• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Göğüs Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

kızlar benim de iki göğsüm arasında gerginlik var 2 hafta önce ameliyat oldum,, ve ben de aynı şeyi düşünüyordum böyle mi kalcak yoksa daha naturelleşcekmi diye,, sanırım zamanla inecek,,,
bu arada ben com dan aldım sporcu sütyen ,, toparlayıcı olarak geçiyor arkası normal sütyen gibi tabii askılar falan geniş,, doktorum onu önermişti, 30-45 arası fiyatı değişiyor,,, öneririm,, ismi aklıma gelmiyor şimdi modelin ilgilenen olursa bakarım

Boyum 1,69 kg 64

Doktorum ameliyat öncesi 280 - 300 cc önermişti. Ama doğal durursa üste çıkarım demişti. Bende ele ve göze hitap etsin diye düşünerek doğal ama biraz büyük olabilir dedim.

Sonra 350 cc de karar kılmış. Şu an bandajlarım var tam anlayamadım ama bana göre ideal boyutta. Umarımda değişmez. Sağmalık inek gibi değil yani.

Operasyon öncesi ölçümü bilmiyorum ama. destekli 75A kullanıyordum.
Şimdi kendime desteksiz sütyen aldım 80B oldu :)

kızlar benim de iki göğsüm arasında gerginlik var 2 hafta önce ameliyat oldum,, ve ben de aynı şeyi düşünüyordum böyle mi kalcak yoksa daha naturelleşcekmi diye,, sanırım zamanla inecek,,,
bu arada ben com dan aldım sporcu sütyen ,, toparlayıcı olarak geçiyor arkası normal sütyen gibi tabii askılar falan geniş,, doktorum onu önermişti, 30-45 arası fiyatı değişiyor,,, öneririm,, ismi aklıma gelmiyor şimdi modelin ilgilenen olursa bakarım

Aleyna daha benim beş gün oldu.Benimde iki göğsüm arasında gerginlik var.Normal sütyen takınca hiç hoş görülmüyor.Göğüslerin kendi kıvrımları olması gerekiyor.Bugün doktoruma sordum Bir ay içinde normalleşir dedi.Gerçek şeklini üç ayda aılırmış.İnşallah istediğimiz gibi olur

inşallah xxlamia,,, ayrılık olmasın istiyordum nerdeyse bitişiklik olcakmış ya:))
naaz teşekkür ederim sana da cevapladığın için,,, hemen de sütyen almışsın,, ah biz kızlaarr:)) ben de aldım hiç dururmuyum daha alacağım da ama su atletten kurtulmam lazım önce:))

merhabalar
sanirsam yurtdisindasin,bende almanyada yasiyorum ve ameliyat olmak istiyorum,hangi sehirde hangi doktora ve maliyetini yazarsan sevinirim...hoscakal mahinur2002

Merhaba Arkadaşlar,

Göğüslerimi büyüttüm sonunda. Hem de daha 24 saat ancak olmuştur. Prof. Tunç Şafak' a oldum amilyatımı. Tavsiye ederim. Bu siteyi çok okumuştum. Ama hep iyi deneyimleri örnek almıştım. Kas altı diye gözümde boşuna büyütmüşüm. tek tavsiyem ayrıntılar sizi ilgilendirmesin, önemli olan doktorunuza güvenmeniz, damla, yuvarlak, cc, high, low....hepsi doktorun deneyimiyle ilgili derim ben...deriniz, beliniz ve vücudunuz neyi kaldırırsa onu yapar iyi bir cerrah zaten...sakın korkmayın, ağrılar var ama dayanılmaz hiç değil...hem de daha 1. günüm, tuvalete kendim girdim, çorap giydim çıkardım vs :-))hihoyyyt

Merhaba Arkadaşlar,

Göğüslerimi büyüttüm sonunda. Hem de daha 24 saat ancak olmuştur. Prof. Tunç Şafak' a oldum amilyatımı. Tavsiye ederim. Bu siteyi çok okumuştum. Ama hep iyi deneyimleri örnek almıştım. Kas altı diye gözümde boşuna büyütmüşüm. tek tavsiyem ayrıntılar sizi ilgilendirmesin, önemli olan doktorunuza güvenmeniz, damla, yuvarlak, cc, high, low....hepsi doktorun deneyimiyle ilgili derim ben...deriniz, beliniz ve vücudunuz neyi kaldırırsa onu yapar iyi bir cerrah zaten...sakın korkmayın, ağrılar var ama dayanılmaz hiç değil...hem de daha 1. günüm, tuvalete kendim girdim, çorap giydim çıkardım vs :-))hihoyyyt

geçmiş olsun ve de hayrlı olsun glaila. kas altı oldun sanırım değil mi , yukardan öyle anladım . ayrıntılardan bahseder misin azıcık.damla mı oldu yuvarlak mı vs

Merhaba abcj, çok teşekkür ederim. Evet kas altı oldum. Doktorum sadece damla silikon koyuyor zaten. Yuvarlak tercih etmiyor. Her iki tarafa da 295 cc lik damla silikon koydu. Çarş. günü 17.00 da aldılar odadan, odaya geri döndüğümde 18.30 du. Güle oynaya gittim ameliyathaneye çünkü bi iğne yapıyorlar çakır keyif oluyorsun. Döndüğümde de genel anestezi yüzünden gördüğüm rüyayı anlatıyordum doktora ve hemşirelere :-)) ben akay hastanesin'de oldum, Çarş. gece orda kaldım, gece boyunca kalçadan ağrı kesici yaptılar, Perş. sabah yani dün de taburcu oldum. Şu an majezik alıyorum ağızdan ağrı kesici, dayanamadım askılı bi bluz giydim bugün, mucize gibiler!!

