• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görmezden geldikçe iyice sorun çıkaran iş arkadaşı

jalisco

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2017
3
1
1
33
Benim çok önceden beri tanıdığım ama birkaç senedir beraber çalıştığım bir insan var. Daha önceki çalıştığı yerlerden kavgayla, ortalığı birbirine katarak ayrıldı. Bu iş yerine girerken hatta yine de eski çalıştığı yerdeki patronu 'Girdiği her yeri birbirine katar, kavgasız ayrılmaz' demiş buradaki amire ama patron dinlememiş almış. Şöyle ki ben önceden beri tanıdığım için, iş yerine ilk geldiğinde beni yönetmeye çalıştı. İnsanlar hakkında laf almaya çalıştı ağzımdan, ben cevap vermedikçe iyice delirdi. Bu sefer gözümün içine baka baka bana karşı insanları doldurmaya başladı, ben sinsiymişim dedikodu yapmadığım ve sessiz olduğum için, onun içi dışı birmiş, bahanesi de bu. Her fırsatta bana laf sokuyor, ben görmüyorum ve duymuyorum bu onu iyice sinirlendirdi ve dozunu arttırdı.

Mesela bir çalışma arkadaşımızla mesai bitimi çıkıyordu, ben arkadaşı durdurdum iş ile ilgili bir şey söylecektim sadece 30 saniye sonra offflamaya başladı ama nasıl söyleniyor 'saat kaç oldu, HADİ HADİ HADİ' ama resmen bağırıyor. 2 dakika bekleyemedi yani konuşma 2 dakikadan daha uzun sürmedi bile. Sonra arkadaş huzursuz oldu, kapıdan çıkarken bu sefer arkamdan o arkadaşa söylenmeye başladı. Bu olaya güvenlik şahit oldu ve 'Allah yardımcınız olsun' dedi bana o bile fark etmiş. Yine geçen hafta içinde ekipte ortak kullandığımız bir malzemeyi kullanacaktım, herkesin olduğu ortamda sadece bir kere 'Şu tarihte kullanacağım, kullanacak olan var mı?' diye sordum, yalnızca bir kere sorduğum ve henüz kimseye cevap hakkı bile tanımadan oldukça yüksek sesle 'YOK CANIM YOK, HADİ' dedi. Sanki hadi işine git buradan der gibi.

Bana karşı her konuda inanılmaz tahammülsüz, resmen beni görmeye tahammül edemiyor ve her dediğim şeye laf sokuyor. Ben genelde böyle insanlara en büyük cezanın tamamen görmezden geldiğine inanırım. O yüzden hep öyle davrandım, görmüyorum. Diğer arkadaşlarla konuşup gülüp eğleniyorum, kahve molasında ya da yemek söyleyeceksem herkese sorarım ona sormuyorum. Yani benim için yok gibi. Buna daha çok deliriyor sanırım çünkü artık dozu iyice arttırdı. Benim başka departmandan çok iyi bir arkadaş grubum var, onlardan biri yanıma geldiğinde onlara da laf sokuyor, ofluyor pufluyor. Her seferinde 'iyi mi bu arkadaş, bir problemi mi var?' sorusuna maruz kalıyorum arkadaşlar tarafından çünkü cidden anormal davranıyor ve özellikle bana böyle davranıyor. Bu arada kendisi herkesin arkasından konuşur ama bir iş için yardım isteyeceği zaman 'canıııım' diye gider öper o kişiyi falan.

Arkadaşlar kendisi meziyetmiş gibi 'Öfkeden, kinden besleniyorum. İyi insan olmayacağım ben iyi olduk da ne oldu? İşime yaramayana kötü davranacağım' diyen biri. Gerçekten ben onun tam zıttıymışım o yüzden beni sevmiyormuş. Mümkünse sevmesin ama artık huzurumu kaçırdı. Amire söylemeye kalktım bir defasında 'Bana bunları getirme, kendi aranda hallet' dedi. Şimdi ben şirketten işleri devretme zamanıma göre minimum 2, maksimum 6-7 ay sonra ayrılacağım. Bu sürede görmezden gelmeye devam mı etmeliyim? Ben de zor bir dönemden geçiyorum ve ters bir cevap verip olayın büyümesinden korkuyorum. Gerçekten çok çirkef, bir önceki iş yerinde yaşadığı kavga hala anlatılıyor 65 yaşında patronunun bile yüzüne kapıyı çarpmış bir insan, ortak bir arkadaşımız var onunla bile yine iş yüzünden çok kötü tartışmış, dilinin hiç ayarı yok sadece ağzında 'Ben sinirli bir insanım, sonra ben konuşuyorum diye kötü oluyorum vs vs '

