Göğüs Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

çalışıyormusun peki, anlayan olmadımı?
ve kaç liraya yaptırdın?

fiyatlardan haberi olan yokmuuuu???bence en önemli konu bu küresel kriz malum :a015:

çalışıyorum canımm,,ameliyattan sonra 5. gün mesaideydim:)
fiyatlar kliniklerde 4000 ile 6000 arası genelde,, bu rakamlardan aşağı yukarı da oynayabiliyor tabii,,
üniversite hastanelerinde ise 3000-3500 e geliyor,,,
bu kriz estetikte de kendini yarıyarıya azalma ile göstermiş,,,

kızlar benim de bir sorum olcak ,,,, dpoktorunuz size ameliayt sonrası için hangi ilaçtan verdi,,,
ben dün çok iyidim,,, çok da ters hareket yaptım yordum kendimi bugün biraz sırtıma doğru da ağrım var,,, bugün 6. günüm ,,, sizde ağrılar tamamen ne zaman dindii??

merhaba, öncelikle çok geçmiş olsun. benim doktorum antibiyotik ve ağrı kesici vermişti. isimlerini hatırlamıyorum ama. benim ameliyatım kas altıydı. ilk iki gün ağrım vardı. sonraki günlerde hareket ettikçe kaslarımda acıma oluyordu. 10 günden sonra bu acılar da geçiyor. çok ters birşey yapmadığın sürece de ağrı falan olmuyor. çoğunu atlatmışsın yakında acılar bitecek yani.hihoyyytama yine de kendin yormamaya dikkat et derim ben.

çok teşekkür ederim antares,, bana da bir ağrı kesici ve bir antibiyotik verdi,,, bazıları da morarma gibi geçici olumsuzluklardan bahsediyordu ama Allah a şükür şimdilik hiç öyle bir durumum yok,, yarın bandajlarım açılcak benim için büyük günnn ,,,oleeyy :))

morarma şimdiye kadar olmadıysa artık olmayacak demektir :) bende de olmamıştı. ama bana bandajlar daha sonra da taktığım sporcu sütyeni alerji yaptı. kızarıklık ve kaşıntı olursa sebepleri bunlar. yarın için bol şanss :)))

Antares80 seninki kas altı olmuş bende kasaltı düşünüyorum ama çok ağrılı oluyormuş,korkuyorum.1,5 yaşında çok yaramaz bebeğim var onunla kaçıncı gün tam olarak ilgilenebilirim?birde ben göğüs altı kesisi istiyorum çok iz kalıyormu?doktorum genelde koltuk altı kesisi ile yapıyormuş ama o daha bir ağrılı oluyormuş hemde lenf bezlerine zarar verme olasılığı var diye duymuştum,seninki nerden oldu ve ne zaman olmuştun?

kesinlikle ama kesinlikle ben göğüs büyütücü hap ve krem önermem kimseye , kullandım ve etkisi yok denecek az.. ben bu forumu okurken forum atladım, bir kişi bikaç cm büyüdü dedi kullandıgı hapın ardından umut bagladım, b success adında hapı yaklaşık 3 aydır kullanıyorum ama hiç bir etkisi olmadı.. bikaç cm değişim umutlandırmasın kimseyi, tahta gibi göğüslerde bir iki cm hiç bi işe de yaramıyor.. ben aylar önce bu forumdan okurken cesaret almıştım ameliyat fikrinden son anda dönbdüm keşke dönmeseydimm...

ivycan slm sana göğüs altı kesisi uygulanmıştı di mi izler ne durumda bi de merak ettiğim bişey var arkadaşlar ameliyattan ne kadar süre sonra fiziksel temas olabiliyo? yani eşinizle olan ilişkiniz açısından

özcelik , jeny den haberın var mı canım ? kendısını gormuyorum artık forumda, bişeyi merak ediyorum . reha yavuzer acaba hangı teknıgı kullanıyor dıye . kendısıne sordum ama nedendır bilinmez soylemiyor.

Arkadaşlar Ben teoman Doğan'a muyneye gitmek istiyorum
kendisinden randevu aldım Amerikan hastanesindeymiş fakat muayne ücreti 200 tl sizce nasıl bir doktor ?
gitmeme değer mı?