Merhaba abcj, çok teşekkür ederim. Evet kas altı oldum. Doktorum sadece damla silikon koyuyor zaten. Yuvarlak tercih etmiyor. Her iki tarafa da 295 cc lik damla silikon koydu. Çarş. günü 17.00 da aldılar odadan, odaya geri döndüğümde 18.30 du. Güle oynaya gittim ameliyathaneye çünkü bi iğne yapıyorlar çakır keyif oluyorsun. Döndüğümde de genel anestezi yüzünden gördüğüm rüyayı anlatıyordum doktora ve hemşirelere :-)) ben akay hastanesin'de oldum, Çarş. gece orda kaldım, gece boyunca kalçadan ağrı kesici yaptılar, Perş. sabah yani dün de taburcu oldum. Şu an majezik alıyorum ağızdan ağrı kesici, dayanamadım askılı bi bluz giydim bugün, mucize gibiler!!

Nasıl yani askılı bluzu nasıl giydin sargıların yokmuydu Birde kollarını kaldırabiliyormusun Ben 6 gün oluyor ameliyat olalı Fakat benim koltuk altıydı.İlk iki gün benim ağrım sancım yok gibiydi Fakat bugünlerde ağrılarım arttıVe hala hiç bir çamaşır deneyemedimBu arada sana geçmişolsun diliyorum

Merhaba xxlamia. ben göğüsaltı kesisi ile oldum operasyonu. tam bir kaldırma değil ama saçımı tarayabiliyorum, dirseklerden kırarak yavaş hareketlerle bluz giyebiliyorum ama kolumdan güç alıp bir yere ağırlığımı vermem ya da üst raflara kollarımı uzatıp birşeyler almam tabii mümkün değil.sana da çok geçmiş olsun. bu arada benim hiç sargım yok, ameliyattan çıktığımda beri sadece meme altı kesilerimin olduğu yerde, sanırım orda dikiş var, iki tane beyaz plaster var o kadar. sporcu sutyeni de giymeyecekmişim, istediğin çamaşırı al giy dedi doktorum şimdiden.şu an evde olduğum için birşey takmıyorum. zaten şu an sutyenli gibiler çok sert :-)) biraz yumuşasın alıcam dantellileri inşallah maaşallah :-))

Teşekkür ederim Antares.Karnım derken göğüs kafesi altı ile belime doğru şişkinlik var elime değdiğimde hamlık ağrısı gibi ağrım var .Biraz önce doktorumu aradım Oda bunların geçici olduğunu söyledi.Sporcu sütyenini çok rahatsız oluyorsan geceleri çıkartabilirsin dedi.Fakat ayakta iken muhakkak takmam gerektiğini söyledi.Ben de bunların geçici olduğunu biliyorum fakat gel bunu kafama anlat.Sanki hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor.Bu işin sabır işi olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum

hiç geçmeyecek hissini çok iyi bilirim bana da öyle gelmişti :)) benim de bir sorum olacak. doktorun masaj önerdi mi sana? :uhm:

Merhaba xxlamia. ben göğüsaltı kesisi ile oldum operasyonu. tam bir kaldırma değil ama saçımı tarayabiliyorum, dirseklerden kırarak yavaş hareketlerle bluz giyebiliyorum ama kolumdan güç alıp bir yere ağırlığımı vermem ya da üst raflara kollarımı uzatıp birşeyler almam tabii mümkün değil.sana da çok geçmiş olsun. bu arada benim hiç sargım yok, ameliyattan çıktığımda beri sadece meme altı kesilerimin olduğu yerde, sanırım orda dikiş var, iki tane beyaz plaster var o kadar. sporcu sutyeni de giymeyecekmişim, istediğin çamaşırı al giy dedi doktorum şimdiden.şu an evde olduğum için birşey takmıyorum. zaten şu an sutyenli gibiler çok sert :-)) biraz yumuşasın alıcam dantellileri inşallah maaşallah :-))

