- 26 Nisan 2009
- 16
- 0
- 48
-
- Konu Sahibi ---Lily---
- #1.241
haaa birde mutlaka öncen dğümeli veya fermuarlı bişey al hastaneyeteşekkür ederim canım. bir hengame var bende anlatamam. temmuzun ilk haftası ameliyat olacağım çok heyecanlıyım. piyasada sporcu sütyenleri çok ucuz o yüzden sordum. bana doktor hiç bahsetmedi sütyenden bildiğim kadarıyla arkadaşıma aldırmamışlar eski sütyenlerinden birini takmışlar. onun için sordum kaç beden almak gerekli diye.çünkü benim balensiz sütyenim yok ameliyat sonrası için. aklıma birde takılan kaç beden olsun sorusu. ben 80-85 aralığında olsun istiyorum açıkçası ama doktorlar isteğe bakıyorlar mı bilmem. birde arkadaşlardan acaba büyük mü oldu yorumları kafamı karıştırdı. şu an 80D ve 80DD kullanıyorum. ne dersiniz?
haaa birde mutlaka öncen dğümeli veya fermuarlı bişey al hastaneye
hihoyyythihoyyyt
hihoyyyt :teytey: a.s.
Valla senin adına ne kadar sevindim bilemezsin, bende tam bir vazgeçsem ertelesem düşüncesine giriyordum ki sayende toplandım sanki.
Ne güzel kolay atlatmışsın arkadaşım. Bundan sonra daha mutlu olacağına eminim. Yaa ben bu cup olayından anlamıyorum. Göğüs ölçün kaçtı. Mesela ben kom minimezerda 80 D kullanıyorum .Göğüs çevreside 105 cm. civarında. Senin ölçün (cm olarak) ne kadardan neye düştü.
Gelişmeleri yine yazarsan çok sevinirim. İzler, drenler şişlikler vs.
Merhaba kızlar 6 mayısta amelyat oldum küçültmeden 33 yaşındayım ve 1 kkzım var 8 yaşında,selam arkadaşlar..öncelikle evli arkadaşlara bir sorum olacak.bende yeni evliyim ve göğüs küçültme ameliyatı olmak istiyorum ancak bunu çocuktan sonrasına falan ertelemek istemiyorum.çünkü 27 yaşındayım ve en güzel yaşlarımı kocaman göğüslerle geçiriyorum,zaten kilomda var.
şimdi bu ameliyato olan arkadaşlara iki sorum olacak,
1- kilo bu ameliyatta sorun oluyormu yani zayıflamamız gerekiyormu ameliyattan önce böyle bir şart varmı?
2- evlilik de cinsel birliktelik yasağı oluyormu belli bir süre,yada göğüsler buna engel oluyormu,acı vs. gibi sebeblerden?
ilginize cevaplarınıza şimdiden teşekkür ediyorum.
Şu ana kadar bu forma en kafa karıştıran soruydu gerçekten çok güzel oldu yazdığın benimde anlata anlata tüy bitti dilimde 85 in aslında göğüs ölçüsü olmadığı kalıpların göğüs ölçüsünü belirlediği:)))Arkadaslar sitede okuduklarimdan anladigim kadariyla su "CUP" meselesi herkes icin muamma.Bu yüzden nacizane bu konudaki bilgilerimi paylasmak istedim.Söyle hesaplayabilirsiniz;
1-Gögüs ucundan gececek sekilde mezura ile gögsünüzün cevresini ölcüyorsunuz.(ÖR:108 cm)
2-Gögüslerinizin hemen altini ölcüyorsunuz.(ÖR:88 cm)
Son olarak 1. ölcüden 2. ölcüyü cikariyorsunuz ve cikan rakam sizin CUP ölcünüzü veriyor.
14-16cm =Cup B
16-18 cm=Cup C
18-20 cm=Cup D
20-22 cm= Cup E (Bazi markalarda DD olarak verilir)
22-24 cm=Cup F
24-26 cm =Cup G
Bu durumda Örnegimizde (108 - 88=20cm ) Cup D oluyor.
Gögüs altindan aldigimiz ölcü (2. islem yani) sirt genisligini veriyor, bu durumda alinmasi gereken Sütyen ( 85D) oluyor.Umarim yardimci olabilmisimdir.Sorulariniz olursa memnuniyetle cevaplarim.
arkadaşlar cuma gündüz ameliyat oldum bugün pazar öğlen eve gelebildim.araştırma hastanesinde ssk karşılaması suretiyle ameliyat yapıldı.başarılı geçtiğini söyledi dr.bey.ağrım dikiş yerlerinde sızım var ama normaldir elbet.ameliyat 3 saat sürdü çıktıktan 4 saat sonra yürüyebildim.sanki düşecekler gibi geliyor ilaç alıyorum.istediğimden fzla küçültmüşler ona üzüldüm biraz şimdi şiş daha inecek dediler bu halde kalmasını tercih ederdim.sorularınız varsa yanıtlayabilirim.görüşürüz
arkadaşlar cuma gündüz ameliyat oldum bugün pazar öğlen eve gelebildim.araştırma hastanesinde ssk karşılaması suretiyle ameliyat yapıldı.başarılı geçtiğini söyledi dr.bey.ağrım dikiş yerlerinde sızım var ama normaldir elbet.ameliyat 3 saat sürdü çıktıktan 4 saat sonra yürüyebildim.sanki düşecekler gibi geliyor ilaç alıyorum.istediğimden fzla küçültmüşler ona üzüldüm biraz şimdi şiş daha inecek dediler bu halde kalmasını tercih ederdim.sorularınız varsa yanıtlayabilirim.görüşürüz
arkadaşım bende dr beye sordum sporcu sütyeni alayımmı diye hayır dedi normal destekli bir sütyen getir dedi ,kaç beden dedim eski bedenin neyse o beden dedi.yeni almadım kullandığım sıkı sütyenlerimi kullanıyorum şimdi.ameliyat sonrası taktığın sütyenle göğüsler şekilleniyor ona göre destekli bir sütyen götürecen.teşekkür ederim canım. bir hengame var bende anlatamam. temmuzun ilk haftası ameliyat olacağım çok heyecanlıyım. piyasada sporcu sütyenleri çok ucuz o yüzden sordum. bana doktor hiç bahsetmedi sütyenden bildiğim kadarıyla arkadaşıma aldırmamışlar eski sütyenlerinden birini takmışlar. onun için sordum kaç beden almak gerekli diye.çünkü benim balensiz sütyenim yok ameliyat sonrası için. aklıma birde takılan kaç beden olsun sorusu. ben 80-85 aralığında olsun istiyorum açıkçası ama doktorlar isteğe bakıyorlar mı bilmem. birde arkadaşlardan acaba büyük mü oldu yorumları kafamı karıştırdı. şu an 80D ve 80DD kullanıyorum. ne dersiniz?
sevgili NİSAN ve PEYMAN mesajlarınız için teşekkürler.evet bugün sargısız halde gördüm gerçektende küçük değilmiş hatta çoğu kişiye göre büyük bile denebilir ama tam benim istediğim ebatta.allaha şükürler olsun.hepimize sağlık diliyorum
Merhaba. yorumlarınızı okudum. bende göğüs ameliyatı olmak istiyorum. SSK karsılaması demişsiniz. bu konuyu biraz acıklarmısınız. nasıl oluyor. ben de Bagkurluyum. belki bi faydası dokunur.