GÖRÜCÜ USULÜ TANIŞMAMIZ VE KORKULARIMMMM :(

Selam Kızlar uzun zamandır ara ara takipteyim bu formu ama yeni üye olma fırsatı yakalayabildim. Aslında derdimi paylaşmak istedim sizlerle.Kadın kadının halinden anlar misali..
Aslında bir çok kişiye göre dert sayılmayan basit bir durum benimkisi ama insan yaşarken öyle hissedemiyor tahmin edebilirsiniz,,
Daha fazla girizgahı uzatmadan sadede gel dediğinizi duyar gibiyim :)

Ben 26 yaşında özel sektörde çalışan bir kızım daha önce bir nişan durumum oldu ve nişanlımın aldatması/yalan söylemesi (binlerce yalan hem de..) vs ayrıldık 1.5 yıl oldu nişan atalı ben bu süreçte kimseye güvenemedim görücü usulü istemeye gelenler oldu ısınamadım falan filan.Ailem ise baskı yapıyor artık birini beğen evlen diye :KK43: ...
Geçtiğimiz hafta sonu yine bir adayımın annesi bana bakmaya geldi ; sevdiğimiz bir teyze aracı olmuştu.
Annesi baktı oğlum aşağıda arabada bekliyor Allahın yarattığı kul ben kızımızı beğendim birde oğlanla kız birbrine baksınlar ısınırlarsa baş başa çay içmeye çıkarlar dedi.
Tamam dedik oğlan bi geldiiiii ben ve annem şook.
Çok yakışıklı bir delikanlı içeri girdi .Ben mutfaktayken annem arada gelip kızım çok yakışıklı daha öncekilere hep bi bahane buldun bakalım buna ne bahane bulcan dedi.
Cidden oğlan çok yakışıklıydı (Ben orta derece güzellikte bir bayanım yan yana o çocukla beni gördüğünüzde oğlan daha yakışıklı dersiniz yani)
Neyse oğlan annesi çıktılar gittiler ben dedim ki anne bu kesin beni beğenmez manken gibi birini ister bu çocuk boşuna ümitlenme hem yakışıklılardan ben korkarım bakalım huyu suyu nasıl dedim.
...Sonra akşam haber geldi oğlum olumlu yaklaştı dışarıda görüşsünler dendi.
Çocukla buluştuk yakışıklılığının yanında karakterini çok merak ediyordum zaten bende güven sorunu var e adam bide yakışıklı düşünün kızlar :KK43:
Konuştuk biraz 1-2 saat..
Gayet mantıklı,ne istediğini bilen,evlenmemek için bir olumsuzluğunu görmedim açıkçası.Sadece aşırı egosu tavan yapmış biri bu beni biraz korkuttu..
O gün görüşmemizden sonra 4-5 kez daha buluştuk bana çok ısındığını ve evlenmek istediği kızın ben olduğumu söyledi (ama ben de hep güven yönünden soru işaretleri var :KK43: ! )
İsmi Oğuz bu arada.
Hemen haftaya nişanlanalım dedi.
Ben korktum ben bir nişan atma durumu yaşadım korkuyorum zaman ver tanıyayım seni dedim kabul etti ama pek hoşnut olmadı..
Şimdi sorunum sıkıntım şu kızlar şimdilik iyi ilgileniyor ,aile yapılarımız uyumlu eşit, görüşlerimiz zevklerimiz aynı gibi ,keyf alıyorum onunla..
Ama korkuyorum yakışıklı olması sorun yaratır mı ne zaman bir kafeye gitsek kızlar Oğuz'u kesiyor şahit oluyorum Oğuz Allah var bakmıyor ama ileride evlenince aldatır diye çok korkuyorum bana yol gösterebilecek olan var mı ???
Tşk ederim her yorum birbirinden değerli olacak benim için.
içine sinmeyen birşey varsa kesinlikte hemen kabul etme..bi de ben artık yakışıklı erkekten ciddi ciddi korkuyorum. benimde hayatımda vardı 2 yıldır öyle biri ergen kızlar bile göz süzüyor,çok rahatsız edici..söylediğin gibi egolarıda çok yüksek oluyor,insanı bıktırıyorlar

Bir kadının gelip "kız güzel mi çirkin mi bir bakayım ona göre oğlumla görüşsünler" demesine bir tek ben mi takıldım????

