- 5 Ağustos 2020
- 1.139
- 1.968
- 83
Yerinizde olsam bir yere gitmem orası babasının çiftliği değil onun.Bırakın o rahatsız olsun siz neden düzeninizi bozacaksınız paşanın keyfi için.Hiç muhattap olmayın yokmuş gibi davranın sorunlarınızı müdür ile çözün .Evraklarınızı götürüp teslim etmek dışında bir diyaloğunuz olmasın.Pahalı mahalı anlatmayın mesela.Yardım etmem diyorsa tamam deyin geçin kendiniz ölçün.Öğretmenim ben de ilk yılımda benzer seylere maruz kaldım ama nedeni vardı.Adam askıntılık ediyordu papuç bırakmıyordum tüm neden buydu.Hiç söylemediğim şeyleri müdüre sizin hakkınızda böyle böyle diyor diye anlatmış benzerini bile söylemedim kaldı ki.Bunun da vardır bir nedeni çoğu zaman sendikal siyasal uzaklık neden oluyor artık okullarda bu iklime.Bir tane idarecim var vasıfsız biri hatta şu şekilde anlatayım evrak veririm götürmez, bir sey sorarım bilmez, bir şey isterim müdüre sor der,bir şey söyler sonra demedim der,Allah şahit daha hiçbir idare işi yaptığını görmedim. Okula geldiğim günden beri hep bana oynuyor, kendisiyle kişisel herhangi bir sıkıntım yok beni niye sevmiyor anlamıyorum işimi iyi yaparım, evraklarımda sıkıntı yoktur,kimseyle şahsi problemim yoktur. Ve diğer idarecileri de bana karşı dolduruyordu. Öğretmenler bilir aday öğretmenlik notu vardır. Geçme notu 60 dır. Ama genelde danışman öğretmenler yüksek verir 90+. Kendisi benim danışman öğretmenimdi geçen sene bana kalkıp 70 vermişbenden istediği her şeyi yaptım, her dediğine ılımlı yaklaştım . Mesele not değil. Ama sinir oldum.
Neyse o veya bu şekilde sene bitti.
Bu senede sınıfıma perde yaptırmak istedim. Perdelerin masrafı da benden çıkacak okul idaresinden herhangi bir beklentim yok. Sadece ölçü alınmasını istedim. Müdür de müdür yardımcısına söyledi ölçü aliverin diye. Yaptıracağım perdenin düz beyaz güneşlik perdesi olmasını istedim ucuz diye. Bu adam da kalkıp demesin mi eğer o şekilde perde taktiririrsam yardım etmezmis, ölçü almazmis, kötü dururmus, yapmak için yapılmazmış. Anlatıyorum pahalı diye o zaman yapma diyor. Fiyat farkını velilerden topla diyor. Daha ihtiyaç listesini almayan veliler perde için fiyat farkını mi ödeyecek diyorum. Bu tartışma bahçede oldu tüm öğretmenlerin içinde seslerimiz karşılıklı yükseldi. Hatta bir ara arkamı dönüp ben sizinle muhattap olmak istemiyorum dedim. Şunu da dedim devlet bana bir maaş vermiyor bu kırtasiye ödeneğini üç kuruş bir şey veriyor. Ben sene içinde de kendi cebimden çok harcayacağım. Hiç yapmayalım mi önemli olan görüntüsü değil işlevi ( projeksiyon için karanlık olması lazım) . Neyse en son müdür yapıcı bir çözüm buldu okuldan bütçe verdi ama ben bu adamla uğraşmaktan çok sıkıldım geçen sene beni sinirden ağlattı görevlendirme istemek istiyorum öğrenci ve veli profilim sıkıntılı,köy çok uzak. Öte yandan bu sene müdür her dediğime okey diyor, diğer müdür yardımcım değişip yapıcı çok sevdiğim bir hoca oldu. Ama gelin görün ki hala benden sorumlu idareci o. Görevlendirme istersem çıkacağı da garanti değil ama en azından yerim telafi edilemeyeceği için biraz cekinmis olurlar.
Zamanla pişiyor insan bu mücadele sizi çok güçlü kılacak vakti geldiğinde.Başarılı sorunsuz bir eğitim-öğretim yılınız olsun.