Nasıl olsa az zamanım kaldı diye olayı kavga boyutuna getirmemeli miyim? Nasıl davranmalıyım?

Son düzenleme:
Görmezden gelmek en büyük cevap zaten aynen devam

Bence görmemezlikten gel. Cevap verirsen ondan farkın kalmaz .

E çek sor, derdin ne benimle diye. Bir şey yok mok gibi konuşursa iyi o zaman deyip görmezden gelmeye devam et.
Bu arada başka çalışanlar rahatsızsa eğer hep birlikte konuşursanız yönetici birimle bunu çözmek zorundalar. Hiç kimse çalıştığı yerden psikolojisi bozuk olarak ayrılmaya tahammüle zorlanamaz. Eş dost yakınlarla konuşun ve durumu üst birime aktarın

ben de yöneticiye söylenmesi tarafındayım. onu sevmeyenler illa vardır. sonradan gelip çok sesi çıkanlara bişey yaşamadan bile otomatik sinir olurum mesela

Zaten yapıyormussunuz görmezden gelin böyle devam edin seviyesine inmeyin bence de.

Görmezden gelmeye devam edin. Eğer ondan daha farklı bir hareket, olayı daha ileri götürecek bir davranış gelirse, olayı tekrar amirinize ya da patrona bildirin...

Fazla zamanınız kalmamış, idare etmeye çalışın.

Gormezden gelmeye devam etme!cunku buni yapnaya calistikca sabrin giderek azalacak birgun cok ciddi patlamasini yasayacaksin bunu bil o yuzden senin sakin bir zamaninda konus "ben kimseyle zitlasmak istemiyorum lutfen sinirlarimizi muhafaza edelim de...seninle problem yasamak istemiyorum kavga meraklisi bir insan degilim bendende hoslanmayabilirsin anlarim ama hal ve hareketlerine lutfen dikkat et ikimizde isimizden olmak zorunda kalicak vukuatlar yasamayalim"tarzinda hem orta yol bulucu hemde azicik uyari iceren bir konusma yap derim...yoksa sanirim gittikce haddini asicak senin kotu bir aninda cok kotu tartisma yasamaniz kuvvetli bir muhtemel bana gore...bence konus

Kendisiyle problemi olan insanlar sorunlarini cozmek yerine baskalarinin huzurunu bozma yoluna giderler genelde. Genelde de sessiz, ne yapsa da sesini cikarmayacak tipleri secerler. Ben susmak yerine yaninda bir sahitle onun yanina giderek degil de o sana birsey soylediginde "senin benimle derdin ne? "derdim. "Burasi bir is yeri. Is yerinin gerektirdigi gibi davranalim birbirimize. Bu da profesyonellik gerektirir. Profesyonel bir sekilde is yerinde is icin goruselim sadece birbirimizle, onun disinda is harici seyler gorusmeyelim" derdim. Bu arada asla kinusnak icin ayagina gitme. Suclu konumuna dusersin. Birak o sana gelsin o zaman konus.
Ve buna ragmen hareketleri devam ederse yazili bir sekilde amirine "kendisini uyardigim halde isteki verimimi aksatmaktadir gereginin yapilmasi" seklinde uygun bir yazi ile durumu da anlatip ust birimime bildirirdim. Elinde yazili bir kanitin olur. Asla onunla taciz ve satasma yoluna girme. Istedigi o cunku. Hasta ruhlu. Seni biraksa baska birini bulacak. Boyleleriyle satasirsan hakaret ve tehdit davasi da acar ugrasir durur. O yuzden ust birimlere sana bir sey yaptiginda yazili bildir. Bir daha yaparsa tekrar yaz bildir. Mobing yapmaya calisiyor. Elinde kanitin olsun. Bir sey oldugunda ben bu durumu bildirmistim diye kanitla gidersin.