Ne öyle eşya gibi annesi geldi size baktı, oğlu aşağıda bekliyordu falan. Çok korkunç çok. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.

Kadin yasli basli, baska birsey bilmiyor diyelim, eh ya konu sahibi ve annesi?? "aman aman, oglan yakisikli, sakin kaçirma" olur. Ya eskiden insan bare iyi kötü karaktere, is sahipligine felan bakardi böyle durumlarda. "Oglan yakisikli, kizim kaçirma" ne demek ya?

Ki konu sahibi üstelik daha önce nisan atmis, herseyden önce dis görünüsün zerre kadar önemi olmadigini konu sahibi bilmesi gerek. Ve asil benim migdemi bulandiran o oglanin pisirik pisirik arabada beklemesi, annesi ona kiz ayarlarken. O görüntü birden gözüme canlandida, çok migde bulandirici. Evlilik degil bu, is anlasmasi. Kiz yakiskli adami aliyor, erkek becerikli, annesinin begendigi kizi. Hiç korkma konu sahibi, anlasmanizi imzala :KK14:

bir bayana yapılacak en büyük saygısızlık,anne beğenince, oğlan saklandığı yerden çıkıp geliyor..ne ayıp şeyler bunlar.
beni de o rahatsız etti
görücü usulü tanışmaya vs. karşı değilim ama bu tavır çok çirkin bari arabada beklemese iki gün sonra konuşsalar dense
birde Allah ın kulu ne
kızım birbirinizi tanıyın gençler son karar versin laflarına ne oldu
görücü usulünün bile bir adabı yok muydu
bence konu sahibi sırf yakışıklı diye küçük yer diye üç görşmede evlenmeye karar verme
acele evliliklerde illa bir şey çıkabilir
iyice tanış ailesini araştır karakteri nasıl en önce ona bakmalı

Kazeni nedense hep bayan sanirdim, beymis demek :KK64:

Konu sahibi hoslandiysan ki öyle anliyorum, ozaman
Tani bence. Kendine zaman ver.
Her yakisikli capkin olucak, yada her boncuk dagitana
Kosucak diYe birseymi var. Karaktere bakar o.
Benim Isegrime cok acayip yakisikli bir cocuk vardi,
Herkes cok begenirdi, teyzeler bile ne yakisikli derlerdi.
Yillarca sevgilisi yoktu, sasiriyoduk hepimiz. Kendini mesleginde
Yükselmeye adamisti, zamanmi var diyodu.
O yüzden icindeki sesi dinle :KK36:

Bilemedim.

Annemin hastanesinde bir doktor var(annem hemşire), aldatılıp kazık yemiş.Anneme, soyu sopu belli,düzgün biriyle evlenmek istiyorum beni kızlarınla tanıştır demiş:KK57:Faceden baktım gayet yakışıklıydı, Allah hayırlı kısmet versin. Yani yakışıklıysa neden görücüye düşmüş demeyin oluyor:KK25:

Yalnız hemen evlenelim demesi çok garip, sakın acele etmeyin.

kiz tanisicakmisin yoksa :)
Hadi hayirlisi diyelim mi :)

işi gücü nedir bu oğlanın yaşı kaç? herkesin bakış açısı farklıdır belki çok yakışıklı degildir bana göre abartmayın bu kadar ayrıca kendinizi de o kadar ezdirmeyin ilk önce kendiniz karar vermeyi ögrenin

4-5 kez görüşmek ile evlenilir mi ya ? Huyu suyu iyi demişsiniz kaç gün oldu da anladınız.
Oturup konuştuğun da hangi insan kendini kötüler ?
Biraz mantıklı olun lütfen.