jeny den haberim yok canım benim de pek çok sorum cevapsız kaldı bildiğim kadarıyla reha bey kas zarı altına koyuyolar ya protezi işte o yöntemi kullanıyor

merhaba pink_pink, öncelikle cevap vermek için geciktiğim için üzgünüm. ben 2 ay önce ameliyat oldum. kas altı ameliyatının ağrısı biraz daha fazla oluyor. ilk 3 gün ağrı ve hareketlerinde ciddi kısıtlama oluyor. sonraki günlerde azalmaya başlıyor ve 10 gün sonunda hiç ağrı kalmıyor diyebilirim. ama yaklaşık bir ay ani hareket ve ağır kaldırmaktan çekinmen gerekiyor çünkü kol kasları bu ameliyattan en çok etkilenen bölge. tabi bünyeye ve kişiye göre de değişiyor olabilir. belki sen daha kısa sürede toparlanabilirsin. benim ameliyatım göğüs ucundan oldu ve izler çok silikleşti. doktorum hiç iz kalmayacağını söylüyor. ben bu konuyu doktoruma bırakmıştım. göğüs altı dese oradan olacaktım. çünkü her doktor farklı bölgede uzmanlaşmış durumda. belki seninki de koltuk altı altıameliyatında uzmanlaşmıştır. bu konuda doktora güvenmekten başka çaremiz kalmıyor. her ameliyatın riski var ve bu nereden yapıldığından çok yapacak olan kişiye bağlı diye düşünüyorum. 1,5 yaşında bebeğin olması senin için biraz zor olacaktır. ama yardımcı olacak biri olursa rahat atlatabilirsin diye düşünüyorum. sormak istediğin başka birşey olursa seve seve cevaplarım. görüşmek üzere...

antares80 çok çok teşekkürler gerçekten çok açıklayıcı ve net yazmışın,istediğim soruların cevabını aldım,haftaya doktorumla görüşmeye gideceğim,çok korkuyorum.halada kararsızımfisfisfis bakalım zaman ne gösterecek...görüşmek üzere...

Arkadaşlar Ben teoman Doğan'a muyneye gitmek istiyorum
kendisinden randevu aldım Amerikan hastanesindeymiş fakat muayne ücreti 200 tl sizce nasıl bir doktor ?
gitmeme değer mı?
ben teoman doğana ameliyat oldum..bence kesinlikle görüş derim.ben çok memnunumtavsiye ederim.

