
Sandviçinin yarısını benimle nasıl
paylaşmazsın? Biliyorum çok
lezzetli ama en azından bir lokma
bırakabilirdin, değil mi?!
Eğer bir gün birbirimize kaba
davranıp şiddet gösterirsek aile
terapistine gitmeyi ister misin?
Sabah ve akşam rutinlerimiz neler
olacak?
Ev işlerini nasıl paylaşacağız? n
Gerçekten çok kaba davrandığında,
biraz uzanmak ve sakinleşmek ister
misin?
Cinsel ihtiyaçlarımız ve tercihlerimiz
hakkında açıkça konuşabilir miyiz?
Sık sık seyahat eder miyiz?
Tatillerimizi nerelerde geçireceğiz?
Nereye yerleşmek istiyorsun?
Emekli olunca nerede yaşayacağız?
Özel günlere ne kadar önem
veriyorsun?
Hayvanları sever misin? Hangi
hayvanı beslemek istersin?
Hayır kurumlarına bağış yapar
mıyız?
Devlet okulu mu, özel okul mu?
Milli bayramları kutlar mıyız?
Ailen için ileride bir bakım planın
var mı?
Senin sinirlendiğinde gerçekten
“inatçı bir keçi” olduğunu
düşünüyorsam; derin bir nefes alıp
sakinleşir misin?
Sağlık geçmişinle ilgili gizlediğin bir
şey yok değil mi? Kendimi
hazırlamam gereken bir hastalığın
var mı?
İşten çıkarılırsak veya ikimizden biri
çalışamayacak durumda olursa
ailemizi nasıl geçindireceğiz?
Askerliğini yaptın mı? Yapacak
mısın?
Yaşlanmaktan korkuyor musun?
Her konuda aynı şeyi düşünmek
zorunda değiliz, değil mi?
Herhangi bir suç işledin mi?
Siyasi görüşün nedir?

Canim anadolu kulturunde gorucu usulunde vardir bu. Once buyukler oylesine bir gelir ziyaret eder buyukler begenir ya da aileler isinirsa gencleri tanistirmak istrmezler. Atiyorum kiz kayinvalideyi begenmedi sevmedi tanismak istemez.
bizdrki durum cok komikti esimin annrsi ile yengesi geldi ben cok sallamadim oyle geldiler oturdular gonderdik. Ikram icin kahve bile yapmadim onemsemedim. Sonra haftasonu emrivaki yapip esimle cikip geldiler. Ben gorusmek istemedim ama babamin arkadasi idi kp. Misafir geri cevrilmez bizde gelsinler hayir deriz giderler dediler. Ben de sinir oldum esime madem geldi dalga gecicem diye girdim odaya. Koskoca muhendis olmussun 30 yasina gelmissin annenin dizinin dibinde kiz gormeye geliyorsun mantigiyla girdim odaya. Biraz laf soktum filan boyle konusurken bana oyle guzel cevaplar verdi ki ben duvara carpmis gibi oldum. Durup dusundum digerlerinden farkli olduguna kanaat getirip gorusmeye karar verdim ama yine de telimi vermedim. Ciddi ise bisekilde ulasir dedim o da iki gun sonra babamdan istemis numarami babam bana sordu vereyim mi diye filan oyle baslad8k biz arkadasliga birkac ay surdu sonra yine olmaz dedim. Sonra aradan gecti bir iki yil kiminle gorustuysem esimle kiyasladim onu unutamadigimi farkettim o da aynibsekildeymis bu iki yilda irtibatimizi kesmemistik ama iste bir sekilde o da unutamamis 2 yil sonra tekrar basladik ve evlendik iyi ki gorucu usulu esimle tanismis
Bir kadının gelip "kız güzel mi çirkin mi bir bakayım ona göre oğlumla görüşsünler" demesine bir tek ben mi takıldım????