Ya allah aşkına şöyle pasif, bi halta müdahale edecek cesareti olmayan yönetici vasfı asla olmayan tipler müdür falan olmasınlar.Sonra bu konudaki gibi çirkef ruh hastası insan müsvetteleri ortalıkta cirit atmaya başlıyor meydan bu manyaklara kalıyor kimse dur demediği için.

Konu sahibi, o müdür müsvettesine sana mobbing yapıldığını, kanıtların olduğunu(o manyağın yaptıklarını kaydettiğini,şahitlerin olduğunu) ve eğer gerekli müdahale yapılmazsa şirketi dava edeceğini söyle.

Çok uzun okumadım başlığa göre yorum yapayım insanlara ne kadar anlam yuklerseniz o kadar sizi üzer yada sevindirir veya sinirlendirir bence ona artık anlam yuklemeden sadece bi insan olarak görün gerisi onun problemi

Dikkatlice okudum aslinda ama isten bu kadın yüzünden mi çıkacaksınız anlayamadım
Ben de sizin gibi yapardım sanırım ancak arkadasin soylediklerk de çok mantıklı :
Kendisiyle problemi olan insanlar sorunlarini cozmek yerine baskalarinin huzurunu bozma yoluna giderler genelde. Genelde de sessiz, ne yapsa da sesini cikarmayacak tipleri secerler. Ben susmak yerine yaninda bir sahitle onun yanina giderek degil de o sana birsey soylediginde "senin benimle derdin ne? "derdim. "Burasi bir is yeri. Is yerinin gerektirdigi gibi davranalim birbirimize. Bu da profesyonellik gerektirir. Profesyonel bir sekilde is yerinde is icin goruselim sadece birbirimizle, onun disinda is harici seyler gorusmeyelim" derdim. Bu arada asla kinusnak icin ayagina gitme. Suclu konumuna dusersin. Birak o sana gelsin o zaman konus.
Ve buna ragmen hareketleri devam ederse yazili bir sekilde amirine "kendisini uyardigim halde isteki verimimi aksatmaktadir gereginin yapilmasi" seklinde uygun bir yazi ile durumu da anlatip ust birimime bildirirdim. Elinde yazili bir kanitin olur. Asla onunla taciz ve satasma yoluna girme. Istedigi o cunku. Hasta ruhlu. Seni biraksa baska birini bulacak. Boyleleriyle satasirsan hakaret ve tehdit davasi da acar ugrasir durur. O yuzden ust birimlere sana bir sey yaptiginda yazili bildir. Bir daha yaparsa tekrar yaz bildir. Mobing yapmaya calisiyor. Elinde kanitin olsun. Bir sey oldugunda ben bu durumu bildirmistim diye kanitla gidersin.

Yarin obur gün bişey olsa delilin olur hatta is oraya varmadan edebini bilir umarım kadın ama gerekirse dava açabilirsiniz

Bence görmezden gelmeye devam edin siz görmezden geldikçe kudurdukça kuduracak. Ben olsam o çirkefleştikçe iyice çevresinde herkes tarafından nefret edilen, ar
kasından konuşulan dengesiz biri olduğunu izleyip acayip keyiflenirdim. Siz tepki vermedikçe daha da kendini rezil etsin bırakın. :KK59:

Birileriyle ugrasmaktan zevk alan onlari mutsuz etmekten mutluluk duyan insanlarin ne yapabileceklerini hicte hafife almayin bu tür insanlar ailenin icinde maalefef olabildigi gibi is yerlerinde vs...oluyor onlarin tek dertlerininkimseye zarari olmayan kendi halinde elindekilerle yetinmesini bilen hir gür sevmeyen bu iyi insanlarin elindekileriin elinden gitmesi icin ugrasan zalim vs kötü ruhlu insanlarin tuzak ve bozguncu hareketlerle sevdikleri deger verdiklerini kaybettiren insan görünen seytanlardir Rabbim tüm iyi insanlari bu yaratiklarin serrinden cümlemizi korusun amin

Back
X