Merhaba kızlar,
ben ızmir’den yazıyorum, uzun zamandır yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istiyordum, nihayet yazabiliyorum. Maalesef meme büyütme operasyonumda doktorumun hatalı uygulaması yüzünden çok mağdur oldum ve aradan 4 ay sonra tekrar ameliyat olmak zorunda kaldım. Ve bu süreç beni hem manevi hem de fiziksel olarak çok ama çok üzdü ve yıprattı. Sonuçta hepimiz mutlu olmak için yaptırıyoruz bu ameliyatları ama ben yanlış müdahale sonucu inanılmaz mutsuz oldum. Şimdi baştan başlayayım; yanlış bir seçim yapıp kendisine ameliyatımı oldum. Ameliyatımda 175cc, pütürlü, yuvarlak protez kullanıldı ve kas altına, meme ucundan konuldu. Ameliyatımı olduktan sonra herkesin yaşadığı kas altı ağrılarını çektim ama ona eşlik eden felaket bir boğaz ağrısıyla birlikte. ılk haftam anestezi tüpünün boğazımı tahriş etmesi yüzünden ( bu da benim şansızlığım mı bilemiyorum) çok zorlu geçti. Sonrasında yapmam gereken her şeyi yaptım. Masajıma çok dikkat ettim, hiç aksatmadım, ağır kaldırmadım, kendimi ağır işlerden filan uzak tuttum. Bu süre içerisinde hep sağ göğsümde bir tuhaflık vardı. Mesela hep sağ göğsüme ağrı giriyordu ve diğer göğsüm yumuşamaya devam ederken sağ göğsüm çok sertti. Doğal olarak bunları hep geçecek şeyler zannettim ama her kontrole gidişimde de rahatsızlıklarımı ve hissettiğim her şeyi doktora söyledim. Kendisi sürekli bana bunların geçici olduğunu, gereksiz yere endişelendiğimi, normale döneceğini beklememiz gerektiğini söyleyerek geçiştirdi. ınanın her gün normale döneceği umuduyla yaşadım ama gün geçtikçe hiçbir değişiklik olmaması moralimi sıfıra indirmişti. Artık üç ayın sonunda bir göğsüm yumuşamış ve normal göğüs gibi gözükmeye başlamıştı diğer göğsüm ise tam tersi sert, dikliği inmemiş ve şekli bozuktu. ıkisinin arasındaki asimetri çok feciydi. Biri yukarda biri aşağıda! Fotoğrafları hala saklıyorum. Bu arada tabii ne kıyafet deneme mutluluğunu yaşayabiliyorum ne de iç çamaşırı. Forumu hep takip ediyordum ve bu mutluluğu yaşayıp paylaşan arkadaşlarımıza o kadar imreniyordum ki. Neyse tekrar kontrole gittim ve bana yine geçeceğini söyleyen doktorum bu sefer kendine çok güvenen bir şekilde çok yüksek bir yüzde bile verdi! Ben inanamayarak gerçekten mi, emin misiniz filan diye sorup durdum ama nedense çok emindi. Ama ben hiç emin değildim ve ikinci görüş almaya karar verdim. Çok değil sadece iki gün sonra farklı iki doktora daha gittim. Ve ikisi de muayene eder etmez aynı şeyi söyledi: “protezin yerleştirildiği yer az açılmış protez kendine alan bulamıyor ve yayılamıyor” çaresi: maalesef tekrar ameliyat olmak. Nedeni: doktor hatası. Zavallı ben sanırım son bir umutla geçebilecek bir şey olduğunu söyleyeceklerini bekliyordum ki başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Tekrar ameliyat masasına yatmanın düşüncesi, anestezi sonrasında yaşadığım boğaz ağrısı, meme ucu gibi süt verme ya da hissizlik gibi konularda riskli bir bölgeden ikinci kez kesi yapılması vs vs. yani kabus dolu günler yaşadım kızlar. Hem de şu ana kadar kimsede duymadığım bir doktor hatası yüzünden. Doktoruma tekrar gittim tabii bu sefer bir sorun olduğunu kabul etmek zorunda kaldı. Bir açıp bakalım ne varmış gibi aymaz bir cümle bile kullandı. Sanki ben istediği zaman açıp parçalara böleceği bir makineyim! Maalesef hiç istemeyerek ve güvenmeyerek de olsa ikinci ameliyatımı da ona oldum. Çünkü benimle ilgisi olmayan bir hata yüzünden ekstra para ödemek ya da ameliyatlarını meme ucundan yapan bir doktor araştırmak filan istemiyordum. Danıştığım doktorların çoğu da aynı doktora yaptırmamın daha iyi olacağını söyledi. Bilmiyorum işte zaten az zamanım vardı karar vermek için, bir an önce bu durumdan kurtulmak normal düzenime dönmek istiyordum. Umarım bir kere daha yanlış yapmamışımdır. Şimdi hala korkuyorum bir sorun çıkar mı diye. Ameliyatın üstünden iki hafta geçti. Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Yine de daha anlatmadığım beni üzen ve kızdıran daha bir sürü şey kaldı. Sormak istediğiniz şeyler olursa özel mesaj atabilirsiniz. Ben hatalı bir seçim yaptım aman aman aman siz yapmayın. Bu site deneyimlerimizi paylaşmamız açısından çok önemli. Kimsenin bu ameliyattan gözü korkmasın normal şartlar altında sizi üzmeyecek ve çok mutlu edecek bir ameliyat. Arkadaşım başka bir doktora oldu ameliyatını ve çok mutlu. Ne deli gibi bir şişlik ve ağrı ne de asimetrisi oldu. Her şey normal ilerliyor onun için. Neyse başınızı ağrıttım, hepinizi öpüyorum ve buradaki herkes için en iyisini diliyorum.

Son düzenleme:
çok çok gecmiş olsun, böyle bir problem cıkması gercekten zor olmalı ,doktorunda aymazlıgına da pes doktor secimi çok önemli bir konu bariz doktorun dikkatsizligi ihmalkarlıgı burda sözkonuusu ..umuyorum 2.ameliyatın sonrası böle bır sıkıntı yaşamazsın tek bir meme de sorun olduguna göre orası acılck diilmi? bir de haklısın böle bişe olupta doktorun gecicek demesi daha sonra başka doktorun sorun var demesi senın kendi doktorundan sogumana neden olmuş bende olsam güvenemem gercekten ama bencede o doktora ameliyat olmalısın cnm emınım bu kez daha dikkatili ve dogru bir ameliyat yaopacaktır ?herhngi bi ücret ödicekmisin bunun için?

canım çok sağol. ikinci ameliyatımı oldum ben.zaten buraya yazmak için onun da bitmesini bekliyordum.yazı uzun olduğu için gözden kaçırmış olabilirsin.tek taraf açıldı ve yine aynı yerden kesi yapıldı.şimdi yine biraz şiş göğsüm. masaj yapmya devam ediyorum. yine aynı süreç yani. ücret filan ödemedim, öldürseler ödemezdim zaten.çok öptüm seni.

Son düzenleme:

Arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsun. Kolaymı iki ameliyat geçirmek, güzel sonuçlanırda çektiğine değer inşallah. Bir şey soracağım, bu protezlerin ömrü nedir acaba. 10 yıl, 20 yıl 30 yıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…