Ne öyle eşya gibi annesi geldi size baktı, oğlu aşağıda bekliyordu falan. Çok korkunç çok. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.
im

Birbirinize bunları sormaya ne
dersiniz?
Çocuk sahibi olmak istiyor musun?
Eğer istiyorsan ne zaman ve kaç
tane?
Din senin için ne kadar önemli?
Farklı inançlara sahipsek aynı evde
yaşayabilecek miyiz? Bana saygı
duyacak mısın?
Yemeğe yardım etmeyi düşünüyor
musun? Yoksa tabakları kafana mı
fırlatayım?
Ailene ne kadar yakın olacağız? Her
hafta görüşmek zorunda mıyız
mesela?
Diğer yarın olabilir miyim?
Arkadaşlarımı sever misin?
Arkadaşlarınla sık sık görüşmemi
bekler misin?
Parayı nasıl böleceğiz?
Borçları nasıl ödeyeceğiz?
Paramızı nasıl biriktireceğiz?
Evlilikte eşitlik senin için ne kadar
önemli?
Sandviçinin yarısını benimle nasıl
paylaşmazsın? Biliyorum çok
lezzetli ama en azından bir lokma
bırakabilirdin, değil mi?!
Eğer bir gün birbirimize kaba
davranıp şiddet gösterirsek aile
terapistine gitmeyi ister misin?
Sabah ve akşam rutinlerimiz neler
olacak?
Ev işlerini nasıl paylaşacağız? n
Gerçekten çok kaba davrandığında,
biraz uzanmak ve sakinleşmek ister
misin?
Cinsel ihtiyaçlarımız ve tercihlerimiz
hakkında açıkça konuşabilir miyiz?
Sık sık seyahat eder miyiz?
Tatillerimizi nerelerde geçireceğiz?
Nereye yerleşmek istiyorsun?
Emekli olunca nerede yaşayacağız?
Özel günlere ne kadar önem
veriyorsun?
Hayvanları sever misin? Hangi
hayvanı beslemek istersin?
Hayır kurumlarına bağış yapar
mıyız?
Devlet okulu mu, özel okul mu?
Milli bayramları kutlar mıyız?
Ailen için ileride bir bakım planın
var mı?
Senin sinirlendiğinde gerçekten
“inatçı bir keçi” olduğunu
düşünüyorsam; derin bir nefes alıp
sakinleşir misin?
Sağlık geçmişinle ilgili gizlediğin bir
şey yok değil mi? Kendimi
hazırlamam gereken bir hastalığın
var mı?
İşten çıkarılırsak veya ikimizden biri
çalışamayacak durumda olursa
ailemizi nasıl geçindireceğiz?
Askerliğini yaptın mı? Yapacak
mısın?
Yaşlanmaktan korkuyor musun?
Her konuda aynı şeyi düşünmek
zorunda değiliz, değil mi?
Herhangi bir suç işledin mi?
Siyasi görüşün nedir?
Fazlası var eksiği yok :KK9::KK9::KK9:

26 yaşındasınız küçük bir yerde yaşamanız bir şeyi değiştirmez, annenize daha önceki gibi olmasını istemediğinizi anlattıktan sonra bir şey çıkmaz heralde. Yoksa çalışmanızın vs. ne anlamı kalıyor ailenizin yap dediğini yapıp, yapma dediğini yapmıyor musunuz tam anlamıyla, kendiniz karar verin; onların fikirlerini alarak ve onları evlilik gibi kişisel bir karara karıştırmayarak.

Görücü usulu evlilikler uzun sürmüyor, genellemelerle de işe başlamayın aynı şekilde yakışıklılardan korkmak da öyle. Birbirleriyle anlaşabilen veya bir tarafın diğerine katlandığı veya boşanamayan kişilerin evlilikleri uzun sürüyor.
bütün yapılan araştırmalar görücü usulü evliliklerde boşnma oranlarının dha düşük olduğunu gösteriyor.bilimsel araştırma yani

ya niye herkes kendi doğrusunu başkalarına dayatıyor.görücü usulü toplumumuzda eskiden beri süregelen bir adettir.o zaman bende evleneceği kişiyi bulana kadar bi sürü sevgili değiştiren insanları kınıyorum.hiç kimse ilk görüştüğüyle evlenmiyor.(29 YAŞINDAYIM VE GÖRÜCÜYE ÇIKMADIM HİÇ.AMA BAŞKALARININ GÖRÜŞLERİNİ KINAMAYACAK KADAR HADDİMİ BİLİRİM.)

Back