geçmiş olsun canımm
hayretle okudum doğrusu,sadece plaster var ameliyat yerinde ve öyle durabiliyorsunfisfisfis
ben 1 hafta sargılı gezdim ve ilk 2 gün ayağa kalktığımda onlar düşcek gibi oluyorlardı:))
bandajlarımı cıkardıktan sonra sporcu sütyene geçtim ama o olmadan salık halde ağırlık yapıyor ve aşağı düşücek gibi oluyor yine:) gerçi bugn cıkarttım baktım da artık cok daha rahatlamış,,,sanırım senin böyle bir şikayetin yok
doktorum 1 ay hiç çıkartmadan sporcu sütyenimi takmamı söyledi,, iyice toparlanması düzgünce protezin yerine oturması için bu gerekiyormuş,,, bu konuda senin doktorun ne dedii,,

glaia,,, bir de ameliyat öncesi ve sonrası göğüs ölçülerin kaç öğrenebilir miyim,, merak ettim de:):)
hatta boyun kaç onu da öğrenebilirmiyim ?? bana 250 cc takıldı ben daha fazla istiordum oysa ki,, ondan böyle biri ben de ameliyat oldum diyince ve takılan cc benimkisinden fazla olduğunu görünce bölee soruyorum :))

aleynacım merhaba...öncelikle bugün tam üç gün oldu, kontrole gittim.göğüs altımın kesisindeki plasterleri çıkardı, sadece incecik bir yara bandı gibi bişey kaldı. tekrar sordum ben şimdi ne giycem dedim.git istediğini al dedi. ben de annemle hemen bir iç çamaşırcya gittim iki tane dantelli sutyeni aldım giydim hemen :-)) bir de görgüsüzlük yaptım o küçük gelir falan diye :-)) yerçekimi itibariyle, birşeyler takınca dahada rahatladı sızılarım tabii...bugün itibariyle yerleştikerini hissetmeye başlıyorum, gerginlik hissi yok denecek kadar az. boyum 1.60, kilom 47. önceki ölçüme gelince ne yalan söyliyim yoktu sanki ölçüm :-)) yani nasıl anlatmalı??tamamen süngerli ve destekli sutyenlerde en küçüğü giyiyordum yine dolmuyordu...yani 70 A mı denir, o bile dolmuyordu. şu anda desteksizde 80 B aldım, alttan balenli denedim, onda da 85 C oldu. sanırım şişler inince ortalama bu ölçülerde birşey olacak, iç çamaşırı modeline göre değişiyor biraz...

glaila geçmiş olsun ve hayırlı olsun:)
bende haftaya ist gidiyorum muayene için,mayıstada allah izin verirse ameliyatım olucak.
benimki burun+göğüs olucağı için korkuyorum,4 saat falan ameliyatım sürücek,o kadar uzun süre anesteziyle ölürmüyüm acaba falan diye düşünüyorum:)
bana telefonda doktorum 300 sana çok gelebilirim dedi,benimde boyum 1.63 kilom 48,görmeden belli olmaz ama büyük gelebilir dedi.
seninkilerde abartı bi büyüklük varmı?vücuduna göre?
sevgiler

merhaba miraculous, çok teşekkür ederim. karar vermiş olman açısından sana da şimdiden hayırlı uğurlu olsun, en önemlisi karar vermek zaten..merak etme, kan değerlerine falan bakacaklar,ekg yapacaklar... anesteziden ben de çok korkmuştum ama hastanede olanın önemi burda yatıyor zaten..allah korusun bir komplikasyon durumunda hastanede kolayca müdahale edilebilir... benim doktorum sigarayı bile kes demedi genelde sanılanın aksine...yani anestezi bile artık eskisi gibi değilmiş annemin dediğine göre :-)) için rahat olsun...bence doktorunla açık açık konuş...bana da ilk önce 250 cc koyarız dedi. ama ben açık açık hocam vücuduma hem uygun olsun hem de dolgun olsun dedim. şu an şiş haliye bile sırıtacak kadar büyük ve sanatçı memesi gibi değiller...sadece dolgunlar....kesinlikle abartı yok...tabii en doğruyu doktorun bilir, derinin çok gerilmesi de hoş değilmiş, kaldırmazmış yani deri her ölçüyü..benim tavsiyem açıkça biraz dolgun istiyorsan bunu belirt, belki o zaman ameliyat sırasında 250, 275, 300 cc hepsini dener - ki zaten deneniyormuş o esnada - ve sen hafif dolgunluk istersen hepsi güzel oluyorsa ameliyat sırasında; bir büyüğünde karar kılar senin isteğin doğrultusunda...ama kesinlikle doktoruna güven canım, zaten daha görmemiş, görünce netleşicektir herşey miraculouscum.

anladım cnm teşekkür ederim bilgi verdiğin için.
bende abartısız bi dolgunluk olsun istiyorum,çok büyük zaten sevmem ve istememde.ama yaptırdığımada değsin yani:)
merak ettiğim bişey daha var,kolaltı kesisinde kasaltı+damla silikon olmuyo demi? sadece yuvarlak silikon jel konulabiliyo diye duymuştum.

di mi ama madem neşter altına yatıyoruz bi kere :-)) valla benim doktorum kolaltı kesisi yapmıyorum demişti...sadece meme altı ve meme ucu...o yüzden bunu bilemiyorum canım...

Back