Bende onu diyorum ailem daha önce 1 yıl tanıdın da ne oldu .
Görücü usulü evlilikler daha uzun sürüyor eğer çok absürd bir davranışı yok ise değerlendir bu adayı diyor.!

Ya evlenseydin onunla da ilk zamanlarda. Şimdi boşanmış olabilirdin. Tanımışsın bir sene ve olmayacağını anlamışsın işte.
Bir insanı uzun zamandır tanıyor olup evlendikten sonra da işlerin yürümeyebilir , biraz da nasip meselesi. Ama sizin şuan ki durumunuz ''ben 5. kattan atlayayım kaderimde varsa ölürüm '' demek gibi oluyor.

Amannn yakisiklilardan kacin onun karakteri iyi olsa yapmak istemese kizlar rahat vermezler sizinde basiniz agrir

Son düzenleme:
kiz tanisicakmisin yoksa :)
Hadi hayirlisi diyelim mi :)

Çakal abla gördüm sizi:KK70::KK70::KK70:

Tanışmicam, görücü usülüne sıcak bakmıyorum, olmaz dedim.:KK12: Bir de kalbim boş değil, yakıp yıkan, virane edenin ardından hala gözyaşı döküyor.Kalp yaram kapanmadan kimseye bakamam herhalde.Bu adam da kardeşim olsun, hayırlı kısmetini bulur inşallah.

Yakışıklılar zaten çok sorun oluyor evet. Ama bu yakışıklı binlerce kız varken seni neden istiyor onu düşündün mü ?
Elbette geçmişte yaşadıklarından dolayı korkuların olabilir ama şu sözü unutmayın ''Herkes aynı değildir.'' Dünya üzerinde binlerce mükemmel insan varken geçmişte yaşadığınız süreç'i aklınıza getirip getirip korkularınız olacaksa yakışıklı beyle konuşman başta hata..
Tanımaktan, denemekten zarar gelmez. Ailelerde uyuştu mu ? Tadından yenmez anne, baba onaylıyor mu ? Her zaman işin rast gider. Tabii hemen nişan olmaması gerek, belki yakışıklı bey sizi kaptırmamak için demiş olabilir onu da anlamak gerek.

Çakal abla gördüm sizi:KK70::KK70::KK70:

Tanışmicam, görücü usülüne sıcak bakmıyorum, olmaz dedim.:KK12: Bir de kalbim boş değil, yakıp yıkan, virane edenin ardından hala gözyaşı döküyor.Kalp yaram kapanmadan kimseye bakamam herhalde.Bu adam da kardeşim olsun, hayırlı kısmetini bulur inşallah.

:-) kizim bosver o yakani yikani.
Emin ol hayat kisa.
Hele seni terkedip gidenin ardindan cok goz yasi dokmeye deymez.

Ama gorucu usulu gibi olsa da cok soguk bakma derim.
Ben de cok sicak bakmazdim bir zamanlar, ama benimki de arkadas vasitasiyla oldu.
Ondan iyi koca bulamazdim sanirim.
Ama umarim hersey gonlune gore olur.

:-) kizim bosver o yakani yikani.
Emin ol hayat kisa.
Hele seni terkedip gidenin ardindan cok goz yasi dokmeye deymez.
.

Vallahi artık herifi düşünmüyorum ama kalbim kırıldı işte, ruhum mutsuz. Başka birini sevmeye hazır değilim:KK33: Aşk bazen insanın ağzına s...abiliyor ne yazık ki.

Bu arada konuya da yorum yapiyim.
Yakisikli olmak da suc oldu yahu gunumuzde :)

Ama hemen haftaya nisanlanalim
Demesi de garip olmus. Valla bilemiyecem.

Back